-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #5.421
saol ayşecim...haftan iyi maşallah.sağlkla gelsin minişlerin
canım senin haftandayken 3,65 gibi bişeydi.şimdi 5,5
fazla yormazsak kendimizi inşallah 36. haftaları görebilicez
Benim doktorum hiç rahim boyunu filan ölçmedi.herzaman ölçüyormu sizin doktorunuz?
ölçülüyorr benim seninde sakın ihmal etme çok riskli ve öemli cnm
Ağzına acı kötü kokulu bi tat geliyosa ve agzindan gaz çıkardığında kötü kokuyorsa kesin mideni fena üsütmüssündür canım..mideni ve ayaklarını iyice ısıt geçer..birde yaglı seyler yeme pek iyilesene kadar..hamile olmasan kekik suyu iç derdim o cok iyi geliyo buna..Kızlar midem fena yaüşütmedenmi yoksa başka bişeymi bilmşyorum...tam göğsümün altı bastırınca ağrıyo.bide afedersiniz geğirince ağzıma ekşi yada acı değil ama kötü bi tat koku geliyo,bide yan yatıp sonra düz yattıpımda ağrıyo...gastrit falan değildir inş 2-3 güne geçmeZse bi doktora görüneyim.
Ağzına acı kötü kokulu bi tat geliyosa ve agzindan gaz çıkardığında kötü kokuyorsa kesin mideni fena üsütmüssündür canım..mideni ve ayaklarını iyice ısıt geçer..birde yaglı seyler yeme pek iyilesene kadar..hamile olmasan kekik suyu iç derdim o cok iyi geliyo buna..
Kızlar bisi sorucam..yatarken uzanirken falan karnım daha yumuşak ve dağınık oluyor..ama biraz ayakta kalayım yada merdiven çıkayım karnım sivriliyor ve sertlesiyor normaldir dimi bu sizde de oluyo mu?
Cnm esim bi hafta once hastanenin muhasebesi ile gorustu oyle demisler.hatta esim ilksan uyelini sormus ogretmen olanlara %10indirim varmis.kart cikarttik her tahlilde ve muayenede indirim uyguluyolar bastan bilseydik bayagi indirim olurdu.tup yyaparken falAn.
Gidince yine sorarim senin doguma kim gircekk hulusimi
Canim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...Ayrica istege bagli sezeryan dglki bizimki zorunlu sezeryan .zorunlu sezeryan 300tlden 1000tl olmus
Canim benim eğer sağlikli bir bebişse Allah'ın izni ile öyle kolay kolay birşey olmaz tam senin haftalarinda eşimle tartışıp çok ağlamıştım hatta kasık ağrım olmuş çok korkmuştum. Sende kendine dikkat et ama içini ferah tutmpaya çalışkızlar dün bayagı üzüldüm kendimi çok hırpaladım saatlerce ağladım..şimdi cok korkuyorum bebeklerime bişey olucak diye...kananmam fln yok ama içim hiç rahat değil...
Geçmiş olsun Canim inşallah çabuk gider..bu grip benide ziyarete geldi sonunda
Bende seni merak etmiştim canim detayli ultrason cektirmisin şükür önemli bir sorun yokmuş sedef söylemiş zaten başka kişilerden de duymuştum geçici kistler olabiliyormuş...içini ferah tut...bu arada cinsiyetler kesinleşti mi?kızlar rahim ağzı kalınlığınız ne sizlerin benimki 32 falan
Çok sağol Canim adjust acaba bendeki hangisine denk geliyor. Ense kalınlığı ikisinin de 1,5 çıkmıştı iyi demişlerdi burun kemiği de şükür oluşmuştu. Bugün ölçümü yapan doktor hiçbir zaman risk yok diyemeyiz takip etmek lazım detayli ultrason da daha iyi incelenir dedi...canım bende adjust risk yazıyor bi de başka bişey yazıyor ama o sabit no ona bakmamam gerektiğini söyledi dr.um
dr.unda normal demiş şükür sağlıkla geleck minnoşların ayrıca epnse kalınlıkları kaç çıktı asıl o değer önemli bizim için ikili yanıltabiliyor biliyorsun
bana 20şer tane daha ekler misin cnaımmmm
L
çok geçmiş olsun tatlımmm ama maaşallah durumun iyi olmasına sevindim çok şükür hayırlısıyla şu 2haftayı da atlattın mı tamamdırr Allahımın izniyle herşey yolunda 36yı bulmak ne demek bizler için
rahim ağzı benim şu an 3,3 normal mi acaba?
oh oh maaşallahhhhaminnnnnnnnn
tatlım senin minnoşların kaç gr.dı?
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
inşallahhhhh o günleri de göreceğiz inşallahhhhhh ağrı sancı hepsine katlanırız Allahımın izniyle
Reflu mi acaba sık olurmuş benim de bazen şimdiden mide yanmam oluyor. Ekşi acı yememek lazım ama çok seviyorumKızlar midem fena yaüşütmedenmi yoksa başka bişeymi bilmşyorum...tam göğsümün altı bastırınca ağrıyo.bide afedersiniz geğirince ağzıma ekşi yada acı değil ama kötü bi tat koku geliyo,bide yan yatıp sonra düz yattıpımda ağrıyo...gastrit falan değildir inş 2-3 güne geçmeZse bi doktora görüneyim.
Canim mutlaka ölçtürmeni tavsiye ederim alttan bakilip ölçülmesi en sağlıklısı, tüp bebek yada doğal hiç farkı yok hamile kaldiktan sonra herşey aynı, özellikle ikizlerde erken doğuma sebep olabiliyor..Benim doktorum hiç rahim boyunu filan ölçmedi.herzaman ölçüyormu sizin doktorunuz?
Canim doktorun yaptirma dediyse hiiiiç yaptirma benimki yaptiranlardandı şimdi içimdeki o kurtla uğraşıyorum:18:slm arkadaşlar,çok düzenli giremesemde sizi takip ediorum elimden geldiğince.bugün doktorum iki hafta sonra gel dedi bende 2li test içinmi dedim.ikizlere yapmıoyorum dedi.sadece ense kalınlığı ölçecekmiş.sizler yaptırdınızmı?yada nasıl bi yol izlediniz?
Canim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...
Canim benim eğer sağlikli bir bebişse Allah'ın izni ile öyle kolay kolay birşey olmaz tam senin haftalarinda eşimle tartışıp çok ağlamıştım hatta kasık ağrım olmuş çok korkmuştum. Sende kendine dikkat et ama içini ferah tutmpaya çalış
Geçmiş olsun Canim inşallah çabuk gider..
Bende seni merak etmiştim canim detayli ultrason cektirmisin şükür önemli bir sorun yokmuş sedef söylemiş zaten başka kişilerden de duymuştum geçici kistler olabiliyormuş...içini ferah tut...bu arada cinsiyetler kesinleşti mi?
Canim rahim ağzı senin haftalarinda kaç ol mali bilmiyorum ama benim 4-4,7 (iki farkli zamandaki ölçüm) Hulusi hoca bu konuda hassas şükür şuan için riskli olsa söylerdi. Kaç kere bakti hoca sana? Benim zamanlarinda kaçtı hatirliyor musun?
Canim bu arada refakatçi normal odada yoktur belki özel odada olduğuna eminim hatta 2 refakatçi olsa diye ısrar ettim..
Benim de ikili testin biraz kafami karıştırdı rica etsem senin kombine risk ve ikili test yazan kisimlardaki değerlerin kaçtı yazar mısınn :26: her hastanenin raporu farkli ifade kullaniyor anlamiyorum da
Çok sağol Canim adjust acaba bendeki hangisine denk geliyor. Ense kalınlığı ikisinin de 1,5 çıkmıştı iyi demişlerdi burun kemiği de şükür oluşmuştu. Bugün ölçümü yapan doktor hiçbir zaman risk yok diyemeyiz takip etmek lazım detayli ultrason da daha iyi incelenir dedi...
Reflu mi acaba sık olurmuş benim de bazen şimdiden mide yanmam oluyor. Ekşi acı yememek lazım ama çok seviyorum
Canim mutlaka ölçtürmeni tavsiye ederim alttan bakilip ölçülmesi en sağlıklısı, tüp bebek yada doğal hiç farkı yok hamile kaldiktan sonra herşey aynı, özellikle ikizlerde erken doğuma sebep olabiliyor..
Canim doktorun yaptirma dediyse hiiiiç yaptirma benimki yaptiranlardandı şimdi içimdeki o kurtla uğraşıyorum:18:
İnş reflü değildir canım yaCanim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...
Canim benim eğer sağlikli bir bebişse Allah'ın izni ile öyle kolay kolay birşey olmaz tam senin haftalarinda eşimle tartışıp çok ağlamıştım hatta kasık ağrım olmuş çok korkmuştum. Sende kendine dikkat et ama içini ferah tutmpaya çalış
Geçmiş olsun Canim inşallah çabuk gider..
Bende seni merak etmiştim canim detayli ultrason cektirmisin şükür önemli bir sorun yokmuş sedef söylemiş zaten başka kişilerden de duymuştum geçici kistler olabiliyormuş...içini ferah tut...bu arada cinsiyetler kesinleşti mi?
Canim rahim ağzı senin haftalarinda kaç ol mali bilmiyorum ama benim 4-4,7 (iki farkli zamandaki ölçüm) Hulusi hoca bu konuda hassas şükür şuan için riskli olsa söylerdi. Kaç kere bakti hoca sana? Benim zamanlarinda kaçtı hatirliyor musun?
Canim bu arada refakatçi normal odada yoktur belki özel odada olduğuna eminim hatta 2 refakatçi olsa diye ısrar ettim..
Benim de ikili testin biraz kafami karıştırdı rica etsem senin kombine risk ve ikili test yazan kisimlardaki değerlerin kaçtı yazar mısınn :26: her hastanenin raporu farkli ifade kullaniyor anlamiyorum da
Çok sağol Canim adjust acaba bendeki hangisine denk geliyor. Ense kalınlığı ikisinin de 1,5 çıkmıştı iyi demişlerdi burun kemiği de şükür oluşmuştu. Bugün ölçümü yapan doktor hiçbir zaman risk yok diyemeyiz takip etmek lazım detayli ultrason da daha iyi incelenir dedi...
Reflu mi acaba sık olurmuş benim de bazen şimdiden mide yanmam oluyor. Ekşi acı yememek lazım ama çok seviyorum
Canim mutlaka ölçtürmeni tavsiye ederim alttan bakilip ölçülmesi en sağlıklısı, tüp bebek yada doğal hiç farkı yok hamile kaldiktan sonra herşey aynı, özellikle ikizlerde erken doğuma sebep olabiliyor..
Canim doktorun yaptirma dediyse hiiiiç yaptirma benimki yaptiranlardandı şimdi içimdeki o kurtla uğraşıyorum:18:
Gözüm korkmuyor çünkü tahmin edebiliyorum canım :) Bebişler iyi olsun da herşeye katlanırız bizİyiyiz canım allaha şükür.ah o ağrılar artacak hazır ol gözünü korlutmak gibi olmasında:)
Valla bende bişey yok daha, doktorum da merak etme erken henüz dedi... Ama hissetmek istiyorum artık ben deeeeeCanım bende her zaman hissetmiyorum özellikle biraz hareketli gecen bi günden sonra hiç hissetmiyorum..ama rahat bi gun geçirdiysem aksam yemekten sonra uzanıyorum o zaman genelde kiprdiyolar
Evet ya iyi olsunlar da tekmeleri yiyelim canımgenelde yemeklerden sonra sakince dinlenirseniz daha rahat duyarsınız, zaten her geçen hafta daha da belirginleşiyo, ben de merak ediyodum daha çok ne zaman hissederim diye, 20. haftadan itibaren çok daha fazla hissediceksiniz sabırlı olun, bebişleriniz iyi olsunlar daha çok tekme yersiniz güzel anneler
Ağrılarım özellikle gece olunca artıyor, günün yorgunluğundan herhalde. Eşim özel yastık aldı bana, şu an da onunla oturuyorum ama yine de tam rahat değilim...tamamdır canım yaptım:13:
ben de çok hafif hissediyorum var yok arası bi şey hani kelebek konar ya göbeğine öyle bi şey canımm aynı ağrılar bende de var kemiklerim bile sızlıyor bazen normal dedi doktor
Çok geçmiş olsun canım, çok dikkat etmek lazım bu dönemdekızlar ne kadar çok kaynatmışsınız.ben 3-4 gundur gıremıyorum.gecen gece saat 1 de hastaneye kaldırılıdım şiddetli ateş sebebiyle.2 tane serum yedım.ateşim 2 gun devam ettı ama çok şükür zararı olan yyuksek ateşlerden değilmiş değerim.şimdi halsizliğim var hala dinleniyorum ,annecim bende kaldı sağolsun kendıme geldım.dunde druma gıttık eşimle cumartesı olan kontrolumuzu erkene aldık.bebeişlerimizın durumu çook ıyı maşallah.kendımıze en çok dıkkat etmemeız gereken bır dönem üşütmeyelim kızlar.Allah butun hamılelerı korusun.öpüyorum tombık yanaklarınızdan:):2:
Çok geçmiş olsun canım, korkulacak bişey olmamasına sevindim, hiç merak etme bulacağız 36yı inşallah hepimizkızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cmduruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala
Aa çok ilginç ya, belki ölçüyordur da sana söylemiyordur. Tetanozu benimki de istemedi ama şeker yüklemesi yapacağız, dosyamız var orda yazdı hep yapılacakları...benim kendi doktorum bu rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyor... detaylıya gittiğimde hastanedeki doktor istedi de öyle ölçüldü. 4cm çıktı... kendi doktorum ölçmediği ya da bilgilendirme yapmadığı için yakın olduğum bir konu da değil...hayırlısı artık..biraz rahat bir doktorum var da
ne tetanoz aşısı istedi, ne de şeker yüklemesi yaptıracak. arada sağolsun ultrasonla bakıyor, hepsi bu
evet cnm 3.2 düzeltiyim :) nasıl
Kızlar benim doktorum her seferinde ölçüyor ve 2,5 üstünde olursa tamamdır diyor. Hatta geçen hafta kasık ağrım var diye gittim hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 4 cm falandı çok iyi dedi. Ama hamilelik ilerledikçe kısalır mı onu bilmiyorum :26:ay bi de bu çıktı başımızaaaaraştıralım canım birbirimizi bilgilendirelim ne bulursak
aminnnnnnnn
Evet canım aynen benim de öyle oluyor, bi de sabahları daha yumuşak oluyor, gün içerisinde sertleşiyorKızlar bisi sorucam..yatarken uzanirken falan karnım daha yumuşak ve dağınık oluyor..ama biraz ayakta kalayım yada merdiven çıkayım karnım sivriliyor ve sertlesiyor normaldir dimi bu sizde de oluyo mu?
slm arkadaşlar,çok düzenli giremesemde sizi takip ediorum elimden geldiğince.bugün doktorum iki hafta sonra gel dedi bende 2li test içinmi dedim.ikizlere yapmıoyorum dedi.sadece ense kalınlığı ölçecekmiş.sizler yaptırdınızmı?yada nasıl bi yol izlediniz?
Canim ense kalınlıklari gayet iyi çıkmış bence 3 un altındaysa problem yok diye biliyorum ben bizimkiler 1.8-2.1 çıkmıştı gayet iyi demişti dr.um korkma Allahın izniyle hersey normal gidecek
Canim zmaan geçtikçe miden sıkısiyor yukarı çıkıyor ondandir muhtemelen ama sen devam ederse nolur nolmaz bir dr.a gözüküyor derim ben
İnş reflü değildir canım yayanma yok ağrıyo sadece.bide ses geliyo tuhaf tuhaf tok olsamda:)şişlik var midemde bakalım inş gecer bi kaç güne.
Kisalmaz inşallah canım böyle devam eder benim şu an acaip kasık ağrım var yürürken özellikle az önce öyle tuttu ki eşim kaldırdı yattığım yerden normal mi acaba yaa?Gözüm korkmuyor çünkü tahmin edebiliyorum canım :) Bebişler iyi olsun da herşeye katlanırız biz
Valla bende bişey yok daha, doktorum da merak etme erken henüz dedi... Ama hissetmek istiyorum artık ben deeeee
Evet ya iyi olsunlar da tekmeleri yiyelim canım
Ağrılarım özellikle gece olunca artıyor, günün yorgunluğundan herhalde. Eşim özel yastık aldı bana, şu an da onunla oturuyorum ama yine de tam rahat değilim...
Çok geçmiş olsun canım, çok dikkat etmek lazım bu dönemde
Çok geçmiş olsun canım, korkulacak bişey olmamasına sevindim, hiç merak etme bulacağız 36yı inşallah hepimiz
Aa çok ilginç ya, belki ölçüyordur da sana söylemiyordur. Tetanozu benimki de istemedi ama şeker yüklemesi yapacağız, dosyamız var orda yazdı hep yapılacakları...
Kızlar benim doktorum her seferinde ölçüyor ve 2,5 üstünde olursa tamamdır diyor. Hatta geçen hafta kasık ağrım var diye gittim hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 4 cm falandı çok iyi dedi. Ama hamilelik ilerledikçe kısalır mı onu bilmiyorum :26:
Evet canım aynen benim de öyle oluyor, bi de sabahları daha yumuşak oluyor, gün içerisinde sertleşiyor
Aminn canım aminnn ne demek tatlım burda birbirimize destek olmak bişeyler öğrenmek için buradayızİnşallah Canim çook sağol desteğin içinRabbimin izni ile sağlıkla gelsin kuzucuklarımız....
gerek duymadı herhalde her zaman soruyorum nasıl durumları iyimi maşalahı var dior gayet iyisin erken dogum tehliken filan yok diyor normalde cok pinpirikli bi doktor ama genelde ölcülüor bi gittigimde bi soraım.Acaba şeyle alakası varmı ben normal yolla hamile kaldım tüp bebek degil yani
Canim yanlis yazmisim zorunlu diyecektim isteğe bağlı 3000 TL, gül'e de 1200 demişler o fark önemli değil de oda fiyati pahali. Hatta bi sıkıntı olsa hamileyken yatış gerekse özel oda günlüğü 500-600 müş... İnşallah Rabbim gerek bırakmasını...
: