2014 ikiz anneleri

akıntım var yine ilaç verdi akıntı erken doğuma sebebb olur dedi kullanıp arıyacagım inş kistte yok olur. cinsiyetide kız erkek dediler hoca bana ddediki 27 haftaya gel olmasa hastaneye yatırırız senı dei gözümün önünde ol dedi şuan içi riski yok ama yat dedi çünkü büyüdükçe karnım oda düşermiş cnm senın zamanındakinin hatırlamıyorum sen özel oda mı istiyorsunki ya cnm ikili testi kafana takma kan testinde birşey yoksa zorun olmaz benımkı aklımda degıl sen hocayla görüş sonucunu o en doğru sonucu der sana

Geçmiş olsun Canim alttan bakinca mi anladi akıntını yoksa sen mi söyledin çok diye?hayirli olsun demek kızımızla oğlumuz geliyor maşallah, filiz hocadan sonra hulusi hocanin bizimkiler için tahmini bi kız bi erkek ama erken tabi yanilabilir sana da ilk baş iki kız gibi demişlerdi. Herkes kızı geç öğreniyor sende oğluşu geç öğrendin, demek erken gösteren kızlar da var :KK1: Hayirlisi sağlikli olsunlar da...
Ben Hulusi hoca yoğun diye gözünden kaçar mi bazı şeyler diyodum ama maşallah hassas davranıyor, sana da önlem amaçli yat demistir. Geçen tesadüf bi alisveris merkezinde ikiz bebekleri olan bi çiftle sohbet ettik ve yine tesadüf başkent Hulusi beyin hastasiymis doğumu da orada yapmış bazi sorunlari olunca hoca onuda doğumdan 1 ay önce yatirmış hastaneye, erken doğduklari için kısa süre kuvezde kalsalar da şimdi 2 yaşlarinda maşallah çok sağlıklılardı. Doğumda da başkent ve hocadan çok memnun kalmışlar. Bana moral oldu senle de paylaşayım dedim.
Canim açıkçası özel oda düşündüm direk, hele inşallah bebekler yanimizda olursa normal oda zor olur, sezeryan olacagi için rahat kalkamayiz refakatçi de yok diyorsun. Ama hamilelik dönemi yatış olursa (inşallah gerek kalmaz) o zaman özel odaya günlerce o kadar para vermeye gerek yok... Sen Allah',ın izniyle benden önce tecrübe edicen artık beni de bilgilendirirsin:KK1:
Canim Hulusi hoca ikili testte takma desede filiz hoca daha temkinli konuştu o da tedirgin etti o yüzden değerin sendeyse ve bulma şansın olursa çok sevinirim :KK16:

Son düzenleme:
Bismillahirrahmanirrahim....

İsim ..................Ayetel kürsü......... Nas-Felak

Aksu81............. 100--------------- 100 Okudu

Sedef............... 100-- -------------100 Okudu

Seybil.............. 100---------------100 Okudu

Pınar.............. 25----------------25 Okudu

Sdtive............ 20 ---------------20 Okudu

Aylin.............. 100---------------100 Okudu

Mrsbeyaz...... 10----------------10 Okudu

Kengo........... 100-------------- 100 Okudu

Flufem............. 100 -------------- 100 Okudu

Kuzey.........

Fpmk.......... 100-------------- 100 Okudu

Zuzu........... 100---------------- 100 Okudu

Cansu............ 65 ------------------ 45 Okudu

Eylül...........

Asbelove....... 20------------------20 Okudu

Alexandria..... 35 ----------------- 35 Okudu

Melis............ 20----------------- 20 Okudu

Ankara12....

Rabbim dualarımızı katında kabul etsin, hepimizi okuduğumuz ayetel kürsüler, nas ve felaklar yüzü suyu hürmetine rahat bir hamilelik geçirip sağlıkla evlatlarımıza kavuştirsun, bebişlerimizle eşimizle uzun hayirli sağlikli bir ömür geçirmeyi nasip etsin... İsteyen herkese de bu duyguyu tattırsın... Amiin...

Kızlar devam değil mi okumaya çok güzel oluyor bence :KK16: ilk listedeki isimleri yeni listeye ekleyim diyorum ne dersiniz? Ben zor okuyorum listede olmayım yada yeni listede bende olayim diyenler bildirsin lütfeeen :KK16:

slm arkadaşlar,çok düzenli giremesemde sizi takip ediorum elimden geldiğince.bugün doktorum iki hafta sonra gel dedi bende 2li test içinmi dedim.ikizlere yapmıoyorum dedi.sadece ense kalınlığı ölçecekmiş.sizler yaptırdınızmı?yada nasıl bi yol izlediniz?
Canım benim doktorum sa yanıltıcı oluyor dedi yapmadı hatta hiç dikkate almadığını söyledi sadece ultrason ölçümü yaptı baya bişeyine baktı 12. Haftada..yani doktorun garip bisi söylememiş:KK66:
şu birkaç haftayı da atlatabilirsem biraz kafam rahatlıcak galiba, benm de sanki akıntılar arttı gibi özellikle ayakta durunca hemen sızyo sanki, bebekler çok fazla geriyo karnımı, zor nefes alıyorum, belim de ağrıyo hatta yatış pozisyonu bile alamıyorum, otururken uyumaya çalışıyorum ama o zamanda kuyruk sokumunda bir uyuşma bir ağrı, kimseyi korkutmak istemem ama kızlar benim gibi oluyomu size de?? çözüm bulanınız var mı bu durumlara?
Canım ya allah kolaylık versin biz ikisini düşünürken 3 baya zorlayacak seni galiba..ama olsun don 3 ay sana zahmeti olacak sonra hayırlısıyla kurtulursun ins..bebeklerini görünce hepsini unutursun:)

Kuzey.........

Eylül...........

Ankara12....
Canım ben 15er tane okudum hepsinden toplam 25 oldu 100 yapamadım ama önemli degil okumaya devam guzel gidiyo ne guzel bence her hafta tutalım okuyabildigimiz kadar 100 yapmaya çalışalım ama olmasa da sorun degil bence..

pazartesi ayrıntılı çektirdim bebeğin birinin kafasında kist var dedi doktor zamanla geçer dedi böyle durumla karşılaşan varmı
Evet tatlım benimde bebeklerden birinde var ama doktorum eğer vucudunun başka bir yerindede sıkıntı yoksa yüzde 99 geçer dedi geçmese bile beyin gelişimine hiçbir zararı yokmuş zaten en geç 26. Haftada tamamen yok olur dedi benim 18. Haftada çıktı kist çıktıktan 2 hafta sonra gittiğimizde biraz küçüldüğünü gördük ve bugün 22 haftaya giriyoruz ve kontrole gidiyoruz inşallah tamamen yok olmuştur sende içini rahat tut doktoruna güven doktorlar kötü birşey olunca zaten direk söylüyorlar Allah daha büyük ve kötü sıkıntılar vermesin hayırlısıyla bebeklerini kucağına alırsın inşallah bu arada senin kaçıncı haftan?

şu birkaç haftayı da atlatabilirsem biraz kafam rahatlıcak galiba, benm de sanki akıntılar arttı gibi özellikle ayakta durunca hemen sızyo sanki, bebekler çok fazla geriyo karnımı, zor nefes alıyorum, belim de ağrıyo hatta yatış pozisyonu bile alamıyorum, otururken uyumaya çalışıyorum ama o zamanda kuyruk sokumunda bir uyuşma bir ağrı, kimseyi korkutmak istemem ama kızlar benim gibi oluyomu size de?? çözüm bulanınız var mı bu durumlara?
Aynen benşmde akıntım bi azalıyo bi çoğalıyo anlamadım gittii:)karnım benim 1 aydır dahada gergin canım dar olduğu için galiba,geniş değil sivri bi göbeğim var:)senin için dahada zordur eminim ama az kaldı tatlım sabret
Canim zmaan geçtikçe miden sıkısiyor yukarı çıkıyor ondandir muhtemelen ama sen devam ederse nolur nolmaz bir dr.a gözüküyor derim ben:KK34:

Kisalmaz inşallah canım böyle devam eder benim şu an acaip kasık ağrım var yürürken özellikle az önce öyle tuttu ki eşim kaldırdı yattığım yerden normal mi acaba yaa?

Aminn canım aminnn ne demek tatlım burda birbirimize destek olmak bişeyler öğrenmek için buradayız:KK34: Allahım mutlulugumuzu kat kat artırsin inşallah miniklerimizin kokusunu da içimize cekelim:KK16:
Bi kaçgüne gecmezse öle yapcam canım ne zormuş ya ikiz hamileliği:KK43:benide çoğu zaman eşim destekleyip kaldırıyo yattığım yerden:)benim gece daha çok oluyo kasık ağrım yatarken.bugünde vardı mesela
Rabbim dualarımızı katında kabul etsin, hepimizi okuduğumuz ayetel kürsüler, nas ve felaklar yüzü suyu hürmetine rahat bir hamilelik geçirip sağlıkla evlatlarımıza kavuştirsun, bebişlerimizle eşimizle uzun hayirli sağlikli bir ömür geçirmeyi nasip etsin... İsteyen herkese de bu duyguyu tattırsın... Amiin...

Kızlar devam değil mi okumaya çok güzel oluyor bence :KK16: ilk listedeki isimleri yeni listeye ekleyim diyorum ne dersiniz? Ben zor okuyorum listede olmayım yada yeni listede bende olayim diyenler bildirsin lütfeeen :KK16:

Ewet devam canım.birbirimizin bahanesiyle düzenli okumuş oluyoruz:))

Guzel bi sabaha merhaba..ben bugun sol tarafımda bi sırt ağrısiyla uyandım sanırım üsüttüm ya :KK43: uykudan uyandırdı beni oyle guzel bi agrı yani..ins böbreklerinde falan bisi yoktur:KK43: tam oralar agrıyo cunku..hamilelik agrısı daha başlamaz diye tahmin ediyorum karnım büyüdü ama hamile kaldığım kilodayim henüz bi ağırlaşma soz konusu degil..bekleyip görücem artık bakalım ne agrısı ?

Günaydın kizlar. Hayırlı cumalar. Haber edeyim dedim. Hastanedeyim hala.iyiyiz cok şükür. Bugün bebeklerin kilosuna bakılacak. Kizim inşallah kilo almıştır

Günaydın kizlar. Hayırlı cumalar. Haber edeyim dedim. Hastanedeyim hala.iyiyiz cok şükür. Bugün bebeklerin kilosuna bakılacak. Kizim inşallah kilo almıştır

Almıştır inş annesi.oda öyle çıtı pıtı minik bi kız olur napalım:)pamuklara sarar büyürür annesi onu:)32 ye geldin canım ne güzel.ay olarak kaç aylık olmuş oluyosunuz?

Guzel bi sabaha merhaba..ben bugun sol tarafımda bi sırt ağrısiyla uyandım sanırım üsüttüm ya :KK43: uykudan uyandırdı beni oyle guzel bi agrı yani..ins böbreklerinde falan bisi yoktur:KK43: tam oralar agrıyo cunku..hamilelik agrısı daha başlamaz diye tahmin ediyorum karnım büyüdü ama hamile kaldığım kilodayim henüz bi ağırlaşma soz konusu degil..bekleyip görücem artık bakalım ne agrısı ?

Böbrek ağrısı benim var:KK43:hamileyken böbrekler ve diğer iç organlarda büyürmüş normal bi durum canım ağrı olsa bile:KK43:bidaha tek tek doğuracam ben hep diyorum:)

Almıştır inş annesi.oda öyle çıtı pıtı minik bi kız olur napalım:)pamuklara sarar büyürür annesi onu:)32 ye geldin canım ne güzel.ay olarak kaç aylık olmuş oluyosunuz?
32 hafta 7, 5 aylik oluyor imiş. Dr um aksilik olmazsa 34 haftayi da görürüz inşallah dedi. Kizin kilosu sorunmus ama. Kardesi ile arasında en fazla 2 hafta olması gerekirken tam 4 hafta var. Araları daha da açılmasın da

32 hafta 7, 5 aylik oluyor imiş. Dr um aksilik olmazsa 34 haftayi da görürüz inşallah dedi. Kizin kilosu sorunmus ama. Kardesi ile arasında en fazla 2 hafta olması gerekirken tam 4 hafta var. Araları daha da açılmasın da

Bu ay hesabına aklım ermiyo:)gecen hafta doktora sordum 6,5 bittimi diye bitti dedi...aralarındaki fark açılmaz inş canım ya bak biz hergün dualar okuyoz burda sanada göndeririz.başkasının okudupu dua daha etkili olurmuş.sen içini rahat tut çok zor günler geçirdin miniklerin için,mükafatını alcaksın inşallah

aminn canım.devam edelim.hatta annem ve ben 41 yasine başladık.inşallah sağlıkla gelsin minişlerimiz:nazar:

geçmiş olsun canımcım ama gebelikle alakalı olduğunu sanmam çünkü erken daha.ağrılar bitmiyor canım:KK19:.hamdolsun:)

orkide günaydın...
aradaki fark neden o kadar arttı canım.inşallah kardeşine yetişir tatlı kuzun:nazar::nazar:

9 ay 10gun yanı 280 gun olan gebelıkde bır ay 30 gun olarak baz alınır.
bir haftada 7 gün olduğuna göre
her ay 4 hafta 2 gündür. (4*7)+2=30
bu durumda;

30.gün - 1.ay bitti - 4 hafta 2günlük
60.gün - 2.ay bitti - 8 hafta 4 günlük
90.gün - 3.ay bitti - 12 hafta 6 günlük
120.gün - 4.ay bitti - 17 hafta 1 günlük
150.gün - 5.ay bitti - 21 hafta 3 günlük
180.gün - 6.ay bitti - 25 hafta 5 günlük
210.gün - 7.ay bitti - 30 hafta 0 günlük
240.gün - 8.ay bitti - 34 hafta 2 günlük
270.gün - 9 ay bitti - 38 hafta 4 günlük
280.gün - 9ay10gün bitti - 38 hafta 4 günlük - 40 hafta 0 günlük

Canım arada haberlerini almak iyi geliyo..ins bisi olmaz kızın da saglıklı sıhhatli vakitli doğar doğduktan sonra da büyütürsun annesi sen onu :)
Böbrek ağrısı benim var:KK43:hamileyken böbrekler ve diğer iç organlarda büyürmüş normal bi durum canım ağrı olsa bile:KK43:bidaha tek tek doğuracam ben hep diyorum:)
Bunu duydugum iyi oldu acaba üsüttüm de böbreklerim ondan ki agrıyo diye endişeye kapılmıştım pazartesi doktora gidicez ins sorarım bunu da..

Bu ay hesabına aklım ermiyo:)gecen hafta doktora sordum 6,5 bittimi diye bitti dedi...aralarındaki fark açılmaz inş canım ya bak biz hergün dualar okuyoz burda sanada göndeririz.başkasının okudupu dua daha etkili olurmuş.sen içini rahat tut çok zor günler geçirdin miniklerin için,mükafatını alcaksın inşallah
Allah razı olsun canım. Aslinda ben de katilabilirim dua listesine
aminn canım.devam edelim.hatta annem ve ben 41 yasine başladık.inşallah sağlıkla gelsin minişlerimiz:nazar:

geçmiş olsun canımcım ama gebelikle alakalı olduğunu sanmam çünkü erken daha.ağrılar bitmiyor canım:KK19:.hamdolsun:)

orkide günaydın...
aradaki fark neden o kadar arttı canım.inşallah kardeşine yetişir tatlı kuzun:nazar::nazar:
Canim 25. Haftada kizimin plasentasi kısmi olarak ayristi. Dolayısıyla onun beslenmesi bozuldu o kanamadan sonra

Canım arada haberlerini almak iyi geliyo..ins bisi olmaz kızın da saglıklı sıhhatli vakitli doğar doğduktan sonra da büyütürsun annesi sen onu :)

Bunu duydugum iyi oldu acaba üsüttüm de böbreklerim ondan ki agrıyo diye endişeye kapılmıştım pazartesi doktora gidicez ins sorarım bunu da..

Allah razı olsun canım benim

Kuzey.........

Eylül...........

Ankara12....

Beni de ekleyebilir misin canim bugunden itibaren baslicam okumaya di mi yanlis olmasin da

9 ay 10gun yanı 280 gun olan gebelıkde bır ay 30 gun olarak baz alınır.
bir haftada 7 gün olduğuna göre
her ay 4 hafta 2 gündür. (4*7)+2=30
bu durumda;

30.gün - 1.ay bitti - 4 hafta 2günlük
60.gün - 2.ay bitti - 8 hafta 4 günlük
90.gün - 3.ay bitti - 12 hafta 6 günlük
120.gün - 4.ay bitti - 17 hafta 1 günlük
150.gün - 5.ay bitti - 21 hafta 3 günlük
180.gün - 6.ay bitti - 25 hafta 5 günlük
210.gün - 7.ay bitti - 30 hafta 0 günlük
240.gün - 8.ay bitti - 34 hafta 2 günlük
270.gün - 9 ay bitti - 38 hafta 4 günlük
280.gün - 9ay10gün bitti - 38 hafta 4 günlük - 40 hafta 0 günlük

Canım bi arkadaş yazmıştı aslında.haftaya göre kaç günlük hamile olduğunu hesapla çıkan gün sayısını 30 a böl..böyle doğru çıkıyo denmişti...mesela ben 28 hafta 196 gün yapar...196 yı 30 a bölünce 6,5 çıkıyo.

X