2014 ikiz anneleri

kızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi:KK36::KK36:
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cm:nazar: duruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala:KK14:

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi iyisin demi kanama varmı hala.inş görürüz canım36 yı.deblet hastaneleri çoğu öyle ilgilenmiyolar maalesef.korkulacak bişi yokmuş bak ne gzl

kızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi:KK36::KK36:
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cm:nazar: duruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala:KK14:

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi iyisin demi kanama varmı hala.inş görürüz canım36 yı.deblet hastaneleri çoğu öyle ilgilenmiyolar maalesef.korkulacak bişi yokmuş bak ne gzl

Çok geçmiş olsun canım arada sırada kanama olması normal sağlıkla inşallah zamanında doğarlar

çok geçmiş olsun canım..az kaldı yaaa şu 2 3 haftayı da atlatırsak inşallah ben de rahat edicem...

çok geçmiş olsun canım..az kaldı yaaa şu 2 3 haftayı da atlatırsak inşallah ben de rahat edicem...

Cok gecmis olsun ya gercekten ne zormus su hamilelik..allah en az 36 yi göstersin hepimize ins..
Canım ben de aynı şeyi bebekler zannediyodum 3 gün boyunca karnımın bi tarafı sivri bi tarafı çukur gezdim. Oğlum yeriniz geniş niye toplandınız diyodum 3. Gün sonunda acayip bir kanama geçirdim. Olay kasılmaymış. Normalde 20 sn kadar kasılıp gevşemesi gerekirken benimki çok uzun sürdü. Plesenta da rahim ağzına çok yakın olduğundan kanama yaptı. Dikkat et magnezyum iyi geliyor ve istirahat sol tarafa yatış. Bu kasılmalarda ölçü şu; 1saat içinde toplam4 kasılmadan az olması gerekiyor. Bilgine canım:KK66:
Canım benimki birliktelikten hemen sonra oldu yani uzaninca dikkatimi çekti dedigin dogru demekki ama sonra kalktım ataktayken belli olmuyo ve gecmis hatta tekrar yattım bakmak için yayilmislardi..iyiki söyledin aklımda olsun uzun süreli oldugu zaman tehlikeli olabileceği aklıma gelmemişti..sanırım birde bi tarafa yatinca oyle toplanıyorlar ama yon değiştirince dağılıyorlar bu normaldir heralde..

Cok gecmis olsun ya gercekten ne zormus su hamilelik..allah en az 36 yi göstersin hepimize ins..
Canım ben de aynı şeyi bebekler zannediyodum 3 gün boyunca karnımın bi tarafı sivri bi tarafı çukur gezdim. Oğlum yeriniz geniş niye toplandınız diyodum 3. Gün sonunda acayip bir kanama geçirdim. Olay kasılmaymış. Normalde 20 sn kadar kasılıp gevşemesi gerekirken benimki çok uzun sürdü. Plesenta da rahim ağzına çok yakın olduğundan kanama yaptı. Dikkat et magnezyum iyi geliyor ve istirahat sol tarafa yatış. Bu kasılmalarda ölçü şu; 1saat içinde toplam4 kasılmadan az olması gerekiyor. Bilgine canım:KK66:
Canım benimki birliktelikten hemen sonra oldu yani uzaninca dikkatimi çekti dedigin dogru demekki ama sonra kalktım ayaktayken belli olmuyo ve gecmis hatta tekrar yattım bakmak için yayilmislardi..iyiki söyledin aklımda olsun uzun süreli oldugu zaman tehlikeli olabileceği aklıma gelmemişti..sanırım birde bi tarafa yatinca oyle toplanıyorlar ama yon değiştirince dağılıyorlar bu normaldir heralde..

Perşembe listemize son eklemeleri yapip cuma konuştuğumuz gibi yeniliyorum kizlaar:KK3: bugünü iyi değerlendirelim :KK34:
Allah dualarımızı kabul etsiin...

Canım, her gün 7 şer tane okuduğumdan bugün dahil her birinden 49 tane okumuş oldum. Zorunlu uğraşlar ve ihtiyaçlar dışında zamanım ayetel kürsi,nas,felak la birlikte bildiğim tüm duaları ve Kur'an-ı Kerim meali okumakla geçiyor. Allahım öncelikle tüm evlat sahibi olmak isteyen herkesi evlat sahibi yapsın ve tüm hamilelerin bebeklerini analı-babalı, sağlıklı, vakitli, hayırlı kucaklarına almayı nasip etsin. Allah hepimizin bebeklerimizi korusun, senin bebeklerin için de ayrıca dua okudum :nazar::nazar:

kızlar ne kadar çok kaynatmışsınız.ben 3-4 gundur gıremıyorum.gecen gece saat 1 de hastaneye kaldırılıdım şiddetli ateş sebebiyle.2 tane serum yedım.ateşim 2 gun devam ettı ama çok şükür zararı olan yyuksek ateşlerden değilmiş değerim.şimdi halsizliğim var hala dinleniyorum ,annecim bende kaldı sağolsun kendıme geldım.dunde druma gıttık eşimle cumartesı olan kontrolumuzu erkene aldık.bebeişlerimizın durumu çook ıyı maşallah.kendımıze en çok dıkkat etmemeız gereken bır dönem üşütmeyelim kızlar.:nazar::nazar:Allah butun hamılelerı korusun.öpüyorum tombık yanaklarınızdan:):2:

Çok geçmiş olsun. Kendine ve bebişlerine dikkat et :emir_bebek::emir_bebek: Kendim azda olsa tombiş sayılırım ama daha 1 gr bile alamadım, şuan kilo almamam normal galiba :KK49:

Çok geçmiş olsun. Doktorlar bazen bizim gibi hassas olamıyorlar maalesef, bizi ancak biz anlıyoruz, Nasreddin hocanın damdan düştüğün de bana damdan düşen getirin beni en iyi o anlar dediği gibi. Ben yeni hamile sayılırım ve bu ciğer geliştiricilerden hiç haberim yok, ne zaman yapılması gerekiyor acaba ?

Günaydın herkese,
Birazdan işe gideceğim..Artık kayınpederim götürüp getiriyor sağolsun,yürüyemiyorum hemen yorulup tıkanıyorum,nefesim kesilir gibi oluyor..
Dün okulda çok kötü oldum,derse girdim,2 ders vardı çıkmamıza,masada oturup yoklamayı alırken bir anda birşeyler oldu,gözlerim kararmadı ama nasıl desem sanki bayılıyor ya da uykuya geçiyormuşum gibi gözlerim kapanmaya başladı istemsiz,etrafı iyi göremedim,kollarım uyuştu,çantamı alıp çıkayım birilerine haber vereyim dedim kıpırdayamadım,sırtım,boğazım kollarım terledi,konuşamadım bile,çocuklar yardım etmek istedi ama onlara bile derdimi anlatamadım,rahat bi 10 dk öyle oturmuşumdur,sonra erken çıkıp eve geldim.salı günü de derste bu kadar olmasa da benzer birşey olmuştu,korkmaya başladım artık,Allah'ım hepimize dayanma gücü versin,yavrularımıza zamanında kavuştursun inşaallah:KK43::KK43:

Geçmişi okuyamadım arkadaşlar,sadece son sf.da pınar ve flufem yazdıklarınızı gördüm,ikinize de geçmiş olsun,Rabbim tekrarını göstermesin,sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza inşaallah..

İşe gidiyorum ama korkuyorum ya bugün de benzer şeyler olursa diye,devam ederse dr.dan rapor istemeyi,evde dinlenmeyi istediğimi söylemeyi düşünüyorum.Kızlar aranızda hala çalışan varsa kaçıncı haftada doğum iznine ayrılacaksınız? Dün biraz nette bakındım da bizim izinler tekil gebeliğe göre 2 hft fazla ama yanıyor daha erken doğumlar yaptığımız için,ve çoğu kişi aktarılamadığından bahsetmiş,bilgisi olanlar yazsın lütfen,benim bi sürü zamanım yanacaksa rapor alır şimdiden evde dinlenirim daha iyi,hem çalışırken daha çok yoruluyor ve stresli oluyorum,evde huzurla uzanır,hazırlıklarımı yaparım hiç olmazsa..

Herkes için güzel bir gün olsun inşaallah.

Canım ben de öğretmenim. 6. haftada kanamam olup hastanede 2 gece geçirdikten sonra 10+10 ve şimdi de heyet raporu aldım, okula hiç devam edemedim. Doktorumda 30. haftaya kadar rapor veya ücretsiz izin kullan kolay elde edilen bebekler değil dedi.

Çok geçmiş olsun canım. Korkmussun tabi ama bak herşey yolundaymis şükür. Rahim ağzı uzunluğu da çok iyi. Doktorunun da dediği gibi 36yı göreceksin inşallah

Çokkk geçmiş olsun Rabbim sağlıkla kucaklarinizi doldursun.
Flufem maşallah rahim boyun çok iyi o yüzden demek ki o kadar yukarda hissediyorsun. Bazilarinin hamileliği boyunca kanamasi oluyormuş tabi yine de korkmamak elde değil...

benim kendi doktorum bu rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyor... detaylıya gittiğimde hastanedeki doktor istedi de öyle ölçüldü. 4cm çıktı... kendi doktorum ölçmediği ya da bilgilendirme yapmadığı için yakın olduğum bir konu da değil...hayırlısı artık..biraz rahat bir doktorum var da :KK1::KK1:
ne tetanoz aşısı istedi, ne de şeker yüklemesi yaptıracak. arada sağolsun ultrasonla bakıyor, hepsi bu :KK1::KK1:

Canımm çok ama çok geçmiş olsun. Ya her gece namazdan sonra okuyorum da bu forumdaki tüm hamilelere, ayrı ayrı değil ama hepimize sağlıklı, zamanında doğumlar diliyorum. İnşallah olacak. İçini rahat tut. Rahim ağzına da maşallah 5.5 cm!! :nazar::nazar:Aynı soruyu ben de sormuştum doktoruma, kaçıncı haftaya gelmem lazım diye, benim doktorum da aynen 27. hafta dedi. Ben de çok korkuyorum. Maşallah ya 36. hafta falan demiş, ne güzel. benimki de öyle demişti bi ara, şimdi dikkat et kendine falan diyo. beni korkutuyo. senin ama rahim ağzı pek iyiymiş. maşallah. h,ç korkma, dua et sadece.

sanada geçmiş olsun canım.moralını yüksek tutmaya çalış bebışlerınız düşün kotu düşünme.dun bana ciğer gelıştırıcı yapıldı canım 2 doz şeklınde.drum yapılmasını gerektığını soyledı gonul rahatlığıyla yapptırabılırsın hıç korkma .tekrar gecmış olsun:nazar::nazar:

Maşallah canım. İnşallah biz de o haftaları görürüz. Ne güzel seninkiler inşallah kendierini kurtarmışlar :nazar::nazar:

hepinize çok teşekkür ediyorum.rabbim birdaha yaşatmasın o geceyi bana..hiçbirinize de göstermesin ölüp ölüp dirildim gerçekten...
hamilelik süreci ne kadar zor bi süreçmiç tekrar frkına vardım:)hayatım boyunca faranjit ne bilmiyordum faranjit bile oldum ıkı ay önce...neyse herşey sağlıklı evlatlar dünyaya getirmek için katlanıcaz kızlarr:emir_bebek::emir_bebek:

Günaydın herkese,
Birazdan işe gideceğim..Artık kayınpederim götürüp getiriyor sağolsun,yürüyemiyorum hemen yorulup tıkanıyorum,nefesim kesilir gibi oluyor..
Dün okulda çok kötü oldum,derse girdim,2 ders vardı çıkmamıza,masada oturup yoklamayı alırken bir anda birşeyler oldu,gözlerim kararmadı ama nasıl desem sanki bayılıyor ya da uykuya geçiyormuşum gibi gözlerim kapanmaya başladı istemsiz,etrafı iyi göremedim,kollarım uyuştu,çantamı alıp çıkayım birilerine haber vereyim dedim kıpırdayamadım,sırtım,boğazım kollarım terledi,konuşamadım bile,çocuklar yardım etmek istedi ama onlara bile derdimi anlatamadım,rahat bi 10 dk öyle oturmuşumdur,sonra erken çıkıp eve geldim.salı günü de derste bu kadar olmasa da benzer birşey olmuştu,korkmaya başladım artık,Allah'ım hepimize dayanma gücü versin,yavrularımıza zamanında kavuştursun inşaallah:KK43::KK43:

Geçmişi okuyamadım arkadaşlar,sadece son sf.da pınar ve flufem yazdıklarınızı gördüm,ikinize de geçmiş olsun,Rabbim tekrarını göstermesin,sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza inşaallah..

İşe gidiyorum ama korkuyorum ya bugün de benzer şeyler olursa diye,devam ederse dr.dan rapor istemeyi,evde dinlenmeyi istediğimi söylemeyi düşünüyorum.Kızlar aranızda hala çalışan varsa kaçıncı haftada doğum iznine ayrılacaksınız? Dün biraz nette bakındım da bizim izinler tekil gebeliğe göre 2 hft fazla ama yanıyor daha erken doğumlar yaptığımız için,ve çoğu kişi aktarılamadığından bahsetmiş,bilgisi olanlar yazsın lütfen,benim bi sürü zamanım yanacaksa rapor alır şimdiden evde dinlenirim daha iyi,hem çalışırken daha çok yoruluyor ve stresli oluyorum,evde huzurla uzanır,hazırlıklarımı yaparım hiç olmazsa..

Herkes için güzel bir gün olsun inşaallah.

Canım çok geçmiş olsun. Devlette çalışıyosan hiç acıma, al iznini. Raporu hemen verirler zaten. benim doktor mesela, iste hemen rapor yazalım diyo ama benim özel olunca pek hoş olmuyo rapor, izin. ama sen hiç acıma. benim bildiğim kullanmadığın izinler aktarılıyor. hatta daha dün okudum resmi gazeteden, erken doğum sebebiyle izin kullanamazsan fazladan 2 hafta ve de diğer izinler aktarılıyo diye ama yine de bi bilene sormak lazım.

benim kendi doktorum bu rahim ağzı uzunluğunu hiç ölçmüyor... detaylıya gittiğimde hastanedeki doktor istedi de öyle ölçüldü. 4cm çıktı... kendi doktorum ölçmediği ya da bilgilendirme yapmadığı için yakın olduğum bir konu da değil...hayırlısı artık..biraz rahat bir doktorum var da :KK1::KK1:
ne tetanoz aşısı istedi, ne de şeker yüklemesi yaptıracak. arada sağolsun ultrasonla bakıyor, hepsi bu :KK1::KK1:

Canım belki ölçüyodurda iyi olduğu için sana söylemiyodur.ama aşıyı çoğu arkadaş yaptırdık.şekerü yüklemede önemli neden istemediki:44:

X