2014 ikiz anneleri

CANIM GEBELİK ÇİZELGESİNİN YAPILIŞI ŞÖYLE;

1-siteye giriş yapın..(Lilypie - Pregnancy ticker details )
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyalA.

tamamdır canım yaptım :KK16: :13:

Selam kızlar nasılsınız? Bebişlerin hareketlerinden bahsediyorsunuz ne güzel, ben henüz bişey hissetmiyorum :KK43: Ama son 1 haftadır karnım inanılmaz büyüdü, bir anda, belim-sırtım ve kasıklarım da ağrıyor, doktorumu aradım hemen gel dedi ve gittim Allahtan bişey yok herşey yolunda, normal demek ki bu ağrılar... :26:

ben de çok hafif hissediyorum var yok arası bi şey hani kelebek konar ya göbeğine öyle bi şey canımm aynı ağrılar bende de var kemiklerim bile sızlıyor bazen normal dedi doktor :KK16:

tamamdır canım yaptım :KK16: :13:

ben de çok hafif hissediyorum var yok arası bi şey hani kelebek konar ya göbeğine öyle bi şey canımm aynı ağrılar bende de var kemiklerim bile sızlıyor bazen normal dedi doktor :KK16:
Canım benimde ara ara sag veya sol tarafta leğen kemikleri civarında sızılarım oluyo nedense hiç ciddiye almıyorum :) sanırım burada herkesten duyunca normal geliyo..benim bebekler pit pit hareket etmeye başladı ama ara ara kelebek gibi de hissediyorum:) cok guzel bisi ya ne cok alıştık bu canavarlara:) bide gecen gece sırt üstü yattım resmen sol tarafta toplanmışlar sag taraf çöküktu sol taraf şişmişti cok hoşuma gitti orda var olduklarını hissetmek cok guzel..

Evet aynen dediğin gibi canım. Biz de 2 gün önce detaylı ultrasona girdik, çok şükür her şey yolunda. Ben de hep sağ taraftan hissediyordum hareketleri, ama çok normalmiş. Meğer benim oğlanların ikisi de çapraz bir şekilde, kafaları aşağıda ve aynı yönde duruyolarmış. Bir ara ultrasonda 4 tane ayak görünce nasıl mutlu oldum anlatamam. :KK1::KK1::KK1: O yüzden sağdan sağdan bol bol tekme yiyorum. Yeme konusuna gelince neden beni kimse dinlemiyor yaa, bol bol yiyin işte tutmayın kendinizi.:KK9::KK9::KK9:Ben şimdiden 11 kilo aldım, umrumda mı hayır tabi kide.:KK56::KK56::KK56: Son gaz devam. Çok sık giremiyorum ben , aramıza yeni katılanlara da hoş geldiniz diyorum.

Canım ben de tek yumurta ikizlerine hamileyim. Plasenta ve koryon tabakası tek (monokoryonik), Amnion kesesi yani bebeklerin içerisinde bulunduğu su kesesi iki tane (diamniotik). Ayy çok açıklayıcı oldu di mi.:KK1::KK1::KK1:

Benimde tek yumurta ikizleri monokoryonik-diamniotik :) Normal yolla hamile kaldım ben. benden 1 hafta öndesin cnm nasıl gidior :)

Bismillahirrahmanirrahim....

İsim ..................Ayetel kürsü......... Nas-Felak

Aksu81.............

Sedef...............

Seybil..............

Pınar..............

Sdtive............

Aylin..............

Mrsbeyaz......

Kengo..........

Flufem.........

Kuzey.........

Kızlaar isteyenler ismini yazdirsin lütfen...

Rabbim dualarimizi kabul etsin hepimize vakti zamanında inşallah hayirli saglikli güzel evlatlar nasip etsin...Amin...
Hepsinden 100 er tane okudum arkadaşım Allah kabul etsin inşallah..

Rabbimin izniyle iyi sonuçlar alacaksın canım korkma bizim biri 1/901 çıkmıştı biri de 1/2331 çıkmıştı ense kalınlıkları burun kemiği ölçümü normalse hiç korkma derim ben ayetel kürsiyi de okudum Allahım kabul etsin:KK16:
Canım çok sagol, birkac sinuc yaziyor testte kombine risk, ikili test ve yaş riski...senin bu değerler hangisi canım??? Asıl dikkate alınan kombine risk mi:26:

bilmiyorum henüz canım. Geçen hafta kontrole gittiğimde doktor tek kesede iki bebek gördüğünü ve %70 ikiz olduklarını söyledi.
Emin olmak için bu hafta yine çağırdı. Cumartesi tekrar gideceğim. Ben de çok çok merak ediyorum.
Ultrason fotomda 2 aynı boyda pirinç tanesi var,
alta da:
1. CRL 1.38 cm
2. CRL 1.25 cm
yazıyo, çok tedirginim, heyecanlıyım, karmakarışığım..

ayy bu terimler bana çok yabancııı, :KK9: inş benim bebişler de iki tanedir.
sen kaçıncı haftada öğrendin ikiz olduklarını?
Ne güzel iki oğluşun mu oluyo :nazar:

ben okurum tabi ki, inş dr güzel şeyler söyler..
Allah razı olsun Canim :KK16:
Canım benim kendinde söyledin bak ikili testin yanıltıcı olduğunu.ben tam hatırlamıyorum ama galiba 50 milyonda 1 çıkmıştı bizim sonucumuz.detaylı usg ye girdinmi sen?onda sorun çıkmadıysa gerisini önemseme
Canım 4 boyutluda ense kalinligi ve burun kemiği normal çıkmıştı, aslında şimdiki değerim de kötü değilmiş:KK17: hoca yinede için rahat etsin ölçümü yapan perinatologa sor dedi. İkizlerden güvenli sonuç vermediğini de ekledi. İçim rahatladı biraz şükür... Bi an kötü oldum ama...
Canım nolur içini ferah tut. Emin ol ikizlerde doğru sonuç vermiyor ben hiç yaptırmadım mesela. Sen hocayla konuş ama söylediği farklı olmayacak. Dua ettim, 3 tane ayetel kürsi okudum gönderdim sana.
Çok sağol Canim evet hoca da aynı şeyleri söyledi..
geliriz inşallah canım allahın izniyle:nazar::nazar:
ilk hedef 34 benimde...

aksu; canım bir sorun çıkmıycak inşallah bak görürsün.işte bu yüzden bu testlerden nefret ediyorum:KK20::KK20::KK20:
Aslında yaptirmamak en güzeli galiba hoca 2liyi yapiyoruz diğerlerini yapmiyoruz diyince onu dinledim..

Ayetelkürsümğ okudam senin için ama pek kafana takma çok güvenilir değil kendi sonucumu hatırlamıyorum sonucumda doktorda elimde olsa bakar söylerdim

ben hala emin değilim daha doğrusu doktorum emin değil detaylıda gittiğim doktorda emin olmadı benimde tek plasenta su kesesi iki tane arada zar var ama Dr kesin tek yumurta diyemeyiz dedi Doğunca öğreneceğiz
ama ben detaylıda pek benzetemedim birbirlerine :KK1:
Çok sağol Canim Allah razı olsun şimdi çok daha iyiyim..

Aksucumm benimki pazartesii belli olucakk pazartesi gidicemm canim okuycam simdi pkuyabildim.kadar...hulusi ile konus o rahatlatacaktir.koti derkerken nerden anladin kotu oldunu hemenn yazz
Canim bilmiş ben herşeyi araştırdığım için gitmeden normal ve daha riskli değerleri biliyordum:KK20: hoca rahatlatti zaten asıl önemli olan değerim daha iyi gibi şükür, istersen için rahat etsin filiz hocayla da konuş ama hiç takıcağın birşey yok dedi..

Canım güvenilir olmadıgını hepimiz biliyoruz dert edinme ben hiç yaptırmadım mesela yaptırmamış say kendini..ikizlerde ve bence tek bile olsa bu risk hesaplamaları sadece endişe veriyo baska bisi yok..icini ferah tut..
Çok sağol Canim simdi içim daha rahat ama ilk anda kötü oldum baya. Dediğin gibi tek de bile güvenli değil..
aksucumm okudum dua ettim canımm benimki kaç çıktı bilmiyorum ama doktorum normal dedi ama çok yakın bir arkadaşımınki 1/80 çıkmıştı çok ağladı çok üzüldü bu değer 80 de bir ihtimal demekti şu an bebeği 7 aylık hiç bir şeyi yok boşuna üzmüşüm kendimi diyor hiç güvenirliliği yok canım aklına başka şeyler getirip de üzme kendini :KK16:
Çok sağol canimmm sonuçta değerlerin iyi çıkması ne saglikli olduğunun garantisi ne de kotu çıkması sağliksiz olduğunun göstergesi... Rabbim saglikla kavuştursun

Son düzenleme:
Raporda birkaç değer var, 1- kombine risk 2- ikili test (bazilarinda biyokimya yazabilir) 3- yaş riski 4-trisomy13/18+NT seklinde ayri ayri değerler var. Ben direk ikili teste bakınca kötü olmuştum ama bu sanıyorum sadece kan testi sonuçuymuş (bu riskli çıktı) kombine risk ise hepsine birden bakilip belirlenen riskmiş doktor bu daha önemli dedi. Bilginiz var mi hangisi önemli beni üzmemek için öyle dememiştir herhalde :18:
Bu arada degerlerimi yazayim.
1. Bebek. 2. Bebek
1-kombine risk 1/819 1/1278 (cut off altında)
2- ikili test. 1/130 1/218 ( cut off üzerinde) bu riskli gibi

3. Yaş riski. 1/509. 1/504
4. Trisomy 13/18+NT <1/ 10000 (cut off değerinin altında)
Altında yazanlar daha az riskli olmuş oluyor ben ikili test yazana takıldım :KK17: sizin yorumlariniz nadil:18:

Son düzenleme:
canım benımde zorunlu sezeryan o yzuden 1000tl bı gece yatısta ıcınde tedırgın olma bence ucuz olduna sukret..zorulu olmasa 3 kusure cıvarıymıs:KK43:(

Canim bi yanlışın olmasın ben çünkü baya sordum hatta yazdırdım. İsteğe bağlı sezeryan ikizse 1200 TL ve oda dahil değil, odanın günlüğü 500 ve 600 (iki çeşit oda var) genelde sezeryanda 2 gece yatırıyorlar (1000-1200 TL de oda için ödüyoruz) tabi bahsettiğim özel oda normal odalar sanirim iki kişilik ve 45 TL günlüğü (tam emin değilim ondan)

Bismillahirrahmanirrahim....

İsim ..................Ayetel kürsü......... Nas-Felak

Aksu81............. 70--------------- 70 Okudu

Sedef............... 60-- -------------60 Okudu

Seybil.............. 100---------------100 Okudu

Pınar.............. 15----------------15 Okudu

Sdtive............ 20 ---------------20 Okudu

Aylin.............. 100---------------100 Okudu

Mrsbeyaz...... 10----------------10 Okudu

Kengo........... 100-------------- 100 Okudu

Flufem............. 55----------------- 55 Okudu

Kuzey.........

Fpmk..........

Zuzu........... 100---------------- 100 Okudu

Cansu............ 65 ------------------ 45 Okudu

Eylül...........

Asbelove....... 20------------------20 Okudu

Alexandria..... 35 ----------------- 35 Okudu

Melis..........

Ankara12....

Kızlaar isteyenler ismini yazdirsin lütfen...

Rabbim dualarimizi kabul etsin hepimize vakti zamanında inşallah hayirli saglikli güzel evlatlar nasip etsin...Amin...

Perşembe listemize son eklemeleri yapip cuma konuştuğumuz gibi yeniliyorum kizlaar:KK3: bugünü iyi değerlendirelim :KK34:
Allah dualarımızı kabul etsiin...

kızlar ne kadar çok kaynatmışsınız.ben 3-4 gundur gıremıyorum.gecen gece saat 1 de hastaneye kaldırılıdım şiddetli ateş sebebiyle.2 tane serum yedım.ateşim 2 gun devam ettı ama çok şükür zararı olan yyuksek ateşlerden değilmiş değerim.şimdi halsizliğim var hala dinleniyorum ,annecim bende kaldı sağolsun kendıme geldım.dunde druma gıttık eşimle cumartesı olan kontrolumuzu erkene aldık.bebeişlerimizın durumu çook ıyı maşallah.kendımıze en çok dıkkat etmemeız gereken bır dönem üşütmeyelim kızlar.:nazar::nazar:Allah butun hamılelerı korusun.öpüyorum tombık yanaklarınızdan:):2:

Canım benimde ara ara sag veya sol tarafta leğen kemikleri civarında sızılarım oluyo nedense hiç ciddiye almıyorum :) sanırım burada herkesten duyunca normal geliyo..benim bebekler pit pit hareket etmeye başladı ama ara ara kelebek gibi de hissediyorum:) cok guzel bisi ya ne cok alıştık bu canavarlara:) bide gecen gece sırt üstü yattım resmen sol tarafta toplanmışlar sag taraf çöküktu sol taraf şişmişti cok hoşuma gitti orda var olduklarını hissetmek cok guzel..
Canım ben de aynı şeyi bebekler zannediyodum 3 gün boyunca karnımın bi tarafı sivri bi tarafı çukur gezdim. Oğlum yeriniz geniş niye toplandınız diyodum 3. Gün sonunda acayip bir kanama geçirdim. Olay kasılmaymış. Normalde 20 sn kadar kasılıp gevşemesi gerekirken benimki çok uzun sürdü. Plesenta da rahim ağzına çok yakın olduğundan kanama yaptı. Dikkat et magnezyum iyi geliyor ve istirahat sol tarafa yatış. Bu kasılmalarda ölçü şu; 1saat içinde toplam4 kasılmadan az olması gerekiyor. Bilgine canım:KK66:

Perşembe listemize son eklemeleri yapip cuma konuştuğumuz gibi yeniliyorum kizlaar:KK3: bugünü iyi değerlendirelim :KK34:
Allah dualarımızı kabul etsiin...
amin canım..bende 100 e tamamladım...
kızlar ne kadar çok kaynatmışsınız.ben 3-4 gundur gıremıyorum.gecen gece saat 1 de hastaneye kaldırılıdım şiddetli ateş sebebiyle.2 tane serum yedım.ateşim 2 gun devam ettı ama çok şükür zararı olan yyuksek ateşlerden değilmiş değerim.şimdi halsizliğim var hala dinleniyorum ,annecim bende kaldı sağolsun kendıme geldım.dunde druma gıttık eşimle cumartesı olan kontrolumuzu erkene aldık.bebeişlerimizın durumu çook ıyı maşallah.kendımıze en çok dıkkat etmemeız gereken bır dönem üşütmeyelim kızlar.:nazar::nazar:Allah butun hamılelerı korusun.öpüyorum tombık yanaklarınızdan:):2:
geçmiş olsun pınarcım.aman dikkat edelim,havalar da değişiyor.
maşallah bebişlere:nazar::nazar:

amin canım..bende 100 e tamamladım...

geçmiş olsun pınarcım.aman dikkat edelim,havalar da değişiyor.
maşallah bebişlere:nazar::nazar:

saol canım benım.geçicek inşallah.Bebişleimize bir şey olmasında biz herşeyın üstesınden gelmeye çalışıyoruz.hayırlııyla kucağımıza alalım inşallah canım...:nazar::nazar:

kızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi:KK36::KK36:
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cm:nazar: duruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala:KK14:

kızlar bende yine dün acildeydim..tam uyuycağım zaman baktım 1-2 damla kan..ama sulu gibi..devlete gittim hemen.dr bişey yok bebekerin iyi,suları iyi dedi.rahimde açılma varmı dedim.görrdüğüm kadarıyla yok dedi.rahatın tekiydi:KK36::KK36:
sonra eve geldim ki bir parça pıhtı geldi.o zaman çok tırstım hemen drumu aradım hastanede buluştuk.
yarım saat inceledi.hiç bşey yok,küçücük bir kanama alanı bile yok.rahim ağzı 5,5cm:nazar: duruma bakılırsa 36 yı buluruz dedi.eğer ben kalpten gitmezsem.
ya neden sadece benim rahmim genişlerken kanıyor?rutin aralıklarla yaşıycaz bunu dedi.
kaçıncı haftayı atlatırsak yaşama riski yüksek dedim.2 haftan kaldı dedi:18::18: 27.haftada ciğer geliştirici yapıcakmış.çok korkuyorum hala:KK14:

sanada geçmiş olsun canım.moralını yüksek tutmaya çalış bebışlerınız düşün kotu düşünme.dun bana ciğer gelıştırıcı yapıldı canım 2 doz şeklınde.drum yapılmasını gerektığını soyledı gonul rahatlığıyla yapptırabılırsın hıç korkma .tekrar gecmış olsun:nazar::nazar:

sanada geçmiş olsun canım.moralını yüksek tutmaya çalış bebışlerınız düşün kotu düşünme.dun bana ciğer gelıştırıcı yapıldı canım 2 doz şeklınde.drum yapılmasını gerektığını soyledı gonul rahatlığıyla yapptırabılırsın hıç korkma .tekrar gecmış olsun:nazar::nazar:

saol canımcım...allaha emanetiz hepimiz.inşallah sağlıkla alırız kuzularımızı kucağımıza...:nazar::nazar:
dün birinin ayağına kardeşi kafasını yaslamış.çok tatlılardı.allahım ayırmasın inşallah üçümüzü de:KK1:

Günaydın herkese,
Birazdan işe gideceğim..Artık kayınpederim götürüp getiriyor sağolsun,yürüyemiyorum hemen yorulup tıkanıyorum,nefesim kesilir gibi oluyor..
Dün okulda çok kötü oldum,derse girdim,2 ders vardı çıkmamıza,masada oturup yoklamayı alırken bir anda birşeyler oldu,gözlerim kararmadı ama nasıl desem sanki bayılıyor ya da uykuya geçiyormuşum gibi gözlerim kapanmaya başladı istemsiz,etrafı iyi göremedim,kollarım uyuştu,çantamı alıp çıkayım birilerine haber vereyim dedim kıpırdayamadım,sırtım,boğazım kollarım terledi,konuşamadım bile,çocuklar yardım etmek istedi ama onlara bile derdimi anlatamadım,rahat bi 10 dk öyle oturmuşumdur,sonra erken çıkıp eve geldim.salı günü de derste bu kadar olmasa da benzer birşey olmuştu,korkmaya başladım artık,Allah'ım hepimize dayanma gücü versin,yavrularımıza zamanında kavuştursun inşaallah:KK43::KK43:

Geçmişi okuyamadım arkadaşlar,sadece son sf.da pınar ve flufem yazdıklarınızı gördüm,ikinize de geçmiş olsun,Rabbim tekrarını göstermesin,sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza inşaallah..

İşe gidiyorum ama korkuyorum ya bugün de benzer şeyler olursa diye,devam ederse dr.dan rapor istemeyi,evde dinlenmeyi istediğimi söylemeyi düşünüyorum.Kızlar aranızda hala çalışan varsa kaçıncı haftada doğum iznine ayrılacaksınız? Dün biraz nette bakındım da bizim izinler tekil gebeliğe göre 2 hft fazla ama yanıyor daha erken doğumlar yaptığımız için,ve çoğu kişi aktarılamadığından bahsetmiş,bilgisi olanlar yazsın lütfen,benim bi sürü zamanım yanacaksa rapor alır şimdiden evde dinlenirim daha iyi,hem çalışırken daha çok yoruluyor ve stresli oluyorum,evde huzurla uzanır,hazırlıklarımı yaparım hiç olmazsa..

Herkes için güzel bir gün olsun inşaallah.

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi iyisin demi kanama varmı hala.inş görürüz canım36 yı.deblet hastaneleri çoğu öyle ilgilenmiyolar maalesef.korkulacak bişi yokmuş bak ne gzl

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi iyisin demi kanama varmı hala.inş görürüz canım36 yı.deblet hastaneleri çoğu öyle ilgilenmiyolar maalesef.korkulacak bişi yokmuş bak ne gzl

X