- 18 Ekim 2007
- 616
- 3
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #4.561
Tepki vermen için erken bence daha belli değil sanki birde kayınvalideden kayınvalideye değişir bir durum sanki:26:Kızlar biz yazın kısmetse dublex bi ewe taşıncaz.kayınvalidem yalnız yaşıyo eşi yok.ve sanırım oda bizimle kalmak istiyo taşınınca.yani sürrkli değil galiba ama emin değilim soramadım...eşimin abisiyle karşı karşıya oturcaz.daha çok abisi istiyo annesinin onlarla yaşamasını.kayınvalidemde bebeklerin bakımına yardımcı olmak için gelmeyi düşünüyo galiba.siz olsanız tepki verirmisiniz gelmesin diye??(kayınvalidemle bi sorun yaşamadık şimdiye kadar)
Kızlar biz yazın kısmetse dublex bi ewe taşıncaz.kayınvalidem yalnız yaşıyo eşi yok.ve sanırım oda bizimle kalmak istiyo taşınınca.yani sürrkli değil galiba ama emin değilim soramadım...eşimin abisiyle karşı karşıya oturcaz.daha çok abisi istiyo annesinin onlarla yaşamasını.kayınvalidemde bebeklerin bakımına yardımcı olmak için gelmeyi düşünüyo galiba.siz olsanız tepki verirmisiniz gelmesin diye??(kayınvalidemle bi sorun yaşamadık şimdiye kadar)
Tam tersini düşünüyorum bide.aynı durumda benim annem olsa isterdim onu ve eşimde benden daha fazla ister eminim..eğer anlaşabildiğin biriyse neden tepki veresin ki tatlımm:) sonuçta sevdiğinin annesi,bir süre çok ihtiyacın olacak bence...
Tepki vermen için erken bence daha belli değil sanki birde kayınvalideden kayınvalideye değişir bir durum sanki:26:
bence sorun etme hem iyiymişde hem çok sevap yanlızmışda mutlu olun inşallah
Hamile kaldım kalalı çikolata istemiyo benim canımda:))tatlı isteğimi hep mandalina muz ve ayvayla karşılıyorum:)oğullarımla benim favori meyvelerimiz:)
ohhhh valla ne güzelmiş.
bu kadar ayvaya bakalım miniklerin gamzeli olacak mı
Gelme diyemem bende zaten,benimde 2 tane oğlum olcak bende kayınvalide olcam:)
Kızlar dün gittiğim doktorum kanama yoksa ilişki olabilir demişti, bugün kendi doktorum ise ikiz de kanama riskinin fazla olduğunu ayrıca benim kistim olduğu için basınç yapsın istemediğini bu sebeple tavsiye etmediğini söyledi bilgilerinizeee....
Ama olay orgazm olma sırasındaki kasılma değilmiş ufak tefek şeyler yapılabilir yani
Kızlaaar dün iki kere duydugum pitlamalari yine duyuyorum hemde 10 kez falan oldu hiç bozmuyorum pozisyonumu yine sol taraftaki allahım cok guzel masallah kuzuma tikliyo resmen bu soldaki fena olacak galiba benim :)
Ahh ah o soldakiler hep öyle:))benimde soldaki daha çok hissettiriyo kendini:)
Öyle tatlım yaaa sabretcez ama bazen iyice sinirlerim bozuluyor ağlıyorum senin kaçıncı hafta Allah daha büyük sıkıntılar vermesin...Cesaretlisin valla kız:)ikizlerde bazen normal doğumda ikinci bebek sorun olunca sezeryana alıyolarmış hiç riske atma bence:)
Yok tatlım olurmu öle şey içini ferah tut sen.bende vuruluyorum yaklaşık 2 aydır 10 güne bi.
Allah razı olsun tatlım
Sen herşeyi erken yaşamaya başlamışsın kız.ileri haftalarda napcan:)bendede nefes problemi oluyo ama hala yatarak uyuyorum:)yapılcak pek bişey yok sanırım,idare etcen doğuma kadar
kızlar bize çok dua edin oğullarımla ben dunden beri hastanedeyz rahim kasılmalariyla geldim sancım da tutuyor arada ve afedersiniz kanlı akıntım da geliyor. bir günde rahm boyu 1 cm kısaldı bebeğin biri başını dayamiş rahm agzina çok korkuyorum nolur dua edin yavrularıma bana erken doğmasınlar daha cook küçükler
Posta.com.tr
İkiz bebek bekleyenlere tüyolar
11 Aralık 2012
İkizler gelmeden önce
Onlara şahane bir oda yapmak zorunda değilsiniz. İlk 5 ay aynı yatakta ve yan yana yatırın. Birbirlerinden ilk aylarda ayrılan ikizler, birbirlerinin kalp atışlarına ve hareketlerine alışık oldukları için, çok huzursuz olurlar. Mükemmel oda, ikizleriniz büyüdükçe de şekillenebilir. Acele etmeyin. Onlar için alacağınız her ürünün, en pratik ve sağlam ürün olduğundan emin olun. Alacağınız bebek arabası ve puseti ne kadar hafif ve kolay açılıp kapanırsa, sizin yükünüz o kadar hafifler.
Bebek çantanız da aynı ölçüde kolay kullanabileceğiniz bir şey olmalı. Sırta asılabilen çantaları öneriyorum, çünkü bebeklerden biri mutlaka sizde olacağı için, kolunuza asılan çantaları kullanmakta zorlanabilirsiniz. Her zaman çantanızda rulo küçük çöp poşeti, yedek emzik, bez ve kıyafet bulundurun. Çöp poşetinin nasıl hayat kurtardığına inanamazsınız.
Bez önlükler yerine, silinebilir önlükleri tercih edin, çünkü gün içinde çifter çifter değiştirip yıkayacağınız önlüklerden minik bir dağ yapabilirsiniz.
Doğumunuzun ilk aylarında, sizinle kalabilecek yakınlarınız ya da alabiliyorsanız yatılı bir yardımcı mutlaka olmalı. Gün içinde sizin de dinlenebilmeniz için evde, sizden başka en az iki kişiye daha ihtiyaç olduğunu söylemek zorundayım.
Bebek telsizi, ninni ve kolik albümü hayatınızı kolaylaştıracak şeylerin başında geliyor. Bebeğinizi vücudunuzda taşımak için kanguru ya da sling denen büyük kumaşlardan edinmenizde fayda var. ikiz anne ve babaları için önem taşıyan şeylerin az yer kaplayan, taşınması hafif, kullanması kolay araçlardan oluştuğunu unutmayın. Her şeyi bir sisteme oturtmak 3 ayınızı alabilir. Bu çok normaldir. İkiz büyütmek dünyanın en kolay şeyi olmasa da, en keyifli işi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Anne sütü, emzirme ve merak edilenler
Loğusalık döneminde sütün bol bir şekilde gelmesi için annenin yapması gereken iki konu vardır: Bebeğini sık sık emzirmek ve bol miktarda sıvı tüketmek. Sütün bol ve uzun süreli gelebilmesi için bebek her istediğinde ve sık sık emzirilmelidir. Anne sütü, bebeklerin normal büyümesini ve gelişimini sağlayacak en ideal yapıdadır. Hiçbir yiyecek veya içecek anne sütünün yerini tutmaz. Gereksiz yere başlanan ek gıdalar sonucunda bebekler kısa sürede anne sütünü bırakabilirler. İşte bu sebeple, emzirme işi size külfet gibi gelse de, mutlaka ama mutlaka gerekmediği sürece, formül mamaya başlamayınız.
Bebeğiniz ilk üç ay sebepsiz ağlayabilir. Bu son derece normaldir. Bazen memede dahi ağlayabilir. Doğduktan sonraki ilk üç aylarını bebekler, kendilerini hala anne karnında gibi hissetmek isterler. Huzursuz olmaları ve buna bağlı kolik atakları geliştirmeleri de normaldir. Tek istedikleri ana kucağı ve ana sütüdür. Şimdi gidip bebeğinizi kollarınıza alın, ve göğsünüzde uyutun. Onunla yaşadığınız bu günler, bir daha geri gelmeyecek. Tadını çıkarın.
Bugün doktor kontrolümüz vardı... Çok şükür herşey yolunda, ense kalınlıkları 1,5 çıktı (doktor iyi dedi ama nasıl sizce?) , burun kemikleri oluşmuş maşallahayrıca 2li testte yaptirdim 1 haftaya sonucum çıkacak inşallah o da iyi çikarsa çok mutlu olucam, bu arada 3lü 4lü testi yapmayacaklarını ikizlerde nispeten en iyi bilgiyi 2li testin verdiğini söylediler
Kızlar ya gözümün önünden gitmiyorlar, dört boyutlu LCD büyük ekranda izledim nasıl hareket ediyorlarmaşallah kuzucuklarıma anneniz sizi çok seviyor sağlıkla gelin
Bu arada cinsel ilişkiyi ve ağdayi sordum (bayan doktoru yakalamışken) kanama sorununuz yoksa ilişkiye girebilirsiniz dedi ağda da hijyen bir yer olduğu sürece sorun değil dedi
Veee gelelim cinsiyet tahminlerine%70 bir kız bir erkek dedi ayy inşallah tabi önce sağlıklı olsunlar. Embriyoların fotosuna bakınca dedim eşime bir kız bir erkek bunlar sonra topikten biraz etkilenip acaba iki erkek mi der oldum. Şimdiden çok heveslenmek istemiyorum ama olursa da güzel olur tabi
Erkenden cinsiyeti öğrenip aynı devam eden yada değişen kimler var12+5 biraz erken gibi ama 4 boyutlu olması daha rahat görülmesini sağlar mı ki? Bide 13+2 ve 13+5 görünüyorlar
Ayyy neyse çok uzattım kızlar bizden çok şükür haberler böyle
Allah yardımcınız olsun canım. inşallah sıkıntısız bir şekilde beklerler zamanını.
içini ferah tut. dualarımız sen ve diğer arkadaşlarımızla..
Günaydın kızlar.. Bilenlere bisi sorayım sabah sabah :)
simdi benim vajinamda hafif kaşıntı var..cok rahatsız edici degil ama normal de degil.ara ara ılık sirkeli suyla yıkıyorum ve daima temiz kuru tutmaya çalışıyorum..ama tabi akintilarim yüzünden cok kuru kalamıyor ister istemez..Geçiyor gibi oluyo sonra tekrarlıyor acaba cok önemli bisi degil mı yoksa doktora danışmalı miyim sizce? Basına gelen mutlaka vardır cevaplarınızı bekliyorum:)
ben bir pijama, gecelik,sabahlk takımı aldım.birde sadece gecelik alıcam.
polar sabahlıklarım var zaten, bence lazım olacaktır.
biberonu avent düşünüyorum ama arkadaşım mamajoo nun daha kaliteli ve uygun olduğunu söyledi.
Gecelik değilde pijama takımı aldım 2 tane canım.bel lastikleri öyle sıkacak gibi değil bide yüksek bel olduğu için rahat olur diye düşündüm.sezeryan olan bi akrabamda gecelik giymediğini söledi...bir penye birde polar sabahlık aldım.2 tane cam 2 de plastik biberon aldım chicco...kızlar chicconun plastik biberonu çok gzl aldığım:)step up,anne memesine en yakın biberon ucuymuş..150 ml aldım biberonları şimdilik yeter...emziklerinide kauçuk uçlu aldım...taşıma için araba koltuğu alcam ama 2,3 ay olduklarında alcam.zaten hastaneden çıkar çıkmaz onlara yatamazlar kuzucuklar:)kucakta gelirler:)
Ewweet no panik...canım çok tatlı istedi kızlar ben çıkıyorum tatlı yemeye gidicez sonrada proluton iğnemi olup gelcez:)grşrz
Tepki vermen için erken bence daha belli değil sanki birde kayınvalideden kayınvalideye değişir bir durum sanki:26:
mamajo duymamıştım ona da bakym, aventi netten takip ediyorum, çok sağol canım hayırlısıyla bebişlerimize kavuşalım inşallah :))
chicco yu da görüyorum evet baya bi çeşit varmış bu biberonlarda, bende önce 125 veya 150 ml olanlardan bakıcam, kauçuk uçlu mu aldın, benm gördüklerim hep silikon uçlu oluyo neyi alıcaklar neyi almıcaklar belli değil ki ?? ilk zaman kucakta olur diyosun ben sanki lazım olur gibi geldi de ondan sordum canım taşıma olayında ...
aynen öyle, bu durumlar çok zorlu, kötü düşünmekten değil ama böle bir de yardımcı olmak adına sürekli beraberlik olunca bazen insan iyiyken bile zor geliyo, umarım herşey güzel olur hem yardımcı olur hem de fazla etkilenmeden idare ederler ...
Canım sağol bantları bende denedim benim burnumda şu anda yara zaten her temizlediğimde kanıyor sen kaçıncı haftadasın şimdi doğuma ne kadar var inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri 3 buçuk ay var benim doğuma o zamana kadar katlanacağım mecburrrr(