2014 ikiz anneleri

Ben uykuya pek düşkün değilim galiba:)gece geçte yatsam 7 buçukta gözüm açılınca bidaha kapanmıyo:)dünleniyorum ama sürekli yatmıyorum.iş güç yapmıyorum sadece.yemek ve bulaşık sadece...

27. haftada yine iyisin o zaman :KK34: maşallah. ben bu bir haftadır bulaşıktan da elimi kestim. işe gidiyorum, gelince zaten belim ağrıyo oluyo, bi yemek, diyorum benden bu kadar. İleriki haftalarda napcam bilmiyorum :18:

S.a Aşure günü hayırlara vesile olsun.dogum içim gün sayan tüm gebelerin Allahım yardımcısı olsun.Allah kerbela şehitlerimizin bizlerede şefaatini nasip etsin.çocukklarımız hzMUHAMMET,hzALİ,hzHASAN,hzHÜSEYİN efendilerimiz gibi cesur cengaver aslan gibi olsunlar.bugün bol bol dua edin canlar.

aminn cnm amin Allah hepimizin yardımcısı olsun İNŞALLAH

Günaydın kızlar.. Bilenlere bisi sorayım sabah sabah :)
simdi benim vajinamda hafif kaşıntı var..cok rahatsız edici degil ama normal de degil.ara ara ılık sirkeli suyla yıkıyorum ve daima temiz kuru tutmaya çalışıyorum..ama tabi akintilarim yüzünden cok kuru kalamıyor ister istemez..Geçiyor gibi oluyo sonra tekrarlıyor acaba cok önemli bisi degil mı yoksa doktora danışmalı miyim sizce? Basına gelen mutlaka vardır cevaplarınızı bekliyorum:)

Canım bende o sıkıntıyı yaşadım su gibi akıyordu akıntım ve dış kısımda kaşıntıdan uyuyamıyordumm hiç dr kültür alacaktı ama alamadıı hap verdi fitil verdi merhem verdi sonra kesildi akıntı ama şimdi yinee başladı sanki ama wc ye gittiğimde geliyor ama kaşıntım durdu çok şükür benden tafsiye dr a gitt birde benimde 15 haftalıkkendi

Hanımlar merhaba, size bir haberim var. Amerikan Hastanesi’nin herkese açık bir çoğul gebelik eğitimi varmış ve gelen talebe göre 2-3 ayda bir düzenleniyormuş. Telefon ettim, isim yazdırdım. Birkaç kişi daha olursa şu an bir grup açılabilecek gibi. Eğitim art arda 2 Cumartesi öğleden sonra yapılıyormuş. Gebelik sürecinden doğuma ve doğum sonrasına pek çok konuda çoğul gebeliğe özel bir eğitimmiş. İlgilenenleriniz olursa hastaneyi arayabilirler.

Kızlar sürekli burnum tıkalı 3 günde bir deniz suyu bitiriyorum diğer burun açıcılar zararlı diye kullanmıyorum yatakta oturur pozisyonda uyumaya çalışıyorum çoğu zamanda tv koltuğunda uyuyorum çin yağı okaliptus yağı hiç bir şey etki etmiyo gündüz koltukta bile oturamıyorum yemeği bile ayakta yemeğe çalışıyorum sürekli evin içinde geziniyorum o kadarki gezmekten yorgun düşüyorum belim bacaklarım ağrıyor tüm bölümlere gittim dahiliye göğüs kalp kbb hiçbirinde birşey çıkmadı 2 gün sonra 21. Haftaya gireceğim daha çok var doğuma ne yapacağımı şaşırdım bu durumu yaşayan varmı ikiz gebelikte olur ama haftam daha erken değilmi sizce nefes egzersizi yapıp faydasını gören oldumu acil cevap lütfen:KK43:((

bende henüz başlamadı nefes darlığı.ama burnum hep tıkalı,çok acıyor.fazla yemek yemezsem şükür sıkıntı yaşamıyorum.

Canlar, beni en iyi sizler anlarsınız.. İlk gebeliğim ve tesadüfen ikiz olduklarını ögrendim 13 ekimde.. 23 ekimde tekrar gidip teyit ettirdik eşimle, bebişler gelişmiş 4 mm digeri de 5 mm olmuşlardı.. Eşimle aramızda kan uyuşmazlıgı oldugu için zor bi gebelik olacaktı kanamalarım oluyodu.. O kadar heveslendik ki çünkü ailemizde kimsede yoktu.. İğnem de vurundum. Dün sabah tekrar kanamam oldu 10+3 olmuştuk acile gittik doktor kanamanın rahimden geldiğini söyledi ekografi yaptı bebeklerin kalp atışlarının olmadıgını ve hala aynı boyutta olduklarını söyledi bebeklerin düşeceklerini söyledi.. Çok sancım var ama kanamam hiç yok.. Eşimle aglamaktan kendimize gelemedik.. O kadar heveslendik kursağımızda kaldı.. Hala içimdeler nasıl kabullenebilirim ki bu olanları.. Hala içimde bi umut acaba tekrar canlanırlar mı diye.. O kadar caresizim ki dua bekliyorum sizden..

Allah sabır verrsin. İnş. bir hata vardır. Hayırlısı ile güzel haberlerini alırsınız bebişlerin.....

Kızlar dün gittiğim doktorum kanama yoksa ilişki olabilir demişti, bugün kendi doktorum ise ikiz de kanama riskinin fazla olduğunu ayrıca benim kistim olduğu için basınç yapsın istemediğini bu sebeple tavsiye etmediğini söyledi bilgilerinizeee....
Ama olay orgazm olma sırasındaki kasılma değilmiş ufak tefek şeyler yapılabilir yani :KK17::KK1:

Ben uykuya pek düşkün değilim galiba:)gece geçte yatsam 7 buçukta gözüm açılınca bidaha kapanmıyo:)dünleniyorum ama sürekli yatmıyorum.iş güç yapmıyorum sadece.yemek ve bulaşık sadece...
Bende oyle sabah namaza kalkınca bi daha uyku yok iki saat sonra uyuyabiliyorum o da açlıktan uyuyabilirsem..dün gece 2 de yattım saba 6 da cin gibiyim:) birde her sabah aynı vakit uyanmak saat gibi cok garip tuvaletim geliyo ona uyanıyorum ama tam 6-6.15 civarı :)

Canım bende o sıkıntıyı yaşadım su gibi akıyordu akıntım ve dış kısımda kaşıntıdan uyuyamıyordumm hiç dr kültür alacaktı ama alamadıı hap verdi fitil verdi merhem verdi sonra kesildi akıntı ama şimdi yinee başladı sanki ama wc ye gittiğimde geliyor ama kaşıntım durdu çok şükür benden tafsiye dr a gitt birde benimde 15 haftalıkkendi
Hmm..sagol canım ama Benim cok asırı bi kaşıntı ve akıntı yok ama ben bebeklere zarar olur mu diye düşünmüştüm o yüzden sordum yani..akıntı hamileliğin basından beri oldugu kadar devam ediyo hatta azaldı biraz..kızlar da tavsiyelerde bulunmuşlar bi onları deniyim diyorum 10 gun sonra doktora gidicem olmazsa o zaman bi sorayım..

ikiz anne adaylarımız gelmiş bile ben konuyu açtım sonra bir türlü gelemedim.aslında benim bebişlerim üçüzdü teyzeleri ama doktorumuz 1 tanesi aldı mutlaka almamız gerekiyor dedi artık hayırlısı şimdi 2 tanesi duruyor kalpleri atıyor şükür bir ay sonra ikili test için gideceğiz.fakat doktor diyorki ikiz gebelikte ikili test bebeklerin ense kalınlıklarına bakılarak yapılıyormuş,yani kan testi yapılmayacakmış.bende baya tedirginim...aranızda ikiz bebeklerine ikili test yaptıran oldumu ...
kızlar ayrıca nelere aş eriyorsunuz ben hep ekşi acı baharatlı şeyler yemek istiyorum tatlıdan hiç hoşlanmıyorum sizde durumlar nasıl ...:emir_

bebek::emir_bebek:
selam ben yaptırdım hem kan alındı hemde radyolog ense kalınlıklarına baktı..

Canım ben ilk 12 hafta 2 kilo vermiştim ama simdi 1 kilo almışim sanırım akşamları cok şişiyorum ozellikle karnımı görsen 3-4 kilo almış gibi oldu..kıyafetlerim oluyo ama kasiyo baya..bu hafta cok farketti karnım sanırım bundan sonra hızlı buyucez :) 14+1 oldum bende..

beyaz bende de durum aynı valla neyse sende öyleysen normal demek k:))))ben de telaşlandım tartı kilo yok diyo ama görünen hiç öle değil bende aldım başımı gidiyorum bu ne hal diye strese girdim

beyaz bende de durum aynı valla neyse sende öyleysen normal demek k:))))ben de telaşlandım tartı kilo yok diyo ama görünen hiç öle değil bende aldım başımı gidiyorum bu ne hal diye strese girdim
Bi yıldır hamile kalsam da karnım çıksa diye bekliyorum boşver tadını çıkaralım göbüslerin :) yüz üstü de yatamiyorum artık sıkıntı veriyo bebeklerim eziliyo gibi oluyo hafif yan yüz üstü yatıyorum artık cok seviyorum yüz üstü yatmayı ilerde napicam bilmiyorum:)

Bi yıldır hamile kalsam da karnım çıksa diye bekliyorum boşver tadını çıkaralım göbüslerin :) yüz üstü de yatamiyorum artık sıkıntı veriyo bebeklerim eziliyo gibi oluyo hafif yan yüz üstü yatıyorum artık cok seviyorum yüz üstü yatmayı ilerde napicam bilmiyorum:)

şekerim bu günlerinin tadını çıkar,keyfine bak...en geç 5 hafta sonra nasıl yatsam diye düşünmekten yatamıcaksın:KK1::KK1::KK1:

Kızlar sürekli burnum tıkalı 3 günde bir deniz suyu bitiriyorum diğer burun açıcılar zararlı diye kullanmıyorum yatakta oturur pozisyonda uyumaya çalışıyorum çoğu zamanda tv koltuğunda uyuyorum çin yağı okaliptus yağı hiç bir şey etki etmiyo gündüz koltukta bile oturamıyorum yemeği bile ayakta yemeğe çalışıyorum sürekli evin içinde geziniyorum o kadarki gezmekten yorgun düşüyorum belim bacaklarım ağrıyor tüm bölümlere gittim dahiliye göğüs kalp kbb hiçbirinde birşey çıkmadı 2 gün sonra 21. Haftaya gireceğim daha çok var doğuma ne yapacağımı şaşırdım bu durumu yaşayan varmı ikiz gebelikte olur ama haftam daha erken değilmi sizce nefes egzersizi yapıp faydasını gören oldumu acil cevap lütfen:KK43:((

merhaba canım benım de nefes probleim cok oldu asırı derecede carpıntım da vardı ıkız gebelıkten kaynaklı oldugunu soyledı drlar.
nefes alamaz burnumu kanatana dek temızlerdım kac sıse sterımar bıtırdım bılmıyorum su burun ustune takılan bantlarla bıraz rahat etmıstım bır dene istersen

Hayırlı evlatlar olsunlar canım.kız sana oğlan babaya benzesin:)

Ben fenayım bugğn canım ya:KK43:göğsüm sıkışıyo resmen.zorlaşıyo günden güne.ama bunada şükür diyelim

Allah analı babalı büyütsün canım darısı bizlere insallah bende ikiz istiyom Allahın izni ve yardımıyla insallah önce saglıklı tabi olsunda.insallah

Geçmiş olsun,Allah yardımcın olsun,senin için dua edeceğim.

Canım nasıl bir aletle ölçüyorsun? Bu konuda bilgim yok kusura bakma,eczanelerden alınan tek kullanımlık birşey mi yoksa daha kapsamlı mı?Her hafta sağlık ocağına gitmek istemiyorum ya,bi de sonuçlar ertesi gün çıkıyor,iyice kanka oldum ordakilerle..

Ama hafif tutarsam tokluk şekerinde yanılma payı olmaz mı,hani bilerek çok yükselmesine engel olmuşum gibi..Ne karışık işler..:26:

Ben daha yaptırmadım,güya kendime güveniyordum beslenmeme dikkat ediyorum diye ama dikkat eden arkadaşlar sorun yaşayınca ben de korkar oldum,nasipse hafta sonu yapacağız,yazarım,inşaallah bi sıkıntı olmaz.

Hayırlı evlatlar olsunlar inşaallah annesi..:nazar::nazar:

allah bağışlasın canımm biz de bu hafta öğrenicez inşallah bir aksilik olmazsa 16.haftaya giriyoruz halaa ara ara öğürüyorum hala kabızlık var çabuk da yoruluyorum cildim her zamankinden daha kuru sürekli yağ ve nemlendirici kullanıyorum arada kasık ağrılarım da var ama eskiye göre azaldı :44:
bir de wc den çıkınca az bi şey şeffaf bi su geliyor renkli ve kokulu değil normal su ben de korkuyorum acaba amniyosentez suyu olabilir mi diye korkuyorum da 1 aydır var bu doktoruma sorucam :44:

Ayy belli oldu demek cok guzel masallah allah anali babali büyütsün canım cok tatlı olurlar..hangisi ne tarafta söyledi mı? Benim soldaki erkek gibi demişti bakalım görcez erkek miymiş ama daha 2 hafta var randevuya:)

Canım çok geçmiş olsun, ayni sorundan bende 1 hafta hastanede yatmıştım CRP 81 e kadar cıkmıştı, idrar, gaita, selviks kültürüm temiz çıktığı için sebebini bulamamışlardı , penisilin türevi antibiyotik ile düştü değerim. Daha sonra kendi doktoruma gidince çikolata kistim var benim o sızmış ondan CRP yükselmiştir dedi. Senin de inşallah normale döner canım değerlerin, Rabbim şifa versin...

Kız maşallah ne kadar erken hissetmeye başladın, mümkün müymüş bu kadar erken? İnşallah darısı başıma :KK16: erkek daha erken hissedilir derler :KK1:

Canım ya zor olsa gerek hastanede ama artık sonlara yaklaştın inşallah bebişlerin biraz daha dayansın hiç kuveze girmeden koklayasın :KK16: Allah'a emanet olun..

Canım daha evlenmeden acaba çocuk için sorun yaşıycam mı diye düşünme, o psikolojiye girme. Pcosla tüpe gerek kalmadan o kadar çok bebek sahibi olan var ki... Rabbim gönlüne göre versin. Ankaradaysan başkent üni. Prof. Hulusi Zeyneloğlunu tavsiye ederim. Gerçi bayan demişin ama aklında bulunsun.

Gözün aydın Canim maşallah:KK16: Darısı başımıza... Çok bulantın olmuş muydu merak ettim, erkekte olmaz kizda olur diyorlarda :KK1:

Hoşgeldin Canim, gözün aydinnn :KK16: Rabbim rahat bir hamilelik geçirip kucağina almayi nasip etsin insallah ...

Çok teşekkür ediyorum kızlar güzel dilekleriniz için :KK16::KK16: Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah...

Mrsbeyaz sürekli hareket halindeler canım, yani geçen sefer solda gördüğün bu sefer sağda veya üstte olabilir:emir_bebek::emir_bebek: Şimdilik yer bol diye dolanıyorlar da, biraz daha çok hareket edecek yer kalmıyacak heralde :26:

Aksu81 çok bulantı yaşadım canım ama çok şükür azaldı şimdi. Biraz da kalıtsal sanırım bu bulantı olayı...

Kızlar biz yazın kısmetse dublex bi ewe taşıncaz.kayınvalidem yalnız yaşıyo eşi yok.ve sanırım oda bizimle kalmak istiyo taşınınca.yani sürrkli değil galiba ama emin değilim soramadım...eşimin abisiyle karşı karşıya oturcaz.daha çok abisi istiyo annesinin onlarla yaşamasını.kayınvalidemde bebeklerin bakımına yardımcı olmak için gelmeyi düşünüyo galiba.siz olsanız tepki verirmisiniz gelmesin diye??(kayınvalidemle bi sorun yaşamadık şimdiye kadar)

Kızlar biz yazın kısmetse dublex bi ewe taşıncaz.kayınvalidem yalnız yaşıyo eşi yok.ve sanırım oda bizimle kalmak istiyo taşınınca.yani sürrkli değil galiba ama emin değilim soramadım...eşimin abisiyle karşı karşıya oturcaz.daha çok abisi istiyo annesinin onlarla yaşamasını.kayınvalidemde bebeklerin bakımına yardımcı olmak için gelmeyi düşünüyo galiba.siz olsanız tepki verirmisiniz gelmesin diye??(kayınvalidemle bi sorun yaşamadık şimdiye kadar)

eğer anlaşabildiğin biriyse neden tepki veresin ki tatlımm:) sonuçta sevdiğinin annesi,bir süre çok ihtiyacın olacak bence...

merhaba canım benım de nefes probleim cok oldu asırı derecede carpıntım da vardı ıkız gebelıkten kaynaklı oldugunu soyledı drlar.
nefes alamaz burnumu kanatana dek temızlerdım kac sıse sterımar bıtırdım bılmıyorum su burun ustune takılan bantlarla bıraz rahat etmıstım bır dene istersen
Canım sağol bantları bende denedim benim burnumda şu anda yara zaten her temizlediğimde kanıyor sen kaçıncı haftadasın şimdi doğuma ne kadar var inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri 3 buçuk ay var benim doğuma o zamana kadar katlanacağım mecburrrr:KK43:(

X