-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #4.061
Bir türlü şu ay hafta hesabını kafam basmadı kızlarherkes kaç aylık diye soruyor? bugün maşallah 12+0 olduk, yani 13. haftadayız (bir üstünü söylemeyi öğrendim artık ) ilk dönem bitti demiş bugünki hamilelik takviminde ama nette 13. haftanın sonu 3. ayın bitimi diyor, iyice kafam karıştı şimdi 3 ay bitince mi ben 3 aylığım diyicem?? yani aynı yaşta olduğu gibi biten ay mı söyleniyor? bu konuda yardımcı olabilecek olayı çözmüş arkadaşların yardımını bekliyorummm
Diğer sorum ise aranızda namaz kılanlarınız varsa kaçıncı haftaya kadar ayakta normal bir şekilde kıldınız? benim normalde karnım çıkmamıştı ama yeni yeni biraz çıkmaya başladısanki secde yaparken daha zorlanıyorum gibi geldi, acaba psikolojik mi? bu kadar erkende oturarak kılmak doğru mu bilemedim, normalde dolaptan bir şey alırken falan rahat çömelebiliyorum siz ne dersiniz :26:
Aramıza hoşgeldin inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi dünyaya getiririzBen de uzun süredir takip ediyorum sizleri:) ama aranıza katılmak ancak nasip oldu.. 27+4 lük ikiz anne adayıyım Rabbim tüm üyeleri ve burayı sessiZce takip edenlere hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin..rahatsızlıkları olanlara da şifa versin âmin
Canım çok geçmiş olsun inşallah iyi olucak herşey Rabbim yardımcınız olsunherkese hayırlı akşamlar,haber vermek istedm dualarınz için hepınize teşekkürler.biz hala hast.doguma kadar çıkmak yokmuş.doktorla uzun uzun konuştuk bugün kritik dönemdesin heran dogumun başlayabilir dedi.ORKİDELE BEN NE KADAR ACELECİ ÇIKTIK BÖYLE AYNI GÜN GOGURACAZ GALİBA.ama biz böyle oldu diye sizde endişelenmeyin.herkesin vücudu farklı.yine haber vermeye çalışacam.
Şalgam ı nası yaptınız anlatırmışın? Benimde canım istiyo ama korkumdan içemiyorum da..eger yapabilirsem bende iceyim.
aynen dünyanın meyvesini yiyorum yine aynı hazımsız napcaz??? folic asit kullanıomusun o yapıyomuş sanırımyemediğim içmediğim kalmadı geçmiyo bi türlü
geçmiş olsun canım..bol bol dinlenKızlar herkese hayırlı cumalar Rabbim dualarımızı kabul etsin
ben hafiften grip oldum baş ağrısı burun akıntısı anlayacağınız keyfim yok
her sabah uyandığımda tek fark ettiğim hareketlerimin biraz daha kıstlandığını inşallah sağlıklı bir şekilde zamanında kucağımıza bebeklerimizi alırız ( âmin)
canım neden oluyormuş acaba?çok zordur yaakızlar bu kaşıntı belası çok fena ayak tabanım ve eller dayanamıyorum( Allah hiçbirinize yaşatmasın...
günaydın canımcım..zaten en kritik haftalar geçti senin için...sağlıkla kavuşun inşallah minişlere,sonra da bizler tabiiherkese hayırlı akşamlar,haber vermek istedm dualarınz için hepınize teşekkürler.biz hala hast.doguma kadar çıkmak yokmuş.doktorla uzun uzun konuştuk bugün kritik dönemdesin heran dogumun başlayabilir dedi.ORKİDELE BEN NE KADAR ACELECİ ÇIKTIK BÖYLE AYNI GÜN GOGURACAZ GALİBA.ama biz böyle oldu diye sizde endişelenmeyin.herkesin vücudu farklı.yine haber vermeye çalışacam.
kız koorkmuştur yavrucaklarKızlar benim oğlanlar sinemayı sewmedisesler yükseldikçe rahatsız ettiler onlarda beni:)tekmelediler sinemadan çıkana kadar
inşallah canım..bende 10 gün sonra yaptırıcam.bakalım sonuçlaramaşaallah sayfalar su gibi akıyor allah hepimizin yardımcısı olsun bende yarın şeker yüklemesi yaptırıcam inşaallah yüksek çıkmazz
kızlar ben hamilelik takvimini değiştiricem çünkü bebekler arasında 6 gün var ve ben küçük bebeğe göre yapmıştım takvimi 12 mayıstı .... ama doktorum hatta 2 doktorda bebeklerin doğum tarihi için 6 mayıs dedi ama seni bi aksilik olmazsa 6 nisanda doğuma alırız çantanı 6 nisanda hazır et dediler ...o yüzden takvimi değiştiricem bu durumda olan arkadaşlar varsa büyük bebeğe göre doğum zamanını düşünmeliler
benim de öle yaa midem küçüldü resmen akşam yemek yemiorum meyve yedim önceki gün yine nefes alamadım aslında hazımsızlık problemim de yok ama midem çok yemeği kabul etmio
Canım benim bebeklerimin birindede beyninde kist görülmüştü senin haftalarındayken...ama doktorum aynen senin doktorunla aynı şeyi söledi.tek başına bu hiç bişey ifade etmez dedi.zamanla kaybolcaktır büyük ihtimal dedi.bende çok korkmuştum buraya yazdım hatta...içimiz rahat etsin diye ayrıntılı ult gönderdi 2 hafta sonra doktorum...ama o kist kaybolup gitmişti 2 haftada:)sende rahat ol doktorlar gecer diyosa var bi bildikleri.strese sokma kendini.İyi akşamlar arkadaşlar inşallah hepiniz ve bebişleriniz iyidir,çok fazla yazmamıyorum ama fırsat buldukça takip ediyorum,bugün detaylı ultrasonumuz vardı,öyle heyecanlı öyle güzel ki uzun uzun bebişlerinizi göreceksiniz sağlıklı olduklarını duyacaksınız yüzlerini göreceksiniz,benim ikiz gebelik biri erkekdi uzun zamandır biliyorduk ama digeri bir türlü göstermiyordu kaç tane doktora gittim hiçbiri göremedi ama bugün detaylıda daha ultrasonu koyar koymaz doktor bir kız bir erkek dedi:)acayip bi duygu benim 12 yaşında bi oğlum var kız olmasını içten içe istiyordum ama çoktan umudum yoktu:)genel olarak saglıkları iyi kız bir hafta geriden geliyor altta kalmış erkek daha iri daha hareketliydi.ikiz gebelik olduğu için tarama testlerini yaptırmamıştık sadece ense burun ölçümleri yapıldı normal çıkmıştı.iki hafta önce Dr.um böbreklerinde biraz sıvı birikmesi olduğunu söylemişti.bugunkü hocada gördü bu haftalarda olabiliyor korkmayın ama amiyosentez ide hatırlatmak zorundayım dedieğer bunun yanında bi bulgu daha olsaydı kesin amiyosentez derdim ama bu durumda size kalmış benim fikim sağlıkçılar dedi,çok mutlu ama birazda burukum napsam bilemiyorum?bu arada bugünkü Dr.um Prof.dr.recep has tavsiye ederim.
Vallahi aceleci çıktı sizinkiler:)ama ciğerleri geliştiyse miniklerin sorun olcağını sanmıyorum canım..bak güzel yanını düşün hastanede yatmanın:)ewe tekrar döndüğünde bebeklerle dönceksin:)hayali ne güzelherkese hayırlı akşamlar,haber vermek istedm dualarınz için hepınize teşekkürler.biz hala hast.doguma kadar çıkmak yokmuş.doktorla uzun uzun konuştuk bugün kritik dönemdesin heran dogumun başlayabilir dedi.ORKİDELE BEN NE KADAR ACELECİ ÇIKTIK BÖYLE AYNI GÜN GOGURACAZ GALİBA.ama biz böyle oldu diye sizde endişelenmeyin.herkesin vücudu farklı.yine haber vermeye çalışacam.
Kızlar herkese hayırlı cumalar Rabbim dualarımızı kabul etsin
ben hafiften grip oldum baş ağrısı burun akıntısı anlayacağınız keyfim yok
her sabah uyandığımda tek fark ettiğim hareketlerimin biraz daha kıstlandığını inşallah sağlıklı bir şekilde zamanında kucağımıza bebeklerimizi alırız ( âmin)
aynen bende öyleyim.birde sağdaki oğlum hep mideme yakın,çok baskı yapıyor,diğeride sol kasığımda oda aşağı baskı yapıyor
hayırlısı ile 10-12 hafta geçseydi artıkın
o zaman demek ki dogru yapmisim ccanim ben universite hastanesine gittim arif hoca cok iyiydi kendi doktorumdan daha cok ilgilendi minnaklarimin gelisen organlarini da gosterdi icimi rahatlattigeçmiş olsun canım..bol bol dinlen
canım neden oluyormuş acaba?çok zordur yaageçmiş olsun
günaydın canımcım..zaten en kritik haftalar geçti senin için...sağlıkla kavuşun inşallah minişlere,sonra da bizler tabii
kız koorkmuştur yavrucaklarbenimkilerde davul sesinde coşuyolar:)
inşallah canım..bende 10 gün sonra yaptırıcam.bakalım sonuçlara
bende takvimi güncelledim canım.5 haziran son adet tarihiydi.ilkin bdt 12 marttı,sonra 17 marta çktı,sonra 10,sonra 7 en son ayrıntılıda 3 mart göründü.ama artık güncellemiyorum
Ahhh ahh ruya gibiAahh o haftalar bi geçse gitse:)burda bebeklerimizi konuşcaz ya şaka gibibide hemen yaz gelsede bebeklerle kendimizi sokaklara atsak
ayyyyyyy..hayali bile güzel yaAahh o haftalar bi geçse gitse:)burda bebeklerimizi konuşcaz ya şaka gibibide hemen yaz gelsede bebeklerle kendimizi sokaklara atsak
bende gittim canım,gerçekten çok tatlı ve çok kibar:)o zaman demek ki dogru yapmisim ccanim ben universite hastanesine gittim arif hoca cok iyiydi kendi doktorumdan daha cok ilgilendi minnaklarimin gelisen organlarini da gosterdi icimi rahatlattihocam ben sizi artik birakamam dedim 4 hafta donra detayli bakacak canim sen gittin mi
fazla değildir tatlım takılma fazla.bende 1-2 fincan çay ve mutlaka 1 türk kahvesi içiyorum.bişecikler olmaz inşallahKızlar artık herşeyden pimpiriklenir oldum:)günde ne kadar çay içiyosunuz,3 fincan içiyorum ben fazlamı acaba?
ayyyyyyy..hayali bile güzel yaallah nasip etsin
bende gittim canım,gerçekten çok tatlı ve çok kibar:)
benim oğluşun birinin ağzını burnunu pek beğendi...bende doğuma kadar ara ara gidicem yine.
fazla değildir tatlım takılma fazla.bende 1-2 fincan çay ve mutlaka 1 türk kahvesi içiyorum.bişecikler olmaz inşallahartık büyüdüler
Mandalina tüketiyorum canım ama turşu suyunu ilk defa duydumAman dikkat et canım havalar bozdu...ğortakal mandalina ye bol bol c vitamini al,ama en iyisi turşu suyu,doldur bi su bardağı iç.inşallah toparlarsın hemen
Mandalina tüketiyorum canım ama turşu suyunu ilk defa duydum
çayla aram yok ama bende sabah kahvaltısında içiyorum ama açık içiyorum
Aaaa sen bi bak turşu suyunu:)ben turşu hergün mutlaka yiyorum grip olmayım diye:)
bana doktorum turşu ve tursu suyunu yasakladı... Tuz içierdiği için ödem yapar dedi.
çay - kahvede yasak. kahve kaferinden dolayı, çay da demir emilimini engelliyormuş. Haftada 1-2 bardak en fazla içtiğim..
İkiz oldukları için demir ihtiyacı çok çok artıyormuş.
Benim en büyük sorunum et... Et yiyemiyorum, tiksindim resmen.. İğrenç geliyor.
Doktor da kesin yemen gerek dedi, nasıl ocak hiç bilmiyorumProtein işini çözmem gerek...