- 9 Ekim 2010
- 1.259
- 18
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #3.681
Canım çok geçmiş olsuunKızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmışhem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...
Bi ucuz annemiz gelmiş sanırım birkaç yeni arkadasımız baya da sohbet etmissiniz tek tek okuyanadim topluca bi hosgeldiniz diyeyim:) topigimizi senlendirdiniz:)
Ikili tarama yapmadı canım ikizlerde dogru çıkmıyor dedi..ense burun ölçümü beslendiği kordonun ritmi kalp kaçağı ritmi gibi ultrason ölçümleri yaptı saglıklı olacaklar ins turp gibiler dedi..cok sükür gerçi aksi bi durum olsa da kesinlikle kiyamazdim da..allah sağlıkla dogmalarini nasip etsin ins..bizde eşimde sayı problemi vardı bende bi sıkıntı yoktu cok sükür tüp bebek yaptırdık cok sükür ilkinde bebeklerim benle:) aslında bizim ailede ikiz de var ben annem hariç kimseye söylemedim tup oldugunu herkes kendi oldu saniyo:)
Cok zayıf hamile kalmışsın..gerçi boyun nası bilmiyorum..bende 53 le hamile kaldım 168 cm boyum var 11. Haftaya kadar 51 kg olmuşum simdi 52-51 gelip gidiyo arada:) karnım bu hafta birazcık büyüdü artık cok kutlu oluyorum dokundukca:)
Kizlaar hanginizdi hatirlayamadim ikisini de kullaniyodu, hangisinin daha iyi nemlendirdigini merak ettim. Lierac aldim ama jel sanki hic nemlendirmeyecek gibi... Bide ben e vitamininin çatlaği önlediğini duydum, e vitamini yaği kapsülü alip içini kremle birlikte süreyim diyorum, bir zarari olmaz herhalde :26: henüz karnim yok ama yavaştan başlasam iyi olacak
Kızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmışhem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...
Canim bende memurum izin sıkıntım hiç yok rahatım, eşimin de kendi işi o da rahat şükür ama insan o kadar bekleyince biraz seyretmek istiyor15 gün sonra inşallah filiz hoca da randevumuz orada daha uzun görürüz heralde sen ona gitmeden mi medicanaya geçmiştin? Bugün bi tahlil sonucumu almak için (genetik pıhtılaşma) gitmiştim, şükür iyi çıkmış Hulusi hocaya gösterdim "amaan birşey çıksa da hallederiz artık gebesin ya " dedi Çok tatlı yaa dediğin gibi birşey de atlanmazsa fiyatta çok uygun medicananin yeni doğan ünitesi nasilmiş Canim?
ya iyi besleniyorum ama dilediğimce yemiyorum kısıtlı yiyorum sadece tadına bakıyorum tatlının falan.yemeği çok severim ve kilo almazdım hamilelikten önce daha çok yiyordum.gaza getirmeyin beni ,bu beni rahatlatan tavırlarınız için şimdi çerez yiyeceğim:)şaka bir yana valla içime su serptiniz çok sağolun.nasıl belirleyemiyorlar tek mi çift mi diye anlamıyorum.iyi bir dr mu gittiiğin.20.haftana gelmişsin artık belirlesin bi zahmet.cinsiyetleri belli mi?ekşi mi yiyorsun çok tatlı mı?
Günaydın kızlarHerkes iyi mi?
Şükür bende bir yaramazlık yok. çabuk yorulmları, sık acıkmaları ve bazen garip yerlerimde oluşan ağrıları saymıyorum tabiiBu ayın 18inde ayrıntılı ultrason randevum var. Dört gözle onu bekliyorum
Bugun biraz alışveriş yaptım kendi kendime evin ihtiyacları falan..50 mt falan poşetleri elimde taşıdım arabaya kadar ama aksam oldu bi türlü dinlenemiyorum o kadar yormuş ki beni zaten arabaya oturdum 5 dk nefesimin yerine gelmesini bekledim..esime söylemedim daha cok kızar simdi bana ama ins bisi olmamıştır ya bi daha asla yapmicam..cok pişman oldum..siz tasiyo musunuz ağırlık falan?
Kızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmışhem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...
Kızlar merhaba ben aranıza yeni katılanlardanım.22 haftalık ikiz gebeyim. Aranızda talasemi taşıyıcısı olan var mı?Ben Romanya da yaşıyorum ,Türkiye de doktorlar kan değerlerini nasıl kontrol altında tutuyor?
merhaba canan ben talesemi taşıcısıyım ama eşinde taşıyıcılık olmadıktan sonra bir etkisi yok taşıyıcı olmanın bebekler ya taşıyıcı olucak ya olmıyacak okadar kan değerlerim değişmedi benim hiç
Benim hemoglobin sürekli 7,5 -8 daha yukarı çıkmıyor. Ben nefessiz kalıyorum sanki oksijen alamıyorum ve kalp atışlarım çok hızlı bazen öyle ki eşim bile duyuyor.Düzenli olarak tahlil yaptırıp ilaç kullanıyorum.
inşallah tatlım şimdi yoldayız Ankara'ya gidiyoruz inşallah iyi haberler veririm size...ben 2 kilo bile ağırlık taşımıyorum,bazen kol çantamı bile eşim taşıyo...yapma bidaha sakın,en tehlikeli şey ağır kaldırmak
Rabbim şifa versin canım ama ben ilk defa senden duyuyorum böle bi rahatsızlık o yüzden bilgim yok inş gzl haberlerle gel,yaz bizede
Maalesef bi bilgim yok ama Ins bi çözüm bulunur canım merak etme allah bebeklerini sana bagışlasın ins Ankara'da bi oh dersiniz.. Bizi de merakta bırakma canımKızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmışhem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...
Bende de sanki içeriyi tirmaliyolar gibi bi his var özellikle sabahları bide titriyorlar sanki kelebek uçuşu cok iyi bi tarif olmuş buna:) ins bu hamileleiginde de tombis ve saglıklı bebislerin hayırlısıyla doğar:)evet maalesef baya zayıf hamile kaldım ama oğluma 43kg hamile kalmıştım 57kg ile hamileliğimi tamamladım ben kendim çok alamıyorum ama bebek çok sağlıklı ve kilolu doğuyo şükür. oğlum 3.800gr gelmişti bakalım ikizler nasıl olacak çok uzun değilim boyum 1.62falan..
Maşallah bebişlerimiz turp gibi, öylede doğarlar inş. karnıma dokundukça bende çok mutlu oluyorum bide benim kelebek uçuşu gibi hafif hareketler var sanırım tepiklere başlayacaklar:)))
ben 2 kilo bile ağırlık taşımıyorum,bazen kol çantamı bile eşim taşıyo...yapma bidaha sakın,en tehlikeli şey ağır kaldırmak
Rabbim şifa versin canım ama ben ilk defa senden duyuyorum böle bi rahatsızlık o yüzden bilgim yok inş gzl haberlerle gel,yaz bizede
Benim hemoglobin sürekli 7,5 -8 daha yukarı çıkmıyor. Ben nefessiz kalıyorum sanki oksijen alamıyorum ve kalp atışlarım çok hızlı bazen öyle ki eşim bile duyuyor.Düzenli olarak tahlil yaptırıp ilaç kullanıyorum.
Sizleri okudukca daha cok heyecanlaniyorum kacinci haftada hareketlerini hissetmeye baslarim acaba bi de ultrasonda kacinci haftadan itibRen bebek gibi gozukecekler:)) aranizda en yeni benim hamileligim galiba 6+2 su anda, 3 uz annelerini ve anne adaylarini ayrica tebrik etmek istiyorum eminim cok guzel bi duygudur ama bi o kadar da zordur allahim hepimizin yardimcisi olsun, kilo muhabbetinizi de gordum de 65 le hamile kaldim 80 le dogururum heralde(
çok çok geçmiş olsun, inşallah sağlığına kavuşrsun, pek bişey bilmiyorum sadece geçen hadtaneye gidişimde birisi daha dedi karaciğerde sorun çıkmış bebek de zaten 37-38 haftalık filanmış doğmasını bekliyolardı kız tedavi olabilsin diye umarım senin ki çok daha kolay çözümlenir, endişelenme Rabbim herşeye kadirdir, bol bol dua edelim Allah şifanı verir inşallah, Amin ..
hareketler biraz ileri dönemlerde başlıyo 16. 18. haftalar olabilir, o zamanlar hafif hissedebiiyosun zaten, ama 20 den sonra daha belirgin oluyo, ultrasonda 10-12. haftalarda çok daha bebek silueti oluyo ondan önce de biraz belirginleşiyor ama yine de en net o zaman anlıyosun vucud ve kafa şeklinde, çok yenisin gerçekten ilk 12 hafta önemli biliyosun dikkatli ol organ oluşumları pek çok aşamanın ilk ayağı bu süreç ondan sonra oluşumlar büyümeye başlıyolar sağlıkla inşallahevet canım 3 üz çok zor dualarınızı eksik etmeyin