2014 ikiz anneleri

ah cnm ben de öyleydim çok iyi anlıyorum.bugünümüze şükür şimdi daha iyiyim yemeğimi yapıyorum(tek çeşit ) yatağı topluyorum.sofra kur kaldır.bütün işim bu.korkular hepimizde var doğuma kadar da sürecek sanırım.stres yapma kitap oku müzik dinle gamsız davran yat keyfini sür.cinsiyetler de çok iyiymiş maşallah size inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.benim 1 kız 1 erkek gibi ama kız kesin değil %99 dedi 22.haftada deyalı ultrason var orada netleşir.şimdiden uyuyamıyorum 28 den sonra iyice zorlaşır uykular sanırım

be hiçbi işimi yapamıyorum dr hep yatıcaksın diyo hiçbişeye eğilme uzanma yok ayakta kalma yok bakıyolar bana anneler yoksa halim nolurdu bilmem :KK50: kaçıncı haftanda bakıldı eğer 13. haftada filansa bence kız da değişmez Allahım evladın da hayırlısını versin kız erkek sağlıkla gelsin, insan birden fazla olunca ikisini de istiyo haliyle .. 28 den sonra zorlaşır mutlaka ama diyorum ya bana göre sizin durum yine iyi rahat olun herşey yolunda gider, çoğu ikiz gebe çalışabiliyor bile hamileyken, benm hayatım durdu resmen Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın, Amin ...

Ne gzlmiş cinsşyetleride:)ben hep kızların yalnız kalmamasını isterim.bi kız kardeş mutlaka olmalı.biz böyle yakınıyoruz seni düşünemiyorum:)rabbim kolay doğumlar nasip etsin inşallah

Amin hepimize inşallah canım, evet ya bir kız çocuğun mutlaka abla veya kardeşi olmalı kesinlikle katılıyorum, erkek de hemcinsi kardeşi olsa belki iyi olur ama kızlar çok daha başka, ben kendimden de biliyorum, çoğu arkadaşım kızkardeşi olmasını çok istedi ama kısmet işte:nazar::nazar:

Doğru söylüyosun canım..sen hepimşzden dahada anne olcaksın:))annlerin hakkı asla ödenmez Ama seninki bi başka:)

Allahım gücümü kuvvetimi de verir tabi, kullarına yük vermez, bi şekilde hallederim onları, biraz toparladılarmı sırayla yemek de yerler banyo da yaparlar artık ortaya bi karışık yapıcaz bişeyler :) Ama bu durumda moral olsun diye aralarda laf attım birilerine -yok öyle teker teker doğurup hanımım diye gezmek kolaysa ikişer üçer yapın dedim :KK9: espri olsun diye tabiki ama herkes haklısın dedi :KK34:

uygun bebek malzemeleri satan siteler ve diğer bilgilere ihtiyacım var önerilerinizi öğrenebilirsem memnun olurum kızlar :44::44:
Canım ben çoğu kıyafetlerini butikbebe den aldım hem kaliteli hem uygun fiytları.ha bide n-bebek diye bi site var orasıda uygun.
hazırlık konusunda en hızlımız sensin canım maaşaallah :)

Hızlıyım valla:)haftalar ilerledikçe eringeçliğim artıyo:)hevesliyken hepsi hallolsun istedim.

Yok canım yapmam artık:)haftada bir toz birdd lavabo yeter,ewi eşim süpürüyo zaten sağolsun.ne gzl demi hissetmek:)bende şimdi banyo yaptım çıktım bebişler sevdi heralde kıpır kıpırlar dıştan izlemek daha zevkli:)karnım dalgalanıyo resmen :)sende göreceksin yakında

inş cnm görebilirim o güzel anı.mesajları okurken tekme yedim.sevdiler sizleri teyzesleri

Amin, aynen çok zor ama mutlaka Allah bi kolaylık verir ne diyelim her şeyde bir hayır vardır .. şimdiden düşünüyorum tabi ki işte mobilyaları ilk dönem bez mama sağlık giderleri çok zorlanıcam, ben çalışamadım da hamileyken hep yatarak geçirmek zorunda kaldım, işten de çıkarıldım gaddarca hakkımı bile vermediler herşey üstüste geldi yani :KK50::KK50: ama sadece sağlıklı olmalarını diliyorum geri kalanlar elbette çok zor olucak ama bişekilde olur napayım zorlukları düşünüp moral bozup bebişlerimi etkilemek istemiyorum.. onlar çok büyük bir lütuf benim için Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin .. ama size göre işim çok çok daha zor mutlaka, bu yüzden yazdımya, moralini bozma bak ikiyle uğraşmak gözünde büyürken üçle uğraşmak durumunda kalan da var ...

allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez.bir şekilde hallolacak ve sen bile nasıl büyüdüklerine inanammayacaksın.hiç korkma allah çok büyük .dua edeceğim senin içinde .sevgiler

be hiçbi işimi yapamıyorum dr hep yatıcaksın diyo hiçbişeye eğilme uzanma yok ayakta kalma yok bakıyolar bana anneler yoksa halim nolurdu bilmem :KK50: kaçıncı haftanda bakıldı eğer 13. haftada filansa bence kız da değişmez Allahım evladın da hayırlısını versin kız erkek sağlıkla gelsin, insan birden fazla olunca ikisini de istiyo haliyle .. 28 den sonra zorlaşır mutlaka ama diyorum ya bana göre sizin durum yine iyi rahat olun herşey yolunda gider, çoğu ikiz gebe çalışabiliyor bile hamileyken, benm hayatım durdu resmen Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın, Amin ...

doğumdan sonra hiç dinlenemeyeceğiz keyfini çıkar bana da kalkma dedi ama bakanım yok annem yakın ama gelmiyor elim işe gidiyor ben mecbur kalkmak zorundayım bulaşık makinamda bozuldu 15 gün sonra gelecekmiş.düşün halimizi.erkeği 11 haftada dedi kızı 18 de yeri darmış dönemedi göremedik.kemik yapısından %99 dedi.hayırlısı artık :KK66: ben de çalışamıyorum öğretmenim ve rapor verdiler yasak dedi.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın istyen herkese bu muhteşem duyguyu tattırsın

Merhaba ikiz anneleri allahım sağlıkla zamanında bebeklerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin bende üçüz annesiyim üç tane kızım var 3 yaşına girdiler
Rabbim hepinize kolaylık versin bol bol dinlenin bence sonra çok yorulacaksınız
Sormak istediğiniz birşey olursa ben takip ediyorum burayı

Merhaba ikiz anneleri allahım sağlıkla zamanında bebeklerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin bende üçüz annesiyim üç tane kızım var 3 yaşına girdiler
Rabbim hepinize kolaylık versin bol bol dinlenin bence sonra çok yorulacaksınız
Sormak istediğiniz birşey olursa ben takip ediyorum burayı

ayy ne güzel üç tane prenses allah bağışlasın kısaca hamilelik sürecini doğumunuzu ve ilk zamanlarınızı bizlerle paylaşırmısınız..tecrübelerinizden yararlanalım :)

Bi ucuz annemiz gelmiş sanırım birkaç yeni arkadasımız baya da sohbet etmissiniz tek tek okuyanadim topluca bi hosgeldiniz diyeyim:) topigimizi senlendirdiniz:)
yok doğru senin hesap ben geçen hafta kont. gidişimden hesaplıyorum dr. banada biri pipili gibi dedi ama diğerini göremedi bakalım nasip 3 hafta sonra öğrencez artık..ikili tarama yaptılarmı sana? ewet 1 gün fark var aramızda senin normalmi tedavilimi? biz çok şaşırdık sülalede var eşimle ikimizinde ama yinede hiç beklemiyoduk.. çok şükür rabbim bizi seçmiş ne diyelim!
Ikili tarama yapmadı canım ikizlerde dogru çıkmıyor dedi..ense burun ölçümü beslendiği kordonun ritmi kalp kaçağı ritmi gibi ultrason ölçümleri yaptı saglıklı olacaklar ins turp gibiler dedi..cok sükür gerçi aksi bi durum olsa da kesinlikle kiyamazdim da..allah sağlıkla dogmalarini nasip etsin ins..bizde eşimde sayı problemi vardı bende bi sıkıntı yoktu cok sükür tüp bebek yaptırdık cok sükür ilkinde bebeklerim benle:) aslında bizim ailede ikiz de var ben annem hariç kimseye söylemedim tup oldugunu herkes kendi oldu saniyo:)
doğal olarakcanım benim karnım da aynen öle yatarken kocaman oluyo sabah kalkıyorum yine aynı ama ben gün içinde 1kg alıyorum sabah kalkınca geri gidiyo o kilo anlamadım bende:KK43: sen kaç kg hamile kaldın? ben 45.5'la hamile kaldım:KK43: ancak 46.5 - 47 falan oluyorum gün içinde..
Cok zayıf hamile kalmışsın..gerçi boyun nası bilmiyorum..bende 53 le hamile kaldım 168 cm boyum var 11. Haftaya kadar 51 kg olmuşum simdi 52-51 gelip gidiyo arada:) karnım bu hafta birazcık büyüdü artık cok kutlu oluyorum dokundukca:)

Bugun biraz alışveriş yaptım kendi kendime evin ihtiyacları falan..50 mt falan poşetleri elimde taşıdım arabaya kadar ama aksam oldu bi türlü dinlenemiyorum o kadar yormuş ki beni zaten arabaya oturdum 5 dk nefesimin yerine gelmesini bekledim..esime söylemedim daha cok kızar simdi bana ama ins bisi olmamıştır ya bi daha asla yapmicam..cok pişman oldum..siz tasiyo musunuz ağırlık falan?

ayy ne güzel üç tane prenses allah bağışlasın kısaca hamilelik sürecini doğumunuzu ve ilk zamanlarınızı bizlerle paylaşırmısınız..tecrübelerinizden yararlanalım :)

Amin sağol hamileliğim çok kötü geçti 5 ay boyunca kustum suyu bile kusuyordum kaç kere acillik oldum hastanede yattım
Cadılarım erken geldiler 33 haftalıkken suyum geldi akşam sabah sezeryana aldılar zaten hastanedeydim son hafta yurt dışında yaşıyorum ben burda erken doğan bebekler 38 haftalık olana kadar eve göndermiyorlar mikrop kapmasınlar diye 5 hafta ayrı kaldım kızlarımdan kötü günlerdi ama allahıma şükürler olsun mükafatı çok güzel oldu darısı başınıza
Eve geldikten sonra hep iki kişi baktık gündüz bakıcımız vardı gecede annemle baktık çok zor bebklerdi cadılarım ama hepsi geçti şimdi büyüderde kreşe başladılar
Allahım hepinize yaşatsın bu duyguyu

Biz öyle yapcaz:)birisinin başına eşimin babasının isimini diğerinede benim babacığımın ismini koycaz:)onlar pek söylenmiycek ama olsun:)

O sırt ağrın artacak haberin olsun:KK43:(

Bende ayırt ediyorum valla:))biri sağda göbek deliğimin hemen yanında oluyo genelde,diğeride solda belimde:)

Nerdesin kuzum sen ya öldük valla,aklımıza bisürü şey geldi.sevindim iyi olmanıza.en kötü ihtimalle 30 haftayı doldur tamam canım.napalım senin minikler sabırsız çıktı:)ciğer geliştirici oldunmu tatlım?

Doktoru arayıp sordum ayırt etmen imkansız dedi bir kere bebekler aynı anda uyanık olmuyorlar dedi ... birde sürekli yer değiştirirler bi sağda bi solda tek bebek bile olsa her seferinde farklı yerlerden tekmeler nasıl ayırt edeceksin dedi... sırf bu nedenle son haftalarda ikizlerin kontrolü daha sık oluyormuş ...

ORKİDE2 hep aklımdaydın cnm çok geçmiş olsun artık bebekler hem kilo olarak hem bazı yaşamsal fonksiyonlar olarak olsun erken doğsa bile sağlıklı oluyor üzülme güzel haberlerini bekliyorum...:nazar:

Bi ucuz annemiz gelmiş sanırım birkaç yeni arkadasımız baya da sohbet etmissiniz tek tek okuyanadim topluca bi hosgeldiniz diyeyim:) topigimizi senlendirdiniz:)

Ikili tarama yapmadı canım ikizlerde dogru çıkmıyor dedi..ense burun ölçümü beslendiği kordonun ritmi kalp kaçağı ritmi gibi ultrason ölçümleri yaptı saglıklı olacaklar ins turp gibiler dedi..cok sükür gerçi aksi bi durum olsa da kesinlikle kiyamazdim da..allah sağlıkla dogmalarini nasip etsin ins..bizde eşimde sayı problemi vardı bende bi sıkıntı yoktu cok sükür tüp bebek yaptırdık cok sükür ilkinde bebeklerim benle:) aslında bizim ailede ikiz de var ben annem hariç kimseye söylemedim tup oldugunu herkes kendi oldu saniyo:)

Cok zayıf hamile kalmışsın..gerçi boyun nası bilmiyorum..bende 53 le hamile kaldım 168 cm boyum var 11. Haftaya kadar 51 kg olmuşum simdi 52-51 gelip gidiyo arada:) karnım bu hafta birazcık büyüdü artık cok kutlu oluyorum dokundukca:)

Bugun biraz alışveriş yaptım kendi kendime evin ihtiyacları falan..50 mt falan poşetleri elimde taşıdım arabaya kadar ama aksam oldu bi türlü dinlenemiyorum o kadar yormuş ki beni zaten arabaya oturdum 5 dk nefesimin yerine gelmesini bekledim..esime söylemedim daha cok kızar simdi bana ama ins bisi olmamıştır ya bi daha asla yapmicam..cok pişman oldum..siz tasiyo musunuz ağırlık falan?

o yeni katılanlardan biri de benim canım, üçüz anne adayıyım inşallah :nazar: hoşbulduk çok teşekkürler :)

benim de 2 li 3 lü taramalar yapılmamıştı sende yapılan ölçümler yapıldı bir de 22 de doppler bakıldı, şuan iyi dediler bilemiyorum akıbetimiz ve genel gidişimiz nasıl olur ?? bir tek bende gebelik şekeri çıktı o moralimi bozuyor biraz bebişlerimin zarar görmesinden korkuyorum aa 3 tane olunca da çıkıyo bunlar tabi elimde değil :KK43:

alışveriş ve taşıma olayı iyi cesaret, bence çok daha dikkatli olmalısın tekrar yapma sakın .. bişey olmasa bile en azından kafan rahat olur kendini suçlamaz ve tedirgin hissetmezsin .. ben başından beri yatışla geçirdiğim için evde bile hiçbir iş yapamıyorum .. ama korkma bazen zorladığımı düşündüğüm zamanlar da olmuştu, bişeycik de olmaz hemen, içini ferah tut sen, zaten ikizlerde çoğu hamile pek çok şey yapabiliyor izin var yani :)

tüp bebek kaç embriyo transferi oldu, tek oldu da sende mi bölündü yani ??

Doktoru arayıp sordum ayırt etmen imkansız dedi bir kere bebekler aynı anda uyanık olmuyorlar dedi ... birde sürekli yer değiştirirler bi sağda bi solda tek bebek bile olsa her seferinde farklı yerlerden tekmeler nasıl ayırt edeceksin dedi... sırf bu nedenle son haftalarda ikizlerin kontrolü daha sık oluyormuş ...

ORKİDE2 hep aklımdaydın cnm çok geçmiş olsun artık bebekler hem kilo olarak hem bazı yaşamsal fonksiyonlar olarak olsun erken doğsa bile sağlıklı oluyor üzülme güzel haberlerini bekliyorum...:nazar:

merhaba , ciğer geliştirici iğneleri kaçıncı haftada yapılıyordu?

o yeni katılanlardan biri de benim canım, üçüz anne adayıyım inşallah :nazar: hoşbulduk çok teşekkürler :)

benim de 2 li 3 lü taramalar yapılmamıştı sende yapılan ölçümler yapıldı bir de 22 de doppler bakıldı, şuan iyi dediler bilemiyorum akıbetimiz ve genel gidişimiz nasıl olur ?? bir tek bende gebelik şekeri çıktı o moralimi bozuyor biraz bebişlerimin zarar görmesinden korkuyorum aa 3 tane olunca da çıkıyo bunlar tabi elimde değil :KK43:

alışveriş ve taşıma olayı iyi cesaret, bence çok daha dikkatli olmalısın tekrar yapma sakın .. bişey olmasa bile en azından kafan rahat olur kendini suçlamaz ve tedirgin hissetmezsin .. ben başından beri yatışla geçirdiğim için evde bile hiçbir iş yapamıyorum .. ama korkma bazen zorladığımı düşündüğüm zamanlar da olmuştu, bişeycik de olmaz hemen, içini ferah tut sen, zaten ikizlerde çoğu hamile pek çok şey yapabiliyor izin var yani :)

tüp bebek kaç embriyo transferi oldu, tek oldu da sende mi bölündü yani ??
Hoşgeldin canım..
Bana 2 tane kondu canım bana ikisi de tuttu cok sükür :) dedigin gibi dikkat edicem ya bugun karar verdim cok tedirgin oldum hala yorgunluğum geçmedi..senin 3 tane ne guzel allah sağlıkla sıhhatle eline kavuştursun ins..

Hoşgeldin canım..
Bana 2 tane kondu canım bana ikisi de tuttu cok sükür :) dedigin gibi dikkat edicem ya bugun karar verdim cok tedirgin oldum hala yorgunluğum geçmedi..senin 3 tane ne guzel allah sağlıkla sıhhatle eline kavuştursun ins..

hmm o zaman daha önce tüp bebek yaptırmışmıydınız, ben tek embriyo transferine izin var die biliodum da ?? ben de bu gebeliğimden önce artık araştırmaya başlamıştım Rabbim nelere kadir değil ki şükür nasip etti gerek kalmadan, inşallah tamamına da erdirebilirsem hayırlısıyla .. ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım benm de herkes tedavi sandı oysaki tedavi olsam bile tek demişlerdi bana nebilym canım kader kısmet işte, çok sevindim hemen tutmasına Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin sende dikkat et artık yine de ne olur ne olmaz:nazar:

Hoşgeldin canım..

hmm o zaman daha önce tüp bebek yaptırmışmıydınız, ben tek embriyo transferine izin var die biliodum da ?? ben de bu gebeliğimden önce artık araştırmaya başlamıştım Rabbim nelere kadir değil ki şükür nasip etti gerek kalmadan, inşallah tamamına da erdirebilirsem hayırlısıyla .. ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım benm de herkes tedavi sandı oysaki tedavi olsam bile tek demişlerdi bana nebilym canım kader kısmet işte, çok sevindim hemen tutmasına Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin sende dikkat et artık yine de ne olur ne olmaz:nazar:

Ilk tup bebek denemesi canım. Doktoruma rica ettim kırmadı beni iki tane koydu benden de imzalı kağıt aldı..cok sükür allah kucağımıza almayı nasip etsin..

Kızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmış:KK43: hem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...

X