2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Canim dr dinlenmeni istediyse bol bol dinlen. Bwbisini riske atma.. eminimki zamanında doacak yavrun. Ama simdiden anneyi telaslandiriyor..dualarim seninle..




Ah canim eminim ki cok zor bir durumdur.. ama bak yankiz degilsin ki.. oglusun var.. esinin sana emaneti. . Annesine eminim o da teselli veriyor. Kendini de bebiside cok uzme.canim. Tez zamanda gecer bu günler inşallah. .



Canimm hadi hayirli haberlerle bekliyoruz. .bebise de bizden selamlar.. guzel bir kontrol gunu olsun inşallah. .



Seker bende sinopluyum ama sadece tatillerde geliyorum.. cok güzel bir sehir ama dedigin gibi kucuk.. ama o kordonu denizi insanin icini aciyor..en azindan ailene yakinmissin..bebisede kendine de iyi bak. .


Canım Sinoplular Sinop'u çok sever ama burada yaşamazlar herkes terk eder genelde :KK1: :KK1: Evet tatillerde kısa bir süre kalmak için güzel ama hayatını devam ettirmek için oldukça sıkıcı bir yer :KK50: Bu arada canımcım aileme yakın değilim maalesef tam 1000km uzakta ailem otobüsle 17 saat ama gidiyorum napiim patlarım yoksa :KK52: :KK52:
 
canım ben dün yazdığını görmüştüm senin ama sen dün plasentam önde demişsin. o sebeple bişey demedim. plasenta previa plasenta aşağıda demek. önde olunca plasenta intervia mı ne oluyor o farklı bir durum. eğer previa demişse dr ben kendimden anlatayım hemen yaşadıklarımı. 50 gündür raporluydum mesela. daha dün işe başladım canım ben. çünkü bir ay boyunca kanamam kesilmedi. plasenta previada plasentanın bir ucu rahim ağzına geliyor. kanamayı yapan da o oluyor. benim drum da perinatoloğum da birbirine benzer şeyler söylediler. onlardan duyduklarımı hemen aktarayım sana canım. çok şükür benim kanamam durdu şu anda. ama ara ara hafif kanama olabilirmiş. hemen paniklemeyecekmişiz. ama rengi kırmızı ise dra muhakkak haber vermemiz gerekiyor. kahverengi ise daha rahat olabiliriz çünkü aktif kanama değil. yine de drumuu haberdar etmekte fayda var.erken doğum durumunu da sordum. evet malesef var bu risk dediler. kanama başlarsa durduramazsak... dediler. yine eğer plasenta rahim ağzından yukarı çıkmazsa bebeğimizin yolunu tıkadığından sezeryan diyorlar. ama 28. haftaya kadar çıkabiliyor yukarı. hatta doktorum son gittiğimde benim durumumda olan birine geçenlerde normal doğum yaptırdığını müjdeledi. inşallah senin de öyle olacak dedi çok mutlu oldum:KK9:inşallah sen de ben de bütün bu dertten muzdarip olanlar da vakti zamanı gelince normal normal doğururlar canım



PLASENTA PREVİANIN ÇEŞİTLERİ ve GÖRÜLME SIKLIĞI
Tüm gebeliklerin %0.5’inde plasenta previa görülebilmektedir.

Plasenta previa, plasenta ile serviks (alt segment) arasındaki ilişkiye göre üç gruba ayrılır:
Tam (total) plasenta previa (%20-45): Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır.
Kısmi (parsiyel) plasenta previa (%30): Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
Marjinal plasenta previa (%25-50): Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz. canım benimki de parsilayis. bence boğa daha iyi değil mi ikizler hakkında pek ii şeyler söylemıyorlar[/QUOTE]

benimki marjinal . totale göre şansımız daha yüksek hayırlısı bakalım çıkacak inşallah yukarı:KK49:
bir arkadaş ikizler burcu bebeği olan anneleri ve bebekleriyle ilişkilerini burçlarına göre anlatan bi yazı paylaşmıştı. orda ikizler ve yay çok iyi anlaşır diyordu hep güzel şeyler yazıyordu. zaten benim eşim ve annem de ikizler ben memnunum ikisinden de:nazar: o yüzden ikizler olsun istiyorum boğa ile anlaşamazsam diye korkuyorum :18:
 
canım bende boyabattayım.sinop burdan daha iyi.bizde ayda bir kastamonuya muayenye gidiyoruz.soğukta gezemiyoruz tabi ama yinede hava değişimi iyi geliyor.

Yo mu arttıran Sinop'lular çoğalıyor :KK1: Evet canım sen de haklısın Sinop biraz daha güzel :26: Kastamonu çok soğuk olur bize Samsun daha yakın geliyor ama soğuk sıcak demeden geziyoruz valla napalım :KK34:
 
kolay gelsin canım..dikkat et kendine fiziken fazla yormamaya çalış..dualarım sizinle canım iyi haberlerini bekliyoruz..



eşimede söyletemem ki..çekinir oda babasından..dershane ortamı canım öğrenciler geliyor gidiyor veliler gidiyor kayıt zamanı dershaneyi anlat fiyatlar vs derken zaten baş ağrılarım başladı 1 hafta 10 gündür..dayanmaya çalışıyorum çalışma saatlerimiz çok fazla sabah 08:30 akşam 19:30...biraz daha katlanayımda nisan gibi çıkarım büyük bir ihtimal..


haftasonu arkadaşım bizim en yoğun günlerimiz... bugün mesela pek yoğun değil..gidip gelen yok doğru düzgün ama bekliyoruz tekkeyi :) öğretmenler izinli..öğrenciler tatile girdi bu hafta derslerde yok ama..kendi dese sizde izin kullanın ama yok..bedne o demeden izin almak istemiyorum..nisanı bekliyorum sayıyorum günleri :)



günaydın canım.. çıkar o hemencecik yukarı.. :)ama sen evde olduğunda yine yat uzan dinlen hep oldumu mujum..:13:

neyse cnm madem öyle allah sağlık sıhhat versin bebeğin iyi olsun da nisana kadar sabır o zaman...
 
Yo mu arttıran Sinop'lular çoğalıyor :KK1: Evet canım sen de haklısın Sinop biraz daha güzel :26: Kastamonu çok soğuk olur bize Samsun daha yakın geliyor ama soğuk sıcak demeden geziyoruz valla napalım :KK34:

ben sinoplu dğilim canım.mersinliyim.ama eşim samsunlu görev için sinoptayız 4 yıldır.tüp bebek benim bebeğim.samsunda yaptırdım.doğumdada allah nasip ederse yine samsunda fakultede olmak istiyorum.
 
bayburttayım canım 6 ay önce atandım burya özel hastane özel doktor hiç bişe yokkk :KK50: allaha emanetiz yani

cnm bilirim oraları bizde annem babam öğretmen yıllarca gümüşhanede yaşadık..:26: ama trabzon yakın oraya ve gerçekten güzel doktorlar var ya da erzurum ama ben olsan Trabzona giderim hem güzel mağazalarda var bebek için alış veriş yapacağın :KK52:
bu arada Bu müdürler varya offf offf:KK4: ben şimdi okulda müdür yardımcısıyım sağolsun sabah 7 de okulda oluyorum akşam 18 de çıkıyorum paşa müdür 10 gibi canı isterse geliyor eve git fln 12 saat dışardayım akşamları yorgunluktan yemek bile yapamıyorum bazen ama olsun bebişim iyi ya bana yeter....:KK36:

dün ilk gecemizdi oğlumla yalnız kaldık. Ağlamaktan uyuyamadım oğlum dün bütün gün kımıldamadı bile. Ben nefes alamıyorken onun iyi olmasını beklemek çok zor biliyorum ama yapamıyorum. Her an aşkımı düşünüyorum herşey onu hatırlatıyor bana. Evimde kalmadım o yüzden annemlerde kaldım ama orda bile bir an aklımdan çıkmadı. Çok özledim onu... Nolur dua edin bize. Oğluma bişey olmasın, olursa kendimi asla affedemem. Gece çok üşümüşüm hep üstümü açmışım eşim varken hep örterdi hiç üşümezdim. Sabah öyle üşümüş uyanınca öyle zoruma gitti ki ağlaya ağlaya işe geldim. Dayanamıyorum...

Canım ne söylesek boş biliyorum ama kendini salma bebişin için bak annenlerde yakınmış bide uzak olduğunu düşün dualarımız seninle bebişlerimizin arkadaşına iyi bak babası gelince daha mutlu keyfini sürersin anneliğinin :KK34:
 
ben sinoplu dğilim canım.mersinliyim.ama eşim samsunlu görev için sinoptayız 4 yıldır.tüp bebek benim bebeğim.samsunda yaptırdım.doğumdada allah nasip ederse yine samsunda fakultede olmak istiyorum.

Anladım canım bende sinoplu değilim zaten :KK1: bizi buralara sürüklemiş hayat napalım :KK52: Canım Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bende Atakum Medikalpark'a gidiyorum kontrollere doğumumuda orada yapacağım Allah nasip ederse, gel beraber doğuralım dermişimm :KK52: :KK52:
 
kılzar size utanarak bişi sorcam hapşurunca idrar kaçırıorum ya neden oluyor cok utanıorum ama druma solıcem bu gıdısımde c.tesi detaylı ulturosonumuz var bakalım :18::KK17:

Canim emin ol yalniz degilsin :KK9:
Brn bir aydan fazladir oksurunce hapsirinca sabah bulantilarinda kaciriyomda kaciriyom :KK52:
Rahim kaslarini sik birak sik birak i sekilde ekzersiz yap canim....
birde oryabtel gibi saga sola one arkaya dogru kivirma hareketleri ....
Ben bunlari yaptiktan sonra eskisi kadar kacirmiyorum ve dogumu kolaylastiran hareketlermis bunlar :KK34:

sizde mupusmutlu olun Ali Yasin'le hep emi.:KK54::KK54::KK54:
valla süt pompaları genelde hep öyle takip ediyodum ve önerilen olarak avent'i okumuştum önceden takip ediyodum 149'u görünce direk aldım geçtim. çalışacağım için lazım olacak eninde sonunda.. enfeksiyonu da inşallah atlatcaz ilacımıza başladık bizde:KK52::KK52::KK52:

Aminnnnnnn ins. Canim benim :KK16:
Guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin Rabb'im :nazar:
Atlaticaz tabiiiii enfeksiyonmus oda ne :KK52:
 
canım bende boyabattayım.sinop burdan daha iyi.bizde ayda bir kastamonuya muayenye gidiyoruz.soğukta gezemiyoruz tabi ama yinede hava değişimi iyi geliyor.

Evet canim bnde sinop boyabatliyim.. sinop boyabat a gore daha guzel ve gelişmiş. . Neyseki kastamonu cok fazla uzak degil ama yinede zor oluyordur senin icin gidip gelmesi..
 
Canım Sinoplular Sinop'u çok sever ama burada yaşamazlar herkes terk eder genelde :KK1: :KK1: Evet tatillerde kısa bir süre kalmak için güzel ama hayatını devam ettirmek için oldukça sıkıcı bir yer :KK50: Bu arada canımcım aileme yakın değilim maalesef tam 1000km uzakta ailem otobüsle 17 saat ama gidiyorum napiim patlarım yoksa :KK52: :KK52:

Abovvv bacim naptin sennn .. 1000 km gidilir mii.. Haklisin sinop yazin gezmek icin cok güzel ama yasamasi zor. Birde Büyükşehir e alistiysan daha zor.. birde havasi cok degisik. Ayni anda 4 mevsim birden yasatiyor. Sonbahar gibi gecen sene gelmistim iskelede bi gezelim dedik yagmur firtina beni denize atacakti :KK52: :KK52:
Ne de olsa Karadeniz haşin canimmmm:KK1: :KK1: :KK1:
 
tabi cnm herkez için önemli ama verilmez o kadar para bence ama herkezin kendi fikri :KK51:

elbette öyle canım..eminim tüm anneler için önemli ilk anların fotoğraflaştırılması..
ama benim için "olmazsa olmaz" bişey mesela.. o yüzden daha önemli, fiyatıda önemsemiyorum pek :KK34:


Günaydın Canlar...


Biz bugün kızımla 26+1
:nazar: olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.

canımmmmm arkadaşımmmm sen elinden geleni yapan, Allah'a olan inancınlada devamlı duanı eksik etmeyen birisin.. o yüzden Allah inş sana mükafatını verecek ve mutlu olacaksın, geçicek bu günler yavrunla unutacaksın inş.. birebirde haberleşiyoruz senle zaten, iyi dileklerimle hep seninle :nazar:

günaydın güzel annişler ve daha da güzel bebişlerii.. kızımla yine çok mupusmutlu bir güne başladık (Allah bozmasın ve sizlere de mutluluk versin..) dün akşam sinemaya gidelim diye çıktık süt sağım makinesi alıp döndük evimize.. Philips avent'in hem manuel hem de otomatik olan modeli internete hep bakıyodum öneriliyodu ve fiyatı 280 tl civarındaydı.. dün joker mağazasına öylesine bebek arabası bakarken bir baktım ki fiyat 149TLye düşmüş hemen yapıştım :KK52::KK52::KK52:
bir de mamas and papas araba beğendik kocişle kırmızı.. 1900'den 1000TLye düşmüş bakalım indirim hala devam eder mi alır mıyız bilmiyorum..
bir de idrar yolları enfeksiyonu iyice baş gösterdi sanırım dün akşamdan bu yana kasık ağrım arttı.. ilacımızı aldık kullanmaya başladım bol bol da su içiyorum.. inşallah hemencik geçiririm..:KK53::KK53::KK53:
bizden haberler bu kadar canlarım..

çileğim eriğim güzel haberleriniz için çoooookkk sevindim.. zaten önemli bir şey olmayacağı içime doğmuştu.. hep gönlünüzü ferah tutun hayırlısıyla alacağız bebişlerimizi kucağımıza..
Deterjan sen de hayırlı haberlerle dön inşallah.. bekliyoruz merakla..
Bir arkadaşımızda da erken doğum riski varmış. dualarımız seninle canım inşallah sağlıkla alırsın minnoşunu..

Daha saymadığım azeri,pufpuff,mujjum,neslihan ve daha bissürüleri hepinizi çoooookkk öpüyorum:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

heheheheh ay ne zevkli olmuştur di mi öyle başka bişey için gidip cici almak çok eğlenceli valla.. :KK52: bu arada aferin,adımı unutmamışsın yoksa kırardım kafanı :KK22: :KK33:
 
dün ilk gecemizdi oğlumla yalnız kaldık. Ağlamaktan uyuyamadım oğlum dün bütün gün kımıldamadı bile. Ben nefes alamıyorken onun iyi olmasını beklemek çok zor biliyorum ama yapamıyorum. Her an aşkımı düşünüyorum herşey onu hatırlatıyor bana. Evimde kalmadım o yüzden annemlerde kaldım ama orda bile bir an aklımdan çıkmadı. Çok özledim onu... Nolur dua edin bize. Oğluma bişey olmasın, olursa kendimi asla affedemem. Gece çok üşümüşüm hep üstümü açmışım eşim varken hep örterdi hiç üşümezdim. Sabah öyle üşümüş uyanınca öyle zoruma gitti ki ağlaya ağlaya işe geldim. Dayanamıyorum...

çiçeğim bak bu konu ilk gündeme geldiğinde de sana belirttim,yine aynı şeyleri söylemek istiyorum.. hani bana göre böyle çok abartılacak,devamlı üzülüp ağlancak bi durum değil bu ama anlıyorum , sana göre öyle.. çok üzülüyosun ve dayanamıyorum bile demişsin.. ama biyandan da diyosunki "oğluma bişey olursa kendimi affetmem" ! çelişki değil mi bu? lütfen kendine gel,yavrunu düşün..onun nasıl etkilendiğini düşün..sonradan pişman olmak daha mı iyi daha mı kolay olcak senin için?bence sende o irade var,başarabilirsin..
 
Abovvv bacim naptin sennn .. 1000 km gidilir mii.. Haklisin sinop yazin gezmek icin cok güzel ama yasamasi zor. Birde Büyükşehir e alistiysan daha zor.. birde havasi cok degisik. Ayni anda 4 mevsim birden yasatiyor. Sonbahar gibi gecen sene gelmistim iskelede bi gezelim dedik yagmur firtina beni denize atacakti :KK52: :KK52:
Ne de olsa Karadeniz haşin canimmmm:KK1: :KK1: :KK1:

Heheheee onu bende gördüm canım, hani gezi teknelerinin durduğu yer varya onun karşı kaldırımından yürürken dalga geldi beni ıslattı şok oldum sen nasıl geldin koca yolu geçtinde beni ıslattın :KK1: Bu arada bende büyük bir şehirde yaşamıyordum ama sosyal bir yerdi en azından.Ege kıyılarından Karadeniz kıyılarına geldim bir sonraki hedefim Akdeniz :KK52: :KK52:
 
arkadaslar nasilsiniz..
hepinizi cook opuyorum:KK54:
bugun benim kontrolum kiz kardasimin de tatlisi var.. bize dua eder misiniz kizlar ikimiz icin de hayirli bir gun olsun..
bugun bizim icin yogun bi gun.. aksam okumaya calisacagim canlarim.. :KK16:

tatlımmmmm güzel ve mutlu haberler getir bize taaaam mııııı :KK19:

Yo mu arttıran Sinop'lular çoğalıyor :KK1: Evet canım sen de haklısın Sinop biraz daha güzel :26: Kastamonu çok soğuk olur bize Samsun daha yakın geliyor ama soğuk sıcak demeden geziyoruz valla napalım :KK34:

kızlık zamanımda Sinop'luydu kütüğüm.. :KK1: şimdi evlendim, Kastamonu oldu :KK1: bende her ikiside mevcut :KK34:
 
Heheheee onu bende gördüm canım, hani gezi teknelerinin durduğu yer varya onun karşı kaldırımından yürürken dalga geldi beni ıslattı şok oldum sen nasıl geldin koca yolu geçtinde beni ıslattın :KK1: Bu arada bende büyük bir şehirde yaşamıyordum ama sosyal bir yerdi en azından.Ege kıyılarından Karadeniz kıyılarına geldim bir sonraki hedefim Akdeniz :KK52: :KK52:


tahmin edebiliyorum canımm :KK53::KK53:.. Sen seyyaha bağlamışsın anlaşılan:KK9:. Neyseki Akdeniz kıyılarına geçersen bayağı bir sosyal olursun :KK52:..
Bu arada meslek ne canım
:KK68:
 
tatlımmmmm güzel ve mutlu haberler getir bize taaaam mııııı :KK19:



kızlık zamanımda Sinop'luydu kütüğüm.. :KK1: şimdi evlendim, Kastamonu oldu :KK1: bende her ikiside mevcut :KK34:

Neee pufpufumm sen de mii :KK53: :KK52: Ne Sinopmuş beee herkesin ucu bu tarafa dokunmuş bi :KK1: Bu arada kızlaar çıkın gelin bee ben size bakarım gezdirirm çok güzel burası hiç canımız sıkılmaz :KK52: :KK52:
 
Neee pufpufumm sen de mii :KK53: :KK52: Ne Sinopmuş beee herkesin ucu bu tarafa dokunmuş bi :KK1: Bu arada kızlaar çıkın gelin bee ben size bakarım gezdirirm çok güzel burası hiç canımız sıkılmaz :KK52: :KK52:

Pufpufum en azından kütükten fazla uzaklaşmamışsın:nazar::KK52:

heheheheh evet kızlar, ucu biyerden dokunuyo her iki yerinde bana..
ama her iki yerede ne gittim, ne gördüm, ne bilirim..
bigün kısmet olur inş..
 

tahmin edebiliyorum canımm :KK53::KK53:.. Sen seyyaha bağlamışsın anlaşılan:KK9:. Neyseki Akdeniz kıyılarına geçersen bayağı bir sosyal olursun :KK52:..
Bu arada meslek ne canım
:KK68:

He yaa evliya çelebi diyenler yok değil :KK1: bu arada canım meslek durumu karışık şimdi şöyle söliim fizikçiyim aslında ve aynı zamanda iş güvenliği uzmanıyım.Bir süre çalıştım Sinop'ta ama anlaşamadım hamile de olunca strese dayanamayıp çıktım işten..şimdi düşünüyorum acaba Kpss'ye mi çalışsam yoksa hiç kasmayıp eşim kendi işini kurmak üzere ve tek başına altından kalabileceği bir iş değil onunla beraber mi çalışayım bilemedim boşluktayımmmmmm :KK52: :KK52:
 
X