2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
arkadaslar nasilsiniz..
hepinizi cook opuyorum:KK54:
bugun benim kontrolum kiz kardasimin de tatlisi var.. bize dua eder misiniz kizlar ikimiz icin de hayirli bir gun olsun..
bugun bizim icin yogun bi gun.. aksam okumaya calisacagim canlarim.. :KK16:

kolay gelsin canım..dikkat et kendine fiziken fazla yormamaya çalış..dualarım sizinle canım iyi haberlerini bekliyoruz..

canım sen çekiniyorsun eşin söylesin babasına. torunundan kıymetli değil ya senin çalışman aman boşver izin alsın kim ne derse desin.sen izin almasan da derler bişeyler zaten aman boşver:21:

eşimede söyletemem ki..çekinir oda babasından..dershane ortamı canım öğrenciler geliyor gidiyor veliler gidiyor kayıt zamanı dershaneyi anlat fiyatlar vs derken zaten baş ağrılarım başladı 1 hafta 10 gündür..dayanmaya çalışıyorum çalışma saatlerimiz çok fazla sabah 08:30 akşam 19:30...biraz daha katlanayımda nisan gibi çıkarım büyük bir ihtimal..
canım yabancı değilmiş işte ne güzel e gelinisin tabi o kadar ayrıcalığın olsun bi zahmet hem de hamişsin hiç olmazsa hafta sonu gitme yaa ne olcak eşin halletsin o konuşsun babasıylaa:KK51::KK51: rahat ol yavru kızarmasın yüzün:))

haftasonu arkadaşım bizim en yoğun günlerimiz... bugün mesela pek yoğun değil..gidip gelen yok doğru düzgün ama bekliyoruz tekkeyi :) öğretmenler izinli..öğrenciler tatile girdi bu hafta derslerde yok ama..kendi dese sizde izin kullanın ama yok..bedne o demeden izin almak istemiyorum..nisanı bekliyorum sayıyorum günleri :)

Benim detayli da plasenta biraz asagida ama yukari çıkabilir dedi doktor kagisimda sa plasenta previa yaziyordu yarin doktoruma gidip gostericem bakalim o ne diyecek korkulacak seviyede mi degil mi hic bilmiyorum. Ama nette yazan seyler can sıkiyor bekliyorum bende doktoru hayirlisi bakalim

günaydın canım.. çıkar o hemencecik yukarı.. :)ama sen evde olduğunda yine yat uzan dinlen hep oldumu mujum..:13:
 
Son düzenleme:
çok teşekkürler canım bunu yapmayı ben de blimiyordum sayende ilk denemem gayet başarılı:KK9:



canım akıntı olması normal. ben haftamızla ilgili olarak okuduğum makalelerden birinde de görmüştüm zaten ki bende de oluyor. süt gibi akıntı normal sayılıyor bu dönemde. ama rengi koyu ise ya da kokuluysa idrar yolları enfeksiyonuna işaret ediyor o durumda dr a gitmelisin canım



canım ben dün yazdığını görmüştüm senin ama sen dün plasentam önde demişsin. o sebeple bişey demedim. plasenta previa plasenta aşağıda demek. önde olunca plasenta intervia mı ne oluyor o farklı bir durum. eğer previa demişse dr ben kendimden anlatayım hemen yaşadıklarımı. 50 gündür raporluydum mesela. daha dün işe başladım canım ben. çünkü bir ay boyunca kanamam kesilmedi. plasenta previada plasentanın bir ucu rahim ağzına geliyor. kanamayı yapan da o oluyor. benim drum da perinatoloğum da birbirine benzer şeyler söylediler. onlardan duyduklarımı hemen aktarayım sana canım. çok şükür benim kanamam durdu şu anda. ama ara ara hafif kanama olabilirmiş. hemen paniklemeyecekmişiz. ama rengi kırmızı ise dra muhakkak haber vermemiz gerekiyor. kahverengi ise daha rahat olabiliriz çünkü aktif kanama değil. yine de drumuu haberdar etmekte fayda var.erken doğum durumunu da sordum. evet malesef var bu risk dediler. kanama başlarsa durduramazsak... dediler. yine eğer plasenta rahim ağzından yukarı çıkmazsa bebeğimizin yolunu tıkadığından sezeryan diyorlar. ama 28. haftaya kadar çıkabiliyor yukarı. hatta doktorum son gittiğimde benim durumumda olan birine geçenlerde normal doğum yaptırdığını müjdeledi. inşallah senin de öyle olacak dedi çok mutlu oldum:KK9:inşallah sen de ben de bütün bu dertten muzdarip olanlar da vakti zamanı gelince normal normal doğururlar canım

güzel bir haber canım senin kanaman dışta mı olmuştu.ben önde ile aşağıda olanı aynı sanıyordum benim de plasenta previa kısmi dedi yani rahmi yarım kapamış
 
Gunaydin bacilarr ♥♥♥
Yahu biraz nefes alin ellerinizi dinlendindirin zar zor okudum :KK9:
Seviyorum nan hepinizi :KK19:

Günaydın Canlar...


Biz bugün kızımla 26+1
:nazar: olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.

Canim oncelikle gecmis olsun.....
ins. Bebegin gelisimini tamamlarda gelmek icin fazla aceleci davranmaz....
Dualarim seninle bacim....
Vakti geldiginde saglicakla alirsin bebegini ins. :nazar:

günaydın güzel annişler ve daha da güzel bebişlerii.. kızımla yine çok mupusmutlu bir güne başladık (Allah bozmasın ve sizlere de mutluluk versin..) dün akşam sinemaya gidelim diye çıktık süt sağım makinesi alıp döndük evimize.. Philips avent'in hem manuel hem de otomatik olan modeli internete hep bakıyodum öneriliyodu ve fiyatı 280 tl civarındaydı.. dün joker mağazasına öylesine bebek arabası bakarken bir baktım ki fiyat 149TLye düşmüş hemen yapıştım :KK52::KK52::KK52:
bir de mamas and papas araba beğendik kocişle kırmızı.. 1900'den 1000TLye düşmüş bakalım indirim hala devam eder mi alır mıyız bilmiyorum..
bir de idrar yolları enfeksiyonu iyice baş gösterdi sanırım dün akşamdan bu yana kasık ağrım arttı.. ilacımızı aldık kullanmaya başladım bol bol da su içiyorum.. inşallah hemencik geçiririm..:KK53::KK53::KK53:
bizden haberler bu kadar canlarım..

çileğim eriğim güzel haberleriniz için çoooookkk sevindim.. zaten önemli bir şey olmayacağı içime doğmuştu.. hep gönlünüzü ferah tutun hayırlısıyla alacağız bebişlerimizi kucağımıza..
Deterjan sen de hayırlı haberlerle dön inşallah.. bekliyoruz merakla..
Bir arkadaşımızda da erken doğum riski varmış. dualarımız seninle canım inşallah sağlıkla alırsın minnoşunu..

Daha saymadığım azeri,pufpuff,mujjum,neslihan ve daha bissürüleri hepinizi çoooookkk öpüyorum:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Kizinla hep boyle musmutlu olun ins. Canim :KK19:
Sut sagma makinesi amma pahaliymis bilmiyordum :KK1:
Ayrica gecmis olsun enfeksiyon varmis....
Bende fitil kullaniyorum carcabuk atlatiriz ins. :KK16:

dün ilk gecemizdi oğlumla yalnız kaldık. Ağlamaktan uyuyamadım oğlum dün bütün gün kımıldamadı bile. Ben nefes alamıyorken onun iyi olmasını beklemek çok zor biliyorum ama yapamıyorum. Her an aşkımı düşünüyorum herşey onu hatırlatıyor bana. Evimde kalmadım o yüzden annemlerde kaldım ama orda bile bir an aklımdan çıkmadı. Çok özledim onu... Nolur dua edin bize. Oğluma bişey olmasın, olursa kendimi asla affedemem. Gece çok üşümüşüm hep üstümü açmışım eşim varken hep örterdi hiç üşümezdim. Sabah öyle üşümüş uyanınca öyle zoruma gitti ki ağlaya ağlaya işe geldim. Dayanamıyorum...

Oyyyy kiyamam ben size ya....
Senin yazdiklarina ne kadar uzuldum cicegim....
Ama lutfen sabir en azindan oglun icin dayanikli olmalisin arkadasim :KK16:
Esinin giderken sana biraktigi emanet cunku o :nazar:
Sayili gun cabuk gecer ins. Senin icin :KK19:

kızlar,dün aşı olduğum kolum ağrımıyodu gece başladı,üstüne bile yatamadım,
acaba nezaman geçer:KK43:(
bu arada dün detaylıda hersey normaldi ama plesanta previa yani eşiğin önde dedi doktor
biraz canım sıkıldı.''plesanta internal osa uzanım göstermektedir''yazıyo koyu renkle.
Azeri kızı sende vardı böyle bi durum galiba yanlış hatırlamıyosam.bi fikri olan varmı.
dünde yazdım ama cvp vern olmamış:KK43::KK43:
araştırmaya gönderdi doktor,dinlen yat dedi,eşinle ilişkiden uzak dur dedi.....erken doğum olabiliyomuş,plesanta yukarı çıkmazsa.
başka bi açıklama yapmadı devlette girdim detaylıya.ama sonucunu kendi doktoruma götürcem,sıra almıyorum teee bidahaki haftaya cuma.umarım oğluşuma bişe olmaz bian önce plesanta yukarı çıkar.
24. haftaya kadar çıkabilirmiş...

Canim asi yapar oyle bir iki gun etkisi suruyor....
Tabi bazilarimizda .....
Canimiz tatli galiba :nazar:
Ayrica gecmis olsun canim ....
Bendeki plasenta bagiydi canim....
Kesemde boydan boya bir bag vardi ....
Yavas yavas yok olmak uzere ins.
Cok sukur atlattim....
Ama buradaki 3-5 arkadastada previa vardi diye hayirliyorum....
Sen elinden geldigince dinlen baacim riske atmaya deymez :KK34:

arkadaslar nasilsiniz..
hepinizi cook opuyorum:KK54:
bugun benim kontrolum kiz kardasimin de tatlisi var.. bize dua eder misiniz kizlar ikimiz icin de hayirli bir gun olsun..
bugun bizim icin yogun bi gun.. aksam okumaya calisacagim canlarim.. :KK16:
Ikinizde hayirli haberlerle gelin cann im :KK16:
kardesinin tahlilleri temiz cikar ins. Sende agzi kulaklarinda don ins. :KK52:
 
canım internetten araştırmayın ben de kendime engel olamayıp araştırıyorum .çokçok kötü şeyler yazıyor Allahım korusun. ama şöyle de bişey var halk arasında bu durum hiç önemsenmezmiş bizim burda bi kadın var söyledğimde hiç şaşırmadı kızçocukları genelde aşağıda olur dedi.herkes de normal yaparmış ama zor olurmuş.hatta bi arkadaşımın ablasının kanaması olmuş kadın doktora bile götürmemiş bişeyolmaz bebeğin eşi öndedir demiş.

demekki çok anormal bi durum deil.bu arada benim erkek.annemde ilk bebeğini kanama olmuş 8 aylıkken kaybetmiş.
genede sen kendine dikkat et.azcık evimi toplıyım,daha kahvaltıyı kaldırmadım:KK30::KK30:
 
aynen canım ya bi rapor falan alıp azcık dinlenseydin bu aralar..nasıl bi iş o öyle,bi başkası yapsa senin yaptıklarını,
herkeze aldırma bu arada banada diyolar hep ama ilk hamileliğimdede böyleydi
karnım,hiç sıkıntı olmadan normal yaptım.

:KK1: ayy canım şimdi netten baktım da plasentanın önde olması ne demekmiş diye meğer aynı şeymiş:KK1: benim dr hep aşağıda vs deyince farklı bir şey sanıyordum ben önde ya da aşağıda olmasını:KK1: neyse gecikmeli vermiş oldum cevabı...
ha bu arada yazmayı unutmuşum ama sen biliyorsun galiba. ilişki de yasak dedi
 
:KK1: ayy canım şimdi netten baktım da plasentanın önde olması ne demekmiş diye meğer aynı şeymiş:KK1: benim dr hep aşağıda vs deyince farklı bir şey sanıyordum ben önde ya da aşağıda olmasını:KK1: neyse gecikmeli vermiş oldum cevabı...
ha bu arada yazmayı unutmuşum ama sen biliyorsun galiba. ilişki de yasak dedi

saol canım evt aynı şeyler önde ve aşğıda olması.daha neler öğrenicez kimbilir:KK34::KK34::KK34:
 

canım benim kontrolüm 22 şubatta.. O gün yapıcaz mı konuşcaz mı öyle bişey dediydi doktor.. Yani o civarlarda olcak sanırım




canımcım telden de girince artık görünüyor olmaşı çünkü ayrı bi ayarı yok.. Yani varsada ben yapmadım. Pc den yapınca telde de görünmeye başladı.. Çoğu zaman tel den gitiyorum hatta ben

Tamam şeker ben biraz kurcalayim :))
 
kılzar size utanarak bişi sorcam hapşurunca idrar kaçırıorum ya neden oluyor cok utanıorum ama druma solıcem bu gıdısımde c.tesi detaylı ulturosonumuz var bakalım :18::KK17:
 
güzel bir haber canım senin kanaman dışta mı olmuştu.ben önde ile aşağıda olanı aynı sanıyordum benim de plasenta previa kısmi dedi yani rahmi yarım kapamış

canım yaa benim dr hep plasenta aşağıda diyordu ben de önde olması farklı bir durum sanıyordum. şimdi baktım önde olması neymiş diye ama o da aynı şeymiş galiba google amcam yalan söylemez:KK1: evet kanamam dışta olmuştu benim hatta ilk gün çok korkmuştum... sonrasında akıntı yerine kahverengi kanama olmaya başladı her gün geliyordu çok moral bozucu gerçekten... neyse ki atlattım o günleri. şimdi işe başladım iki gün oldu. perinatolog işin nasıl rahat mı vs sordu olmadı başla işe bi kasılman falan olursa yine rapor veririz dedi. druma vereceğim ayrıntılı ultrason raporuma da hastanın durumu: yakın takip edilmeli diye yazmış. bu arada benimkine de marjinal plasenta previa dediler. tamamen aşağıda değil yani bir ucu aşağıda
canım ben sezeryandan değil de erken doğumdan çok korkuyorum. yavrularımız içerde iyice gelişsinler inşallah... ben de 7,5 aylık doğmuşum zaten inşallah annesine çekmez canım kızım:KK43: bir de boğa burcu olmasın ikizler olsun istiyorum :KK1:
 
Gunaydin bacilarr ♥♥♥
Yahu biraz nefes alin ellerinizi dinlendindirin zar zor okudum :KK9:
Seviyorum nan hepinizi :KK19:

Kizinla hep boyle musmutlu olun ins. Canim :KK19:
Sut sagma makinesi amma pahaliymis bilmiyordum :KK1:
Ayrica gecmis olsun enfeksiyon varmis....
Bende fitil kullaniyorum carcabuk atlatiriz ins. :KK16:


sizde mupusmutlu olun Ali Yasin'le hep emi.:KK54::KK54::KK54:
valla süt pompaları genelde hep öyle takip ediyodum ve önerilen olarak avent'i okumuştum önceden takip ediyodum 149'u görünce direk aldım geçtim. çalışacağım için lazım olacak eninde sonunda.. enfeksiyonu da inşallah atlatcaz ilacımıza başladık bizde:KK52::KK52::KK52:
 
evet sen beni iyi anlarsın küçük şehirde yaşamak çok zor yaaa imkanlar çok kısıtlı sosyal hayat sıfır zaten :KK50:

Ayynen öyle fanusun içinde gibi hissediyor insan kendini, sinema bile yok, artık kontrollere gittiğimizde sinemaya falan gidiyoruz ben evlenmeden önce evimizin hemen karşısındaki küçücük kipada bile sinema vardı evde sıkılınca bi film izleyip geleyim diye eşofmanlarla gidip geliyordum :KK50: ahh ahhhh ve ben hayatımın geri kalanını burada geçireceğim mecburen eşim buralı ve kendi işini kurmak üzere.Allahtan üç tarafımız deniz evimiz denize bakıyor o biraz huzur veriyor ve birde kordonumuz var :KK1: , birde ailemin yanına sık sık gidebiliyorum uzakta olsa,öyle olunca biraz avutuyorum kendimi :KK43:
 
kılzar size utanarak bişi sorcam hapşurunca idrar kaçırıorum ya neden oluyor cok utanıorum ama druma solıcem bu gıdısımde c.tesi detaylı ulturosonumuz var bakalım :18::KK17:


:) bende bir gece midem çok kötüydü..afedersiniz kusmaya çalıştım kaçtı :) ama normalmiş doktorum öyle dedi :) hey Allahım bazen çok gülesim geliyor kendi halime :KK1::)
 
Son düzenleme:
kılzar size utanarak bişi sorcam hapşurunca idrar kaçırıorum ya neden oluyor cok utanıorum ama druma solıcem bu gıdısımde c.tesi detaylı ulturosonumuz var bakalım :18::KK17:

benim şu an bizden iki ay önde hamileliği olan bi arkadaşım da aynı şeyi söylüyor canım. oradaki kaslar gevşebiliyormuş. bi egzersiz var onu öneriyorlar kasları kuvvetlendirmesi için. tuvalete çıktığında tamamen yapmadan tutup bırakıyorsun tutup bırakıyorsun bu şekilde güçleniyormuş oradaki kaslar. utanılacak bişey değil canım druna muhakkak söyle onların çok sık karşılaştığı bişey
 
dün forumdan koptum bi yerden sonra ama hayırlı haberlerle dönmüş olmanız çok güzel yeşil erik ve çilek surat :)

inşallah bundan sonra hepimiz için daha güzel günler olacak... artık tek derdimiz şişko olmak olsun :))

bu arada bende ilk dün akşam kızıma bişeyler aldım ve bebek mağazalarını gezindim, tek anladığım benim bu işten hiç anlamadığım oldu :KK17: ne kadar çok şey , ne kadar çok çeşit varmış alınacak... bakalım nasıl kalkıcam altından :emir_bebek:

bu arada herkese günaydın
Teşekkür ederim canım, herşey güzel olacak inşallah bundan sonra.Hep iyi haberler verelim birbirimize cok üzülüyoruz çünkü. Güzel kızın güle güle giysin cicilerini. Ogrencez alışveriş yapmayı zamanla
günaydınn annişler ve yavruşları sıhhatli az ağrılı bol tepicikli günler :) bugün bizim üçlü testimizin ultrason günü iki hafta önceden ancak sıra verdiler gitcez bakalım tetenoz aşısınıda bi sorayım çoğu arkadaş yaptırmış beni unuttular zahir :KK52:
Hadi canım güzel haberler ver bize inşallah beklemedeyiz.
canım çok sevindim dediğin gibi her şey güzel olacak inşallah
Sağol canım, güzel anne adayım, inşallah.
Günaydın Canlar...


Biz bugün kızımla 26+1
:nazar: olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.
Canım benim ya çok geçmiş olsun. Annelik şimdiden çok zor degil mi? Ama mükafatını alacaksın inşallah ben inanıyorum. Sen kendini strese sokma yeter ki. Herşey güzel olacak bak gör♥
ikiniz için de süper sevindim. Güzel haberlerle güne başlamak iyi oluyor. Ben demiiştim demeyi sevmiyorum ama ben demiştim işte bişey olmayacak diye :KK76::KK9:
Sağol güzel arkadaşım benim. Hep güzel haberler alalım. Buna çok ihtiyacımız var. Sen yine de hep ben demiştim de olur mu:-)
dün ilk gecemizdi oğlumla yalnız kaldık. Ağlamaktan uyuyamadım oğlum dün bütün gün kımıldamadı bile. Ben nefes alamıyorken onun iyi olmasını beklemek çok zor biliyorum ama yapamıyorum. Her an aşkımı düşünüyorum herşey onu hatırlatıyor bana. Evimde kalmadım o yüzden annemlerde kaldım ama orda bile bir an aklımdan çıkmadı. Çok özledim onu... Nolur dua edin bize. Oğluma bişey olmasın, olursa kendimi asla affedemem. Gece çok üşümüşüm hep üstümü açmışım eşim varken hep örterdi hiç üşümezdim. Sabah öyle üşümüş uyanınca öyle zoruma gitti ki ağlaya ağlaya işe geldim. Dayanamıyorum...

Canım yapma böyle. Senin eşine ihtiyacın var ama bebeğinin de sana.Moralini yüksek tutmaya çalış. Bize soylemesi kolay ama göz açıp kapayincaya kadar geçecek inşallah
 
kizlar merhaba
kizımla 19.haftamiza gırdik,bu sabah tuvalete gittigimde peceteye hafif kan geldi,korkuyorum kizlar,bu kanama normal mi,daha kontrolume cok var :KK43:

Canım bendede oluyor o şekilde canını sıkma endişe edicek bişe yok doktorunu ara sor istersen bana doktorum bu haftalarda olur demişti artarsa hastaneye gel demişti artmadı aşağı yukarı her hafta o şekilde lekelenme bendede oluyor bebeğinin hareketlerini hissediyorsan hareketleri takip et geçmiş olsun canım
 
Günaydın Canlar...


Biz bugün kızımla 26+1
:nazar: olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.


Canim dr dinlenmeni istediyse bol bol dinlen. Bwbisini riske atma.. eminimki zamanında doacak yavrun. Ama simdiden anneyi telaslandiriyor..dualarim seninle..

dün ilk gecemizdi oğlumla yalnız kaldık. Ağlamaktan uyuyamadım oğlum dün bütün gün kımıldamadı bile. Ben nefes alamıyorken onun iyi olmasını beklemek çok zor biliyorum ama yapamıyorum. Her an aşkımı düşünüyorum herşey onu hatırlatıyor bana. Evimde kalmadım o yüzden annemlerde kaldım ama orda bile bir an aklımdan çıkmadı. Çok özledim onu... Nolur dua edin bize. Oğluma bişey olmasın, olursa kendimi asla affedemem. Gece çok üşümüşüm hep üstümü açmışım eşim varken hep örterdi hiç üşümezdim. Sabah öyle üşümüş uyanınca öyle zoruma gitti ki ağlaya ağlaya işe geldim. Dayanamıyorum...


Ah canim eminim ki cok zor bir durumdur.. ama bak yankiz degilsin ki.. oglusun var.. esinin sana emaneti. . Annesine eminim o da teselli veriyor. Kendini de bebiside cok uzme.canim. Tez zamanda gecer bu günler inşallah. .

arkadaslar nasilsiniz..
hepinizi cook opuyorum:KK54:
bugun benim kontrolum kiz kardasimin de tatlisi var.. bize dua eder misiniz kizlar ikimiz icin de hayirli bir gun olsun..
bugun bizim icin yogun bi gun.. aksam okumaya calisacagim canlarim.. :KK16:

Canimm hadi hayirli haberlerle bekliyoruz. .bebise de bizden selamlar.. guzel bir kontrol gunu olsun inşallah. .

Ayynen öyle fanusun içinde gibi hissediyor insan kendini, sinema bile yok, artık kontrollere gittiğimizde sinemaya falan gidiyoruz ben evlenmeden önce evimizin hemen karşısındaki küçücük kipada bile sinema vardı evde sıkılınca bi film izleyip geleyim diye eşofmanlarla gidip geliyordum :KK50: ahh ahhhh ve ben hayatımın geri kalanını burada geçireceğim mecburen eşim buralı ve kendi işini kurmak üzere.Allahtan üç tarafımız deniz evimiz denize bakıyor o biraz huzur veriyor ve birde kordonumuz var :KK1: , birde ailemin yanına sık sık gidebiliyorum uzakta olsa,öyle olunca biraz avutuyorum kendimi :KK43:

Seker bende sinopluyum ama sadece tatillerde geliyorum.. cok güzel bir sehir ama dedigin gibi kucuk.. ama o kordonu denizi insanin icini aciyor..en azindan ailene yakinmissin..bebisede kendine de iyi bak. .
 
canım ben dün yazdığını görmüştüm senin ama sen dün plasentam önde demişsin. o sebeple bişey demedim. plasenta previa plasenta aşağıda demek. önde olunca plasenta intervia mı ne oluyor o farklı bir durum. eğer previa demişse dr ben kendimden anlatayım hemen yaşadıklarımı. 50 gündür raporluydum mesela. daha dün işe başladım canım ben. çünkü bir ay boyunca kanamam kesilmedi. plasenta previada plasentanın bir ucu rahim ağzına geliyor. kanamayı yapan da o oluyor. benim drum da perinatoloğum da birbirine benzer şeyler söylediler. onlardan duyduklarımı hemen aktarayım sana canım. çok şükür benim kanamam durdu şu anda. ama ara ara hafif kanama olabilirmiş. hemen paniklemeyecekmişiz. ama rengi kırmızı ise dra muhakkak haber vermemiz gerekiyor. kahverengi ise daha rahat olabiliriz çünkü aktif kanama değil. yine de drumuu haberdar etmekte fayda var.erken doğum durumunu da sordum. evet malesef var bu risk dediler. kanama başlarsa durduramazsak... dediler. yine eğer plasenta rahim ağzından yukarı çıkmazsa bebeğimizin yolunu tıkadığından sezeryan diyorlar. ama 28. haftaya kadar çıkabiliyor yukarı. hatta doktorum son gittiğimde benim durumumda olan birine geçenlerde normal doğum yaptırdığını müjdeledi. inşallah senin de öyle olacak dedi çok mutlu oldum:KK9:inşallah sen de ben de bütün bu dertten muzdarip olanlar da vakti zamanı gelince normal normal doğururlar canım[/QUOTE]

canım yaa benim dr hep plasenta aşağıda diyordu ben de önde olması farklı bir durum sanıyordum. şimdi baktım önde olması neymiş diye ama o da aynı şeymiş galiba google amcam yalan söylemez:KK1: evet kanamam dışta olmuştu benim hatta ilk gün çok korkmuştum... sonrasında akıntı yerine kahverengi kanama olmaya başladı her gün geliyordu çok moral bozucu gerçekten... neyse ki atlattım o günleri. şimdi işe başladım iki gün oldu. perinatolog işin nasıl rahat mı vs sordu olmadı başla işe bi kasılman falan olursa yine rapor veririz dedi. druma vereceğim ayrıntılı ultrason raporuma da hastanın durumu: yakın takip edilmeli diye yazmış. bu arada benimkine de marjinal plasenta previa dediler. tamamen aşağıda değil yani bir ucu aşağıda
canım ben sezeryandan değil de erken doğumdan çok korkuyorum. yavrularımız içerde iyice gelişsinler inşallah... ben de 7,5 aylık doğmuşum zaten inşallah annesine çekmez canım kızım:KK43: bir de boğa burcu olmasın ikizler olsun istiyorum :KK1:

PLASENTA PREVİANIN ÇEŞİTLERİ ve GÖRÜLME SIKLIĞI
Tüm gebeliklerin %0.5’inde plasenta previa görülebilmektedir.

Plasenta previa, plasenta ile serviks (alt segment) arasındaki ilişkiye göre üç gruba ayrılır:
Tam (total) plasenta previa (%20-45): Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır.
Kısmi (parsiyel) plasenta previa (%30): Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
Marjinal plasenta previa (%25-50): Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz. canım benimki de parsilayis. bence boğa daha iyi değil mi ikizler hakkında pek ii şeyler söylemıyorlar
 
Canim dr dinlenmeni istediyse bol bol dinlen. Bwbisini riske atma.. eminimki zamanında doacak yavrun. Ama simdiden anneyi telaslandiriyor..dualarim seninle..




Ah canim eminim ki cok zor bir durumdur.. ama bak yankiz degilsin ki.. oglusun var.. esinin sana emaneti. . Annesine eminim o da teselli veriyor. Kendini de bebiside cok uzme.canim. Tez zamanda gecer bu günler inşallah. .



Canimm hadi hayirli haberlerle bekliyoruz. .bebise de bizden selamlar.. guzel bir kontrol gunu olsun inşallah. .



Seker bende sinopluyum ama sadece tatillerde geliyorum.. cok güzel bir sehir ama dedigin gibi kucuk.. ama o kordonu denizi insanin icini aciyor..en azindan ailene yakinmissin..bebisede kendine de iyi bak. .



canım bende boyabattayım.sinop burdan daha iyi.bizde ayda bir kastamonuya muayenye gidiyoruz.soğukta gezemiyoruz tabi ama yinede hava değişimi iyi geliyor.
 
X