2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
inşallah canım
ayyy ne güzel canım maallah RABBİM BANADA NASİP ETSİN İNŞALLAH:) AKŞAMA EVE GELİNCE HABERLERİ VERİRİ İNŞAALAH:)
amin canımm muhakkak haber ver bekliyorum
ay canm çok sevindim darısı başımıza artık çok mutlu oldum
teşeşkkür ederim canım.inşaallah bu topikteki bütün arkadaşlar bebegini görür ve kalp atışlarını hep birlikte duyarız.bol bol dua edin bi topikte okudum buraya kopyalayacagım hep birlikte bunları yapmaya dikkat edelim

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar, Hamileyken Okunacak Sureler

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Çocuk dünyaya geldikten sonra ilk fırsatta dinî bilgisi olan kimse çağrılır, çocuk kucağına verilir. Sağ kulağına ezan, sol kulağına da kamet okunur. Sonra da şöyle dua etmesi sağlanır;

– "Allah’ım, bu yavruyu İslâm fidanlığında biten güzel bir fidan olarak büyüt, islâmî hayatta ebedî ve sabit kıl."

Bu sıralarda çocuğuna bakan ana-baba, İbrahim Aleyhisselâm’ın oğulları İsmail ve İshak’a bakarken okuduğu şu duayı okurlar:

"Elhamdülillahillezî vehebe lî ale’l-kiberi İsmâile ve ishak. İnne Rabbî lesemîu’d-duâ."

“Bana bu evladı ihsan eden Allah’a hamd eder, minnet ve şükranlarımı takdim ederim...”

hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

----------------------------------------------------------------------

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

ttet çokk güzel bilgilerr paylaşmışsın canım tekrar teşekkürler yapabildiğimi yapmaya çalışacağım ben inşallah:)
70 000 subhanallehi ve bihamdihi subhanalahil aziym duasına başladı inşallah hatimde başlıcam :) ve burdakilerden yapabildiğimi yapmaya çalışcam :)

çok güzel bilgiler paylasmısınız tt bebeğini görmenede cok sevindim rabbim kucagına almayı nasip etsin inşallah darısı basımıza

Yarın da ben gidicem bebeğimi görmeye çok heyecanlıyım Darısı başıma, sağlıkla kucağına aldığın gün müjdeyi gene burdan okuyalım inşallahhh benimde aynı seninle bebişin günü. Kalp atışını da duyabildin mi?

duyamadık canım 2 hafta sonra dedi doktor :) benim geç döllenme oldu burdaki gün son adet tarihime göre yazıyor ama 1 hafta 10 gün geriden geliyorum aslında çok güzel ya bebeği görmek eşim yanımda yoktu ona anlattım çok acayip oldu bende görmek istiyorum diyo şimdi :) bidahakine onuda getiricem inşaallah.sana tavsiyem idrara sıkışık git ben öyle yaptım ultrasonda net görünsün diye :)

benimde tarih ileri aslında bat tarihi ve doktorun söylediği arasında 1 hafta var. Yani imzada yazan bat tarihine göre, doktorun söylediğine görede tahminen sende yazan tarih o yüzden ona bakıyorum bende :)) Valla biz yarın anneler ve eşimle gidicez hiç birine gelme diyemedik herkes hevesli :)) İdrarı sabahtan itibaren tutucam valla. geçen sefer doktora girmeden tuvalete girmiştim hiç bişey göremedim :)

o zaman günlerimiz gerçekten aynı ya da çok yakın :) ilkler çok hevesli oluyo bizimde ilk daha 11 aylık evliyiz sen ne zamandır evlisin canımm

Bizimde 13 ay oluyor. Sizde acele etmişsiniz bizim gibi

bi ilk evlendiğimizde 2-3 sene düşünmüyoduk güyaaa sonra bi sabah ben uyandıgımda eşime dedimki ben çocuk istiyorum çok ani kararlar veririmde ilk ay olmadı ama 2. ay oldu Allah a şükür.aslında çok acele de değil doğana kadar 1 buçuk yılı geçmiş olacak inşaallah :) kayıvalidem çok istiyodu adet günlerimi takp ediyodu kadın resmen

Herkesin evliligi yeni sanirim.bizimde 15 ay oldu :) kizlar aseren var mi aranizda? Ben deli gibi tursu yemek istiyorum

biz bugün doktorumuzla görüstük kan tahlili sonuclarimiz gelmis.
kizamik asisi olmamisim kücükken kizamik gecirmemisim galiba cok dikkatli olman gerek dedi doktor
kizamik geciren cocuklara yaklasma krese falan gitme dedi..
Hamileligim boyunca kizamik olmamam gerekiyormus özellikle 16.haftaya kadar tehlike varmis
Insallah birsey olmadan atlatiriz

Ne çok benziyor hikayemiz bizde 2-3 yıl bekliycez diye konuşmuştuk ama bi taraftanda aklımız çocukta bi gün artık bi bebeğimiz olsa mı dedik, yaptık inşallah sağlıkla da doğar benimde kayınvalidem ve görümcem çok istiyorlar. Bizim taraf çok torun sahibi, bizim bebiş onların ilk torun olacak inşallah. Heyecanla bekliyorlar

cumartesi çağırdı . Sanırım cumartesine kadar 1500 olur 1500'lerde kese görünür dedi. Inşallah hayırlısı ile hamileliğim devam eder korkularım çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…