2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Harbiden tosunmus he maşallah kuzuya benim kizim pazar günü 4 u bitircek daha 14 kg:KK37:

Senin kizina da masallah canim ♥ :)
Senin kizçe benim oğlumdan büyümüş :)
Bizim mayista 3 bitti cnm ama benim oğlum doğduğundan beri hep Tosun herkes obez olucak diodu bana ama dikkat ettim zayiflamis hali şuan :))

Benim ara ara oluyor hafif
Rahatsız olmuyorum hatta minigim orda oldugunu hatirlatiyo diye mutlu oluyorum
Ama yagli kizartma tatli türü şeylerden uzak kalirsan bulantin geçer die zannediorum birde doktorun verdiyse metpamid icebilirsin

Ben mayıs ayında 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim. O zaman kontrollere gittiğimde doktorum bulantının iyiye işaret olduğunu söylemişti. Şimdi hem bulantıyı çekiyorum hem de seviniyorum :):):):)

Henüz doktoruma gitmedim. Pazartesiye ilk randevumu aldım. Biraz heyecan biraz korku doktor randevusunu anca pazartesiye kadar erteleyebildim :KK43::KK43::KK43::KK43:

Ben mayıs ayında 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim. O zaman kontrollere gittiğimde doktorum bulantının iyiye işaret olduğunu söylemişti. Şimdi hem bulantıyı çekiyorum hem de seviniyorum :):):):)

Henüz doktoruma gitmedim. Pazartesiye ilk randevumu aldım. Biraz heyecan biraz korku doktor randevusunu anca pazartesiye kadar erteleyebildim :KK43::KK43::KK43::KK43:

Progestan vermismiydi doktor,dusuk tehliken var miydi?
Zor zamanlar gecirmissin :KK43: ama allah kisa surede yuzunu guldurmus.buna sewindim :)
Benim mide bulantim varla yok arasinda.senin doktora gore pek ii bir sey degil bu o zaman :/

Progestan vermismiydi doktor,dusuk tehliken var miydi?
Zor zamanlar gecirmissin :KK43: ama allah kisa surede yuzunu guldurmus.buna sewindim :)
Benim mide bulantim varla yok arasinda.senin doktora gore pek ii bir sey degil bu o zaman :/

Düşük tehlikem yoktu canım herşey normaldi. İlaç vermemişti doktorum.

Zor zamanlardı ama geçti çok şükür.

Mide bulantısı olupta ani kesilme olursa tehlikeli demişti.

Hiç bulantısı olmadan da doğum yapanlar var :):):)

Kızlar bakın bu benim oğlumun küçüklüğü :KK16:

$482218_338746916246490_45220332_n.jpg
$483722_338746819579833_723399427_n.jpg

buda şimdiki hali:KK16::KK16:

$1391497_437715113016336_815893928_n.jpg
$1375764_437644143023433_1637234348_n.jpg

oğluma hamile kaldığımda ona site kurmuştum blogspot
isterseniz bakabilirsiniz sayfamıza :KK16::KK16::KK16:

! ♥ Bu Benim Dünyam ♥ !

Düşük tehlikem yoktu canım herşey normaldi. İlaç vermemişti doktorum.

Zor zamanlardı ama geçti çok şükür.

Mide bulantısı olupta ani kesilme olursa tehlikeli demişti.

Hiç bulantısı olmadan da doğum yapanlar var :):):)

Annemde de mide bulantisi olmamis.cogu kez genetik olabiliyormus. Ama iste simdi ne duysam supheleniyorum. Progestan kullaniyorum.dusuk tehlikesi yok diyor doktorum ama her ihtimale karsi kullanalim diyor.su ilk 3 ayi hayirlisiyla bir atlatsak,endiselerimiz gitse cok iyi olacak :/

kızlar merhaba.bende yeni hamile olduğumu öğrendim.sadece kan testi yaptırdım daha küçük diye görünmeyeceğinden doktora gitmedim.haziran annesi olucam allah nasip ederse :nazar::nazar::nazar::nazar:

Arkadaslar bende bugun gittim doktora gecen hafta sadece idral testi yapmıştım bu hafta bulantilarim baslamayinca icime bı şüphe düştü dayanamadım bugun gittim Dr.usg ile baktı keseyi gördü cok küçükmüş 10 günlük dedi geç dollenme olabilir dedi benim regli günümde 10 gun önceydi zaten o ara hamile kalmışım,10 gun sonra tekrar çağırdı daha kan sonuclarımı almadım insallah kalp atışlarını da duyarız

valla bu konuyu yeni gördüm fazla takılamıyorum bilgisayar başında bu aralar bebişim beni biraz halsiz bırakıyor.uzun lafın kısası bende haziran annesi olucam inşallah.
ilk kontrolüme 6. haftası içinde gittim doktorum düşük tehlikesi olduğunu söyledi progestan kullandım ama sadece 2 gün içebildim,çok kötü oluyordum.3. gün şiddetli karın ağrısıyla hastaneye koştum başka bir doktara göründüm.usg de baktı hiç bir sorun oladığını söyledi ilaçlarımıda kesti.şu an çok mutluyuz inşlh sağlıkla kucağıma alırım.tüm bebiş bekleyenlere aynı temennilerimle.

kızlar benim ilk hamileliğimde şu an ki hamileliğimde de bulantu kusma falan yok,genetik oluyormuş galiba annemde de olmamış ablalarımda da hiç olmadı,endişelenmeyin bence

kızlar bende normal doğum yaptım,cok güzel bir duygu,evt sancı cekmek cok zor ama sadece birkac saat hem isterseniz epidural yapabilirsiniz,ben iğne vurulmaktan bile korkan insandım ama normal doğum yaptım ,ve hiç yatmadım hemen ayaktaydım,annem kızıyordu git biraz uyu dinlen ama cok şükür ağrım sızım olmadığı için rahattım

Kız dur atma kahkaha sakin gül :KK1: Ben hapşırdıktan sonra bile yaa diyorum eşime bir şey olmuş mudur :KK1: Aman aman dikkat tatlım :KK66:

4üz amannnn güzel olurdu da hangisine ne yetiştireyim diye biterdim sanırım.Eşimi zaten şimdi unuttum artık uzuuun bir süre arkadaş muamalesi yapardım o durumda :KK1:

aaaay bende öyleyim he..acaba bişey olmuşmudur zararlımdıır biye düşünürüm hep..
hapşurunca,öksürünce,gerinince,her türlü yani

aaaay canımmmmm cidden bayıldım oğluna, yerim yaaaa çok tatlı binbir kere maşallah :nazar: :nazar: :nazar:

Erkek annesi olmak…
Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir.
Daha ‘anne’ demeyi öğrenmeden ‘araba’ demesine gülmek,*
Temizlik yaparken çektiğin her koltuğun altından çıkan arabalar ve toplar sayesinde eglenmek,
Hayatta bilmediğin bazı seyleri ona öğretmek, örnegin ayakta işemek
Çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar insa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe baskalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak,
Seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmek,
Daha 2,5 yaşındayken sorduğu “Anne senin pipin nerde?” sorusuna, akla yatkın, makul ve anlayabileceği dilde cevap verebilmek (“annelerin pipisi olmaz” demektir.

Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmak, onun yanında kocana sarılamamak, iş yaparken, telefonla konuşurken, oje sürerken, bilgisayarla birşeyler yaparken, yemek yaparken, gazete-kitap okurken, birileriyle sohbet ederken… Yani onunla birebir ilgilenmediğinde veya onun istemediği birseyle ilgilenirken sırtından kafandan kucağından kolundan bacağından dolanip durmasına alışıp herşeyi bırakıp ona kocaman sımsıkı sarılıverrmektir…
Filmlerde gördüğü bütün kadin-erkek karakterlerin iliskişini anne-oğul olarak yorumlayan tatlı masumiyetine gülmektir
Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini icinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak…
İçindeki erkeği keşfetmektir onunla.
Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak… ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…
Erkek muhabbetleri yapmak, erkek oyunları oynamak, erkek jargonunu anlamaktır.
İstediği zamanlarda kadın ruh haline geri dönüp ona kadınları anlatmaktır

Erkek annesi olmak…
Güzeldir işte, onunla büyümek onunla güzelleşmektir,
Ve fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir.

Çapkınlıklarıyla, erkeklikleriyle, güçleriyle, sünnetleriyle, askerlikleriyle ve hatta pipileriyle gurur duyulan erkek egemen toplumlarda çoğu zaman prestij, ölüm-kalım meselesidir maalesef
Erkek annesi olmak…
Kadına iyi gelir, cildi gençleştirir, güzelleştirir, boyu uzatır, saçı uzatır, yanakları pembeleştirir, seksapeli arttırır, 10 kilo verdirir, üç göbek attırır demek isterdim ama tamamen uyduruyorum şu an
Sadece böyle bir şehir efsanesi olduğu doğrudur, ‘erkek çocuk anneyi güzelleştirir’ derler ki, geçenlerde hamile bir arkadaşımın verdigi bilgiye göre, tamamen bebeğin annedeki erkek hormonlarını almasına dayanan bilimsel ve fizyolojik bir durumdan ibarettir, fazla büyütmemek gerekir!

Şimdi bunca yazıyı okumaya üşenenler için özetleyeyim;
Çok güzeldir arkadaşım, çok eğlencelidir, yap işte bir tane, erkek kız farketmez, anne olmak bu eğlence, bu mutluluk için yeterlidir!

Kız annesi demek...

İki buçuk yaşındaki zilliye dün giydiği tişörtü yine giydirmenin imkansız olduğunu öğrenmek demek.

Kız annesi demek...

Dört yaşındaki küçükhanımın caddedeki bütün incik boncukçuları tanımasına hayret etmemek demek.

Kız annesi demek...

Birinci sınıfa giden cadıya her gün ayrı model saç yapmak zorunda olmak demek.

Kız annesi demek...

Bir damlacıkken tv de nerden duyduysa daha çok uzar diye kaşlarını, kirpiklerini kesmesine kızmamak demek.

Kaşları uzayana kadar kaş kalemiyle hergün kaşlarına minik rötuşlar yapmak demek...

Koca makası nasıl tuttu, nasıl gözüne sokmadan kesti hayret etmek demek.

Kız annesi demek...

Pazara onsuz gittiğinde ona bir çöp dahi alamayacak olmak demek. Yanılıp da aldığında bir hafta boyunca ne kadar büyüdüğüne, ne alacağına kendisinin karar vereceğine dair nutuk dinlemek demek.

Kız annesi demek...

Pazar yollayıp iki demet maydanoz, bir kilo domates alıp gelmesini istediğinde üç penye tişört, beş lastik toka ile geri gelmesine ses etmemek demek...

Kız annesi demek...

Evin altındaki bakkala ekmek almaya gitmek için bile iki saat ayna karşısında süslenmesine de alışmak demek...

Kız annesi demek...

Sabah 6 da kalıp saat 8 de bile hala ayna karşısında olmasına hayret etmemek demek...

Okula giderken ''hazır mısın'' dediğinde çantasına bakıp ''rujum, rimelim, kalemim... tamam hazırım'' demesini normal karşılamak demek.

Kız annesi demek...

Kızlarla gittiği kuaförde kızın kaşlarını alırken verdiği şekle kızıp ağlayan zilliye hak vermek demek.

O kaşlarla sokağa çıkamayacağına inanan küçükhanım için okulu arayıp bin kaplan gücündeki anne olarak bir kaç gün izin almak demek.

Bütün gün yorgan altından çıkmamasına, aynaya bakmamasına gülmemek demek.

Kız annesi demek...

Aynı isimdeki başka bir kızın karne notunun ondan birkaç minik puan üstünde olmasına kahretmesine katılmak demek. Karneyi ve takdirnameyi odanın atıldığı köşesinden almamak, hatta okul açılana kadar üstünden atlayıp geçmek demek. İki gün gece de ''o kıza koyacak başka isim bulamamışlar mı'' diye ana babasına sinirlenip zırıl zırıl ağlamasına katlanmak demek.

Kız annesi demek...

Masum suçlarına ortak olmak demek. Okuldan kaçmak istediğinde yine bin kaplan gücünde olup okuldan izin almak demek.

Kız annesi demek...

Mezuniyet balosunda prenses halini görünce gizli gizli bir köşede ağlamak demek.

Kız annesi demek...

O üniversiteye hazırlık testi çözerken saçlarını sarmak demek.

Kız annesi demek...

Üniversitede katıldığı tiyatro klübünden ayrılış nedenini '' amaannn, hepsi de erkek düşmanı çirkin şeyler, kaşlarını almasını bile bilmiyorlar, bu sıcakta ayaklarında koca koca postallar var, dayanamadım daha fazla'' diye açıkladığında şaşmamak demek.

O erkek düşmanı çirkin şeylerin Boğaziçi Ünv. kızları olmasına da şaşmamak demek tabii.

Kız annesi demek...

Okula en yüksek ikinci puanla girdiğinde birinciyi aramasına nedense hayret etmemek demek. O birincinin kız olmadığını daha doğrusu kendine rakip olmadığını öğrendiğinde de ''salak bi oğlanmış'' deyip konuyu kapamasını normal kabul etmek demek

Kız annesi demek...

Kızının elinden bir bardak çay içmenin nasıl tatlı olduğunu öğrenmek demek.

Kız annesi demek...

Minik bebeğinin ne zaman bu kadar büyüdüğünü asla anlayamayacak olmak demek.

Kız annesi demek...

Kız annesi olmak demek .

Kız annesi olmak ise...

Kızıyla gurur duymak demek..

Kizlar beni saglik ocagindan aradilar....
Ilk kan tahlilimi orada yaptirmistim...
Kalp atislarini duydun mu falan dediler yarin gidecegim...
Birde duzenli saglik ocagina mi gidecegim ben...:KK19:

Kizlar beni saglik ocagindan aradilar....
Ilk kan tahlilimi orada yaptirmistim...
Kalp atislarini duydun mu falan dediler yarin gidecegim...
Birde duzenli saglik ocagina mi gidecegim ben...:KK19:

2.hamilelik zamanında benide aramışlardı..
kendileride kayıt yapıyolar,takibi sağlıyolar ama gitmek zorunlu mu bilmiyorum.. :26:

Erkek annesi olmak…
Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir.
Daha ‘anne’ demeyi öğrenmeden ‘araba’ demesine gülmek,*
Temizlik yaparken çektiğin her koltuğun altından çıkan arabalar ve toplar sayesinde eglenmek,
Hayatta bilmediğin bazı seyleri ona öğretmek, örnegin ayakta işemek
Çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar insa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe baskalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak,
Seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmek,
Daha 2,5 yaşındayken sorduğu “Anne senin pipin nerde?” sorusuna, akla yatkın, makul ve anlayabileceği dilde cevap verebilmek (“annelerin pipisi olmaz” demektir.

Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmak, onun yanında kocana sarılamamak, iş yaparken, telefonla konuşurken, oje sürerken, bilgisayarla birşeyler yaparken, yemek yaparken, gazete-kitap okurken, birileriyle sohbet ederken… Yani onunla birebir ilgilenmediğinde veya onun istemediği birseyle ilgilenirken sırtından kafandan kucağından kolundan bacağından dolanip durmasına alışıp herşeyi bırakıp ona kocaman sımsıkı sarılıverrmektir…
Filmlerde gördüğü bütün kadin-erkek karakterlerin iliskişini anne-oğul olarak yorumlayan tatlı masumiyetine gülmektir
Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini icinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak…
İçindeki erkeği keşfetmektir onunla.
Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak… ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…
Erkek muhabbetleri yapmak, erkek oyunları oynamak, erkek jargonunu anlamaktır.
İstediği zamanlarda kadın ruh haline geri dönüp ona kadınları anlatmaktır

Erkek annesi olmak…
Güzeldir işte, onunla büyümek onunla güzelleşmektir,
Ve fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir.

Çapkınlıklarıyla, erkeklikleriyle, güçleriyle, sünnetleriyle, askerlikleriyle ve hatta pipileriyle gurur duyulan erkek egemen toplumlarda çoğu zaman prestij, ölüm-kalım meselesidir maalesef
Erkek annesi olmak…
Kadına iyi gelir, cildi gençleştirir, güzelleştirir, boyu uzatır, saçı uzatır, yanakları pembeleştirir, seksapeli arttırır, 10 kilo verdirir, üç göbek attırır demek isterdim ama tamamen uyduruyorum şu an
Sadece böyle bir şehir efsanesi olduğu doğrudur, ‘erkek çocuk anneyi güzelleştirir’ derler ki, geçenlerde hamile bir arkadaşımın verdigi bilgiye göre, tamamen bebeğin annedeki erkek hormonlarını almasına dayanan bilimsel ve fizyolojik bir durumdan ibarettir, fazla büyütmemek gerekir!

Şimdi bunca yazıyı okumaya üşenenler için özetleyeyim;
Çok güzeldir arkadaşım, çok eğlencelidir, yap işte bir tane, erkek kız farketmez, anne olmak bu eğlence, bu mutluluk için yeterlidir!

Kız annesi demek...

İki buçuk yaşındaki zilliye dün giydiği tişörtü yine giydirmenin imkansız olduğunu öğrenmek demek.

Kız annesi demek...

Dört yaşındaki küçükhanımın caddedeki bütün incik boncukçuları tanımasına hayret etmemek demek.

Kız annesi demek...

Birinci sınıfa giden cadıya her gün ayrı model saç yapmak zorunda olmak demek.

Kız annesi demek...

Bir damlacıkken tv de nerden duyduysa daha çok uzar diye kaşlarını, kirpiklerini kesmesine kızmamak demek.

Kaşları uzayana kadar kaş kalemiyle hergün kaşlarına minik rötuşlar yapmak demek...

Koca makası nasıl tuttu, nasıl gözüne sokmadan kesti hayret etmek demek.

Kız annesi demek...

Pazara onsuz gittiğinde ona bir çöp dahi alamayacak olmak demek. Yanılıp da aldığında bir hafta boyunca ne kadar büyüdüğüne, ne alacağına kendisinin karar vereceğine dair nutuk dinlemek demek.

Kız annesi demek...

Pazar yollayıp iki demet maydanoz, bir kilo domates alıp gelmesini istediğinde üç penye tişört, beş lastik toka ile geri gelmesine ses etmemek demek...

Kız annesi demek...

Evin altındaki bakkala ekmek almaya gitmek için bile iki saat ayna karşısında süslenmesine de alışmak demek...

Kız annesi demek...

Sabah 6 da kalıp saat 8 de bile hala ayna karşısında olmasına hayret etmemek demek...

Okula giderken ''hazır mısın'' dediğinde çantasına bakıp ''rujum, rimelim, kalemim... tamam hazırım'' demesini normal karşılamak demek.

Kız annesi demek...

Kızlarla gittiği kuaförde kızın kaşlarını alırken verdiği şekle kızıp ağlayan zilliye hak vermek demek.

O kaşlarla sokağa çıkamayacağına inanan küçükhanım için okulu arayıp bin kaplan gücündeki anne olarak bir kaç gün izin almak demek.

Bütün gün yorgan altından çıkmamasına, aynaya bakmamasına gülmemek demek.

Kız annesi demek...

Aynı isimdeki başka bir kızın karne notunun ondan birkaç minik puan üstünde olmasına kahretmesine katılmak demek. Karneyi ve takdirnameyi odanın atıldığı köşesinden almamak, hatta okul açılana kadar üstünden atlayıp geçmek demek. İki gün gece de ''o kıza koyacak başka isim bulamamışlar mı'' diye ana babasına sinirlenip zırıl zırıl ağlamasına katlanmak demek.

Kız annesi demek...

Masum suçlarına ortak olmak demek. Okuldan kaçmak istediğinde yine bin kaplan gücünde olup okuldan izin almak demek.

Kız annesi demek...

Mezuniyet balosunda prenses halini görünce gizli gizli bir köşede ağlamak demek.

Kız annesi demek...

O üniversiteye hazırlık testi çözerken saçlarını sarmak demek.

Kız annesi demek...

Üniversitede katıldığı tiyatro klübünden ayrılış nedenini '' amaannn, hepsi de erkek düşmanı çirkin şeyler, kaşlarını almasını bile bilmiyorlar, bu sıcakta ayaklarında koca koca postallar var, dayanamadım daha fazla'' diye açıkladığında şaşmamak demek.

O erkek düşmanı çirkin şeylerin Boğaziçi Ünv. kızları olmasına da şaşmamak demek tabii.

Kız annesi demek...

Okula en yüksek ikinci puanla girdiğinde birinciyi aramasına nedense hayret etmemek demek. O birincinin kız olmadığını daha doğrusu kendine rakip olmadığını öğrendiğinde de ''salak bi oğlanmış'' deyip konuyu kapamasını normal kabul etmek demek

Kız annesi demek...

Kızının elinden bir bardak çay içmenin nasıl tatlı olduğunu öğrenmek demek.

Kız annesi demek...

Minik bebeğinin ne zaman bu kadar büyüdüğünü asla anlayamayacak olmak demek.

Kız annesi demek...

Kız annesi olmak demek .

Kız annesi olmak ise...

Kızıyla gurur duymak demek..

gözlerim doldu yaaaa minik meleğimi gözümde canlandırdın :KK5::KK5::KK5:

X