- 5 Kasım 2013
- 547
- 86
- 34
64 ile hamile kaldım canım geçen aya kadar 66 kiloydum 1 ayda 4 kilo almışım çok dikkatsiz yemişim yemekleriama artık dikkat ediyorum ama normalde de az bi göbeğim vardı zaten bi de bebiş eklenince tam oldu
türkiyede misiniz acaba? açıkçası beni gelicez diye arayan hiç olmadı ve etrafımda da hiç duymadım. en iyi ihtimalle sağlık ocağındaki ebe hemşiremiz arar ve çağırır. acaba özel bir hastane veya mama firması falan olabilir mi?
bence doktorun fiyatı dahil halidir. demekki doktordan doktora fiyatlar değişiyor...
lilyumcum senin doktorun kimdi? belki daha önce söylemişsindir ama unuttum
oyoyoy kiloluyum diyo bi de ben 86 kiloyla hamile kaldım bacım dediğin gibi dikkatsiz yemekten 4 kilo aldım son ay toplamda 6 kilo oldu 92'ye çıktım hatta ASM'de 94 çıktım dün (tok karna ve kıyafetli baya bi farklı çıkıyorum) ebe kızdı vallahi doğumun zorlaşır diye.. bugün başladım dikkatli yemeye.Bebişim sağlıkla gelsin ahdım var vallahi eski halime döncem 60 kiloya düşcem gene..
arkadaşım öncelikle başın saolsun hayat devam edio sıkma canını bebişinde üzülmesin öncelikle normal doğum düşün tek diilsin doğum anında birsürü melek gönderirmiş allah yardımcı olucaklar sana korkma bende normal istiorum inş.sezeryan olursan hem bebişe hem sana bakmaya biri lazım tabi mecbur sezeryana alırlarsa bakacak mutlaka biri olur k.validene bakma sen olsunda torun bak nasıl sevicek gör allaha dua et yeter arkadaşımKızlar merhaba. Normal doğumdan korkuyorum ama sezeryan olamam. Annem babam trafik kazasinda on yil once vefat etti. Akrabam yok. K.validemse dogumdan sonra yardım içinorali bile degil. Torunu da onemli degil, zaten bir sürü varmış. Ne yapacağım bir akil verin
ama eskiden çok zayıftım eski halimi düşününce yani 44 kiloları falan 64 halim kilolu geliyordu bana bide göbeğim olunca çıldırıyordum hiç bi kıyafetim olmuyordu daha hamile kalmadansen de dikkat et tatlım ben farkında olmadan yemek öğünlerimi 4e çıkarmışım bide her gün portakal suyu içiyordum ayrıca omega 3 hapı alıyordum dr portakal suyunu kes portakalı günde 1 tane suyunu sıkmadan ye dedi omega 3üde 1 gün iç 1 gün içme o şekilde devam et dedi
aminn inşallah bende rüyamda doğumhaneyi gördüm çok ilginçti hep aklımızda yarüyalar bile bebişlerle göreinşallah canım inşallah valla bugün kızımı gördüm rüyamda bayagı heyecanlandım :) hayırlısıyla kavusuruz onlara :)
selam kızlar. dumadumadum, ben sorduğumda da söylemiştin sanırım ümit beyi. dediğin gibiyse bence süper bir doktormuş... ben deneme fırsatı bulamadım kendisini. muayene ve doğum fiyatı ne kadar canım? bilgi verebilir misin?
bu arada ben en son demetevlerde fatma reşide önalan muayenehanesine gittim. bu doktorun muayenehanesinden çok memnun kaldım. ama kendisinde doğum yapan hiç yakınım yok. doğuma kadar devam edersem medicana da yaptıracak. kendisine sorduğumda da normal doğum taraftarı olduğunu söyledi. bilgim bu kadar...
kızlar acaba bu doktora (fatma reşide önalan) giden ya da doğum konusunda nasıl olduğunu bilen, bir fikri olan var mı? bana da bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
hepinizi ve bebişlerinizi kocamann öpüyorumm...
Ben gecen sene oldum sezaryan iki sezaryan arası kısa olursa zor gecermi diye korkuyordum,doktoruma sordum bı zorluğun görmezsin o benim isim dedi şimdi psikolojik olarak rahatım inşallah bu ikincilerde rahat gecer,ben ilk bebeğimi normal dogum seklinde kaybettim cok zordu cok canım yandı,demekki kimi bünye sezaryani kimide normal dogumu rahat geçiriyorEvet cok sevimliler. Sende boyle cadilik yaptigi gunleri gorursun insallah. Allahim isteyen herkese yasatsin bu guzel duygulari
Sana katiliyorum arkadasim. Ben kesinlikle normal dogum taraftariyim ama sezaryenle dogum yapmak zorunda kaldim. Ayni gun ayaga kalkiliyo zaten ve ben yanlis hatirlamiyorsam 3. yada 4. gun evime gelen misafirlerime servis yaptim. Kayinvalidem yanimda kaldi ve yardimci oldu sagolsun ama bende kalkip dolanabilecek durumdaydim.
Kağıt dediğin rapor degilmi,birde uzun surmustur yarım saat felan siyah beyaz bakmış ama renkli yani sarı halini göstermemiş ,istersen kendi doktor kontrolünde doktoruna sor renkli gorebilrmiyiz diye cogu doktorların usg lerinde bu özellik var benim doktorum bana renkli halinide gösteriyor gerçi bizimki perinatolog zaten detayliyida kendi yapıyorhayır gösterdi hatta kagıtta çıkardı ama siyah beyaz net değil. bende heralde sarısı başka zamandır diye sormadım.
Selamlar güzel annişlerimiz vee onların minik kuzucukları..
Bildiğiniz üzere çok hastaydım va hastane de yatıyordum. 1 haftanın sonunda hastaneden dün şifa ile taburcu edildim.. Allah a şükürler olsun kızımda ben de şu an iyiyiz. ama çok zor bir haftaydı bizim için..
Enfeksiyon olduğu için ve fmf atağı geçirdiğim için 1 hafta boyunca antibiyotik tedavisi uygulandı..
Sürekli drlar NST ye baağladı kalp atışı dinlediler.. ama benim minikkıızm NST yi hiç sevmedi.
Sürekli sert tekmeler attı içerden..
Bu süreçte kim neler yaptı takip etmeye çalıştım ama olaylara çok da hakim olamadım..
Yine bildiğiniz üzere bebeğimin bağırsaklarında hiporohojen izlenmişti ve çok korkmuştuk.
Ayrıntılı ultrason da netleşeceğini söylemişti dr..
Hastanedeyken ayrıntılı ultrasonumu da başhekimliğin radyoloji uzmanı yaptı. Yarım saat kadar inceledi.
Rabbime şükürler olsun sonuçlarımız güzel çıktı. Yine de içim rahat etsin diye druma gösterdim. Doktorum karın yapılarının normal olduğunu bebeğimizin iyi olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu.. Ayrıca benim tetanoz aşım da ayrıntılı ultrason sonucuma göre yapılacqktı. Temiz çıktı çok şükür ama drum önermedi. Çünkü 1 haftadır ateş enfeksiyon ve ağrılarla mücadele ediyorm. Tetanoz yine ateş yapabilirmiş ve vücut direncim de tam yerine gelmedi zaten. Anlayacağınız tetanoz olamıycam.. Doğumdan sonra bebekle birlikte olucaz artık inşallah.
Bizden haberler böyle kızlar.. Aman sağlığınıza dikkat edin hamilelikte hastalanmak çok çok zor.. Ve bebeğe çok zarar veriyor..
Kendinize ve bebişlerinize çok çokk iyi bakın..
Kızlar selam bende bebek şekerleri kendim yapmak istiyorum
hatta bugün bir kaç fikrim geldi :)
Küçük havlulardan alıp üzerine kendim işleme yapacağım ve kurdela ile süsleyeceğim
sonra küçük bebek patiği ve elbisesi magnet üzerleri için kendim öreceğim onlarıda tül ile süslicem
birde aklımdan geçen arkadaşım kurabiye yapıyor bebek şekeri için onlardan yapacağım
hatta bi kaç tane daha ekleme olacak böyle ufak ufak olucak ama toplamda 5 parça felan sonra bunları
karton poşet yapmayı öğrenip kendim poşetlerini hazırlayıp hatta poşetlerin üzerlerinede hatıra olsun diye
süsliyim diyorum kızımın adını felan yazayım hoşgeldiniz tarzında
ben böyle paketler halinde gelen misafirlere sunmayı düşünüyorum
nisan ayından sonra evde olucam inşallah uğraşacak bi işimde yok nasıl olsa
bakalım şimdilik fikir aşamasındayız zaman gösterecek ama imkanı olan varsa bu fikirleri numune olarak hazırlayıp bana sunabilir çok memnune olurum
selam kızlar herkes göbüşlerini paylaşmış hepsi çok tatlııı kimi küçük kimi büyük ama hepsinin içinde minik kurabiyelerimiz varhepinizi tebrik ediyorum annişler.ben de paylaşayım dedim gerçi benim baya büyük karnım gören ikiz mi diyor ama napim zaten kiloluydum hamile olunca da böle oldu
bu arada bebek şekeri konusunda ne düşünüyorsunuz ne yaptıracağınıza veya yapacağınıza karar verdiniz mi ben öyle magnetli buz dolabı süslerini sevmiyorum boşa giden para ve bi süre sonra bi köşeye atılııp takılmıyo bile dolaba benim dolap öyle süslerle dolu.daha yararlı sonradan kullanılabilecek bir şeyler olsa ne güzel olur.şimdi küçük mantar tıpalı şişelere kolonya,sıvı sabun gül suyu veya duş jeli koyuyorlar süslü minik şişeler çok şirin duruyor böle fikirleri olan var mı kızlar
Eki Görüntüle 982974 Eki Görüntüle 982976 Eki Görüntüle 982978
bnde böyle mantar şişe istiyorum bir tane numune sipariş verdimö bakalım yarın gelicek nasıl duruyo merak ediyorum ama içine ne koyulması gerektiği konusunda kararsızım lavanta düşündüm..sıvı sabun ve ya duş jeline sıcak bakmıyorum ama kolanya fikri hoşuam gitti
Herkese merhabaaa haziran anne adayları sizlerle ortak bir yanımız var ben hem 2011 hemde 2012 haziran annesiyim 2011 de 37. Haftada bebeğim dünyaya geldi fakat kucağıma alamadım kavuşamadım melek oldu cennette bebeğim bir sene sonra gene haziranda 2. Bebeiğimi kucağıma oladım muhteşem bişeydi rabbim sizleride bebeklerinize kavuşturur inş.
Kızlar bu sabah dr gittim...ayrıntılı ultarsonda da bebeğimin böbreğideki olması gereken darlığın geniş olduğunu söylediler...Ayrıca 50 lilik şeker yüklemeside yapıldı..Aç tok farketmiyomuş ben aç yaptırdım..Sonucu öğleden sonra alacağım yazarım siz..Bu arada ben bardakta şekerli su hazırlayacaklar sanıyodum...Böyle enerji içeceği gibi bişi verdiler.. Eki Görüntüle 982796 Eki Görüntüle 982797