- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
- Konu Sahibi sadece_ben
-
Malasef ay itibariyle 72 aylık olacağı için ram raporu olmadan erteleme yapamazsıniz. Ki ram raporu almak istemezsiniz sanırım. Ya mecbur başlatacaksiniz, ya gayriresmi olarak kabul edecek anasınıfı/kreş vs. bulacaksıniz, ya da evde kalacak.2014 Eylül doğumlu kızım var gelişimsel sorunu yok 2 sene ana okuluna gitti tbi bu sene yarım gitmiş oldu malum korona yüzünden bu sene de hastalık yüzünden göndermek istemiyor babası korona dan korkuyoruz ya orada dikkat edemezse diye bu sene erteleyip seneye versek cok mu geç kalmış oluruz acaba ilerde sorun yaşarmıyız C Cevizlipeynir
Evde kalınca ceza vermiyorlar mı tam bir bilgim yok o yüzden size soruyorum şu virüs yüzünden hiç biyere göndermek istemiyoruz açıkcasıMalasef ay itibariyle 72 aylık olacağı için ram raporu olmadan erteleme yapamazsıniz. Ki ram raporu almak istemezsiniz sanırım. Ya mecbur başlatacaksiniz, ya gayriresmi olarak kabul edecek anasınıfı/kreş vs. bulacaksıniz, ya da evde kalacak.
Eğer covid-19 olmasaydı tabii okula gönderecektik sadece şu aşamada göndermek istemiyoruzRbcl cocugunuz eylul itibari ile 72 aylıkken nasıl okula başlamasını erteletmeyi düşünüyorsunuz?
Anlıyorum ama yönetmelik olarak mecburi eğitim çağına girmiş çocuğu, size bir tercih hakkı verilmemisken nasıl 1.sinifa baslatmayacaksiniz ?Eğer covid-19 olmasaydı tabii okula gönderecektik sadece şu aşamada göndermek istemiyoruz
Bende onu soruyorum zaten var mı böyle erteleme gibi bir şansımız dye cezası falan var dye de duymuştum aslında hiç istemiyorum yaşıtlarıyla okumalı fikri daha agır basıyor tel düşüncemiz hastalık yoksa sorun yoktuAnlıyorum ama yönetmelik olarak mecburi eğitim çağına girmiş çocuğu, size bir tercih hakkı verilmemisken nasıl 1.sinifa baslatmayacaksiniz ?
Çocuk kaynaştırma eğitimine alınmadığı sürece erteletmek mümkün degil.Önce çocuk doktorundan çocuğunuzun yaşıtlarına paralel gelişmediği ne veya engel durumuna yönelik sağlık kurul raporu alıyor sonra Rehberlik araştırma merkezinden 1.sinifin ertelenmesi karari çıkartıyorsunuz ..su an ancak bu şekilde oluyorBende onu soruyorum zaten var mı böyle erteleme gibi bir şansımız dye cezası falan var dye de duymuştum aslında hiç istemiyorum yaşıtlarıyla okumalı fikri daha agır basıyor tel düşüncemiz hastalık yoksa sorun yoktu
Çocuk kaynaştırma eğitimine alınmadığı sürece erteletmek mümkün degil.Önce çocuk doktorundan çocuğunuzun yaşıtlarına paralel gelişmediği ne veya engel durumuna yönelik sağlık kurul raporu alıyor sonra Rehberlik araştırma merkezinden 1.sinifin ertelenmesi karari çıkartıyorsunuz ..su an ancak bu şekilde oluyor
[/QUOTE
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Evet bir miktar para cezası var ama uygulandığından çok emin değilim açıkçası. Miktar da ödenmeyecek birşey değil diye hatırlıyorum. "Okulsuzluk" yapanlar var sonuçta. Ben de kendim çalışmıyor olsam ya da home Office imkanım olsa çocuğumu kesinlikle okula göndermemEvde kalınca ceza vermiyorlar mı tam bir bilgim yok o yüzden size soruyorum şu virüs yüzünden hiç biyere göndermek istemiyoruz açıkcası
Kaynaştırma eğitimde sınıf erteletme olmaz.Kaynaştırma çocuk direk sınıf geçer sınıfta bırakılmaz. Ancak 1.sınıfa başladıktan belli bir süre sonra sınıf öğretmeni ve okul idaresi tarafından oluşturulan kurulla çocuk gelişim açısından anasınıfına yönlendirilebilir.Zaten bunlara pek gerek kalmayacak önlemler bu şekilde devam ettiği sürece okullar biraz zor açılır gibi.Bende bu yıl 1.sınıfları okutacağım maalesef hiç açılmayacakmış gibi facebook ve instagram üzerinden yeni velilerimi okuma-yazma konusunda bilgilendiriyorum. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.Çocuk kaynaştırma eğitimine alınmadığı sürece erteletmek mümkün degil.Önce çocuk doktorundan çocuğunuzun yaşıtlarına paralel gelişmediği ne veya engel durumuna yönelik sağlık kurul raporu alıyor sonra Rehberlik araştırma merkezinden 1.sinifin ertelenmesi karari çıkartıyorsunuz ..su an ancak bu şekilde oluyor
konu hakkında araştırma yaparsanız cocuk doktoru,çocuk psikiyatristi raporuyla 72-79 ay araligindaki çocukların 1.sinifa baslamalarinin 1 yıl erteletebildigini ,doktor raporundan sonra rehberlik araştırma merkezine basvurmak gerektiğini ,orada da özel eğitim kurulu tarafından çocuğun "kaynaştırma eğitimine alındığını" e okul sisteminde de çocuğun bu listede gozuktugunu görürsünüzKaynaştırma eğitimde sınıf erteletme olmaz.Kaynaştırma çocuk direk sınıf geçer sınıfta bırakılmaz. Ancak 1.sınıfa başladıktan belli bir süre sonra sınıf öğretmeni ve okul idaresi tarafından oluşturulan kurulla çocuk gelişim açısından anasınıfına yönlendirilebilir.Zaten bunlara pek gerek kalmayacak önlemler bu şekilde devam ettiği sürece okullar biraz zor açılır gibi.Bende bu yıl 1.sınıfları okutacağım maalesef hiç açılmayacakmış gibi facebook ve instagram üzerinden yeni velilerimi okuma-yazma konusunda bilgilendiriyorum. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.
Sayenizde araştırmaya gerek kalmadıkonu hakkında araştırma yaparsanız cocuk doktoru,çocuk psikiyatristi raporuyla 72-79 ay araligindaki çocukların 1.sinifa baslamalarinin 1 yıl erteletebildigini ,doktor raporundan sonra rehberlik araştırma merkezine basvurmak gerektiğini ,orada da özel eğitim kurulu tarafından çocuğun "kaynaştırma eğitimine alındığını" e okul sisteminde de çocuğun bu listede gozuktugunu görürsünüz
Merhaba sanırım Sınıf öğretmenisiniz. Oğlum da bu sene 1. Sınıfa başlayacak kısmetse. Okuma yazmayı öğrettim. Ancak ilerisi için yönlendirilmeye ihtiyacım var.rica etsem instagramda sizi takip edebilmem için isim verir misiniz? Paylaştıklarınızı merak ettim.Kaynaştırma eğitimde sınıf erteletme olmaz.Kaynaştırma çocuk direk sınıf geçer sınıfta bırakılmaz. Ancak 1.sınıfa başladıktan belli bir süre sonra sınıf öğretmeni ve okul idaresi tarafından oluşturulan kurulla çocuk gelişim açısından anasınıfına yönlendirilebilir.Zaten bunlara pek gerek kalmayacak önlemler bu şekilde devam ettiği sürece okullar biraz zor açılır gibi.Bende bu yıl 1.sınıfları okutacağım maalesef hiç açılmayacakmış gibi facebook ve instagram üzerinden yeni velilerimi okuma-yazma konusunda bilgilendiriyorum. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.
Merhaba.. Nasıl erteleyebildiniz okulu??Bence vaktinde başlatmak gerekli. Oğlum 2014 mart doğumlu. Bu sene başlatma hakkımız vardı ama başlatmadık biz. Başlasaydı sınıfın en küçüğü olacaktı, hiç gerek yok. Önümüzdeki sene tam zamanında başlayacak inşallah. Bence zamanında gönderilmeli; erken ya da geç değil.
Merhabalar. Geçen sene için yazmıştım ben onları. Geçen sene zaten zorunlu yaş döneminde değildi, 66 aylıktı. Bu sene 1.sınıfa kaydını yaptırdık. Başlayacak inşallah.Merhaba.. Nasıl erteleyebildiniz okulu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?