- Konu Sahibi sadece_ben
-
Aslında doğru diyorsunuz kızım 2 yıl ana sınıfına gitti. Okulu hep sevdi. 3. Yılda sıkılır gibi geliyor ana sınıfından. Ama bir yandan da ezilir mi diyorum. Arkadaşlarından küçük olacağı içinBenim de oğlum 2014 eylül doğumlu ilkokul yaşı geldi göndereceğim InsaAllah. Tuvalet işini de biraz destekle halledebilir bence akisina birakin aşırı korumacılık çocuğun yararına değil.Seneye birakmayin cocuk 8 yaşında olacak sınıfta yaşıtlarından büyük olacak bu durumda da farklı zorluklar ortaya çıkar.
Arkadaşlarından küçük olmayacak. Seneye okula başlayacak çocukların hepsi 2014 doğumlu sonuçta. Ben sınıf öğretmeniyim. Bu sene 2013 doğumlular başladı. Hatta bu sene benim 2014 mart doğumlu 3 öğrencim var. Yani seneye kızınız tam okul yaşında olacak, küçük değil.Aslında doğru diyorsunuz kızım 2 yıl ana sınıfına gitti. Okulu hep sevdi. 3. Yılda sıkılır gibi geliyor ana sınıfından. Ama bir yandan da ezilir mi diyorum. Arkadaşlarından küçük olacağı için
Erteletebilmeniz için çocuğun fiziksel gelişiminde bir sorun ,süregelen bir hastalığı veya farklı gelişen bir çocuk olması gerekiyor.Doktordan alınan rapor istenen başka evraklarla (fotoğraf,kimlik vs) rehberlik araştırma merkezine götürülüp eğitsel karara dönüştürülüyor.Yani cocuk raporda yazan tanıya göre kaynaştırma öğrencisi olarak e-okula işleniyor.2014 Eylül doğumlu bir kızım var. Bu yıl ilkokula gitmesi lazım yönetmeliğe göre. Ama ben göndermek istemiyorum. Çok küçükmüş gibi geliyor. Ayrıca daha alaturka tuvaleti bile hiç kullanmadı. Benim gibi olanlar ne yapacak acaba? Ram dan rapor alabiliyormuşuz diye duydum ama tam emin olamadım. İnternette bu konuyla ilgili bir bilgi yok...
Benim kızımda eylül 2014 dogumlu ben göndereceğim bence ertelemeyin üstelik iki sene gitmis anasınıfına bence yeterli 3 sene aynı şeyleri neden görsün2014 Eylül doğumlu bir kızım var. Bu yıl ilkokula gitmesi lazım yönetmeliğe göre. Ama ben göndermek istemiyorum. Çok küçükmüş gibi geliyor. Ayrıca daha alaturka tuvaleti bile hiç kullanmadı. Benim gibi olanlar ne yapacak acaba? Ram dan rapor alabiliyormuşuz diye duydum ama tam emin olamadım. İnternette bu konuyla ilgili bir bilgi yok...
Arkadaşlarından küçük olmayacak. Seneye okula başlayacak çocukların hepsi 2014 doğumlu sonuçta. Ben sınıf öğretmeniyim. Bu sene 2013 doğumlular başladı. Hatta bu sene benim 2014 mart doğumlu 3 öğrencim var. Yani seneye kızınız tam okul yaşında olacak, küçük değil.
Bana sormamissiniz ama yine de ben cevap vereyim. Ben o geç başlaması daha iyi diyen gruptayim. İlkokulda rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Önce öğrenciye okul olgunlugu testi uygulr, aile görüşmesi yapar aile ile birlikte karar alırım ama genelde 72-73-74 ay başlayanlarda sıkıntı yaşanıyor. Hatta bazen 78 aya kadar gidebiliyor. Ayrıca sınıfında kendinden neredeyse bir yaş büyük çocuklar olacak. Bu da sosyalleşme anlamında sıkıntı çıkarıyor.Öğretmenim birşey sorabilir miyim?
Çocukları bir sene geç başlatmak daha iyi diyen bir grup var.(2014 Ekim doğumlu kızım) soyut işlem döneminde zorlanıyormus. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben yollayacağım inşallah
Bana sormamissiniz ama yine de ben cevap vereyim. Ben o geç başlaması daha iyi diyen gruptayim. İlkokulda rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Önce öğrenciye okul olgunlugu testi uygulr, aile görüşmesi yapar aile ile birlikte karar alırım ama genelde 72-73-74 ay başlayanlarda sıkıntı yaşanıyor. Hatta bazen 78 aya kadar gidebiliyor. Ayrıca sınıfında kendinden neredeyse bir yaş büyük çocuklar olacak. Bu da sosyalleşme anlamında sıkıntı çıkarıyor.
Erteleme şansı varsa değerlendirmek lazim. Ama konu sahibinin böyle bir şansı yok görünüyor Ram raporu olmadan
Bu okula geç başlatmak için geçerli bir gerekçe değil.Fikir veren herkese teşekkür ederim. Kızım gelişmesinde bir problem yok ama minyon ve çocuksu biraz. Yani bazı çocuklar çok cevval olur ya öyle değil. O yüzden bu kadar düşünüyorum.
6 ya da 7 yaşında çocuk soyut işlem dönemine henüz gelmemiştir zaten. Daha somut işlemler dönemindedir.Öğretmenim birşey sorabilir miyim?
Çocukları bir sene geç başlatmak daha iyi diyen bir grup var.(2014 Ekim doğumlu kızım) soyut işlem döneminde zorlanıyormus. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben yollayacağım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?