- 11 Aralık 2018
- 40.321
- 250.316
- 598
- Konu Sahibi sadece_ben
-
6 ya da 7 yaşında çocuk soyut işlem dönemine henüz gelmemiştir zaten. Daha somut işlemler dönemindedir.
Okuldaki öğretmeni de biliyor onu.
Dersleri hep onun hazirbulunusluk düzeyine göre unitelendiliriyor.
Devlet bize ne diyorsa onu uygulamak zorundayız.
Ben de öğretmenim.
Vakti geldiği halde okula göndermemek doğru değil.
Neticede çocuk kaynaştırma öğrencisi sayılmazken neden rapor alalım ki?. Akranları neyse o da odur.
bu kadar korumacı davranmayın pısırık yaparsınız, kendi zamanında kendi yaşıtlarıyla gitsin.arkadaşlarıyla her şeyi keşfeder2014 Eylül doğumlu bir kızım var. Bu yıl ilkokula gitmesi lazım yönetmeliğe göre. Ama ben göndermek istemiyorum. Çok küçükmüş gibi geliyor. Ayrıca daha alaturka tuvaleti bile hiç kullanmadı. Benim gibi olanlar ne yapacak acaba? Ram dan rapor alabiliyormuşuz diye duydum ama tam emin olamadım. İnternette bu konuyla ilgili bir bilgi yok...
6 ya da 7 yaşında çocuk soyut işlem dönemine henüz gelmemiştir zaten. Daha somut işlemler dönemindedir.
Okuldaki öğretmeni de biliyor onu.
Dersleri hep onun hazirbulunusluk düzeyine göre unitelendiliriyor.
Devlet bize ne diyorsa onu uygulamak zorundayız.
Ben de öğretmenim.
Vakti geldiği halde okula göndermemek doğru değil.
Neticede çocuk kaynaştırma öğrencisi sayılmazken neden rapor alalım ki?. Akranları neyse o da odur.
Bence vaktinde başlatmak gerekli. Oğlum 2014 mart doğumlu. Bu sene başlatma hakkımız vardı ama başlatmadık biz. Başlasaydı sınıfın en küçüğü olacaktı, hiç gerek yok. Önümüzdeki sene tam zamanında başlayacak inşallah. Bence zamanında gönderilmeli; erken ya da geç değil.Öğretmenim birşey sorabilir miyim?
Çocukları bir sene geç başlatmak daha iyi diyen bir grup var.(2014 Ekim doğumlu kızım) soyut işlem döneminde zorlanıyormus. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben yollayacağım inşallah
Bence vaktinde başlatmak gerekli. Oğlum 2014 mart doğumlu. Bu sene başlatma hakkımız vardı ama başlatmadık biz. Başlasaydı sınıfın en küçüğü olacaktı, hiç gerek yok. Önümüzdeki sene tam zamanında başlayacak inşallah. Bence zamanında gönderilmeli; erken ya da geç değil.
İyi de hepsi 2014 doğumlu olmayacak mı çocukların? Niye küçük olsun? Kasteddiginiz Eylül ayında doğduğu içinse tüm sınıf Ocak Şubat doğumlu olmayacak sonuçta.Aslında doğru diyorsunuz kızım 2 yıl ana sınıfına gitti. Okulu hep sevdi. 3. Yılda sıkılır gibi geliyor ana sınıfından. Ama bir yandan da ezilir mi diyorum. Arkadaşlarından küçük olacağı için
Seneye biranda atak geçirip büyümeyecek muhtemelen, belkide hep minyon kalacak. Bu okula başlatmamak için kriter olamaz. Eylüle daha kaç ay var, eksik gördüğünüz yanları destekleyin okullar açılana kadar düzene sokarsınız.Fikir veren herkese teşekkür ederim. Kızım gelişmesinde bir problem yok ama minyon ve çocuksu biraz. Yani bazı çocuklar çok cevval olur ya öyle değil. O yüzden bu kadar düşünüyorum.
Evet devlet okullarının çoğu öyle...Arkadaşlar tüm okullarda tuvaletler alaturka mı? Ona takıldım şimdi
Aynen ben de öyle düşünüyorum. 7 yaştan öncesi bana göre kesinlikle erken. İlkokulda sayfalar dolusu ödev veriliyor. Anne baba beraber yapmalarına rağmen zor yetiştiriyor. Tabi bütün öğretmenler aynı değil ama kimisi tonlarca ödev vermenin iyi öğretmenlik olduğunu düşünüyor ve 6 Yaş bence bunun için çok erken daha oyun çocukları. Ben 7 yaşında başlamam rağmen zorlandım. Öğretmen bir sey izletirdi bir noktadan sonra kopardım dersten. Bilemiyorum ilkokul ana okulu gibi de değil ve şu salgın sürecinde iyice koptu okuldanEskiden bunun zamanı 7 yaştı. Bence çok saçma oldu böyle. Yok 60 ay, yok 66 ay, 72,84 vs vs. Eskiden 7 yaşındaki herkes başlardı, olay biterdi. Bana çok komik geliyor , daha sırada otururken ayakları yere değmeyen çocuklar okula başlıyor. İlkokul 1,2 ler anasınıfı gibi oluyor çevremde gördüğüm kadarıyla. Her çocuk ayrıdır, siz çocuğunuzun yapamayacağını düşünüyorsanız ertelersiniz. Okula gidip yapamadığında da okul fobisi oluşabilir. Bir rehber öğretmenle görüşün bence bakarsınız duruma göre sonrasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?