• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Canım 4 ay ücretli izin 2 ayda ücretsiz desek 6 ay onun dışında haftada bir günde süt iznim olacak.

bende aynı şekilde kullanıcam son 3 hafta ya kadar çalışmayı düşünüyorum, ücretliden sonra 3 ay ücretsiz izin sonrasında işe dönüş ,
süt iznini toplu kullandıran yerlerde var ama bizim kurum kullandırmıyor günlük saat te bizim işimize yaramıyor , haftada bir gün pazartesi yada cuma işe gelmeyerek kullanmak daha mantıklı ,

çok sert tekmeler yiyorum şuan :1: sanırım içerdei anne çok gevezesin azıcık sus da kafamı dinleyeyim diyor :60:
kafası aşağıda bizim sıpanın ,aşağıdan çıkıcak sanki o koca kafa hee ,her an normal doğum yapacak gibiyim ,bi de alttan tepikledikçe çişim geliyo:60:

başka yerde başlarsın olmaz mı ,çok ufak olucak çünkü .. ben 7 aylıkken kreşe başlatmıştım ama 0 yaş kreşiydi ,öyle bir yer bulabilir misin peki

Çevremde var canım öyle yerler fakat çok pahalı neredeyse benim maaşım kadar buralar çok uçuk :S şuan çalıştığım şirkette 8. yılım çok emek verdim çıksam bir dert çıkmasam ayrı bilemiyorum valla önümüzdeki aylarda kesin kararımı vericem.

Son düzenleme:
Çevremde var canım öyle yerler fakat çok pahalı neredeyse benim maaşım kadar buralar çok uçuk :S şuan çalıştığım şirkette 8. yılım çok emek verdim çıksam bir dert çıkmasam ayrı bilemiyorum valla önümüzdeki aylarda kesin kararımı vericem.
hakkında hayırlısı olsun inş.
Sabah
Peynir, zeytin, domates,Poğaca, Tereyağ ve Bal

Öğlen
Mercimek çorbası
Pizza :44: (napıyım güzel yemek yoktu ) :26:
Salata
Kayısı

Akşamda sadece çorba içmeyi planlıyorum

sen ne yedin bakalımmm miinnoşş anneee

sabah peynir simit bir kupa çay
arada bir avuç badem 3 kupa su
arada bir beyaz çikolata milkalardan :)
öğlen taze fasulye pilav salata cacık
şimdi 1 kupa elmalı ıhlamur çayım ve yanında çikolata :)
akşama yeşil salata yemeyi düşünüyorum
4-5 çeşit meyvemi de mutlaka yerim her akşam ..
tabi akşama kadar acıkırsam daha arada ne yerim henüz bilmiyorum :))

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar hosbuldum cilginanne :)) birsey sormak istiyorum göğsünden su gelen varmı benim baya çok geliyo tişörte yatağa felan geçiyor normal bir durum değil mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arkadaşlar hosbuldum cilginanne :)) birsey sormak istiyorum göğsünden su gelen varmı benim baya çok geliyo tişörte yatağa felan geçiyor normal bir durum değil mi ?

valla süt hormonları bundan sonra salgılanmaya başlar ,sıkınca gelir ama akması normalmi bilmiyorum ,sıkma tabi erken doğuma yol açabiliyor göğüsleri sıkmak ama akmasını doktoruna sor bence .

valla süt hormonları bundan sonra salgılanmaya başlar ,sıkınca gelir ama akması normalmi bilmiyorum ,sıkma tabi erken doğuma yol açabiliyor göğüsleri sıkmak ama akmasını doktoruna sor bence .

Sıkma dan da geldiği için korktum dün ayrıntılı ultrasona gittim soracaktım doktoruma heyecandan unuttum :D

han
hakkında hayırlısı olsun inş.

sabah peynir simit bir kupa çay
arada bir avuç badem 3 kupa su
arada bir beyaz çikolata milkalardan :)
öğlen taze fasulye pilav salata cacık
şimdi 1 kupa elmalı ıhlamur çayım ve yanında çikolata :)
akşama yeşil salata yemeyi düşünüyorum
4-5 çeşit meyvemi de mutlaka yerim her akşam ..
tabi akşama kadar acıkırsam daha arada ne yerim henüz bilmiyorum :))

eee hanı yedikleriniz arasında yumurtaa ??????? aaaaaaaa

Sıkma dan da geldiği için korktum dün ayrıntılı ultrasona gittim soracaktım doktoruma heyecandan unuttum :D

canım bak şöyle bir konu var
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=411154

han

eee hanı yedikleriniz arasında yumurtaa ??????? aaaaaaaa

yumurta şart değilki onun yerine başka şey yiyorsun canım
bak bilgilendireyim seni
ET-YUMURTA-KURUBAKLAGİL GRUBU

Bu grupta yer alan besinler:

Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.

İçerdiği Önemli Besinler :

Protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, B6, B12, B1 ve A vitamini, posa (kurubaklagiller) içerir.
Süt Grubu

Başta yetişkin kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının bu grubu her gün tüketmesi gerekir.

Süt ve yerine geçen besinler; yoğurt, peynir ve süttozu gibi sütten yapılan besinler

Protein, kalsiyum, fosfor, B2 vitamini (riboflavin) ve vitamin B12 olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır.
SEBZE VE MEYVE GRUBU İÇİN ÖNERİLER

Çeşitli renk ve türlerde sebze tüketin. Farklı sebzeler, farklı besin ögeleri içerdikleri için gün içerisinde tüketilen sebzelerin çeşitlendirilmesi gerekir. Bir gün içerisinde, koyu sarı sebzeler (havuç, patates), koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul, kıvırcık, pazı, semizotu, brokoli vb), nişastalı sebzeler (patates, bezelye) ve diğer sebzeler (domates, soğan, taze fasulye) dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Meyveler de, içerdikleri besin öğeleri ve miktarı bakımından farklıdır. Bu nedenle tüketimlerinde çeşitlilik sağlanmalıdır. Genellikle, turunçgil grubu ve çilekler vitamin C, kiraz, kara üzüm, kara dut diğer antioksidanlardan zengin iken; muz, elma gibi meyveler potasyumdan zengindirler.

Tüm sebze ve meyveler besin değeri içeriği ve ekonomik olması açısından mevsiminde, bol ve ucuz bulunduğu dönemlerde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesi önerilmektedir.

Örneğin ;

1 porsiyon meyve = 1orta boy elma veya 1 orta boy portakal veya 1 büyük boy mandalina

1 porsiyon sebze = 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata

canım bak şöyle bir konu var
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=411154

yumurta şart değilki onun yerine başka şey yiyorsun canım
bak bilgilendireyim seni
ET-YUMURTA-KURUBAKLAGİL GRUBU

Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.

Protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, B6, B12, B1 ve A vitamini, posa (kurubaklagiller) içerir.
Süt Grubu

Başta yetişkin kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının bu grubu her gün tüketmesi gerekir.

Süt ve yerine geçen besinler; yoğurt, peynir ve süttozu gibi sütten yapılan besinler

Protein, kalsiyum, fosfor, B2 vitamini (riboflavin) ve vitamin B12 olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır.
SEBZE VE MEYVE GRUBU İÇİN ÖNERİLER

Çeşitli renk ve türlerde sebze tüketin. Farklı sebzeler, farklı besin ögeleri içerdikleri için gün içerisinde tüketilen sebzelerin çeşitlendirilmesi gerekir. Bir gün içerisinde, koyu sarı sebzeler (havuç, patates), koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, marul, kıvırcık, pazı, semizotu, brokoli vb), nişastalı sebzeler (patates, bezelye) ve diğer sebzeler (domates, soğan, taze fasulye) dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Meyveler de, içerdikleri besin öğeleri ve miktarı bakımından farklıdır. Bu nedenle tüketimlerinde çeşitlilik sağlanmalıdır. Genellikle, turunçgil grubu ve çilekler vitamin C, kiraz, kara üzüm, kara dut diğer antioksidanlardan zengin iken; muz, elma gibi meyveler potasyumdan zengindirler.

Tüm sebze ve meyveler besin değeri içeriği ve ekonomik olması açısından mevsiminde, bol ve ucuz bulunduğu dönemlerde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesi önerilmektedir.

Örneğin ;

1 porsiyon meyve = 1orta boy elma veya 1 orta boy portakal veya 1 büyük boy mandalina

1 porsiyon sebze = 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata

Cookk Teşekkür ederim çılgın anne evet ben uçlarında beyaz bişey oluyor onu temizliyorum ondan sonra akıyor galiba 😕

Cookk Teşekkür ederim çılgın anne evet ben uçlarında beyaz bişey oluyor onu temizliyorum ondan sonra akıyor galiba 😕

hiç elleme canım temizleme de boşver kalsın öyle ,rica ederim

Bu aralar canım tatlı çekince sütlaç yapıyorum onu yiyorum ama aşırı tatlı yiyesim var kızlar normal mi? Önümüzdeki hafta sanırım şeker yüklemesi yapacak dr. şekerim çok çıkabilir.
:50:

Bu aralar canım tatlı çekince sütlaç yapıyorum onu yiyorum ama aşırı tatlı yiyesim var kızlar normal mi? Önümüzdeki hafta sanırım şeker yüklemesi yapacak dr. şekerim çok çıkabilir.
:50:

yok canım o kadar kasma yaa ,canın çektiyse ye bişey olmaz inş.

Back