2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Jang valla canim insanlar para haddinden fazla onemsiyolar artik oyleki zaman gelecek es dost kalmayacak ..ki onemli tabii para ama bukadarda olmamali bence daha sicak sevecen davrandaydi belki
Paket alirdin sirf degisiklik olur diye
Arkds ortami vs ama isteee
Benim esim bakmaz valla hani bir laf varyaa..verin yer ortun yatar :)
Bana pek yardimi dokunmaz haaa belki misafir gelirde insafa gelir sofra kurmaya yardim eder ama yardim edecek geecekten biri yoksaa..ben esime cok kizarim bazen arar annemler veya amcamlar gelecek yemegee aniden hemde ee sabahtan soyleseydn derim eee simdi aradilar der eksigin neyse soyle hemen getirirm der ama istee temizlik mi yapsam yemekmi yapsam bilememm:)
Yani her erkek degisik huylara sahip ne yapalim yine sukurr

bende de var canım göbüş biraz emzirme bitsin sıkı diyet ve spora giricem inş. beraber gireriz ne dersin:)

canım bence hiç hocaya takılma git yap sporunu zamanla o da alışır sana belki . hacamat nasıl yapılyor .yaa ne kadar kısarsan başka yerden çıkıyor çok kasmamak lazım ,ben de temizlikçiyi 2 aya anca alıyorum kendim yapıyorum öyle yapabildiğim kadar ,bu sefer de yine bir ay oldu ama çağırmıycam havalar ısınsın öyle ,bi yağmur yağıyo boşa cam sildirmiş oluyorum kendim yapıyorum az çok idarelik yeter. eşini tanıdım artık öflese püflese de sen takma yaptır birşeyler eşine ,öflüyo diye yaptırmazsan o öyle gider ,zamanla alışır belki yapmaya ..
Çılgın sana ayrı yazicam görmedim sanma. Şimdi birden kendi derdime daldım kaynadı
heyecanla bekliyorum :)

canım misafir zaman ıtemizliği yap ikramı dışardan alırsın yetişmezse ne yapacaksın .ben çok planlı biri olduğumdan yetişiyorum çok şükür ama yetişemesem de alırım dışardan ne olacak .bak dün bi arkadaşa gittik kızına annesi bakıyor arkadaş çalışıyor ,tek çocuk ama ne çocukla ilgilenen var ne de evle ,afedersin evi pok götürüyo ,güya sorsan çocuk bakıyorlar ,çocuğun oyuncaklarını gördüm bi tane eğitici bişey yok hep çel çöp ,anası babası da hep iyi üniversite bitirmiş iyi yerde insanlar ,çok kızıyorum böylelelerine ,ilgilenmiyceksin niye doğurdun ,olan çocuğa oluyo ,çocuk daha hiç konuşmuyor 2 yaşına gelmiş ,konuşan oturan oynayan yokki ,anne baba fırsat bulsalar hepten bırakıp anneanneye kaçacaklar valla ,2 yaşında ama tavırları tarzları daha bebek gibi ,büyüyememiş çocuk ..
bugün rota ve 6.ay aşılarımı var bakalım ne kadar almış ufaklık boy kilo ,dün yoğurt mayaladım vericem artık başlıycam .

ben de face te bu ara adem güneşe takıldım ,bi adem güneş furyası almış gidiyor ama adama gıcık oldum diyebilirim ,yazdıklarından bi kaç yazısını okudum da resmen saçmalıyor yaa , olayı çalışan kadınların anneliğini sorgulamaya kadar getirmiş ,kendi gibi düşünmeyen anneleri de yaftalamış ,araştırmalar sonucunda
Thomas Gordon'un EAE'sını temin edicem ,o daha hoş geldi gözüme ..

kızllaaaaaarrrrr ben geldiiimmmm..
çılgınım söz verdim geldim baakkk..
nabersiniz nasış gidiyor .. biraz okudum da ayy jangçim bunaldım valla okurken kız senin sinirler halat gibi olmalı, iyi dayanıyorsun strese.. ben de çok sabırlıyımdır ama sen yazdıkça fena oluyorum.. biraz rahat ol tatlım yaa.. eşini de bir bırak kendi haline hiç müdahele etme.. ev işiydi vs bırak bir kenar biraz çıkın gezin havalar da güzelleşince..

çocuklar nasıl ..6. aylarımız bitti ne alemdesiniz ..
bizden bahsedeyim.. ben iyiyim aynı kilocuklarımla zayıflamaya çalışıyorum..regl de oldum 2 kez ama hiç farketmedi bu sefer..ilk doğumda 3 kilo gitmişti..
miniğim de iyi çpk şükür.. ek besine geçtik çoktan..yoğurt çorba kahvaltı veriyorum..
sürünerek emeklemeye de başladı 1-2 gündür..
bugün-yarın aşıya gidicez bakalım kilo almış mı.. en son 6600 geldi o yüzden başladık ek gıdaya inşallah almıştır..

hoş geldin canım evet ama uzun yazıcam demiştin:)
neyse buna da şükür .bundan sonra sana ödev her gün bir cümle bile olsa yaz lütfen :)

canım çok tatlısın bence sana kilo yakışıyor kızma bana ama :) o videoda bayıldım ben sana :)
valla regl olunca kilo gidiyormu hiç bilmiyordum:) benim biraz şişkinlik olur ama .. ben zayıflamayı emzirme sonrasına sakladım zaten sütüm az riske girmek istemiyorum .
ayy maşallah canım yaa jangla benimki çok tembel sürünme nereye dönmüyorlar bile ,birden mi ayaklanır bilmiyorum .
canım ek gıda nasıl gidiyor kızın yiyormu ,valla bizimki de saldırıyo herşeye artık başlıycam yazık yavruma damak tadı arıyor ,oh oh baya hareketlenmiş prenses .inş. iyidir kilosu da ..rota vurduruyormusun sen

ben de kahvaltıya başlıycam .1 yumurta sarısı ,pekmez ,peynir ,saf zeytinyağı ve ev yapımı bebe bisküvisi ile kahvaltı hazırlıycam . bi de yoğurt ve bir adet meyve hergün..

Cumbo ya hoşgeldin diyorum uzun yazımı laptop açmaya saklıyorum çılgın kız benimki 270 derece sürünüyor en az 15 gündür, haftada bir kez de dönüyor ileri vites eksik bir. Ek gıdaya başladık ama baslamadik. Yoğurt sevmedi kefir verdim daha süt gibi ya o. Onu yiyor bir tek elma verdim hep pisik oldu. Büyük de öyleydi. Brokoli havuc ıspanak balkabagi bu hafta denemeyi düşündüklerim bakalım hangi ikisi ile bitireceğiz haftayı. Sabah da yumurta yerken çok baktı kayısı kıvamında sari dan verdim bayağı yedi 1 tatlı kaşığı kadar 5 postada 2 dk sonra hepsini kustu ahmet aydın okudum bu sabah 1 yaşından sonra ek gıdaya geçirin diyor. Aidin salih zaten 18 ay en az diyor. Ben de ilkinde sütüm olmadığı için bunda hevesli değilim erken geçmeye 1 aydır kefir içiyoruz o kadar. 5 aylıkken 7.5 falandi. İdare eder bence kg su. Aman anası ne ki çocuğu ne olsun
Walla kızlar eşimle bi konuşmayı becerebilirsek gezmesi kusur kalsın. Artık ihtiyaç olsa bile konuşmuyor mesaj atıyorum son olayda bu kadar kötü ve çirkin bi şekilde beni hayallemesi ve girdiği kompleks beni çok üzdü. Ne yapalım herkesin bi yasayacagi var

benim oğlum çok tembeldi hiç emeklemedi, 14 aylıken yürüdü.. bu çok hareketli ve geveze bakalım nasıl olacak
ek gıda fena gitmiyor, yoğurdu çok seviyor 3 yemek kaşığı yiyor en az.
çorba olarak havuç, balkabağı, brokoli, patates ten kombinler yapıyorum, irmik veya pirinçle, çok kabızlık oluyor ama o yüzden patatesi çıkardım menüden..
kahvaltıyı pek sevmedi.. 1 dilim cicibebe ekmeğini ıslatoyorum mamala, tuzu alınmış peynir, üzüm pekmezi, karıştırıyorum.. 3 gündür de azar azar ymurta sarısı katmya başladım.. yarın bulamaç değilde ayrı ayrı yedirmeyi deniycem kahvaltısını bakalım
henüz dörtdörtlük vermiyorum ek besini..
sabah kahvaltısını veriyorum o da bir hafatdır başladım
akşam çorba veriyorum
öğle yoğurt veya meyve püresi veriyorum..kilosu bakalım kaç oldu inşallah almıştır.. gerçi çok hareketli almayabilird de
rota 2 doz yapmıştık sanırım yarın yine vardı bir bakayım ..

1 yaş çok geç yaa.. çocuk ağzımın içine bakıyor ben yerken.. artık dişleri çıkmış olacak , hem anne sütü nasıl yetsin 1 yaşındaki çocuğa..bence başla yavaştan ..hatta kendine de başla ek gıda minnacık kalmışsın

Jangcim bencede cok gec 1yas eziyet cocuga çünkü oda farklı damak tadı ariyor , cumbo canım maşallah baya yiyor işte daha ne olsun . Darisi basima ins.
Biz de 8killo 71cm ciktik.sipa uzun boylu olucak sanırım.

şimdiii başlıyorum yazmaya.. kızlar tabii ki 1 yaşa kadar hiçbirşey yedirmeyecek değilim. incir uyutması bile yedi :) herşeyden veriyorum ama hep kusuyor. o yüzden tam bir öğün olarak yedirmeyi geciktireceğim. tattırmak için sebzeler hazır zaten dolapta.
cilgin_anne_ canım evi satmamak bence de isabetli karar olmuş. ufak ufak aşarsınız. bak biz bile borcu bitirdik sayılır. ufak tefek 5000 e kadar sağa sola borç kaldı bi de 12 tam altın kv lere. onu da seneye öderiz inş. bunların hepsi tek maaşla oldu üstelik. Allah bereketini verir canım. spor salonuna da gitmeme nedenim sadece hocanın tavrı değil, evet %70 onun etkisi. çünkü insana insan olduğu için değer vermeyen kimseyle alışveriş bile yapmam dükkanına uğramam yani prensip işi. ama kardiyo egzersizi daha çok yağ yakımına sebep oluyormuş benim ağırlık çalışmama kas yapmam için daha faydalıymış internette aksi olmadan herkes bunu söylüyor. evden yogayla devam ediyorum. yoga deyince kolay geliyor ama beni mahfediyor geçen gün yarım saat yaptım kollarım 1.5 saat titredi yani. denge kurucam diye tüm kasları çalıştırıyorsun birçok harekette. hacamat hk da ufak bilgi vereyim. bildiğin sırta bardak çekme var ya. hah işte onu yapıyor sonra bardağın altına vakumlanana bölgeye kesik atılıp oradaki kılcal damarlarda biriken ağırlaşmış kan dışarı atılıyor. bu durum med cezirle alakalı olduğundan ayın durumuna göre belli zamanlarda yapılıyor. benim karaciğer hizamdan iltihap çıktı ki birsürü allerjim karaciğerde bir sıkıntıya işaret ediyrdu. eşimde de boyu fıtığı/kireçleme başlangıcı çıkmış. o kısım daha farklı renk almış zaten. sağlık bakanlığı da hacamat ı tedavi yöntemi olarak tanımaya hazırlanıyor. nette bilgileri bulabilirsin. sırf sünnet olduğu için bile yaptıran çok. bizde başladık ayda bir kez gideceğiz şimdilik 3-5 ay. sonra senede 2 ye düşecek.
C cumbo canım tekrar hoşgeldin. niye sütün azaldı ya rejim falan derdine mi girdin yoksa? hareketli çocuk her zaman iyidir tabi benim için. diyorum ya büyük oğlan tam 6.5 aylıktı ağzında iki diş vardı ve emeklemeye başlamıştı sürünmeye değil. 11 aylıkken yürüyor hatta merdiven inip çıkıyordu :) bizim de sizin aksine bunda biraz daha yavaş büyüyen çocuk gözlemliyorum. ek gıdada ilkinde sütüm 4 aydan sonra azalıp apar topar yoğurt yediğimiz için bunda biraz daha uzun tutmak istiyorum ek gıdasız dönemi. oğlanın da herşeyi kusması işime geliyor tabii..
@yildiz63 canım Allah kolaylık versin babam öyle bir erkekti. hala der anneme niye başka çocuğumuz yok diye. 14 yaşıma kadar babamla aynı sofraya bile oturmadım ben neredeyse. çok titiz ve çok iş bekleyen bir erkeketi. gece yarısı camiiden topladığı 30-40 adama annemin beni uykudan kaldırıp servis yaptığımı çok iyi hatırlıyorum. Allahtan adamlar çay peynir ekmek vs getirirlerdi ne olur ne olmaz diye :) bir bakıma sana olan güvenini gösteriyor eşinin her işin altından kalkar diye düşünüyor demek ki. bu da iyi birşey..
eşimle olanları anlatayım bir de.. artık bende de bipolar başladı sanırım :)) gel git yapa yapa dengem bozuldu. dün ht hayatta elif doğanın yazısını okudum namı diğer blogcuanne. yazı hoşuma gidince bizimkine gönderdim. ben baştaki birbirine uygun olmayan çiftler kısmına uyduğumuzu düşünürken o sondaki sevgi kısmını baz almış. bu kadar tersiz işte :) neyse geldi eve birşey arıyor bi kafayı uzattım acaba niye dolanıyor diye. tuttu bağrına bastı beni :) sonra ben de ne kadar kırıldığımı niye bu kadar art niyetle hakkımda düşündüğünü falan sordum. tabii ki o an çocuk uyuturken yazılan mesajlar yanlış anlaşılmaya sebep olmuş. lakin bi erkeğin ben uygun muyum misafir ağırlamak için acaba diye bana da sorman gerekmez miydi demesini garipsiyorum. tamam haklı istemeye de bilir ama ne bileyim garip geliyor. kendi arkadaşım olsa 40 kere sorarım da onun sevdiği arkadaşı olunca onlar bana bu akşam geliyoruz dediler ben de geliyorlar yazdım olay samimiyet kaynaklı yani. neyse arayı düzelttik. şimdi de güzel bir kahvaltı hazırlayayım .trabzon usülü kuymak var kahvaltıda geleni beklerim :)

jang vanım hacamat nerde yapılıyor peki özel muayene mi ,bu kadar iş arasında nerden aklınıza geldi :) ben de özellikle esnaflarda ona çok dikkat ediyorum ama bazen de kendimi düşünürüm sonuçta bana faydası olucaksa bazen sallamam ama zaten senin de işine yaramadığı için de biraz vazgeçmişsin .başka yer bulursun inş.
valla ben dün yoğurdu denedim ,ufak bir kaseye yakın yedi valla ,yoğurdum biraz ekşiydi iyi oldu ekşiye alışsın işte ne güzel .bakıcıya da tembihledim sabah bişey verme bunu ver diye ,mızmızlanmış basmış mamayı ,yaa gıcık ediyor beni bazen valla ,kırk kere anlatıyorum ,iyi insan memnunum ama bazen kolaya kaçıyor ,ben de sakın bi daha bişey verme acıksın yoğurdu bas dedim ..ay oğlan gece de kaka yapar oldu artık ,az bişey yemeye başladıya tamam artık bizim ikizler gibi bu da çok çabuk kaka yapıyo ,gece 2 kere kaka aldım ..pişik olmuş yavrum çok kaka yapmaktan ,ikizlerin pişik derdi bitmişti bu başladı hayırlısı artık

kredi çekicem birazdan yine ..bu kaçıncı kredi ,fazilere gömüldük YARABBİM affet .inş. son kredimiz olur

bayanlar ayrı erkekler ayrı yerde. muayenehanesi olan da var evinde yapan da. ben temiz iş gördüğünü ve eğitimli olduğunu bildiğim ve arkadaşımdan tecrübe edindiğim bir bayanı tercih ettim. Ankara^da bu işin pirleri var :) spor salonu olarak şimdilik başka yer aramıyorum. evde antrenman yapacağım. sabahları yoga akşamları da ailecek yarım saat spor yapıyoruz. eşim oğlan ben. üçümüze de iyi geliyor. şimdilik böyle..
geçmiş olsun canım bizimkilerin günde 1 kere ancak. hatta bazen o bile yok. geçmiş olsun. bizimki de gece çişle yatmıyor altı değişene kadar 20 dk da bir bağırıyor değişince uykusu kaçıyor bize nenni söylüyor tükürüyor gece :) ne yapacağımı şaşırdım 1 saat sallamak mı 20 dk da bir uyanmak mı ? artık değiştiriyorum ama en iyi ihtimalle 2 saatte gene çiş yapıp kalkıyor. ne yapıcam ben bunu ya :)) hadi teyzeler biz uyandık kaçtık..
hacamt a da tavsiye üzerine ulaştık.

kızlar dün tez çalışmam için nihayet smut bir adımattım. ilk defa hiç değilse teknik imkanı ve vizyonu olan bir okula ulaşabildim. dua edin de bugün evrakları yetiştireyim anlatım için de bari ikna olsunlar. sonra yazışma süreçleri başlıyor zaten.. kimbilir kaç ay sürer bu? kv m hastalanmış belki apar topar antep e yola çıkarız. eşimin ilk 6 saat üstü ve yeni arabayla ik yolculuğumuz olacak. sivas erzincan civarından korkuyoruz gizil buzlanma ve sis oranı çok yüksek oralarda. gitmesek mi diye de düşünümüyor değiliz ama annemler de cuma umreden geliyor. benim uygulamam başlamadan gitsek çok iyi olur. oyy bi akıl verin bize. tek şoförle 16-20 saat yolu nasıl gideceğiz? bir yer ayarlasak orada mı kalsak bir gece? çoluk çocuk zor olur mu? eşim uykusu 8 saatten dk şaştı mı kafası sersem oluyor gece görüşü de sıfır. genelde gece ben kullanırdım da bu arabada daha deneme sürüşü bile yapamadık uygun yer bulup. otoyolda alırsın diyor da ben cesaret edemiyorum. ne yapalım bi akıl verin bize. geçeceğimiz iller gümüşhane erzincan sivas malatya antep. aradakiler hep ilçe. hiç tanıdık kimsemiz de yok buralardaki hadi uğrayalım diyelim. malatyaya kadar otobüsle 12 sat çekiyor. arabayla bizde de o kadar sürer tahminim ara ara mola yapsak dinlenmek için. sabah namazında çıksak 6 gb akşam 6 da malatyada olur muyuz acaba? tüm vakit namazlarında mola vericez en az 3 mola eder. geceyi malatyada annemlerde geçirir ertesi gün antep e yola çıkar dönüşte yine malatyada kalırız. 12 saat soförlük yapılabilinir mi acemilikle? çok iyi değil eşim tabii şimdiye kadar 3 senedir bi sıkıntı olmadı ama çocuklarla, haftasonu kış geliyor uyarılarına rağmen yola çıkacak olunca düşünmüyor değilim. beni bir rahatlatın ya kızlar... daha en az 2 valiz birsürü evrak hazırlanacak
aa bu arada ilginç birşey olmuş. eşimi maaş aldıkları bankadan aramışlar. 5000 e kadar hiç faizsiz masrafsız kredi demişler. bizimkiler inanamamış ama doğru çıkmış hemen çekip sağa sola borcu ödedik. bi arkadaş daha ayarlarsa kv lere borç da ödenir. bankaya ayda 550 ödeyeceğiz. elimizde para yoktu bu ay çok rahatlattı bu olay bizi. ilk defa kredi çekiyoruz biz de :)

Son düzenleme:
senin oğlan biraz geç alışıcak çişe sanırım , çok zor böyle sürekli uğraşman yaaa ..

canım namazları birleştirip kılın ,bi de öğretmenevlerinde kalabilirsiniz ,hem çok ucuz olur hem işinizi görür ,uzun yollarda biz hep öğretmenevinde kalıyoruz ,hem de heryerde var , işlerin başlamadan gitmen daha iyi .canım eşin çok zorlanır mutlaka kalın biryerlerde ALLAH muhafaza .işte kadın araba kullanmayı bilicek yoksa böyle tek kişiye bağlı kalınıyor ,biz konyaya 3,5 saatlik yolda bile yarıyarıya kullanıyoruz çok yorulmuyoruz ..canım yolları bilemem ama gideceksen işlerin var daha sonra gidemezsen dediğm gibi konaklamalı gidin gelin sağ salim inş. bu arada tez işine çok sevindim ,umarım istediğin gibi olur ..

günaydın bu arada .ufaklık uyutmadı saat başı kalktı ,diş mi çıkarıcak ,yoksa 2 gün önceki aşının etkisi mi bilmiyorum ya da gelişim atağı mı ,calpol de vermeme rağmen UYUMADI sıpa

Çılgın banka dün başlattığı kampanyayı bugün bitirmiş mesajla 12de :-( ikinci parayı bulamadık. Halkbank ti belki size de yaparlar maaş bankanizsa eşinin ya da senin. Bu arada çiş e beni zorlayan büyük değil küçük beze çiş yapınca yatmiyor altını değiştiriyorum gene yatmıyor büyük demin ateşlendi niye böyle oldu bilmiyorum. Eşim de cesaret i kırıldı hava durumlarına bakınca riske atamam dedi. Muhtemel o uçakla gidip dönecek biz 2 ay kadar sonra ancak. İşler bitince yani. Zaten tez e baslarsam çalışmak için hocayla görüşmek için malatyada olmam daha mantıklı. Biraz kalırız olmadı. Bende de şoförlük var teoride eşimden daha iyiyim de corsadan corollaya geçiş te çekiniyorum. 2 saat sürsem toparlarim da burada eşim mi salladı yine yoksa gerçekten mi yok bi türlü boş bir yol denk gelmedi. Caddelerde hep iki şerit iki yön sağlı sollu park. İlk almada arabanın tamamına hakim olmadan ben binmek istemedim. Bakalım artık en kısa zamanda bi yol bulacağız. Bak su an okula geldik cümbür cemaat. Senin küçüğe de geçmiş olsun umarım distir. Bizimki en az 2 aydır her gece saat başı yokluyor en iyi 2 saatte bir bazen 20 dk da bir ama dia falan yok ortada :-( dün brokoli yedi bugün balkabagi akşama da ispanak ve kefirden veririm yine inş. Herşeyin tadını bilsin bakalım. 10 aya kadar zorunlu tutmuyor normal drlar da. Yavaş Yavaş alisacagiz

jangcım bizi vurmaz öyle şeyler zaten ..benim ufaklık da yine feci hasta burun akıyor ,sabaha kadar uykusuzum kaç gündür artık yıkılıcam takatim kalmadı bi de kalk işe gel ,işler de yoğun valla düşüp bayılıcam bi yerde ..sabah 5 te ağlayarak gittim eşimin yanına yer değiştirdik azıcık uyudum bi parmak bal çalmış gibi ..kalkmış kocam kahvaltı hazırlamış beraber kahvaltı yaptık .bence bol bol araç kullan canım çekinme hiç sürdükçe alışırsın .ben şimdi işe 120 ile gidip geliyorum düşün:) ben dün peynir verdim bugün de vericem ,yarın da yumurta . ben erken başlama taraftarıyım benimkiler şimdi herşeyi yiyo maşallah erken başlamaya borçluyum bunda da öyle olur inş. aaaayyy biri bana kahve yapsın uyukluycam işler de çok evrak da evraaaaaaaaaakkkk

günaydınn herkese .
bu hafta cuma işyerinden arkadaşlarım gelicek ,haftaiçi temizliğe kadın bulamadım doluymuş mecbur bir gün bi oda bir gün bi oda kendim yapıcam .perşembe de ikramlıkları yaparım ..cuma günü işyerinden alıp gelicem arkadaşları arabayla ..
bugün de alışveriş günü bir sürü şey almam lazım ,evdei çay bardakları su bardakları yenilenecek artık iyice eskidiler ,cuma günü komşularım geldi oturmaya ,cam bardak istediler çay için valla utanarak verdim bardakları ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…