- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #3.001
Uyusada uyandirip gazını alip uyutuyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Omzumda bi 5 dk tutuyorum cikarirsa çıkarıyo yoksa uyandirmayip yatiriyorum ben açıkçasıKızım emerek uyuya kalırsa gazı çıkmıyor.siz nasıl çıkarıyorsunuz?
Hosgeldin canim .valla bebekler ddoğduktan sonra kimileri terketti burayi ama bolluk bereket geldi, fazlasiyla yeni elemanlar var:]] Bu arada nim doğum tarihim de 18eylul :]] bana benzerse yasadin :]]]
canim bende enzirip gazini alip koyuyorum yataga cok mizildarsa telden aciyorum uyuyo.acsa zaten uyumuyo ordan anliyorum biraz daha emzirip tekrar yatirriyorum.bi de genelde toksa emmiyo daha zaten Memişi .emzigini veriyorum agzina ohh miss..doktor bana da aynisini demisti.demekki kuzularin agzi iyi vakumluyo.bi de sutun kaliteside onemli.doyurucuysa az icsede hemen doyacagindan sıkıntı olmuyor.bi arkadasim var saglikci aama doktor gibidir herseyi bilir.o da bana aynisini dedi.iki çocuğu var.birinde sutu yagsiz az doyurucu oldugundan cocuk yarim saat bi göğsünu yarim saat bi göğsünu emermis doyamazmis.digerinde ise sütü yagli oldugundan bes dakika emermis .cok da mantıklı yani.canim buyuge cok iyi yapmissin.bizimkilere biraksam ufacik sipalar bile tv ve telefon delisi olucaklar.ins.cabucak halledersiniz.
Evet canım maalesef. Ay bende şans olsa ne gece ne gündüz ikisi de yatmıyor adam horul horul akşamın 8inden beri uyuyor. Ben 1 e kadar uyuyamadim yjorgunluk galiba uykumu kaçırdBugün pestilim çıktı. Dün ilk defa komşu uğradı yan binadaki mevlute çağırdı 1.senemiz sonunda ben de atladım bi insan göreyim diye. Sabahtan beri küçük uyuyor büyük uyandırıyor Bu sirkülasyon 15.kez falan devam etti. Sonra gittik orada da ikisi de uyumadı millete rezil oldum. Tek çocuk benimkilerdi bi ev adama yettiler walla :-( :-( stresten her yanım tutulmuş bi de eve geldim adam evde hasta. O saatten sonra dolma yaptım yarın misafir var. Su an pert vaziyetteyim. Beni bitirdi bu oğlanlar :-( :-( ı. Oto koltuğu bakıyorum öne mi baksin.Kızlar yaa çok merak ediyorum sizin bebise de 3 tane mi vuruldu aşı aynı anda? ?
Ayy ne iyi fikir hiç aklıma gelmezdi tabii ya. İnş iyi biri çıkar canım.Ya muhtara gittim bakici sormaya, hic aklimiza gelmemis, adam bisürü çalışma k isteyen var iyi birini gondercm dedi bakalim su kisi atlatsak krese vermeden snrasina bakari
Hoşgeldin kapımız da kalbimiz de herkese açık bizimKızlar bende aranıza yeni katıldım 18eylülde bi kızım oldu benide aranıza alırsanız sevinirim:)
İyi canım maşallah ben dedim size 5 6 saat uyuyan çocuk doyan çocuktur diye dinlemedinizSelam kızlar. .
yeni gelen arkadaşlar hosgelmisleeerrr..
alintilama yapamadım. .
ben de yataginda uyutuyorym genelde..emzirip gazını aldiktan sonra koyuyorum yatagina..uyanmussa memeyi tikiyorum yeniden uyuyunca koyuyorum..baxen direniyor..o zaman tekefonda sac kurutma makinesi sesini aciyorum onunla uyuyor..
bugun doktora gittik..5 dk emiyor cogunu kusuyor dedim.. kilosu 5 kilo çıktı burda.. kilo alimi iyi demekki o 5 dakikada hizli ve vakumlu emiyor sorun yok dedi..rotavirus asimizi da olduk..
bu arada buyuk kuzuum teknoloji bagimliligini yenmeye calisiyorum..tlf ve laptopu kaldirdim tamire verdim dedim..bir haftadır vermiyorum..tlf banyoda dolapta duruyor..su an size ordan yaziyorum gizli gizli..
sizler Nasılsıniz
jangcim dinlenebildin mi..misafirleri nevyaptin..
cilgincim muhtar kedon birini bilur sana..
opuyorum minikleri de sizi de...
Bizim tam dakik saatimiz yok ama 3 saatlik rutin e uymaya çalışıyorum genelde 2.5 saat dayanıyor uyuyamadiysa abiden saat başı bile istiyor.Kızlar kaç saatte bir emziriyosunuz bebislerinizi ve gündüz kaçar saat uyuyolar?
Canım onncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Olur öyle ufak tefek şeyler . Bozma moralini. Canın bişi çekince de işte yaa utanma emzikli kadınsin sonuçtaKızlar bu mesajı neredeyse 3 gün önce yazmışım ama galiba gönder e basmamisim duruyordu öyle. Simdiii gelelim olanlara. Dün akşama misafir vardı 2 tatlı iki tuzlu yaptım menünün hepsi çocukların yiyeceği şeylerdi herkes de çok sevdi sutluyuz anlatmayayimAyy geçen gün gittiğim mevlutte bi çeşit tatlı vardı oğlan biraz yedi tabağı mutfağa götürdüm orada yiyeyim rahat rahat diye teyzenin biri oturdu benim tabağın başına o tatliyi yedi kalktı anlamadı herhalde benim olduğunu. Ev sahibi de toplamıştı isteyemedim ilk defa gittiğimden utandım:~ eve geldim sol göğsüm şişti bebek almadı onu kıvrım kıvrım kivrandim sancisindan. Eşime anlattım anlattıktan sonra geçti sanki. Bebeği de farklı pozisyonda o Memeyi verdim de aldı şükür ucuz atlattım.
Bugün de pazar kahvaltısı vardı bi mekanda 35 kişiydik![]()
mekan da kalabalıktı inanılmaz yoruldum gürültüden. Eslerle daha samimi oluyoruz artık. Hüseyin daha tanışmadığım insanların kucağına gitti. Bebeğe istek var diye eşlerine söylüyor hanımlar ben götürüp tanisiyordum. Büyük de millete şok gecirtti herkes acıdı resmen bize. Bizim oğlanı gören 2.çocuktan vazgeçiyor ben de ben yılmadım siz daha rahat edersiniz diyorum. Ben daha ömrümde hırçın yahut şımarık olmayıp da bu kadar hareketli başka çocuk görmedim. Kuruyemiş çok yiyoruz acaba o mu enerji veriyor bu kadar. Herkesin çocuğu yerinde oturuyor tosunlar maşallah. Neyse velhasıl 3.5 saatlik kahvaltinin ardından otoparkta ilk kazamizi yaptık. Yokus.kalkış sistemini devreye sokucam derken arkadaki arabaya carptik ama ona da bize de birşey olmadı şükür. Hafif bi çizik gb birşey var da belli bile değil boyası asinmadi yani. Morali çok bozuldu eşimin çünkü diğer arkadaşlar da kalkmisti pesimizden herkes gördü yani :-( :-( o panikle emzikleri koyduğum kutuyu unutmuşum birileri getirdi taa eve bi daha. Eşim bile yeni arabaya ali sana kadar bu olduysa ben.ne halt ederim diyorum bi de morali çok bozuldu ben carpsam da böyle olur diyorum. O da diyor Ben.kendime kızdım beceremedim diye dert çizik da olan değil. Bi arabaya alisayim evde oturan ve doğum iznine ayrılacak kadro var haftalık gün yaparız onlarla yasin falan
sonunda trabzona alışmaya başladım. Bu hafta annem de gelecek o bebelere bakarken ben de dip köşe temizlik yaparım tüm hayalim bu. Geçen gün mevlutten dönerken bi elimde 6 kg luk anakucagi içinde de hüseyin koca danam da ağladı beni de al diye komşuya. Kadına yük olmasın diye ben aldım yaşlı başlı kadın 4.kat ev. Mahvoldum sol omuz zaten o anakucagi yüzünden sakat yırtılması an.meselesiydi tedavi gördüm bu sefer de sağ kürek çok acıyor her yattigimda. Büyük de bu kadar çocukla temas edince öksürüyor iki gündür buhar.makinesi açtım.odaya gürültüden hüseyin horulduyor da benim.kafa şişti. Ayy ceneye vurdu yorgunluk bugün de ayrı tatlı yaptım. Gece kalkıp bi çeşit tatlının tamamını bitirip yatıyorum. Şimdi de canım birseyler çekti gideyim yiyeyim bi tarafım şişmeden
![]()
Canım ben de 3 saatlik rutin istiyorum. Ama benimki 5 dk emiyo en fazla 1 saat uyuduğu için 2 saat oluyo öyle de rutin falan olmuyo kisacasiAyy ne iyi fikir hiç aklıma gelmezdi tabii ya. İnş iyi biri çıkar canım.
Hoşgeldin kapımız da kalbimiz de herkese açık bizimbiz de 6 eylül doğumluyuz
İyi canım maşallah ben dedim size 5 6 saat uyuyan çocuk doyan çocuktur diye dinlemedinizben gecede ortalama 4 kere kalkıyorum 12 de yatmama rağmen oyleyken 5.5 üstü geldi kg muz. Rotayı gelecek aya düşünüyorum abi risk yaşını anlatınca kreşe gidecek ama.ondaki mikrop evdeki minigime bulasabilir mecbur olacak :-( teknolojiden ayrılması çok mühim. Bugün.bi baktım masada 12 24 ay arası tüm.çocuklar bi müddet sonra sıkılıp tablet tlf a saldırdılar. Bi de parka ya anneler yollamadi ya onlar gitmedi. O kadar bağımlılar yani. Bizimkini kavga sonucu attılar 2 kere parktan onun dışında gelmedi bile yanımıza. Getirmek için olay çıkarttık birsürü. Bilişim bransim olmasına rağmen veli toplantısında internet almayın diyorum Ben.lab da başka.odev bile.olsa araştırmaları için izin veriyorum çünkü. Yazık bu nesle yaa :-( :-(
Bizim tam dakik saatimiz yok ama 3 saatlik rutin e uymaya çalışıyorum genelde 2.5 saat dayanıyor uyuyamadiysa abiden saat başı bile istiyor.
Şimdi araba koltugu kullananlardan öneri bekliyorum küçüğün oto koltugu var.ama 2.5 yaşında 12 kg çocuğa 9 18 kg luk mu 15 36 kg luk koltuk mu daha iyi.olur marka olarak da britax römer ile besafe arasında kaldım. Bi el atın bana![]()
Bana ders oldu zaten bi daha isterimCanım onncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Olur öyle ufak tefek şeyler . Bozma moralini. Canın bişi çekince de işte yaa utanma emzikli kadınsin sonuçta![]()
Tracy ablanin kitabında nasıl düzelteceğin yazıyor kuzum atistirmaci bebek diyo. Benimki arada öyle yapıyor. Ben de 3 e çekmeye çalışıyorumCanım ben de 3 saatlik rutin istiyorum. Ama benimki 5 dk emiyo en fazla 1 saat uyuduğu için 2 saat oluyo öyle de rutin falan olmuyo kisacasi![]()
Bizim araba chicco ve içinin koltugu da o kategorinin 1.siydi biz alırken ikisi beraber 500 e geldi gerçekten 10 kg olana kadar sığdı. Sonra boydan sığmıyor zaten. Bakalım haftasonu gidip mağazalarda deneyecegiz sonra netten siparişCanım biz güya oto koltuğu diye aldık Pierre Cardinin 0-6 ay. Arabasının hediyesiydi allahtan. Çünkü benimki şimdiden sigmiyo icine. Para verip alsak eşimin cenesinden kurtulamazdimbenim fikrim eski kafa fikri varsın büyük olsun biraz küçük olmasın
Aynen canim atistirmaci annesi gibiGünaydın kızlar! !!
Bana ders oldu zaten bi daha isterim
Tracy ablanin kitabında nasıl düzelteceğin yazıyor kuzum atistirmaci bebek diyo. Benimki arada öyle yapıyor. Ben de 3 e çekmeye çalışıyorum
Bizim araba chicco ve içinin koltugu da o kategorinin 1.siydi biz alırken ikisi beraber 500 e geldi gerçekten 10 kg olana kadar sığdı. Sonra boydan sığmıyor zaten. Bakalım haftasonu gidip mağazalarda deneyecegiz sonra netten siparişistediğim marka yok buralarda çünkü
Ben mutlaka gazini cikariyorum yoksa kusuyoOmzumda bi 5 dk tutuyorum cikarirsa çıkarıyor yoksa uyandirmayip yatiriyorum ben açıkçası
Anlamadim canimÇılgınmısın yoksa:) yaşadım desene yürğim ağzımda gezecem:)
3saatte bir canim.bizim rutinimiz gece 00:30 sabah 5-5:30 .sonra 9-12-3-6-9 seklinde gidiyo.bazen ara emzirme oluyo ama o kadar olur .valla gunduz ben cok uyutmuyorum aksam uyusun diy.aksam 6dan sonra uyutuyorum.gunduz de 4-5saat uyuyoKızlar kaç saatte bir emziriyosunuz bebislerinizi ve gündüz kaçar saat uyuyolar?
bennde o gogus sismesi olmuyo niyeyse .gecen karatay tvde hareketli cocugun sebebi sekerli gidalardedi .bizimkilrr de hareketli ama ben sekeri anca sutlacin icinde yediriyorum:]] o kadardan da bisey olmaz yoksa abur cubur hic bilmezler.bence aileden birine cekmislerdir.bizimkiler de bana cekmis surekli fittir fittirlar:]]] kazasiz araba surulmez:]] ufak kazalardan bisey olmasin yeterki buyuk olmasin.esin de amma etrafi onemsiyo ne olacak yani karizmasi cizilmez korkmasin:]]] valla ben de kres yada bakici olunca ufakla gezicem gunlere gidicem :]] calla hayatta endogru kararlarimdan biri arabayi ogrenmekti. Simdi usta sofor oldum esimle yarisiyorum:]] gecmis olsun dikkat et.valla ben de tatli cok yiyorum.sut olsun ne yapalim.Kızlar bu mesajı neredeyse 3 gün önce yazmışım ama galiba gönder e basmamisim duruyordu öyle. Simdiii gelelim olanlara. Dün akşama misafir vardı 2 tatlı iki tuzlu yaptım menünün hepsi çocukların yiyeceği şeylerdi herkes de çok sevdi sutluyuz anlatmayayimAyy geçen gün gittiğim mevlutte bi çeşit tatlı vardı oğlan biraz yedi tabağı mutfağa götürdüm orada yiyeyim rahat rahat diye teyzenin biri oturdu benim tabağın başına o tatliyi yedi kalktı anlamadı herhalde benim olduğunu. Ev sahibi de toplamıştı isteyemedim ilk defa gittiğimden utandım:~ eve geldim sol göğsüm şişti bebek almadı onu kıvrım kıvrım kivrandim sancisindan. Eşime anlattım anlattıktan sonra geçti sanki. Bebeği de farklı pozisyonda o Memeyi verdim de aldı şükür ucuz atlattım.
Bugün de pazar kahvaltısı vardı bi mekanda 35 kişiydik![]()
mekan da kalabalıktı inanılmaz yoruldum gürültüden. Eslerle daha samimi oluyoruz artık. Hüseyin daha tanışmadığım insanların kucağına gitti. Bebeğe istek var diye eşlerine söylüyor hanımlar ben götürüp tanisiyordum. Büyük de millete şok gecirtti herkes acıdı resmen bize. Bizim oğlanı gören 2.çocuktan vazgeçiyor ben de ben yılmadım siz daha rahat edersiniz diyorum. Ben daha ömrümde hırçın yahut şımarık olmayıp da bu kadar hareketli başka çocuk görmedim. Kuruyemiş çok yiyoruz acaba o mu enerji veriyor bu kadar. Herkesin çocuğu yerinde oturuyor tosunlar maşallah. Neyse velhasıl 3.5 saatlik kahvaltinin ardından otoparkta ilk kazamizi yaptık. Yokus.kalkış sistemini devreye sokucam derken arkadaki arabaya carptik ama ona da bize de birşey olmadı şükür. Hafif bi çizik gb birşey var da belli bile değil boyası asinmadi yani. Morali çok bozuldu eşimin çünkü diğer arkadaşlar da kalkmisti pesimizden herkes gördü yani :-( :-( o panikle emzikleri koyduğum kutuyu unutmuşum birileri getirdi taa eve bi daha. Eşim bile yeni arabaya ali sana kadar bu olduysa ben.ne halt ederim diyorum bi de morali çok bozuldu ben carpsam da böyle olur diyorum. O da diyor Ben.kendime kızdım beceremedim diye dert çizik da olan değil. Bi arabaya alisayim evde oturan ve doğum iznine ayrılacak kadro var haftalık gün yaparız onlarla yasin falan
sonunda trabzona alışmaya başladım. Bu hafta annem de gelecek o bebelere bakarken ben de dip köşe temizlik yaparım tüm hayalim bu. Geçen gün mevlutten dönerken bi elimde 6 kg luk anakucagi içinde de hüseyin koca danam da ağladı beni de al diye komşuya. Kadına yük olmasın diye ben aldım yaşlı başlı kadın 4.kat ev. Mahvoldum sol omuz zaten o anakucagi yüzünden sakat yırtılması an.meselesiydi tedavi gördüm bu sefer de sağ kürek çok acıyor her yattigimda. Büyük de bu kadar çocukla temas edince öksürüyor iki gündür buhar.makinesi açtım.odaya gürültüden hüseyin horulduyor da benim.kafa şişti. Ayy ceneye vurdu yorgunluk bugün de ayrı tatlı yaptım. Gece kalkıp bi çeşit tatlının tamamını bitirip yatıyorum. Şimdi de canım birseyler çekti gideyim yiyeyim bi tarafım şişmeden
![]()
Ayy çok seker canım atkilar :) Güle güle kullansinlar. Canım 5 saat uyuyosa gunduz daha ne maşallah süperEki Görüntüle 1305960 Atkilarimiz :]]
Canım o agular takipler benimkinde de var çok seker yicem vallaGelelim bana:]] sabahtan beri yaptiklarim : 4 makine camasir yika katla, 4gomlek utule, makarna patates oturtma komposto yap, etrafi sil supur , dusa gir , birazdan da ufakligi yikiycam.cok yorgunum dun gece oglan 3kere kalkti ama ne kalkma aglak zirlak.anne de anne.yanina yatyrm tam daldi diyorum hatta horluyor ama kalkar kalkmaz gozunu acip anne diye agliyo.kiskaniyo sanirim.gunduz de on kere opup sevip kucakliyo beni.normal adam gibi iki eli iki cenemde tutuyo annem diye seviyo opuyo sariliyo, saclarimi oksuyo, emzirsem emcek valla:]]] ufaklik da sabaha dogru 6-8arasi uyumuyo mir mir yapiyo.iyice kundak yapiyorum ama ne yapip edip tepine tepine kundagi aciyo elleriyle emzogi ittirip atiyo.cok hareketli masallh ikizleri gecicek.gozleriyle sag sol arka on beni takip ediyo, odasindan cikar cikmaz mirlamaya basliyo? Acayip insan istiyo yaninda, , surekli opcen kokluycan konuscaksib istiyo, beni görür görmez gülmeye basliyo ve yanindan gidene kadar guluyo, agu magu ses cikariyo tepki veriyo.
Dun bi de banyo gunumuzdu sel gunune dondu.cocuklara kuvete su doldurup bi saat kuvette oynatip oyle yikiyoruz cok seviyorlar.ikidebir anne bici bici diyorlar.hem hava soguk hem de yorgunluktan haftada bir yikiyoruz yikamisken eglensinler diyoruz.dun oglan ağladı emzireyim diye iceri gittim esim de lavabodaydi.5dakikada ellerindeki kovalarla tum banyoyu suyla doldirmuslar.iki saat banyonun suyunu cektim temizledim .ayy bi de atki ordum atkilari bitti cok sukur.siradan ama iş gorsun yeter .esim sen os yapma hastasisin bu kadar seyin arasina bi de örgü soktun diyo:]] annem de boyle ona cekmisim hic bos duramiyorum.karadeniz kadiniyiz iste caliskaniz .