slm canim firsat bulmusken bi gireyim dedim. benim anneminden seninkinden asagi kalir yani yok. sezeryanla dogum yaptim eve gelirgelmez yemegimi kendim yaptim esimin yardimiyla . annem yakin bide ablam var iki dk mesafedeler. annemle hast. birlikte geldik hazirlik yapamadi tamam dedim ama ablamda bi tas corba yapip vermedi. ben ablamin dogumunda evini her yerini temizlemisim. ablan bi evi bile havalandirmamis. allah razi olsun esimden her isimi yapti. hakkini odeyemem. annemde iki gun getirdi yemek sonrasinda ondanda hayir gelmedi. bebegi yikamaya cagiriyoym oflaya oflaya oyle geliyor.esimle birlikte yikayayim diyorum bu seferde bi yerine bisi yaparim diye korkuyoym. benim bebek cok huysuz surekli kucagimda bi saniye birakip wc ue gidemiyorum. oyle bi agliyorki nefesi kesiliyor. mcbur bense birakamiyorum. zor gercekten cok zo yakinlarindan destek gormeyince insanin zoruna gidiyor.
ne yapalım canım kader işte ..
kizlar siz viramin ve kan ilaci kullaniyirmusunuz
devit kullanıyorum
Canım ben sana söyleyeyim daha beter olacaklar. Bizimki yine nispeten akillanmaya başlayacak Seninkiler 2 yaş sendromuna girecek. Çok şükür ben kendimi bayağı iyi görüyorum bu bebekte. Allah nazarlardan saklasin o kadar değişik ev yer düzen görmemize rağmen eve alisiyoruz yavaş yavaş. İkisini bir arada Birakamiyorum. Bebekle bir yerde kalamiyorum öbürünü ihmal etmek gb geliyor. Velhasıl sürekli ayaktayım. Yemekleri falan da 4 4 lük yapıyorum öğlene 2 akşama farklı 2 kahvaltıya farklı 2 çeşit oluyor mutlaka. Bi de evi temizliyorum ki büyük supurgeden korkuyor onu alıştırmak için çok zaman kaybediyorum uyurken yapsam uyanıyor. Montessori yönteminden ayrilmiyoruz ama mesela evde inanılmaz oyu.cak fazlası var 3 ayrı kutidaydi değişik veriyordum arada ama hsonu tüm kutuları parcalamislar yeni en az 3 tane sepet lazım bize kirilmayanindan. Küçük beni tanıyor babayla ara nanay onu görünce surat yapıyor
agu diyor birkaç kere de yarım turdan fazla döndü gelişiyor yavaş yavaş kendi halinde garibim
Gelelim sizee. . 15 aya kadar kullanilabilyor süt izni ama 2 saat veriyorlar bildiğim nasıl yarım gün yapıyorsunuz? Annen de çok ayıp ediyor ama kabul etmek lazım bize hayatta en büyük destek eşlerden geliyor ki en az yardım gören ben bunu söylüyorum ben iş yaparken oğlanla oynasa yetiyor bana. Başkaca beklentim yok belki ondan şimdi kendim herşeye rahat yetiyorum Dün 85 sf kitap okudum psikoloji kitabı hem de geçen gün makale tercümesi yaptım Walla maşallah diyim kendime
anneler hep böyle yani. Boşver canım rota aşısını yaptırdın mı kresten çok gelmez mikrop. Şöyle de düşün büyükler gidecek onlar taşıyacak zaten eve bi de opecekler tamam işte daha ne olsun. Ben de yerleşik düzeni seviyorum ama olmayınca olmuyor 2 sene sonra taşıyacağız evi mesela mecburen. Yaza kadar aynı kreslerine gitsinler zaten 1 sene sonra orası sıkar onları öyle düşün farklı yer farklı öğretmenler farklı arkadaşlar belki daha iyi gelir. 3 yaş olucaklar neredeyse tam sosyalleşme yaşı. Şimdi tasinmaman taraftarıyım ben de tamam bir an önce düşen kurulsun güzel de belki kreş istediğin gb olmayacak yahut farklı sıkıntılar çıkacak hem küçücük bebekle taşınmak kolay mi ne kadar sürede yerlesirsin evde 3 tane varken. Bana yardımcı gelmemişti hamileydim tek çocukla 3 günde yerleştim. O uyusun da iş yapabiliyordum. Eşim de küslük çıkarmıştı yatak dosege kadar tasimistim herşeyi. Neyse kısaca tavsiyem kendini yipratmaman ama yine de en iyisini sen bilirsin..
benimkiler 2 yaş sendromuna arada giriyorlar zaten girecekleri yok .dün mesela tipik 2 yaş sendromundaydılar çıldırttılar beni ,sebepsiz yere ağlamalar ,kucağımdan inmemeler ,biraz da bebeği kıskanıyorlar ister istemez ..
ev temizliği deme bana bazen kendimden nefret ediyorum ,evimi pok götürse ne olurdu ama yapamıyorum ,her sabah çocukların kahvaltısını verince onlar oyun oynarken ben de hemen toz alıyorum makine açıyorum viledayla geçiyorum ,öyle bi otomatiğe bağlamışımki tüm evi halletmem yarım saati alıyor :) sonra ufaklığa bak ,danalarla oyna ,meyvelerini ver vs derken uyku vakitleri geliyor ,onlar uyurken de yemek yapıyorum ,ya oyuncaklardan sıkılma dönemleri başladı şimdi ,ahşap aldım bir iki tane ,oğlan çok seviyor normalde ama iki oynayıp eliyle vurup atıyor ,belki tepki gösteriyor kıskançlık gösteriyor o şekilde ,bizim oyuncak sepetlerini de kırdılar.
şimdi en kötüsü sandalyeyi keşfetmişler ,üstüne çıkıp heryere yetişiyorlar ,mutfağım da İtalyan tarz kapısız mutfaklardan , geçen iki saniye içeri gittim hemen tezgahta iş beceriyorlardı ,tezgahı yukarı da taşıyamazsın ,en basiti tabak alıp kırsalar ellerine batsa ALLAH KORUSUN ,yani engel olamıyorum ,yetişemiyorum yani o anlamda .çocuk kısmının zarar görmesi saniyelik iş zaten .biraz da ondan kreşe veresim var ,evde bi aksilik olmadan orda daha güvende olurlar diyorum ama havalar çok soğuk çok korkuyorum hasta olurlar diye ..ben zaten 3 yaştan sonra dini eğitim veren bir kreşe yollamak istiyorum ,3 yaştan sonra zaten başka kreşe göndericem ,bana kalsa ben taşınırım ,babam öğretmen emeklisi ,2 senede bir taşınırdık biz ömrüm taşınmakla geçti zor gelmiyor o yüzden ama eşim istemiyor ,bi de taşınacağımız evi belki ısıtamayız ilk girişte ,bebek de var hasta olurlar iyice diyede düşünüyorum ,seneye bebeler büyümüş olur kış çıkar daha iyi olur diyorum ama evi alıp da 3-5 ay bekletmek de mantıklı gelmiyor ,gerçi yapacağım şeyler var yavaş yavaş da yaptırırız diyorum ama .
dua et de benimkiler 2 yaş sendromuna girmesinler ya da hafif atlatsınlar
bizim de oluuor arada..acken veriyorum ben
yaa giriyorum bakiyorum kimsrcyok yazmadan cikiyorum..aslinda bundan sonra kimse yazmasa da yazucam ben..maasalah valla canim..bana kimse gelmiyor..akrabakarim da esiminkiler de istanbuldalar..birtek kv gorumcem var byrda..ark larim da iste gucte..biraz buyusun de brn gexicem kuzumla..
offf kafani bir toparlasan gerisi gelir..once tasincakmisin ona karar ver bence..ise baslayinca zaten vereceksen simdiden ver krese alissinlar..ise ne zaman vaslayacaksin..
masallah kuzuya..benimki de takip ediyor tNiyor ama gulucuk yok simdolik..sen bur nazar boncugu tak bence ..uc cocuk ev isi mutfak..hee bir de fistik gibisin valla nazar deger tak bi boncuk.anneni dectakma artik..bakarim dese veticen mi cocugu ona..sonra basina kakar dyrur zaten
bu nedir yaaaa..nite boyle anneler ablalar..esler de olmasa timarhanelik halimiz..
sadece d vitamiji veriyorum 4 damla
yaz canım yaz kimse okumasa ben okuyorum hep merak etme :==)
şuan çocukları yine oyun odasına kitledim çorba yapıyorum ,bazen ağlıyorlar ama mecbur kalıyorum bıraksam yukarda yazdığım gibi zarar görecekler ,gerçi ağlıyorlar sonra oyuna dalıyorlar ama çizgi film izletmekten iyidir yine de ,gerçi çizgifilm de zorda kalınca açıyorum trt çocuk filan ,başka türlü olmuyor çünkü ,taşınmayacağız sanırım canım ağırlık o yönde ,
ya canım bi size ukalalık yapıp kocamın övgülerini anlatıyorum ,valla normalde biri bişey dese yüzüm kızarır yerin dibine geçerim o konularda ama burda insan içini döküyor işte ,sizden başka da kimsem yok dertleşeceğim .arada kendime de iltifat etmek hoşuma gidiyor :=))
bi de bakma böyle dediğime ,bana kalsa ben hala kendimi yeterli görmüyor daha iyisi olsa diye uğraşıyorum ,çocukları başkası olsa on kere kreşe vermişti ama son noktaya kadar uğraşıyorum vermemek için ,eşim diyorki neden kendine bu kadar yüklenip yıpratıyorsun ,kreşe güveniyoruz sonuçta verelim ha bi gün öncce ha bi gün sonra ,bu kadar sıkıntıyla hasta olucaksın sen diyor ,ahh vicdan ahhh .
dün çok bunalttılar verelim kreşe dedim ,bugün iyiydiler yine veresim kaçtı bakayım diyorum .
depresyona mı giriyorum bilmiyorum valla ..
ille de koca ille de koca valla ,annem zaten kocacı olmama da bozuluyor ,sanki bana çok destek de kocacı olmayayım ,olucam tabi her derdimi o adam çekiyo onu kollamıycam da kimi kolluycam ,adam kendi ailesine karşı da korur kollar laf ettirmez bi de ,anam aklı olsa kocamı başında taşıması lazım ama işine gelmiyor ,kocamı süprüntü gibi ayak işlerinde kullanamadıya ona yanıyor ..
yaa valla insanın komşusu bile anasından iyi çıkıyor ,seçim hakkımız yok işte ailemizi ,neyse o maalesef..
canım senden naber hiç anlatmıyorsun bu ara ,bizlere cevap yazıyorsun ,sen iyimisin ,kuzuların nasıl ,face te resimlerini görüyorum arada çok pozitif bir mizacın var ,insanın yüzünden belli oluyor tabiatı az çok ..