- 2 Nisan 2013
- 427
- 36
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #2.621
Göbeği için mutlaka doktora sor canım bişeyler verir .Doktor bana hiç bişey vermedi. Perşembe randevum var sorcam bakalım ne diycek göbeğine
Suyum azaldığı için günü dolmadan acil doğumhaneye aldılar beni , 3 gün uğraştık açılma olması için alttan balon taktılar, su takviyesi, serumlar, 18 saat sunni sancı verdiler vs derken sonunda ben ve bebek yorgun düştük benim ateşim çıktı ve suyum patladıktan sonra alttan enfeksiyon başladı ki bu bebeğe zarar vermeye başladığı için sonunda sezeryana döndük 3. günün sonunda. Normal olsun çok istedim doktorlarda bende çabaladık ama açılma 5 cm de kaldı tüm müdahaleye rağmen oğlumda aşağı inmek bilmedi. Doğumdan sonrada 2 gün enfeksiyon kapmış özel odada kaldı. En az 10 taneden serum yemişimdir. 10 gün boyunca öyle terler döktümki doğumdan sonra mübarek hamile kaldığım zamanki kiloma döndüm. Gerçi göbek var. 1,53 cm boyunda bir hatudan 54 cm 3500 kg bir çocuk çıktı göbek olmaz mı nasıl sığdı oraya bilmem. Onu da halledeceğim inşallah zaten zayıf hamile kalmadım. Göbeğimde vardı. Biraz yaralarım iyileşsin yürüyüşe başlayacağım. Oğlumda emiyor çok şükür. O da bana enerji kaybettiriyor herhalde çok çabuk kilo verdim.
Annelerin hakkı gerçekten ödenmez. Bizde çocuk mu bakıyoruz eskilere kıyasla. Hazır bezler, tonlarca kıyafet, ıslak mendiller, yardımcı tonla malzeme, aile desteği. Annem bizi bir kaç çamaşırla, elde yıkayarak büyüttü. Alt bezlerini elde yıkar bembeyaz yapar asardı ipe. 5 dk çocuklara bakın diycek kimsesi yoktu. Küçük kardeşim 2,5 yaşında 3. derece yandı aylarca hastanede kaldılar ben sokaklarda daha 3,5 yaşındayım. Babam işte annem kardeşim hastanede. Hastaneden döndüler yıllarca altına yaptı kardeşim yaraları iyileşmedi. Şimdi düşünüyorumda nasıl dayanmış melek annem. Küçük bir gecekonduda kısıtlı imkanlarla büyüttü bizleri. Hakkını ayağının altına paspas olsam ödeyemem. Bugün her türlü imkana sahibiz onların sayesinde.
Doğum hikayesi topiğinden okudum hikayeni gercekten çok zor bir doğum olmuş maşallah iyi dayanmışsın ama nasip değilmiş.
Cesaretinden ve dayanıklılığından dolayı tebrik ediyorum seni.
Annen hakkında yazdıklarını okurken içim eridi resmen
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Evet hiç kolay büyütmemişler bizi gercekten benim annemin zamanında su bile yokmuş sokak çeşmelerinde sıra bekle bekleye yıkamış bezlerimizi hele kayınvalidem Köyde Donmuş dere( çay)
Suyunu kıtıp eriterek tarlalarda çalışarak büyütmüş çocuklarını
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)