2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Doktor bana hiç bişey vermedi. Perşembe randevum var sorcam bakalım ne diycek göbeğine

Suyum azaldığı için günü dolmadan acil doğumhaneye aldılar beni , 3 gün uğraştık açılma olması için alttan balon taktılar, su takviyesi, serumlar, 18 saat sunni sancı verdiler vs derken sonunda ben ve bebek yorgun düştük benim ateşim çıktı ve suyum patladıktan sonra alttan enfeksiyon başladı ki bu bebeğe zarar vermeye başladığı için sonunda sezeryana döndük 3. günün sonunda. Normal olsun çok istedim doktorlarda bende çabaladık ama açılma 5 cm de kaldı tüm müdahaleye rağmen oğlumda aşağı inmek bilmedi. Doğumdan sonrada 2 gün enfeksiyon kapmış özel odada kaldı. En az 10 taneden serum yemişimdir. 10 gün boyunca öyle terler döktümki doğumdan sonra mübarek hamile kaldığım zamanki kiloma döndüm. Gerçi göbek var. 1,53 cm boyunda bir hatudan 54 cm 3500 kg bir çocuk çıktı göbek olmaz mı nasıl sığdı oraya bilmem. Onu da halledeceğim inşallah zaten zayıf hamile kalmadım. Göbeğimde vardı. Biraz yaralarım iyileşsin yürüyüşe başlayacağım. Oğlumda emiyor çok şükür. O da bana enerji kaybettiriyor herhalde çok çabuk kilo verdim.

Annelerin hakkı gerçekten ödenmez. Bizde çocuk mu bakıyoruz eskilere kıyasla. Hazır bezler, tonlarca kıyafet, ıslak mendiller, yardımcı tonla malzeme, aile desteği. Annem bizi bir kaç çamaşırla, elde yıkayarak büyüttü. Alt bezlerini elde yıkar bembeyaz yapar asardı ipe. 5 dk çocuklara bakın diycek kimsesi yoktu. Küçük kardeşim 2,5 yaşında 3. derece yandı aylarca hastanede kaldılar ben sokaklarda daha 3,5 yaşındayım. Babam işte annem kardeşim hastanede. Hastaneden döndüler yıllarca altına yaptı kardeşim yaraları iyileşmedi. Şimdi düşünüyorumda nasıl dayanmış melek annem. Küçük bir gecekonduda kısıtlı imkanlarla büyüttü bizleri. Hakkını ayağının altına paspas olsam ödeyemem. Bugün her türlü imkana sahibiz onların sayesinde.
Göbeği için mutlaka doktora sor canım bişeyler verir .
Doğum hikayesi topiğinden okudum hikayeni gercekten çok zor bir doğum olmuş maşallah iyi dayanmışsın ama nasip değilmiş.
Cesaretinden ve dayanıklılığından dolayı tebrik ediyorum seni.
Annen hakkında yazdıklarını okurken içim eridi resmen :(
Evet hiç kolay büyütmemişler bizi gercekten benim annemin zamanında su bile yokmuş sokak çeşmelerinde sıra bekle bekleye yıkamış bezlerimizi hele kayınvalidem Köyde Donmuş dere( çay)
Suyunu kıtıp eriterek tarlalarda çalışarak büyütmüş çocuklarını :(

Göbeği için mutlaka doktora sor canım bişeyler verir .
Doğum hikayesi topiğinden okudum hikayeni gercekten çok zor bir doğum olmuş maşallah iyi dayanmışsın ama nasip değilmiş.
Cesaretinden ve dayanıklılığından dolayı tebrik ediyorum seni.
Annen hakkında yazdıklarını okurken içim eridi resmen :KK43:
Evet hiç kolay büyütmemişler bizi gercekten benim annemin zamanında su bile yokmuş sokak çeşmelerinde sıra bekle bekleye yıkamış bezlerimizi hele kayınvalidem Köyde Donmuş dere( çay)
Suyunu kıtıp eriterek tarlalarda çalışarak büyütmüş çocuklarını :KK43:

Teşekkürler canım cesur kadınımdır vessalam babamdan almışım bu huyumu. Bugün ekmek almaya çıktım hiç jip tarzı araba kullanmamıştım benzin bitmiş küt yolun ortasında durdu araba. Sarı yanar yanmaz durdu araba, motor büyük ondan galiba. Oğlan evde çok durmaz ağlamaya başlar babamın başında 3 çocuk evde tek , yanımdaki akrabam dil bilmez etmez. Otostop çektim tuhaf bir Amerikalı adam sağolsun götürdü bizi benzinliğe benzin aldık, arabaya boşalttı gitti. Adamın arabasının içi bildiğin kül tablosuydu korktum ama bindim ne yapayım oğulcuğum evde ne kadar bekleyebilirdi. :) Eşim hala geleli 2 ay olmuş çocuk doğmuş ne gerek vardı da gittin diyor her aradığımda . Onay vermemekle beraber engelde olmadı. Bilir ki kafama koyduğumun önüne kimse geçemez.

Biz zorluklarla büyütüldük, bugün farkındayız, şimdiki nesil maalesef yokluğu görmeden büyüyor. İnaşallah evlatlarımız elindekilerinin kıymetini bilir aklı başında bireyler olurlar. Benim tek istediğim annem bana çok hizmet etti bende ona bir gün sağlığı gittiğinde bakmak, onun bana baktığı gibi.

Teşekkürler canım cesur kadınımdır vessalam babamdan almışım bu huyumu. Bugün ekmek almaya çıktım hiç jip tarzı araba kullanmamıştım benzin bitmiş küt yolun ortasında durdu araba. Sarı yanar yanmaz durdu araba, motor büyük ondan galiba. Oğlan evde çok durmaz ağlamaya başlar babamın başında 3 çocuk evde tek , yanımdaki akrabam dil bilmez etmez. Otostop çektim tuhaf bir Amerikalı adam sağolsun götürdü bizi benzinliğe benzin aldık, arabaya boşalttı gitti. Adamın arabasının içi bildiğin kül tablosuydu korktum ama bindim ne yapayım oğulcuğum evde ne kadar bekleyebilirdi. :) Eşim hala geleli 2 ay olmuş çocuk doğmuş ne gerek vardı da gittin diyor her aradığımda . Onay vermemekle beraber engelde olmadı. Bilir ki kafama koyduğumun önüne kimse geçemez.

Biz zorluklarla büyütüldük, bugün farkındayız, şimdiki nesil maalesef yokluğu görmeden büyüyor. İnaşallah evlatlarımız elindekilerinin kıymetini bilir aklı başında bireyler olurlar. Benim tek istediğim annem bana çok hizmet etti bende ona bir gün sağlığı gittiğinde bakmak, onun bana baktığı gibi.
Eşin neden yalnız gönderdi seni bilmiyorum ama yanında kaldığın insanlarda bence iyi insanlarmış canım bu zamanda bırak akrabayı insan anasını babasını istemiyor evinde.
Ama seninde daha önce yazdığın gibi annenin Tr de kalması için bağlayıcı bir sebep yoksa babanın yerine onun yanında olması senin için daha iyi olurdu tabi ama artık herşey geride kaldı inşallah sağ salim dönersiniz hep birlikte yavrunla babanla vatanımıza .
Iyi cesaret valla bilmediğin birinin Arabasına binmek ama mecbur olunca yapacak bişey kalmıyor bazen .
Evet dediğin çok doğru önceden bayramlarda alınırken yeni kıyafet ayakkabı şimdi nerdeyse her alışverişte alınıyor haliyle çocuklar bunların kıymetini değerini anlamadan büyüyor inşallah biz çocuklarımızı sadece tüketen bir nesil olarak yetişmekten koruyabiliriz .
Annelerimize ailemize Allah uzun ömürler versin sağlıkla sıhhatle Başımızda dursunlar inşallah biz onlara yine hizmet edelim ama Rabbim elden ayaktan düşürmesin çok zor hem yatana hem bakana Rabbim kimseyi kimseye Muhtaç etmesin
Ne büyük merak ve heyecanla bekliyorlardır dönüşünüzü kimbilir ...
Bu arada midem yine çok kötü eşimde işe gitti
Su içsem afedersin wc ye koşuyorum hiç bişey yiyip içesim yok su gibi gidiyor alttan midemin ağrısı da cabası:KK43:
Yarında devam ederse doktora gideceğim dayanamıyorum artık.
Inşallah kuzum uzun uyur bu gece bende biraz dinlenirim.
Rennie ve minoset içtim bana mısın demedi sanırım mikrop kaptık kızım geçtiğimiz hafta içi ishal olmuştu ben herkesin kullandığı WC'ye girmiyordum ebeveyn banyoyu kullanıyordum gelen giden kesilip annemlerde gidince büyük banyoyu kullanmaya başladım o gün bugündür midem rahatsız sanırım kızım okuldan kaptı bizede bulaştı inşallah miniğimede bulaşmaz :KK43:

gecmis olsun canım. Daha yeni annesin ben de ikizlerimde yikayamadim bikac kez .sonra yalniz kalinca herseye alistim.sen d alisacaksn

kac gunde almis o kiloyu.masallah canim.uzun mu emiyor peki.

Gecmis olsun canim cabucak duzelir ins.
Benim gosumdede ara ara agri oluyor neden acaba
buyuyorlar zor oluyor tabi ama hersey onlar icin.3cocuk annesi olarak topik rekoru bende.icinizden biri ikiz yaparsa anca beni gecer:]]]
Sağol canım bugün hiç tadı yoktu yavrumun hiç bişey yiyip içmedi .
Bendede oldu göğüs ağrısı 15. Günde falandı sanırım şimdi geçti önemli bişey değildir umarım
Evet rekor sende ikiz çocuk büyütmek hiç kolay değildir Allah yardımcın olsun ve rekor sende kalsın bence :))

bizim de oglan gripti..bugun de bende kırıklık var insallah olmam.ben olayım bisey degil de minnakim olursa diye tirsiyorim

3kuzumu da yikasim bugun ohh miss .ufakligi yikamak en guzeli.yikar yikamaz havluyla daha giydirmeden emziriyorum isinsin diye.ciplak ciplak emzirmek ayri guzel..

gunaydinlaarr
Gecmis olsun cumbo dikkat et aman sana gapartmanıotu olur.bugun yogundum ben.bikac bakici nosu aldim.birini aradim yarin gorusucem bakalim..
hadi insallah gonlune gore biri olur
3kuzumu da yikasim bugun ohh miss .ufakligi yikamak en guzeli.yikar yikamaz havluyla daha giydirmeden emziriyorum isinsin diye.ciplak ciplak emzirmek ayri guzel..
brn de severim ciplakken emzirmeyi..zaten benimki oyle bir bagiriyorki ,isinse emzirme ayaga kaldirir butun aparymani

esmacim nasil oldunuz..insalkah geçmiştir. .
Günaydın cumbocum sağol canım benim ishalim devam ediyor ama ağrım bulantım geçti çok şükür .
Kızımda iyileşti ama miniğim 24 saati geçti kaka yapmadı Rahatsızlığı yok ama neden yapmıyor anlamadım
Birde kustuğu zaman aynı ben ilk hasta olduğunda ağzımdan gelen çürük yumurta kokusu gibi kokuyor :(
Bugün doktor kont var bakalım ne diyecek
Yüzünde ve vücudun dada hala kızarıklıklar var

ohhhh sıhhatler olsun kuzulara bende doktordan sonra yıkayacağım tam 1 aylık oldu kuZum maşallah
Ben havluya emzirmedim hiç ıslak daha çok üşür gibi geldi bana.

Günaydın cumbocum sağol canım benim ishalim devam ediyor ama ağrım bulantım geçti çok şükür .
Kızımda iyileşti ama miniğim 24 saati geçti kaka yapmadı Rahatsızlığı yok ama neden yapmıyor anlamadım
Birde kustuğu zaman aynı ben ilk hasta olduğunda ağzımdan gelen çürük yumurta kokusu gibi kokuyor :KK43:
Bugün doktor kont var bakalım ne diyecek
Yüzünde ve vücudun dada hala kızarıklıklar var
insallah biseyi yoktur minigin..brnim ki de az sayida yapiyor yaparken de zzorlanıyor. oglum da oyleydi 2-3 aylik olana jadat
Geçmiş olsun canım inşallah ağırlamadan geçer
Ataman'ı nereye istiyorsan gönlüne göre çıkar inşallah
olmadi maalesrf bu sefer cok uzuldum...

kizimin göbeği gecnedi bircturlu..cumartesi günü gitmistik ilac surmusletdi..yikanadim bile ..ama akinti var kanama da var hafif..birazdan giturcem yine. ..off zaten moralim bozuk...hic atananayacagim bursaya..en guzeli istifa edip işyeri hekimliği yapmak hethalde..hem daha az yorulup daga cok kazanırim..ana yazik bu kadar emegime de..offfff

ohhhh sıhhatler olsun kuzulara bende doktordan sonra yıkayacağım tam 1 aylık oldu kuZum maşallah
Ben havluya emzirmedim hiç ıslak daha çok üşür gibi geldi bana.
usuyunce daha guzel emiyo.

insallah biseyi yoktur minigin..brnim ki de az sayida yapiyor yaparken de zzorlanıyor. oglum da oyleydi 2-3 aylik olana jadat

olmadi maalesrf bu sefer cok uzuldum...
hayirlisu olsun canim.bizim sipa da hep emerken yapiyo .
Sabahlari esim beni uyandirmadan dusunu alir hazirlanir cikar.bakici ben uyurken geliyo anahtari var cocuklari kaldiriyo vs.
Esim bu sabah ciktiktan sonra bana cok guzel bi mesaj atmis .dogurduktan sonra herif daha bi uzerime duser oldu, kirkimin cikmasini bekliyo o derece:)) gobuslu bisey oldum diyorum zayiflama boyle cok guzelsin diyo sapikk:))

Son düzenleme:
kizigecmediyse.ecnedi bircturlu..cumartesi günü gitmistik ilac surmusletdi..yikanadim bile ..ama akinti var kanama da var hafif..birazdan giturcem yine. ..off zaten moralim bozuk...hic atananayacagim bursaya..en guzeli istifa edip işyeri hekimliği yapmak hethalde..hem daha az yorulup daga cok kazanırim..ana yazik bu kadar emegime de..offfff
Ins kuzu duzelir .bi sonraki tedavi ne olucak peki gecmediyse.canim hayirlisi bu demekki uzulme.isyeri hekimleri cok rahat gercekten .belki oylesi daha iyi olur .Rabbim yardimcin olsun

usuyunce daha guzel emiyo.

hayirlisu olsun canim.bizim sipa da hep emerken yapiyo .
Sabahlari esim beni uyandirmadan dusunu alir hazirlanir cikar.bakici ben uyurken geliyo anahtari var cocuklari kaldiriyo vs.
Esim bu sabah ciktiktan sonra bana cok guzel bi mesaj atmis .dogurduktan sonra herif daha bi uzerime duser oldu, kirkimin cikmasini bekliyo o derece:)) gobuslu bisey oldum diyorum zayiflama boyle cok guzelsin diyo sapikk:))
maasallah allah muhabbetinizi artirsin..benimki bu aralar ev alma telasinda gozu hihiçbişey gormuyor.dun dedim unuttun beni .kirkin çıksin srn gorursun unutmusmuyum diyo
Ins kuzu duzelir .bi sonraki tedavi ne olucak peki gecmediyse.canim hayirlisi bu demekki uzulme.isyeri hekimleri cok rahat gercekten .belki oylesi daha iyi olur .Rabbim yardimcin olsun
insallah canim..k viramini yaparlar herhalde..
valla hayirlisi boyleymis diye avutuyorum kendimi...

Back