• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 eylül anneleri geyik formatı :))

şimdiii geleyim dün dr un dediklerin bebiş de su da gayet iyi hatta hardeğil kabiliyetine dr bile şaşırdı 35. haftadan sonra azdı benimki içeride :)) ama kötü haber şu ki dr um beklemek istemiyor :KK43: 40+2 oyaparsın pzt aç gel kontrole dedi. niye dedim müdahale olabilirmiş duruma göre.. direkt kestirip atmadı aslında daha 4 gün var dedi. geçenki tahlili gösterdim muhtemel taş düşürmüşsün dedi. çok ciddi çıkYurtdışındanuçlar hemen antibiyotik verdi doğuma kadar kulan diye. kan ilacını kesti. bugün de gidip doğuramadım daha raporu alıcam ayy ne komik ilk doğumda beklediklerim bunda oluyor yaa.. ebeye venst ye yolladı.. tahmin ettiğim gb açılma 0. orada da iltihap varmış. nst de sancı 10lardan 20lere çıkmış anca kadın 140 falan olunca doğum oluyor diyo. gerçi ben 60larda gitmiştim. sancının her birimini hala hissediyorum ne duyarlı vücudum var Yarabbi.. pzt gelince bi sıkıntı görürse hemen sezaryene alacakmış suni sancı oksijensiz bırakıp tekrar sezaryene dönme ihtimali varmış.. usg de bakarken geç döllenme olduğu için miadını geç doldurabilir demişti halbuki.. neredeyse ağlayarak hastaneden çıkıp koçun yanına gittim. 40+2 ye kadar bekleyen dr duymadığını bu civardaki en sabırlı ve normal doğum yanlsı dr a düştüğümü ve muhakkak tanışmaya gideceğini söyledi. 3 gün var önümde.. herşey olabileceği 3 gün ama kararım şu ki bu bebek ilişkiden 4 gün sonra tutundu. 40+4 e kadar yolu var bence.. 40+3 için devletten randevu aldım. 40+2 de dr kötü birşey gördüm derse direkt doğum hastanesi acile gitmeyi düşünüyorum. hemen bıçak altına yatmak gereksiz. kv de niye kestiricen kızım kendini diyor annem hayırlıysa öyle olsun diyor halbuki anam sezaryen kv 12 normal doğum yapan insanlar.. annem hala nasıl direkt sezryeni kabul ediyor anlamıyorum. tamam bebekte bende bi sıkıntı olsa eyvallah haftasına göre suyuna gayet iyi dedi dr. e gelişimi biraz geri diye hala bazı değerler 38 i gösteriyor hemen çocuğu kesip biçip mi almak lazım üstelik daha önce normal doğum yapmışken.. elbette Allahın işine karışılmaz gerekirse gene üzülür girerim sezaryene ama önceliğim bebeğin vaktini beklemek..

Bugün 38 hafta bitiyor ve değişim başladı taş gibiydim NST ye girdim kasılmalar başlamış be kasılmaları bebeğin popsu ayağı sanıyorum ilk bebek olduğu için tecrübesizlik sancılarda başlamış ama benim hissedebilceğim şiddette değilmiş. Dün sabah bu şekildeydi ancak akşama doğru kasıklarda yoğun kasılma oturup kalkerken acıma ve baskı hissi şiddetlendi, çok başkayım bu an itibariyle sanırım artık doğuma doğru yol alıyorum vücudum son hazırlıklarını yapıyor. Umarım onuzmudeki hafta içinde bebeğimi kucağıma alırım ve evime giderim. Amerika'da olduğumu yazmıştım, evden uzak olmak annenize nazlamamak çok sıkıcı evin tek kızı olan ve tüm ailenin etrafında pervane olduğu ben burda yalnız bu süreci geçiriyorum :KK43:
jangcim seninki pek sevdi yerini..
dogum gunun kutlu olsun oncelikle..ailenle huzurlu mutlu bir omrun olsun canim..
42 . haftaya kadar beklenebklir bebek..ama ddogum kocunjn da dedigi gibi bdkleyrn dr pek yok turkiyede sen sanslisin...pazartesi
gittiginde alalim derse sonucta bu senin usteginle olacak ben biraz daha beklemek istiyorum dersen zorla sezaryana alacak degl ya seni.. baska yere gitmektense ayni doktoruna git ve sen onu ikna et..bencecpazartesiye kadar dogurursun..belki de surpriz yapar dogumgjnunde gelir...

freetalkingcim evinden uzakta olmak hrle de o ksdar uzakta olmak zor olmali.peki kimse yokmu yaninda ..dogum sonrasi yardima ihtiyacin olacak..turkiyeye ne zaman doneceksin..yurtdisinda dogumu ben de cok isterdim ama olmadi ...
dogumbkonusunda turkiye gercekten diger ulkelerden farkli..aslinda bircok seyde boyle.. yani 96 da fakultedeyken anlatilmisti bize . sadececistanbuldaki mr cihazi sayisi ingilteredeki toplam mr cihazindan fazla diye..gereksiz tetkik gereksiz goruntuleme gereksiz operasyon maalesef cok yapiliyor ulkemizde.. nedeni cok ...nasilsa denetleyen bir sistem yok doktorun rahatligina geliyor..hastalar da tetkik vs isteyince cok mutlu oluyor..
ben dojtorum ve gereksiz tetkik hrleki radyolojik tetkik istemeyi ve gereksiz ilac kullanmayi sevmrm..cok tartisirim hastalarla. grip nezle olarak gelip illaki antibiyotik isterler tomografi cekimivisterler..dedikletini yapmszsan sikayet ederler. bir kere beni sabime sikayet etmislerdi oksuruyorum doktor tomografi istemedivdiye..ve isin acikli yani saglik bakanligi benden savunma istedi. neyse konu uzadi..sonucta tibbi zorunluluk yoksa normal dogum yanlisiyim ben de ...

jangcim seninki pek sevdi yerini..
dogum gunun kutlu olsun oncelikle..ailenle huzurlu mutlu bir omrun olsun canim..
42 . haftaya kadar beklenebklir bebek..ama ddogum kocunjn da dedigi gibi bdkleyrn dr pek yok turkiyede sen sanslisin...pazartesi
gittiginde alalim derse sonucta bu senin usteginle olacak ben biraz daha beklemek istiyorum dersen zorla sezaryana alacak degl ya seni.. baska yere gitmektense ayni doktoruna git ve sen onu ikna et..bencecpazartesiye kadar dogurursun..belki de surpriz yapar dogumgjnunde gelir...

freetalkingcim evinden uzakta olmak hrle de o ksdar uzakta olmak zor olmali.peki kimse yokmu yaninda ..dogum sonrasi yardima ihtiyacin olacak..turkiyeye ne zaman doneceksin..yurtdisinda dogumu ben de cok isterdim ama olmadi ...
dogumbkonusunda turkiye gercekten diger ulkelerden farkli..aslinda bircok seyde boyle.. yani 96 da fakultedeyken anlatilmisti bize . sadececistanbuldaki mr cihazi sayisi ingilteredeki toplam mr cihazindan fazla diye..gereksiz tetkik gereksiz goruntuleme gereksiz operasyon maalesef cok yapiliyor ulkemizde.. nedeni cok ...nasilsa denetleyen bir sistem yok doktorun rahatligina geliyor..hastalar da tetkik vs isteyince cok mutlu oluyor..
ben dojtorum ve gereksiz tetkik hrleki radyolojik tetkik istemeyi ve gereksiz ilac kullanmayi sevmrm..cok tartisirim hastalarla. grip nezle olarak gelip illaki antibiyotik isterler tomografi cekimivisterler..dedikletini yapmszsan sikayet ederler. bir kere beni sabime sikayet etmislerdi oksuruyorum doktor tomografi istemedivdiye..ve isin acikli yani saglik bakanligi benden savunma istedi. neyse konu uzadi..sonucta tibbi zorunluluk yoksa normal dogum yanlisiyim ben de ...

Akrabamın yanında kalıyorum 2 çocuğu var benle ne kadar ilgilenir bilemem Allahtan ben dirayetli birimde durumu idare ediyorum. Hastanede banyonu bile hemşireler yaptırıyormuş , bakımı yapıyorlarmış hem anneye hem bebeğe. Ayrıca doğuma babam gelebilecek ancak. Doğum sonra pasaport vs işlemleri sağa sol koşturma ve dönüş için. Şimdi arabayla her yere kendim gidiyorum ama bıdığım geldiğinde hiç birşeye bakamam. Tek başıma bunca yollara gelerek gösterdiğim cesarete ben bile şaşırıyorum. İşin maddi ve manevi yükü gerçekten ağır. Burda çok acayip bir sistem var. Muayeneyi yapan doktor ayrı, ultrason hastanede o ayrı kişi tarafından çekiliyor, o ultrasonu başka bir doktor yorumluyor, nst başkası tarafından yorum yine o işi yapan kişi tarafından . Elinizde dosylarla doktora gitmiyorsunuz dosyanız içerde mevcut siz randevuya gitmeden inceleniyor ve mesura ile karnımı ölçüyorlar haftalık kontrolde, tansiyon , kilo kontrolü, bebek hareket ediyormu diye sorup , birde rutin idrar testi her seferinde. Yallah eve, ultrason cihazı bile yok ortada. Ben 34. hafta geldim buraya mecburen bana ultrason verdiler, Türkiye'dekilere bakmadılar. Dünde bebeğin hareketlerini geçen hafta kadar net hissetmiyorum diye doğru nst ye yolladır ordada basit ultrasonla baktı doktor. Rutin kontrollerde asla ultrason yok ,belirli aylarda ultrason oluyormuş. Demekki gerek yok. Ultrason için size sıra veriyorlar 1 hafta sonrasına anca alabildim. Bugün bebek hareketleri az hissediyorum diye anca acil nst yaptılar yoksa onuda yapmıyorlardı. Türkiye'de ki sistemide özlemiyor değilim. Burda sağlık çok pahalı. Yurt dışında doğum düşünen varsa tecrübelerimi aktarabilirim seve seve.

Akrabamın yanında kalıyorum 2 çocuğu var benle ne kadar ilgilenir bilemem Allahtan ben dirayetli birimde durumu idare ediyorum. Hastanede banyonu bile hemşireler yaptırıyormuş , bakımı yapıyorlarmış hem anneye hem bebeğe. Ayrıca doğuma babam gelebilecek ancak. Doğum sonra pasaport vs işlemleri sağa sol koşturma ve dönüş için. Şimdi arabayla her yere kendim gidiyorum ama bıdığım geldiğinde hiç birşeye bakamam. Tek başıma bunca yollara gelerek gösterdiğim cesarete ben bile şaşırıyorum. İşin maddi ve manevi yükü gerçekten ağır. Burda çok acayip bir sistem var. Muayeneyi yapan doktor ayrı, ultrason hastanede o ayrı kişi tarafından çekiliyor, o ultrasonu başka bir doktor yorumluyor, nst başkası tarafından yorum yine o işi yapan kişi tarafından . Elinizde dosylarla doktora gitmiyorsunuz dosyanız içerde mevcut siz randevuya gitmeden inceleniyor ve mesura ile karnımı ölçüyorlar haftalık kontrolde, tansiyon , kilo kontrolü, bebek hareket ediyormu diye sorup , birde rutin idrar testi her seferinde. Yallah eve, ultrason cihazı bile yok ortada. Ben 34. hafta geldim buraya mecburen bana ultrason verdiler, Türkiye'dekilere bakmadılar. Dünde bebeğin hareketlerini geçen hafta kadar net hissetmiyorum diye doğru nst ye yolladır ordada basit ultrasonla baktı doktor. Rutin kontrollerde asla ultrason yok ,belirli aylarda ultrason oluyormuş. Demekki gerek yok. Ultrason için size sıra veriyorlar 1 hafta sonrasına anca alabildim. Bugün bebek hareketleri az hissediyorum diye anca acil nst yaptılar yoksa onuda yapmıyorlardı. Türkiye'de ki sistemide özlemiyor değilim. Burda sağlık çok pahalı. Yurt dışında doğum düşünen varsa tecrübelerimi aktarabilirim seve seve.
aslında ultrason gebelik boyinca 2 kez yapiliyor..bence dogrusu da bu olmali..burdaki sistemi dusun her gittiginde bakiliyor kilosu su boyu su..az cikarsa kisi hemenbkafaya takiyor guvenmiyor doktora, başka doktora gidiyor..ultrasonla bakmafiysa direkt siliyor o doktoru bi bakmadi diye..gebelikte en onemli sey brbegin hareketleri..tum kontroller bunun üzerine , hareket yoksa azaldiysa o zaman nst , ultrason...
ultrasonla bakilirken bebegin gelişimini gosteten sey kilodur boy takibinin hicbiranlami yok. .ama söylüyor dr boyunu kisaysa takiyosin kafana..benim drum hic soylemedi boyunu ben de hic sormadim..
ama bircok gebeyi buna ikna ddemezsin sorar boyunu us yapmazsa niye yapmadın der trip atar..devlet hastanesine gidilmez ultrasonlar eskimis doktorlar iyi bakmiyo diye..cocuk 2 kilo olsa ne olacak 3 kilo olsa ne olacak hicbisry degismeyecek onemli olan saglikli olmasi..ama hamole birine bunu anlatmak cok zor ben bile takarim kafama niye az kilolu diye..eskiden cinsiyet bile belli degildi dusunsrne..simdi 3 boyutlu us de yuzunu bile goruyosun...
eski drlar super mesela..benim ilk cocugumda 36 da kontrole gittik us ile baktı dr..2800 kilosu..dediki bizim zamankmizda ultrason yoktu bana sorarsan bu cocuk 3300 var ayrica cok hareketli haftaya cati muayeneni yapalim tabi 2 gun sonra suyun gelip dogum olmazsa...inanir misin 2 gin sonra suyum geldi dogum yaptim ve oglusum 3350 dogdu..

kimse yok muuuuuuu
bu gece cok belim agridi..yalanci sancilar iyice artti benim bi de asagiya baskı cok var
yarin kontrolum var..

freecim turkiyede nerdesin peki..bi de ozel olacak ama esin yaninda degil mi..

Türkiye İstanbul dayım maalesef eşim yanımda yok Amerika'ya gelmek istemedi ısrar etmedim bende sorunlu bir dönemden geçiyoruz belkide geçemeyeceğiz maalesef ailem dostlarım sevdiklerim kadar bana ilgi göstermiyor allah bana öyle bir güç veriyor ki ben bile şaşırıyorum nasıl bu kadar güçlü olabildiğime

kimse yok muuuuuuu
bu gece cok belim agridi..yalanci sancilar iyice artti benim bi de asagiya baskı cok var
yarin kontrolum var..

ne güzel işte doğum olacak artık kritik zamanı geçtik 38 haftadan sonra doğan bebek akciğerleri gelişmiş olduğu için hiç bir sorun yaşamıyor umarım bu sancılar uzun sürmez 39 haftanın içinde doğurursun

Bugun 38 haftam bıtıyor benimde allatn vurmaya başladı oturup kalkamıyorum ve çok mutluyum doğum olsun bizde kavuşalım stres yapma kendini takip et zaten doktor yarın senı alttan muayene eder nst ye de bağlar hersey ortaya çıkar
bebeğin hareketleri çok önemli onu dinle en önemlisi hareketler gerisi olur zaten doğa bizi buna hazırlıyor

Gunaydin hanimlar.. maşaallah dogumlar başlamış.. darısı bizlere olsun cilgin anne sen iki cocukla napiyorsun cnm dogum yaptinmi:KK46:

Türkiye İstanbul dayım maalesef eşim yanımda yok Amerika'ya gelmek istemedi ısrar etmedim bende sorunlu bir dönemden geçiyoruz belkide geçemeyeceğiz maalesef ailem dostlarım sevdiklerim kadar bana ilgi göstermiyor allah bana öyle bir güç veriyor ki ben bile şaşırıyorum nasıl bu kadar güçlü olabildiğime
canim benim üzüldüm yaaa.. senin için ne hayirlisiysa oyle olsun..su anda bebek herseyden önemli. .

ne güzel işte doğum olacak artık kritik zamanı geçtik 38 haftadan sonra doğan bebek akciğerleri gelişmiş olduğu için hiç bir sorun yaşamıyor umarım bu sancılar uzun sürmez 39 haftanın içinde doğurursun

Bugun 38 haftam bıtıyor benimde allatn vurmaya başladı oturup kalkamıyorum ve çok mutluyum doğum olsun bizde kavuşalım stres yapma kendini takip et zaten doktor yarın senı alttan muayene eder nst ye de bağlar hersey ortaya çıkar
bebeğin hareketleri çok önemli onu dinle en önemlisi hareketler gerisi olur zaten doğa bizi buna hazırlıyor
sezaryen olacak brnim 15inde zatrn ..hem ilk cocugum mecburen sez olmuştu bu da oyle olacak.. universitedeyken traf kazası gecirmistim kuyruksokumu kemiğim kirilmisti normal doğum olmuyo..agrilarim da gecti zaten gece yatistan kaynakli herhalde
Selam.doguma giryrm.ayrintilari yazarim.dua edib
neeeeeeeeee cilginnnnnnn doguma giriyoooooo..vay be jangi beklerkdn senden geldi haber..ilk firsatta yaz olur mu..
dualarim seninle insallah saglicakla kollarina alirsin yavrunu...
gözlerim doldu yaaa...

canim benim üzüldüm yaaa.. senin için ne hayirlisiysa oyle olsun..su anda bebek herseyden önemli. .

sezaryen olacak brnim 15inde zatrn ..hem ilk cocugum mecburen sez olmuştu bu da oyle olacak.. universitedeyken traf kazası gecirmistim kuyruksokumu kemiğim kirilmisti normal doğum olmuyo..agrilarim da gecti zaten gece yatistan kaynakli herhalde

neeeeeeeeee cilginnnnnnn doguma giriyoooooo..vay be jangi beklerkdn senden geldi haber..ilk firsatta yaz olur mu..
dualarim seninle insallah saglicakla kollarina alirsin yavrunu...
gözlerim doldu yaaa...

allahım darısı başıma allah bir avazda kurtarsın

slm hamişler bende bugün kontrole gittim nst ye girdim sancım felan çıkmadı. bide ebe açıklık varmı diye baktı öldüm valla nasıl bi acıydı o hala ağrım var zor yürüyorum geçen haftaki ebe bu kadar acıtmamıştı bende diyorum iyi pek acımıyor diye rahattım. artık çok tırsıyorum. bebekte iiyiymiş çok şükür gününden önce gelmez dedi doktor.

slm hamişler bende bugün kontrole gittim nst ye girdim sancım felan çıkmadı. bide ebe açıklık varmı diye baktı öldüm valla nasıl bi acıydı o hala ağrım var zor yürüyorum geçen haftaki ebe bu kadar acıtmamıştı bende diyorum iyi pek acımıyor diye rahattım. artık çok tırsıyorum. bebekte iiyiymiş çok şükür gününden önce gelmez dedi doktor.
cok guzel canim inşallah vaktiyle gelir kuzucuk..

kızlar bişi sorucam anne sütü artırmak için şimdiden bitki çayı felan içiyormusunuz. rezene çayı süt artırıyor diyolar ama

kızlar bişi sorucam anne sütü artırmak için şimdiden bitki çayı felan içiyormusunuz. rezene çayı süt artırıyor diyolar ama
yok canım simdiden icmiyorum..
dogumdan sonra başlarız. . rezene cayi, dereotu, bulgur, süt cok artiriyor..ille de dereotu acayip artiriyor..benvilk cocugumu 2 yaşına kadar emzirdim hep de memelerim sut doluydu. .

yok canım simdiden icmiyorum..
dogumdan sonra başlarız. . rezene cayi, dereotu, bulgur, süt cok artiriyor..ille de dereotu acayip artiriyor..benvilk cocugumu 2 yaşına kadar emzirdim hep de memelerim sut doluydu. .

Benimde gogusler cok kucuk gebelikte buyir diye bekledim ama buyumedi ins. Emzirirken zorlanmam

Benimde gogusler cok kucuk gebelikte buyir diye bekledim ama buyumedi ins. Emzirirken zorlanmam

aman boşver ne yapacaksın büyük gögüsü benim göğüsüm iriydi birde hamilelikte büyüdü bebek emecek sonrasında ne olacak sarkacak sütün göğüs ölçüleriyle ilgisi yok ayıca

benim göğüslerimden arada sırada sıvı geliyor ilk sarımtırak sıvı gider diye üzülüyorum hiç dokumuyorum gögüsüme sıvı akmasın diye kendiliğinden aktığı oluyor

Selam kızlar hepinize Allah kolay doğum nasip etsin inşallah. Geçen yıl haziranda ilk doğumumu yaptım spiral taktırdım oğlum 5 aylıkken spiralin kaydığını ve tekrar hamile olduğumu öğrendim. Şimdi aynı telaşı tekrar yaşıyorum. Bu topiğe daha önce yazdım mı hatırlamıyorum. Çok taze normal doğurmuş ve tekrar doğuracak ( inşallah) biri olarak sorunuz varsa seve seve yanıtlarım. ( doğum yada doğum sonrasıyla ilgili) Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin inşallah.

Evet ve beklenen oldu kızlar su an oglusumla yan yana yatıyoruz hastanede. Detaylar sabaha ınş kerata 2 de doğdu çünkü çok uykusuzuz. Çılgın canım yaptın gene bi çılgınlık önüme geçtin bak sen :-)

Back