- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #2.281
şimdiii geleyim dün dr un dediklerin bebiş de su da gayet iyi hatta hardeğil kabiliyetine dr bile şaşırdı 35. haftadan sonra azdı benimki içeride :)) ama kötü haber şu ki dr um beklemek istemiyor40+2 oyaparsın pzt aç gel kontrole dedi. niye dedim müdahale olabilirmiş duruma göre.. direkt kestirip atmadı aslında daha 4 gün var dedi. geçenki tahlili gösterdim muhtemel taş düşürmüşsün dedi. çok ciddi çıkYurtdışındanuçlar hemen antibiyotik verdi doğuma kadar kulan diye. kan ilacını kesti. bugün de gidip doğuramadım daha raporu alıcam ayy ne komik ilk doğumda beklediklerim bunda oluyor yaa.. ebeye venst ye yolladı.. tahmin ettiğim gb açılma 0. orada da iltihap varmış. nst de sancı 10lardan 20lere çıkmış anca kadın 140 falan olunca doğum oluyor diyo. gerçi ben 60larda gitmiştim. sancının her birimini hala hissediyorum ne duyarlı vücudum var Yarabbi.. pzt gelince bi sıkıntı görürse hemen sezaryene alacakmış suni sancı oksijensiz bırakıp tekrar sezaryene dönme ihtimali varmış.. usg de bakarken geç döllenme olduğu için miadını geç doldurabilir demişti halbuki.. neredeyse ağlayarak hastaneden çıkıp koçun yanına gittim. 40+2 ye kadar bekleyen dr duymadığını bu civardaki en sabırlı ve normal doğum yanlsı dr a düştüğümü ve muhakkak tanışmaya gideceğini söyledi. 3 gün var önümde.. herşey olabileceği 3 gün ama kararım şu ki bu bebek ilişkiden 4 gün sonra tutundu. 40+4 e kadar yolu var bence.. 40+3 için devletten randevu aldım. 40+2 de dr kötü birşey gördüm derse direkt doğum hastanesi acile gitmeyi düşünüyorum. hemen bıçak altına yatmak gereksiz. kv de niye kestiricen kızım kendini diyor annem hayırlıysa öyle olsun diyor halbuki anam sezaryen kv 12 normal doğum yapan insanlar.. annem hala nasıl direkt sezryeni kabul ediyor anlamıyorum. tamam bebekte bende bi sıkıntı olsa eyvallah haftasına göre suyuna gayet iyi dedi dr. e gelişimi biraz geri diye hala bazı değerler 38 i gösteriyor hemen çocuğu kesip biçip mi almak lazım üstelik daha önce normal doğum yapmışken.. elbette Allahın işine karışılmaz gerekirse gene üzülür girerim sezaryene ama önceliğim bebeğin vaktini beklemek..
jangcim seninki pek sevdi yerini..Bugün 38 hafta bitiyor ve değişim başladı taş gibiydim NST ye girdim kasılmalar başlamış be kasılmaları bebeğin popsu ayağı sanıyorum ilk bebek olduğu için tecrübesizlik sancılarda başlamış ama benim hissedebilceğim şiddette değilmiş. Dün sabah bu şekildeydi ancak akşama doğru kasıklarda yoğun kasılma oturup kalkerken acıma ve baskı hissi şiddetlendi, çok başkayım bu an itibariyle sanırım artık doğuma doğru yol alıyorum vücudum son hazırlıklarını yapıyor. Umarım onuzmudeki hafta içinde bebeğimi kucağıma alırım ve evime giderim. Amerika'da olduğumu yazmıştım, evden uzak olmak annenize nazlamamak çok sıkıcı evin tek kızı olan ve tüm ailenin etrafında pervane olduğu ben burda yalnız bu süreci geçiriyorum![]()
dogum gunun kutlu olsun oncelikle..ailenle huzurlu mutlu bir omrun olsun canim..
42 . haftaya kadar beklenebklir bebek..ama ddogum kocunjn da dedigi gibi bdkleyrn dr pek yok turkiyede sen sanslisin...pazartesi
gittiginde alalim derse sonucta bu senin usteginle olacak ben biraz daha beklemek istiyorum dersen zorla sezaryana alacak degl ya seni.. baska yere gitmektense ayni doktoruna git ve sen onu ikna et..bencecpazartesiye kadar dogurursun..belki de surpriz yapar dogumgjnunde gelir...
freetalkingcim evinden uzakta olmak hrle de o ksdar uzakta olmak zor olmali.peki kimse yokmu yaninda ..dogum sonrasi yardima ihtiyacin olacak..turkiyeye ne zaman doneceksin..yurtdisinda dogumu ben de cok isterdim ama olmadi ...
dogumbkonusunda turkiye gercekten diger ulkelerden farkli..aslinda bircok seyde boyle.. yani 96 da fakultedeyken anlatilmisti bize . sadececistanbuldaki mr cihazi sayisi ingilteredeki toplam mr cihazindan fazla diye..gereksiz tetkik gereksiz goruntuleme gereksiz operasyon maalesef cok yapiliyor ulkemizde.. nedeni cok ...nasilsa denetleyen bir sistem yok doktorun rahatligina geliyor..hastalar da tetkik vs isteyince cok mutlu oluyor..
ben dojtorum ve gereksiz tetkik hrleki radyolojik tetkik istemeyi ve gereksiz ilac kullanmayi sevmrm..cok tartisirim hastalarla. grip nezle olarak gelip illaki antibiyotik isterler tomografi cekimivisterler..dedikletini yapmszsan sikayet ederler. bir kere beni sabime sikayet etmislerdi oksuruyorum doktor tomografi istemedivdiye..ve isin acikli yani saglik bakanligi benden savunma istedi. neyse konu uzadi..sonucta tibbi zorunluluk yoksa normal dogum yanlisiyim ben de ...