- 31 Ocak 2010
- 403
- 86
- 318
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
günlerdir giremiyordum bacım... yeni gördüm bacım... şimdi bu tarz sorular ayarlanmış en basit sorulardır...kakekökte eşleniği ile çarpıp paydayı kökten kurtarmayı yapıcaz....şimdi
1.kesirde
1/kök2+1 varya
onunnn eşleniği pay ve paydayı kök2-1 ile çarmakk böylece paydamız 1 olur payımzıda ise kök2-1 kalır...
sonra diğerinde 1/kök3+kök2 var ya
onunda eşleniği kök3-kök2 dir onla çarparsakkk
payda yine 1 olur payımızzz kök3-kök2 olur
sonra en sonki kesre bak
eşleniği 5-2kök 6 olur payda 1 olur
bunların paydayı 1 yaptık
ayarlı dedim ya hepsi birbirini götürcekk
birinci kesrin kök2 si ile ikinci kesrin -kök2 götürüü dieğrleride öyle gidezekk ve
en son
5-1 kalıcaktırrrr... karışık yazarkennn ama anlatabildiysemm ne ala be bacımmmm...
Avrupa yakası canım bu akşam yazılıyorum Bakırköy karacan akademiye hadi hayırlısı olsun bakalım bende çalışıyorum hem iş hem kurs hem evlilik hazırlıkları :26:
slm arkadaşlar perfinya ben 2013 dgscilerden :) umutsuz bir yazı yazmıştım sınav sonrası çok şükür yerleştim sonucu yazarım demiştim ama teleştan unutmuşum . Kemerburgaz ünv hukuk fakültesine yerleştim arkadaşlar . sorusu olana yardımcı olabilirim
510 saat ders haftaiçi 3 akşam bir akşam türkçe bir akşam matematik bir akşam mantık ve geometri 1.100 tl ye yazıldım 7 taksit eğer ağustosta yazılsaydım 900tl ydi neyse ben karar verene kadar martta evlenicem canım iş+kurs+evlilik 3 ü bir arada umarım yaparız ben alt yapıma güveniyorum biraz türkçeye hiç çalışmıyorum sadece matematiği oss üzerinden yaklaşık 5 sene geçtiği için hatırlamıyorum çoğu şeyi dershaneye matematik ve düzenli çalışmak için yazıldım hayırlısı bakalım bayramdan sonra başlayacak
kızlar bir de başka bilgisayar dan geçiş yapmak isteyen var mı
çok iyi olur canım bilgisayar mühendisliği düşünüyorum teşekkür ederim :)Hayırlı, uğurlu olsun. Yürütürsün inşallah, merak etme.
İlk sayfadaki tablomuza bakabilirsin, var yani. Seni de tabloya ekleyeyim mi? :)
reca ederim bacım... evet bir çok çözümü olabilir:)Sağol canım, tabi ki çok iyi anlattın. Aslında dediğin gibi eşlenik soruları çok basit oluyor ama ben bunda takılmıştım. Gerçi, sonradan matematik öğretmeni olan bir arkadaşıma çözdürdüm soruyu. O da toplam sembolüyle çözdü, farklı bir bakış açısı oldu benim için :)
Hayırlı olsun inşallah.. oooo evlilik hazırlıkları da mı var?
Ayrıca, kursun fiyatı ne kadarmış?
Hayırlı, uğurlu olsun. Sevindim senin adına. Sınav nasıldı bu sene sence?
bende bilgisayar programcılığı bitirdim dgs ye gircem aynı zamanda kps de ama kpss den daha çok korkuyorum ve bol bol kitap okumak çok önemli benceAsiNaz çook güzel bir konu olmuş, öncelikle teşekkürler. Bu konu için üye oldum desem yeridir. Beni de listeye ekler misin lütfen Bilgisayar programcılığı bitirdim hem dgsye hem de kpssye hazırlanıyorum İstanbul'dayım, mat konularını obeb okek'e kadar bitirdim :)
Mat bitince diğer dersler için de böyle tablo yapacaksın değil mi, çok iyi olur yaparsann
çok iyi olur canım bilgisayar mühendisliği düşünüyorum teşekkür ederim :)
seneye yazın bu zamanlar bu sayfaya hepimiz kazandığmız yerleri yazarız inşallah o kadar çok istiyorum ki
reca ederim bacım... evet bir çok çözümü olabilir:)
AsiNaz çook güzel bir konu olmuş, öncelikle teşekkürler. Bu konu için üye oldum desem yeridir. Beni de listeye ekler misin lütfen Bilgisayar programcılığı bitirdim hem dgsye hem de kpssye hazırlanıyorum İstanbul'dayım, mat konularını obeb okek'e kadar bitirdim :)
Mat bitince diğer dersler için de böyle tablo yapacaksın değil mi, çok iyi olur yaparsann
bende bilgisayar programcılığı bitirdim dgs ye gircem aynı zamanda kps de ama kpss den daha çok korkuyorum ve bol bol kitap okumak çok önemli bence
bence de canım çok iyi düşünmüşsün hatta takıldığımız soruları da paylaşabiliriz bence..
iş ev yol ve master derkenn aöf ye kaydolarak donuk kaldımmm .sanmaki bu topice gelmemmişim bacım zaten bakarsan görürüdünnn değil topice internete dahi giremedim kaç gündür haftadırrr...Ekleyiverdimm Çalışmaya başladın mı?
İnşallah, Allah'tan hayırlısı canım :)
evett Bu arada topiğe gelmiyorsun, iyileştin mi kgokce?
Hoşgeldinnn, harikasın, çalışmaya başlamışsın. İstanbul'un hangi yakasındasın? Evet, diğer dersler için de yapacağım kısmetse. Umarım, ilerleyen günlerde bu sayfayı daha verimli hale getiririz. Diğer kpss topiklerine de bakabilirsin, onlar benim topiğimden daha da güzeller
Bir de kaynak kitabın nedir matematikte?
Evet Hazal, haklısın. Ama okuduğunu anlamakta çok çok önemli. Aslında topiğe kitaplarla ilgili tablo da yapabiliriz. Kafamda çok fikir var da
Mesela, çözdüğümüz soru sayılarını yazarız. Ne kadar çözdüğümüzü biliriz en azından.
*****************************************************************************************
Bugün yaş problemlerini bitirdim, toplamda 62 soru çözmüş oldummm
iş ev yol ve master derkenn aöf ye kaydolarak donuk kaldımmm .sanmaki bu topice gelmemmişim bacım zaten bakarsan görürüdünnn değil topice internete dahi giremedim kaç gündür haftadırrr...
yine başın ağrıyormuşşş ne diyim geçmişler olaaa.. yüzdelerde kolaylıklar diliyorum
karışım sorularındaki yüzdelere ağırlık vermeni öneririm bacım
başınınnn ağrısına ilaç almana sevidimm acil şifalar bacım....Çalışıyor muydun sen, ayrıca master dediğin nedir canım? Benim başım hala ağrıyor ama Allahıma şükürler olsun, ilaç kullanmaya başladım, ağrıların şiddeyti azaldı. Sen iyileştin mi?
Yüzde problemlerimi bitirdim bugün, beni biraz zorladı Zaten pek sevmem problemleri
Yarın karışım problemlerine başlayacağım, dediğini de unutmayacağım, sağol :)