- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 198
bu soğukta elektirikler gitti ev buuzzz oldu yeni geldi bende anca geldim yanınıza dellendim yaw
Aaay canım kıyamam bilmem mi soğukta kalmak ne demek. bizim de bugün bir ara kesildi. Zaten su, elektrik, ve doğalgaz aynı anda zor bulunuyor buralarda :) Allah'tan ev soğumadan geri geldi. Sanki ücra bir köyde yaşıyoruz. Başkentin göbeğinde ne haldeyiz.
sonunda bebişimiz gelsinde annesi bir kaç gün geç başla nolcakki...
kolay bayatlamayan bi kurabiye bi düşüneyim hıımmmmm...
bu tarifi herkes çok beğeniyor şeker hamurlu kurabiye yapıyorum bu kurabiyeyi orda kullanıyorum çok güzel tadı...
inşallah sende beğenirsin..
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
250 gram tereyağ
aldığı kadar un....
yapılışı aynen şöyle ;
tereyağ oda sıcaklığında bekletip iyice yumuşamalı asla eritilmemeli..bu esnada yumi ve pudra şekeri çırpılır üzerine tereyağ ve mısır nişastası eklenir yoğurulur son olarakta azar azar un ilave edilir hamur ele ve karıştırma kabına yapışmıyorsa tamamdır..şekil verme aşamasına geçmeden önce buzdolabında 15 dk bekletilir...
ayrıca sıcak fırına sürülmeli kurabiyeler soğuk ya da ılık fırın olursa yağ erir ve kurabiyelerde yayılma olur pişerken...180 derecede rengi dönmeden beyaz kalacak şekilde pişir..
bak ben bu detayı kaçırmışım ne büyük sevap almışsın canım Allahrazı olsun senden..
dediğin gibi riskleri var inşallah sorun olmaz tedavine devam edersin
Canım çok sağol! Bunu deneyeceğim. Hem kolay hem lezzetli görünüyor. Ayrıca ben hep o kurabiyelerin nasıl yapıldığını merak ederdim. Çünkü sağlam olurlar ve bayatlamazlar hemen. Tekrar teşekkür ederim. Kurabiye kalıbım yok benim. Alayım yarın. Yıldızlar çok güzel olmuş :)
Canım bak demin çektim bunu:
Canım ben hiç böyle güzel kestane görmedim! 2 tane çok önemli sorum var. Bunların cinsi ne? Ve nasıl pişirdin?
Selam kızlar nabersiniz bi türlü yazamıyorum
Net gidiyo
Bugn harnup macunu aldım
Aktarım tavsiye etti
İnllah iyi gelir
Aaa canım eşine de yedirebilirsin sanırım ondan. Biz keçiboynuzu kürü yapmıştık. İnanılmaz işe yarıyor. Umarım sende de yarar.
wauwwwwwww o kestanalerin ağzı nasıl açılmış öleeee
ellerine sağlık canım..
ben kestane yiyemiyorum içinde kurt vardır düşüncesi beni kestaneden soğuttu
Canım merak etme fırında pişirirken kurtlar sıcaktan kaçmak için dışarı çıkıyor