Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydın demeyi unutup mesajları cevaplamaya geçmişim çok ayıp
Güzel haftasonlarımız olsun herşey dilediğiniz gibi gerçekleşsin
günaydın
benim tedavi tarihim belli değil ama benide ekleyebilirsin listeye
yaş 30 ,erkek infertilitesi ,6. deneme..
bu arada bu ohss nasıl oluyo anlatırmısın:26:
merhabalar bızde bu sene 2 tedavımıze baslamayı dusunuyoruz benıde lısteye eklersenız sevınırım yasım 23 5,5 yıllık evlıyım ılk tedavımızden olan 15 aylık bır kızım var.bende sorun pko esımde sperm sayısı dusuk..allah hepımızın gonlune gore versın.....
sağol canım açıklaman içinsende bu işin profu olmuşsun sanırımgünaydın melekcim eklerim hemen listeye...
ohss demek fena bişi herkeste olmuyor çok şükür genelde fazla yumisi olanlar ve pko lular risk altında...
yumurtalıkları uyarıcı iğneleri vurduğumuzda iğnenin yan etkisi oluşuyor yani yumurtalıklar aşırı uyarılıyor ve e2 denen östrojen hormonumuz fırlıyor bu arada daha yumiler istenilen büyüklüğe gelmemiş olabiliyor ve e2 5000 ni geçip yumilerde toplanma aşamasına gelememişse tedavi iptal oluyor..e2 yüksek seyretmesine rağmen yumiler büyümüşse o zaman opuya giriyorsun yumiler toplanıyor dölleniyor donduruluyor transfer başka zamana erteleniyor...bir durumda e2 sınırlarda çıkıp opuya giriyorsan ohss riskini göze alıp transferide olabiliyorsun ben gibi ve ohss oluyorsun hafif orta ve ağır seyreden durumları var ben orta sevide iken hastaneye yatırıldım ağır durumlarda vücuttan iğne ile su çekiliyor ohss de vücutta sıvı birikimi oluyor bir arkadaşımızın 15 litre su çekilmişti ve hayati riski vardı yoğun bakımda kaldı bir süre...ohss çatlatma iğnesini vurduktan sonraki günlerde ortaya çıkıyor yani bhcg ohss nin aktif hale gelmesini sağlıyor iğneyi olmazsan ohss de olmazsın...e2 değerin yüksekse ve çatlatma iğnesi oluyorsan büyük ihtimal ohss olacaksın demektir...aynı zamanda transfer olup gebe kaldıysan yine ohss olabilirsin dediğim gibi bhcg aktif hale getiriyor ohss yi...mesela bazı hatunlar test gününü beklerken ohss oldular sebebide embriyo tutunmuş ve gebe kalmışlar bhcg salgılandığı için ohss olmuşlardı...ohss bir gebelik belirtisidir...
Gunaydin kizlarr:):) beni de ekleyin lutfenn 26 yasindayim 2. Denemem bahceci fulya olcak insallah ocakta sorun morfoloji
Gunaydin kizlarr:):) beni de ekleyin lutfenn 26 yasindayim 2. Denemem bahceci fulya olcak insallah ocakta sorun morfoloji
hoşgeldin musmutlu kıız inş bu tedavide hamile kalırsın mussmutlu olursun
sağol canım açıklaman içinsende bu işin profu olmuşsun sanırım
ya benim bu son tedavimde yumurtalar toplandıktan sonra çook şiddetli ağrım sancım oldu sanki doğum yapıcakmışım gibi :18::18:ve bide göbeğim sanki 3 4 aylık hamileymişim gibi şişti o yüzden sordum benim daha önceki tedavilerimde 20 civarı yumurtam oluyodu bu kez 10 yumurtam oluşmuştu yumurta sayım az dı ama anlamadımofff ya deneme tahtası olduk resmen
Caniiim merhaba nasilsinnn?? insallah hepberaber hamile kalicaz bu kez naptin sen nereye karar verdin? Dna hasar testi falan yaptirdinizmi?
bilmiyorum canım ne oldu ama bende ohss den şüphelndim çook sancım oldu ama ve de şiştim bi arkadaşta kalmıştık istanbulda o bile diyodu aynı hamile gibisinyumurtalar toplandıktan sonra sadece transfer için gittik merkeze ve dr lar görmedi o halimi...rica ederim ne demek..
mecburen prof olduk yaşaya yaşaya...
anlattıklarına göre sendede ohss oluşmuş aynen hamileymişsin gibi şişiyorsun fazla yumi toplanması şart değil sadece fazla yumi toplananlar ve pko lu olanlar risk altında canım...diğer topikte benkayra vardı e2 değeri normaldi aslında ama transferden sonra hafif şiddette ohss oldu sıvı birikimi görülmüştü ultrasonda meğerse ikizlere gebeymiş belli sebepleri olsada ohss nin hiç bir sebep yokkende aniden iğnelerin yan etkisi oluşabiliyor...
bilmiyorum canım ne oldu ama bende ohss den şüphelndim çook sancım oldu ama ve de şiştim bi arkadaşta kalmıştık istanbulda o bile diyodu aynı hamile gibisinyumurtalar toplandıktan sonra sadece transfer için gittik merkeze ve dr lar görmedi o halimi...
benkayrayı biliyorum şubat tüpçülerinden di ve sanırım üçüz lere hamileydi:26:
darısı başımızadoktor görüp ultrasonda bakaydı büyük ihtimal sıvı birikimi yüzünden şiştiğini görürdünüz tatlım...
benkayra tüp bebek günlüğümüzde takılıyordu belkide yazmıştır şubat tüpçülerine bilmiyorum ama ikizlere gebe kaldı doğurdu hatta iki minnak kızı kollarında 2 aylık olcaklar nerdeyse
bi kahvaltı yapayım ölcem açlıktan anne olamadan
iyiyim canım yeni dr arayışları içindeyim ...haziranda ki hayal kırıklığından sonra anca toparlandım ama durmak yok yola devam..
ya haziran tüpçülerinin listesinde hamile kalmayan çook az kişi kalmıştı listeye baktıça çook inandırmıştım kendiimi olacağına..
henüz merkeze karar vermedim ama seval hanımın merkezi içime yattı biraz...
eşim daha yaptırmadı testi gitmedi daha bugünlerde yoğun işleri o yüzden bide ankara uzak bize ama gidicek..siz memnun kaldınız mı kaan beyden:26:
merhaba hoşgeldin minik tüp kızınla
demek kardeş zamanı geldi
çok ta gençsin ne güzel
listemize ekliyorum tatlım...