• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
merhabayıınn:3::3::3::3::3:
hayırlı uğurlu ve bol bebişli olsun topiğin güldenim..
çifter çifter olsun bebişler inşallaahh..

Selam canım benide listeye eklermisin inşşş hepimizn son tedavileri olur tatlımm:16::16:

32 ysındayım sorunum rezereve düşüklülügü 5 kere tüp denedim fakat 2 kere trsfer oldu:14::14:

listede 33 kişi olucm sanırım tatlım yni 33 yaşımd ugurlu gelir inşAllah:16:

Kısa zamanda nasip olursa tekrar başlmak istiyorum

İyi akşamlar kızlar...:16::16::16:

Kızlar tüp bebek öncesi beslenmeyle ilgili nelere dikkat etmeliyiz ne yeyip içmeli yada yememeliyiz bilgilerimizi paylaşalım lütfen.
Benim tek bildiğim haftada 3 kere balık omega 3 tüketmek gerektiğimiz.

Kızlar evde değildim bütün gün şimdi eve geçiyorum ilk fırsatta gelmeye çalışiciimmmmm:16::16:

yaa canım sen neden üzülüosun hiçde az değil ayrıca, önemli olan kaliteleri inan bana eğer rakam önemli olsaydı ben 10 tane doğurmuştum bi denemde 40 yumurtam oldu ama sonuç 0 ,o yüzden hayırlısı de ve rabbim isterse 1 den 2 yapıyor inan bana

bi tanıdığımın tek embriyosu oldu bebiş kondu, içinde bölündü ikizi oldu ve de doğurdu maşallah çok sağlıklılar teyzesi.:21::46:
Çok TSK ederim kuzum hepiniz moral oluyorsunuz iyiki varsınız Rabbim hepimize evlat nasip etsin inş :16::16:Masalllahhh ikizlere :nazar:Darısı bizlere :54:

Kızlar tüp bebek öncesi beslenmeyle ilgili nelere dikkat etmeliyiz ne yeyip içmeli yada yememeliyiz bilgilerimizi paylaşalım lütfen.
Benim tek bildiğim haftada 3 kere balık omega 3 tüketmek gerektiğimiz.

canjm klasik oldu gerci ama ben bal tarcin corekotu karisimi ve incir kurune baslayacagim
erkeklere tup bebek merkezlerinde nar tavsiye ediyorlarmis tam da zamani ayrica arisutu polen de tavsiyeler aarasinda

selam tatlım nasılsın bugün:16:

moralini hiç bozma 5 yumurta çok iyi rezerv azlığında tek yumilerle gebe kalıyor kızlar Rabbim ol desin yeterki...
rezerv azlığını yaşayan o kadar çok arkadaş biliyorum ki gebe kalamayan çok az biraz uğraşıyorlar tedavileri iptal oluyor vs..ama er yada geç gebe kaldılar sende bu tedavinde kalırsın inşallah:16:
İnş canım cumartesiyi iple çekiyorum yumuşlar ne durumdalar acaba :26:Dr ne dicekkk offfff :18::18:

melindam meliten insalllah test sonuclari yuzunuz guldurur ilk annelerimizden olursunuz

Günaydın herkese canlar, umut dolu güzel bir gün olsun.

Dün biliyorsunuz transferim yapıldı. Çok güzel bir duygu. İçime bir ışık damlası bıraktılar Amayaa'nın dediği gibi :nazar: Anneme söyleyince hemen isim buldu bebeğe, Damla olsun, yok yok Işık Damla olsun diye…:1:
Pazartesiye kadar rapor aldım, evdeyim.
Önce embriyologla görüştüm, yola devam eden 5 yumurtam olduğunu, en iyi gelişeni yerleştireceklerini söyledi. Diğerlerinin durumu – dondurulup dondurulmayacağı bugün belli olacakmış, gelişimine devam edenleri dondurup haber verecekler. Umarım hepsi birden ziyan olmaz…
Embriyolog, hemşire ve doktorla yaptığım konuşmalarda beni şaşırtan ve rahatlatan pek çok nokta oldu. Sizinle de paylaşmak istedim. Onların sözünü dinleyip dinlememek size kalmış tabii ama Bahçeci ekibi biliyorsunuz son derece profesyonel ve bu işi bilen bir ekip….
  • - Transferden sonra ya da ertesi gün hafif bir akıntı – ıslaklık olabilir. Bu sadece rahim ağzını temizledikleri ilacın kalıntısıdır, embriyonun düşmesi söz konusu değildir.
  • - Sizin öksürmeniz, hapşurmanız, merdiven çıkmanız, bir yere uzanmanız ya da eğilmenizle embriyonuz düşmez. Ahttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/gamyoncu.gifraba fren yaptı, tümseğe çıktı falan diye de düşmez. Kendinizi sıkmayın.
  • - Transfer sonrası 3 gün evinizde dinlenmenizi öneriyoruz. Ancak günlük yaşam aktivitelerinizi yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Komşunuza gidin, yemeğinizi yapın, kitap okuyun, film izleyin…
  • - Sürekli yatmak; vücuda oksijen alımını ve kan dolaşımını yavaşlattığı için TAVSİYE EDİLMEZ. Embriyonun tutunmak için bol bol kana ve oksijene ihtiyacı vardır. Ağır egzersiz yapmadığınız, ağır ve yorucu işler yapmadığınız sürece günlük hayatınıza devam etmeniz bebişin yararınadır.
  • - Göğüslerde dolgunluk ve ağrı, adet görecek gibi hissetmek, damla şeklimde pembe-kırmızı akıntı olabilir. Transferin başarılı ya da başarısız olduğu anlamına gelmez. Kendinizde belirti aramayınız, kendinizi strese sokmayınız.
  • - Gebelik testine kadar cinsel ilişkiye girmeyiniz.
  • - Transferin ertesi günü ayakta, ılık ve kısa bir duş almanızda hiçbir sakınca yoktur.
  • - Sigara, alkol, kahve, kola ve tüm bitki çayları yasak. Ama normal siyah çay içilebilir (abartmadan). Aşırı baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçınıp bol bol protein, taze sebze meyve yemek önerilir.
  • - Kabız olmamaya dikkat ediniz. Olursanız Duphalac adlı şurubu günde 3 kez öğün öncelerinde içebilirsiniz.
  • - Ağrınız olursa minoset içebilirsiniz.
  • - Yüzüstü ya da yan yatmakta sakınca yoktur.
  • - Ananas, kabak çekirdeği, dut kurusu vb. önerip önermediklerini de sordum. “bilimsel bir dayanağı yok, ama kendinizi iyi hissedecekseniz tüketebilirsiniz” dediler.

Sonuç olarak canlar, ben yine de 3 gün falan banyo yapmamaya çalışacağım, sırt üstü yatmaya alışmaya çalışacağım ve kabak çekirdeği ve ananası ihmal etmeyeceğim. Ne olur ne olmaz diye, zararı yok ama belki faydası olur diye.
Ama yemeğini bile yatağında yiyenler, tuvalet hariç yataktan çıkmayanlar ve 2 hafta kadar yıkanmayanlar yaptıklarının iyi bir şey olmadığını bilsin istedim… Süreci bu kadar zor, büyük ve eziyetli bir hale getirirsek negatif bir sonuç aldığımızda yaşadığımız üzüntü de daha ağır olur. Devam etme gücünü de daha zor buluruz.
Yukarıda size yazdığım her şeyi ekip bizzat söyledi. “Bundan sonrası için sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok, kendinizi yıpratmadan 12 gün bekleyeceksiniz” hepsi bu dediler. Hatta embriyolog şöyle bir örnek verdi: Normal hamileliklerde, bu dönemde kimse hamile olduğunu dahi bilmez, hatta bu yüzden alkol-sigara tüketiyorsa devam eder, kendine özen göstermez, her türlü yanlışı yapabilir. Ama o bebek olacaksa yine olur, yine olur.
Bizim artık dua edip olumlu düşünmemiz lazım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
İşte böyle kızlar, çok uzun yazdım biliyorum ama bunların çok önemli olduğunu düşündüm ben. Umarım size de faydalı olmuştur. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. Ben dün transfer sonrası eşimle market alış verişi yaptım, geldim eve yemek yaptım. Bugün de evde tek başıma normal bir hayat sürüyorum. :3:
Hepinizi öpüyorum göbüşlerden :16::16::16:

canım öncelikle tedavin inşlh hayırla sonuçlanır, paylaşımın içinde tşk ederiz aslına herşey beyinde bitiyor önemli olan bence rahat olmak ama malesef ben olamıyorum :(

kızlar tedavi öncesi yaptığım kısaca yazmak istiyorum;
beslenmede yeşillik tüketmeye çalışıyorum,
- günlük meyve,
- bol su,
- k. kaysı
-k.incir
- kan üzümü tüketiyorum birde folbiol vitamin
ama asıl önemli olan psıkolojik nasıl rahatlarım onu beceremiyorum :( bilen varmı

- günlük meyve,
- bol su,
- k. kaysı
-k.incir
ama asıl önemli olan psıkolojik nasıl rahatlarım onu beceremiyorum :( bilen varmı

İnşallah sonucun pozitif olur
Bol bol dua et 707 defa ya varis çek
Ve bebekleri.nle konuş
Stres olmak normal ama pozitif olmanı öneririm
Birazda yürüyüş yap canım
Ben yas varis çekerken yürüyordum
Yeni tedsavimde de yürüyecem evde
Birde çiçek aı bana arkadaşım getirmişti onunla çok konuştum:34:

ben içiyodum ama iki aydır içmiyorum niyeyse yarın sabah hatta b ugece başlayayım yine içmeye özellikle pko ya çok iyi geliyo bendede işe yaramaya başlamıştı ama üşengeçliğimden bıraktım :53::53::53::53::53:

hemen başla hemde hemen benim yerimede iç güldenin niyetine şifa olsun de hüplet gebe kalayım inşallah:1:
ben bulamıyom ya içmek için:1:

- günlük meyve,
- bol su,
- k. kaysı
-k.incir

aynen canım herşeyi tam yapsakta önemli olan psikoloji rahat olmak o kadar iğne tedavi derken nasıl rahat olunabilir bilmiyorum bunun için merkezlerin terapileri oluyor destek almakmı lazım acaba:26:

İnşallah sonucun pozitif olur
Bol bol dua et 707 defa ya varis çek
Ve bebekleri.nle konuş
Stres olmak normal ama pozitif olmanı öneririm
Birazda yürüyüş yap canım
Ben yas varis çekerken yürüyordum
Yeni tedsavimde de yürüyecem evde
Birde çiçek aı bana arkadaşım getirmişti onunla çok konuştum:34:

saol canım inşlh Rabbim hepimizin emeklerini karşılığını versin.
Dua evet dua olmasa ne yapardık çok şükür dua ile rahatlıycam herhalde.. Tıransfer sonrası rapor almayı düşünüyorum evde dinlenerk vakit geçirmeyi düşünüyorum inşlh..

merhabayıınn:3::3::3::3::3:
hayırlı uğurlu ve bol bebişli olsun topiğin güldenim..
çifter çifter olsun bebişler inşallaahh..

oyyyy kimler gelmiş fenerli kişi gelmiş:1:
hep beraber olsun hayırlı hamişli inşallah...
senide bu topikte gebe bırakayım diyorum yeni topik yeni sinerji :1:

aynen canım herşeyi tam yapsakta önemli olan psikoloji rahat olmak o kadar iğne tedavi derken nasıl rahat olunabilir bilmiyorum bunun için merkezlerin terapileri oluyor destek almakmı lazım acaba:26:

ah gülden ahh nasıl yenicez bu stersi valla bilmiyorum :(((

hemen başla hemde hemen benim yerimede iç güldenin niyetine şifa olsun de hüplet gebe kalayım inşallah:1:
ben bulamıyom ya içmek için:1:

Ayy. Gülden bende pco yok ama kilo var
Yumurtamda hep bitanecik oluyo
Bende alayımmı
Ama ben doğum kont. Hapı kullanıyorum
Rahimi temizlemek i.çin tedaviye kadar kulan dedi
Sen nedersin infolic miydi onu kullanıyım mı dr hanım:9:

Back