• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
egunalcim tup bebekte uzun ve kisa protokol hakkinda bilgilendirirmisin rica etsem

Son düzenleme:
egunalcim tup bebekte uzun ve kisa protokol hakkinda bilgilendirirmisin rica etsem

tabiki canım buyur:42:

TÜP BEBEKTE UZUN VE KISA PROTOKOL
Uzun Protokol
Tedaviye adetin 21. günü Yumurtalıkları Baskılayıcı İlaçlar ile başlanır.

Bu ilaçlara başladıktan yaklaşık on gün sonra göreceğiniz adetin 2. gününde bu baskılayıcı ilaçlara ek olarak yumurta geliştirici ilaçlarınıza başlanır.
Her iki ilaç birlikte 10-12 gün kullanılır.Gelişen yumurtalar istenen büyüklüğe ulaştığında Yumurta Çatlatma iğneniz verilir ve bu iğneyi takip eden 34-36. saatte Yumurta Toplama İşlemi (OPU) yapılır.

OPU işleminden sonra mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir ve OPU’yu takip eden 2. ,3. – 5. günlerden birinde Embriyo Transfer işleminiz gerçekleşir.

OPU işleminden sonra embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak için Luteal Faz Desteği bir takım ilaçlarla sağlanır.Bu ilaçların kullanımını doktorunuz söylemeden kesmemelisiniz.

Bu bekleyiş Embriyo Transferinden sonraki 10.ya da 12. günde yapılan kanda gebelik testi (Beta HCG) sonucunu almanızla sona erer.

Kısa Protokol
Tedaviye adetin 2. günü yumurta geliştirici iğneler ile başlanır.Bu dönemde sık aralıklarla doktorunuz yumurtaların gelişimini gözlemek için sizi merkeze çağıracaktır.

Yumurta geliştirici ilaçlar ile gelişen yumurtaların erken çatlamalarını engellemek için tedavi başladıktan 5-7 gün sonra yumurtalarınızın çatlamalarını önleyici ilaçlar yumurta geliştirici ilaçlara ek olarak verilmeye başlanır.Yumurta geliştirici ilaçların dozunda yumurtaların gelişimi izlenerek değişiklikler yapılabilir.
Ortalama 12-15 gün süren bu ilaç tedavisinin sonunda size yumurta çatlatma iğnesi de denilen HCG’niz verilir ve bu enjeksiyondan 34-36 saat sonra Yumurta Toplama İşleminiz(OPU) yapılır.

Yumurta Toplama İşleminden sonra Embriyo Transferine kadar Embriyoloji laboratuarında Embriyolog tarafından hassas bir çalışma başlar,mikroenjeksiyon yöntemi ile elde edilen embriyoların gelişimleri izlenir,
bu gelişimlere göre en uygun transfer günü belirlenir ,Yumurta Toplama işlemini takip eden 2,3 ya da 5. günde embriyoların transferi gerçekleşir.

OPU’dan sonra farklı ilaçlarla embriyoların anne rahmine tutunmasını sağlamak amacıyla Luteal Faz Desteği verilir.

İlk kanda gebelik testinin yapıldığı Embriyo Transferinden sonraki 10. ya da 12. günde tedavinin sonucu belli olur.

Günaydııınnnn topik halkı :16:
Güzel bir hafta bizimle olsun inşallah:16:

bugun nursude nin kontrolu var gelismelerden haberdar eder insallah
insallah bu sene hepmiz o hayalini kurdugumuz kucuk kucuk coraplari yelekleri zibinlari giydirecegimiz pembisli mavisli odalar yapicagimiz kucagimiza aldigimizda cennet kokusunu icimize cektigimiz bebeklerimize kavzsuruz

yeni topik hayırlı olsun benide katın

sorun: pco
merkez: istanbul eurofertil
4.deneme

4.5 yıllık evlilik

1 doğal yolla gebelik rahim içi gelişme geriliği erken doğumla bebek kaybı..

.........haziran 2013 te başlayan tüpbebek serüveni.........

1.deneme 1 adet 5.gün 1.kalite embriyo ile -negatif
2.deneme dondurulmuş 1 adet 1.kalite embriyo ile-kimyasal gebelik
3.deneme2 adet 5.gün 1.kalite embriyo ile -kimyasal gebelik

4.deneme bu ay yapılacak olan karyotip analiz(kromozom testi)rahim filmi,histereskopi sonrasında ocak adetiyle Allah kısmet ederse başlayacak

herkese bolşanslı bol bebeişli 2014 yılı olsun inşallah :)))

bugun nursude nin kontrolu var gelismelerden haberdar eder insallah
insallah bu sene hepmiz o hayalini kurdugumuz kucuk kucuk coraplari yelekleri zibinlari giydirecegimiz pembisli mavisli odalar yapicagimiz kucagimiza aldigimizda cennet kokusunu icimize cektigimiz bebeklerimize kavzsuruz

evet canım narsudenin kontrolü vardı yumiler ne alemde acaba bilgilendirir inşallah bizi ve güzel temennilerine yürekten Amin diyorum inşallah diyorum:16:

yeni topik hayırlı olsun benide katın

sorun: pco
merkez: istanbul eurofertil
4.deneme

4.5 yıllık evlilik

1 doğal yolla gebelik rahim içi gelişme geriliği erken doğumla bebek kaybı..

.........haziran 2013 te başlayan tüpbebek serüveni.........

1.deneme 1 adet 5.gün 1.kalite embriyo ile -negatif
2.deneme dondurulmuş 1 adet 1.kalite embriyo ile-kimyasal gebelik
3.deneme2 adet 5.gün 1.kalite embriyo ile -kimyasal gebelik

4.deneme bu ay yapılacak olan karyotip analiz(kromozom testi)rahim filmi,histereskopi sonrasında ocak adetiyle Allah kısmet ederse başlayacak

herkese bolşanslı bol bebeişli 2014 yılı olsun inşallah :)))

hoşgeldin tatlım ekliyorum hemen...
sendemi pko lusun resmen pko lular topiği olma yolunda ilerliyoruz:1:
kimyasal gebelikler neden oluşuyor o önemli bu testlerlede belli olur sanırım:16:

Kizlarr ben arisutu kullanayim diyorum bu aydan itibaren, kullanan oldumu hic aranizda?

ben kullanmadım ama kullananlar çok oldu canım zararı yoktur fayası var sonuçta bence kullan..
arı sütü kullananların gebelik haberlerini aldım tabii direk etkilimidir bilmiyorum yumi kalitesinde fayda sağlıyordur kesin:16:
polen ve arı sütünü bir arada kullanıyorlar genelde bende bir ara taktım buna ve önce polen sipariş verdim ona başladım alerjik bir bünyem var bir iki kullanımdan sonra alerji oldum ve arı sütüde almadım polenide bıraktım bu konuda başarısızım ben anlayacağın ama aklıma tek başına arı sütü kullanmak da gelmedi düşünebilirim...

Son düzenleme:
Kızlar sizlerden ricam herkes yaş,deneme sayısı,merkez,tedavi sebebi ve tedaviye başlayacağı muhtemel zamanı yazsın liste oluşturacağım ve listemiz topiğin ilk sayfasında ilk mesajda sabit olarak kalacak düzenlemeleri güncellemeleri yapacağım zaman ilerledikçe...

Merhaba, pko'lular toplanmış madem bensiz olmaz.:1:
Listeye beni de ekleyin lütfen...
Yaş 31, ilk denemem, yarın (10 Aralık) transferim var, Bahçeci Fulya'ya gidiyorum. Bende pko eşimde sayı-hareketlilik-morfoloji problemleri var. Yarın 5. gün embriyosu transfer edilecek. 9 tane toplandı, 6'sı yola devam ediyor.
Hamile kalsam da kalamasam da yanınızda olmak ve desteklemeyi çok isterim...

şu ana kadar defalarca aşılama ve tüp bebek yaptırıp sonuca ulaşmayan arkadaşlar görüyorum.ve inanın çok üzülüyorum.benim ilk tedavimde tutmuştu.9 ay boyunca hiç sorunsuz bir gebelik yaşadım.ama doğumdan bir gün önce bıraktı kızım beni....o günden beri neden neden diye soruyorum ama cevap yok.sakın yanlış anlaşılmasın, sizi üzmek için değil moral vermek için anlatıyorum. olmuyorsa da bir sebebi vardır, hayırlısı böyledir, daha zamanı değildir diye düşünün lütfen.unutmayın herşeyin başı moral. her tedavinizde hakkınızda hayırlısını isteyin...

Hikayen beni çok etkiledi, çok üzüldüm. Büyük bir acı yaşamışsın, umarım son olur. Allah sana en kısa zamanda bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, başka acı göstermesin.

ben kullanmadım ama kullananlar çok oldu canım zararı yoktur fayası var sonuçta bence kullan..
arı sütü kullananların gebelik haberlerini aldım tabii direk etkilimidir bilmiyorum yumi kalitesinde fayda sağlıyordur kesin:16:
polen ve arı sütünü bir arada kullanıyorlar genelde bende bir ara taktım buna ve önce polen sipariş verdim ona başladım alerjik bir bünyem var bir iki kullanımdan sonra alerji oldum ve arı sütüde almadım polenide bıraktım bu konuda başarısızım ben anlayacağın ama aklıma tek başına arı sütü kullanmak da gelmedi düşünebilirim...

Cok gecmis olsun cicim. Polen alerji yapiyo ama arisutunun alerjik biseyi yok diye biliyorum. Acikcasi ben karisim olarak kullanmak istemiyorum cunku kilo yapiyor, zaten igneler yeterince sisiriyo bide o eklensin istemiyorum. Gecenlerde okudum yumurta rezervi az olan bir arkadas kullanmis o ay 5 yumurtasi da 5. Gune gitmis ve suan hamileymis. Onu okuyunca bi arastirayim dedim. Senden de gazi aldim hemen bulayim da baslayayim :)

hosgeldin monicagaller yarinki transferinde Allah yardimcin olsun ilk gebelik haberini senden aliriz.insallah

Yaş 31, ilk denemem, yarın (10 Aralık) transferim var, Bahçeci Fulya'ya gidiyorum. Bende pko eşimde sayı-hareketlilik-morfoloji problemleri var. Yarın 5. gün embriyosu transfer edilecek. 9 tane toplandı, 6'sı yola devam ediyor.

Hosgeldiiiin :) insallah ilk hamile haberini senden alirizz canimm

almazmıyız hiç hoşgeldin pkolum:1::1::1:
2014 uzuuunnn koskoca bir yıl hepimizin gebe kalması için yeterli bi süre gebe kalcaz işte o kadaarrrrr:16:
5.güne giden hiç ama hiiççç embriyom olmadıki benim ezikmiyim ben yazık bana dimi acıyın bana:1::1:
hayırlı sonu bebekli olsun tedavinin en zorunu atlatmışsın canım ne güzel transfer zamanı gelmiş belliki donmuş embriyonda olcak:nazar:

Cok gecmis olsun cicim. Polen alerji yapiyo ama arisutunun alerjik biseyi yok diye biliyorum. Acikcasi ben karisim olarak kullanmak istemiyorum cunku kilo yapiyor, zaten igneler yeterince sisiriyo bide o eklensin istemiyorum. Gecenlerde okudum yumurta rezervi az olan bir arkadas kullanmis o ay 5 yumurtasi da 5. Gune gitmis ve suan hamileymis. Onu okuyunca bi arastirayim dedim. Senden de gazi aldim hemen bulayim da baslayayim :)

sağol tatlım...
arı sütü bencede çok etkilidir bendemi alsam ne bak kanıma girdin:1:

Ağzınız bal yesin kızlar. :16::16::16::54::54::54:
İnşallah ilk güzel haberi benden alırsınız ardımdan da tek tek hepinizin sevincini paylaşırız birlikte.
Allah isteyen herkese sağlıklı yavrular nasip etsin... Öpüyorum hepinizi.

Back