bebişler büyüüdükçe reflüden muzdaripleşeceğiz ben 7 ayı şurupla geçirmiştim şuruptan kule yapmıştım resmen :26::26::26::26:
Canımmm nasılsınnnn??? 8 haftalık olmuşssun bile
Ya şu aile hekimliği konusunda bişi sorucam... Bizim burda aile hekimliğine gitmiştim 4 ay önce felan beni kaydetmediler tüm doktorlar dolu vs öyle sinirlendim ki... Kaydım hala İstanbul da ve buraya kaydetmiyorlar taa uzak bir yeri söylediler oraya da ben gitmedim acil bişi olsa o kadar uzak bir yer ki neden gidip oraya kaydolayım.. Ama şu an gebeyim ve hiçbir yere kaydım yok napmalıyım bilmiyorum ben kendi mahallemdeki aile hekimliğine kaydolmak istiyorum gebeyim desem de mi kaydetmezler acaba hiç bilmiyorum :S
Canım ikametimizi aldık muhtara kaydımızı da yaptık zaten.. Ona rağmen almadılar.. Bir kere daha gidicem bu sefer hamileyim dicem bakalım ne olacak.. Anlamadım ki.. Uzak bir mahalleye kayıt yaptırınca ne anlamı kalacak hamile hamile zaten gidip gelemem
Selam pericimmm:) Hayatım şu an gebesin ve sağlık ocağına gitsen senin kaydını alırlar gebe olduğun için. 5 yaş ve altı çocuğu olan anneyi ve çocuklarını en yakın sağlık ocakları kaydediyor bilgin olsun.. Mesela ben evime en yakın sağlık ocağına kayıtlıyım, ama eşim daha uzak bir sağlık ocağına kayıtlı.. Bu kural senin için de geçerli.. 4 ay önce gittiğinde muhtemelen gebe değildin diye düşünüyorum..
anladım canım ama işte dediğim gibi kabul etmeme gibi bir lüksleri yok. bak bakanlığın int. sitesinde şöyle bir açıklama var:
"Kişilerin aile hekimlerine ilk kaydı, aile hekimliği uygulamalarına yeni geçilen illerde sağlık müdürlüğü tarafından ikamet ettikleri bölge göz önünde bulundurularak yapılır. Bir aile hekimine kayıtlı olmayan kişiler, kendilerine en yakın aile sağlığı merkezine, toplum sağlığı merkezine ya da il sağlık müdürlüğüne müracaat ederek bir aile hekimine kayıt yaptırabilirler."
bunları belirt. sana en yakın neresiyse oraya kayıt yaptırmak senin hakkın. Olmazsa il sağlık müdürlüğüne dilekçeni verirsin.
Beni sağlık ocağındaki hemşire kendi aradı. Bir sürü bilgi verdi, ilgilendi, tel. no.sunu verdi istediğiniz zaman arayabilirsiniz dedi.
ayy gerçekten mî yaa :'( ben de son 1 haftadır mide yanmasından ölüyorummzatn reflüm vardı iyice azdı heralde. gece-gündüz yanmam var sürekli. şurup gaviscon mu içtin? ya bu böyle devam mı eder dersin? bi de azcık yesem de sürekli hıçkırık tutuyo beni.
mrb arkadaslar dun gece hafıf kahverengı leke geldı bıraz endıselendım acaba bu durum normalmı yoksa başka bıseymı bılgısı olan varmı bu konuda korkuorum
:) bende de durum aynı.kendi evimdeyim sıkılıyorum annemlere kaçıyorum.annemlere gidiyorum kardeşim 8 aylık hamile onu gördükçe korkuyorum içim sıkılıyor ordan da kaçıyorum.ne yapcağımı şaşırdım artık.
canım önce ikametini al bulunduğun yere, sonra muhtara gidip kaydını yaptır. o bölgede oturduktan sonra aile hekiminin seni kabul etmeme gibi bir tercihi olamaz. çok yoğunlar onlara da hak vermek lazım ama sonuçta sağlık ocağından bir hemşirenin seni takip etmesi gerekiyor, özellikle doğumdan sonra bebeğin aşıları için çok önemli.
bebişler büyüüdükçe reflüden muzdaripleşeceğiz ben 7 ayı şurupla geçirmiştim şuruptan kule yapmıştım resmen :26::26::26::26:
Evet canım kürtaj olmuştum o zaman.. Gebe değildimTekrar gidip görüşmem lazım inşallah bu sefer alırlar bakalım... Kaçıncı haftadayım hala bi yere kaydım yok yani..
geçen gün kahbverengi akıtım ve rtesisabah kırmızılık gelmiti. doktora gittim doktor iyi değil almamız lazım dedi. benim hamile kaldığım tarihe göre şuan yedi hafta olması lazım ama dokto sekiz hafta hesaplıyo. kese 18 mm olmuş. bebeğin 2 cm olması lazımdı dedi. 18 mmlik kesed 2 cmlik bebek nasıl olacaksa. yarın yine gidicem iğne almam lazım ve yine bakıcak. pazartesi alabiliriz dedi. başka bi dokra gittim daha çok erken alınması için dedi. bugün tekrar betahgc testi istedi. tam benim hesapladıım gibi hesaplama yaptı. ultrasonda 6 hafta 4 günlük çıktı. eğer değer düşük çıkarsa gebelk devam etmiyordur dedi. üç binlerde çıkarsa devam ediyodur dedi. ne yapacağımı şaşırdım. şuan kanama ve lekelenme yok. oğleden sonra eğer değer düşük çıkarsa büyük ihtimal alınacak..ve bu üçüncü olacak....
ilk üç ayda normal değildir kanama ve lekelenmeler. hemen dr una görün. muhtemelen progestan verecek. dinlenmen lazım. ağır yorucu iş yapma.korkma ama kontrolü geciktirme geçmiş olsun
bence acele etme.sanırım sat aynı hemen hemen ikimizin.26 marttı benim.şu an 6 hafta 4 günlük.cumartesi gidicem bende kalp atışları için.tabii ki seni riske atacak bir durum olmasın Allah korusun.ama tek doktora bağlı kalmadan mutlaka başka doktorlara da görün.hemen alalım iyiymiş valla.
bebek buyudukce rahım damarlarında catlama yapabılıomus dedıler ama sımdı korktum ya tsk ederım yınede
geçen gün kahbverengi akıtım ve rtesisabah kırmızılık gelmiti. doktora gittim doktor iyi değil almamız lazım dedi. benim hamile kaldığım tarihe göre şuan yedi hafta olması lazım ama dokto sekiz hafta hesaplıyo. kese 18 mm olmuş. bebeğin 2 cm olması lazımdı dedi. 18 mmlik kesed 2 cmlik bebek nasıl olacaksa. yarın yine gidicem iğne almam lazım ve yine bakıcak. pazartesi alabiliriz dedi. başka bi dokra gittim daha çok erken alınması için dedi. bugün tekrar betahgc testi istedi. tam benim hesapladıım gibi hesaplama yaptı. ultrasonda 6 hafta 4 günlük çıktı. eğer değer düşük çıkarsa gebelk devam etmiyordur dedi. üç binlerde çıkarsa devam ediyodur dedi. ne yapacağımı şaşırdım. şuan kanama ve lekelenme yok. oğleden sonra eğer değer düşük çıkarsa büyük ihtimal alınacak..ve bu üçüncü olacak....
kızlar bende öncesinde de reflü vardı zaten hastanelik olmuştum kaç kez o derece yani.9. haftada bi başladı bu reflüm beni mahfetti resmen. akşam çok geç saatte yemek yemeyin. kesinlikle doyana kadar yemeyin. salçalı´soslu acılı baharatlı ve hazmı zor yiyecekler yemeyin. bol su için.çift yastık kullanın.yemeklerden sonra 3 saat yatmak yok. bir de renni verdi dr um çüğneme tableti çok dayanamazsan çiğniyorum bi tane.patlamış mısır ve sarı leblebi midenin asitini alıyor. ben böyle idare ediyorum belki faydası olur size de
sağol canım yaa acaba leblebiyi aç karnına mı yemek lazım? bulantım da var diye zatn fazla yiyemiyorum gene de böyle oldu. bi de patates suyu duydum rendeleyîp suyunu sıkıyomuşsun onu içiyomuşsun. onu da bi deneyelim bkalım iyi gelir mi.. şu an bile yanıyo sadece domates peynir yemiştim. bu böyle doğuma kadar sürer dimi?
Almıyolar işte canım benim, yoğunuz diyorlar, yer yok diyorlar ve en yakın başka sağlık ocağına kayıt alıyorlar.. Te bi istisnai durum var ya gebe olacaksın, ya da 5 yaş altı çocuğun olacak. O zaman paşa paşa alıyorlar.. Ben yakın zamanda yaşadım bu durumu biliyorum.. Eşim başka yerde kayıtlı ben daha yakın sağlık ocağında kayıtlıyım.. Kaydetmek zorunda evet çok güzel ama yeterli doktor olmadığından almıyorlar..
canım zaten 8.hafta civarında rahmin büyüklüğü armut kadar oluyo yüzükoyun yatınca farkediyo insan bizdeki folik asit kaynaklı gazzzzzzzz
gerginliğimizden hamileliğin tadını çıkaramıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?