2014 Aralık Anneleri

aysenur canim,dogum gununuz kutlu olsun.ALLAH annesine babasina hsyirli evlat olmayi nasip etsin. İnsallah ilklerini hep tatli bir heyecanla yasarsiniz. pasamizin guzel yanaklarindan opuyoruz:)

aysenur canim,dogum gununuz kutlu olsun.ALLAH annesine babasina hsyirli evlat olmayi nasip etsin. İnsallah ilklerini hep tatli bir heyecanla yasarsiniz. pasamizin guzel yanaklarindan opuyoruz:)
:KK68::KK68::KK68:amiinn aminn cümlemizin yavruları vatanına milletine ailrsine hayırlısı evlatlar olsun inşallah canımmm.çok teşekkür ederiz, oğluşum da çok mutlu olmuş öyle diyooo:21:işk doğum günü heycanımızı kendimizce yaşıyoruz biz.malum kimmmsee yoook:KK57: ama tabiki kk burda iyki.çok saolun siizEn Büyük KK

Ben çok beceriksizim valla hiçte kendimi üzemem yapamıyorm zaten hamur isidir odur budur eşimi gönderiyorm bi kg su böreği al bide kek al ev yapımı oluyoya :) bide çay yeter ki bana çok nadir misafir gelir ama ben çok beceriksizim sevmiyorm mutfakta zaman geçirmeyi bana temizlik de canım çıkana kadar yaparım ama mutfakta darlanıyom anam:)
kıız sende çok hazırcıymışın hee :KK49: bende eşime diyoruumki ay hiçbir hazırlğm yok napiciim, ben gider alırım bişiler diyo.bi ara ben süper anne konusundan bahsetmiştim ya hani.çok özeniyorum ikramlıklarım olsun, çeşit çeşit değişik şeyler yapıyım diye.hayranlık duyuyorum hatta becrenlere.ama çok zor bişeyyaa.hele bideevinde ekmek salça vs yapanlar maşallahh yani:nazar:

kızlar bugün oğlum bana doğum günü hediyesi verdi adeta, dün çiş demşti.bugünde çişşşş diyodum öylesine o da derken bide bezini tutmasınmı.Allahımmm okadar mutlu olduum ki anlatamam size ya.ama tabiki çocuk kendi kendine birden yapmadı bunu.ben işedigini gördüğümde bezini tutup çiişşşş diyodum.1 ay bile olmamıştır, öğrenmiş..ben bu kadar çabuk olcahını düşünmediğimden görünce şok oldum adeta.işe yarayan bi yöntem şiddetle tavsiye ederim.bundan sonra çişini yaparken çişş demesi için devam edicem bakalım.

Günaydın kızlaaarrr :) uykumuzu düzenlemenşn ikinci gününden hepinize selamlar.. Kahvaltıdan sonra mandalina kabuğu soymayı göstermeye çalıştım oğluma ama çok başarısız olduk çünkü mandalinaların suyunu sıktı kendisi kabuklarını da yemeye çalıştı :KK70:
Nasıl uyku düzeni oluşturdunuz mu canım benim kızımda portakalı falan kabuğuyla ısırıyor 3 gündür hasta kızımda benim nezle olmuş bi sesi kısılmış ağlıyor ama ses çıkmıyor kıyamam içime sokasım geldi öyle görünce onu kıyamam bizimde yan dişler çıkacak galiba eskisi kadar çok uyanmıyor gece buna şükürler olsun

Nasıl uyku düzeni oluşturdunuz mu canım benim kızımda portakalı falan kabuğuyla ısırıyor 3 gündür hasta kızımda benim nezle olmuş bi sesi kısılmış ağlıyor ama ses çıkmıyor kıyamam içime sokasım geldi öyle görünce onu kıyamam bizimde yan dişler çıkacak galiba eskisi kadar çok uyanmıyor gece buna şükürler olsun
Tabii ki birden bire mükemmel bir hal almadı canım ama sanki eskiye nazaran daha iyi gibi geliyor bana. Kızlar yaa ne dicem size siz hiç farkettiniz mi bebişlerinizde ben oğlumu değişmiş görüyorum snki 1 haftadır falan. Acaba uykuyu düzene sokmak mı iyi geldi yoksa yaşına yaklaştığından mı acaba :)

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız bebişler nasıl benim oğlum hasta oldu maalesef bronşit sesi doktor ilaç kullanıyoruz ateşimiz de var elimde dereceyle dolaşıyorum sanırım uyku yok bana bu gece. Doğumgünümüzü de yaptık çok güzel oldu ama oğlum çok aksiydi pasta kesilirken falan hep ağladı :KK48: Bugün de hem 1 yaş kontrolü hem de hastalığı için doktora gittik oğlum 72 cm 8 kilo800 gram geldi 3 kilo doğmuştu doktor doğum kilosuna göre normaldedi ama sanırım azıcık bir eksiğimiz var kızlar çok mu zayıfız acaba aslında kiloya takmıyorum da malum çevreden çok zayıflamış falan diyenler oluyo öyle Can'ım sıkılıyor ki... Oğlum bir ara çok kısaydı resmen 2 ay hiç uzamadı ben yaşında 70 cm bile olmayacak diyordum ama şükür boydan atak yaptı ve 6 Aydan sonra da fazla kilo almadıkları için oğlum uzayıp inceldi ama asla kilo vermedi insanlara anlatamıyorum bence çok cahilce şeyler bunlar benim gibi takıntı yapmayan birini bile psikopat ettiler hiçbir yere misafirliğe gitmiyorum artık ya çok bunaldım içimi size dökmek istedim sizin de var mı çevrenizde böyle kişiler o_O

Tabii ki birden bire mükemmel bir hal almadı canım ama sanki eskiye nazaran daha iyi gibi geliyor bana. Kızlar yaa ne dicem size siz hiç farkettiniz mi bebişlerinizde ben oğlumu değişmiş görüyorum snki 1 haftadır falan. Acaba uykuyu düzene sokmak mı iyi geldi yoksa yaşına yaklaştığından mı acaba :)
Ne gibi değişiklik canım :)

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız bebişler nasıl benim oğlum hasta oldu maalesef bronşit sesi doktor ilaç kullanıyoruz ateşimiz de var elimde dereceyle dolaşıyorum sanırım uyku yok bana bu gece. Doğumgünümüzü de yaptık çok güzel oldu ama oğlum çok aksiydi pasta kesilirken falan hep ağladı :KK48: Bugün de hem 1 yaş kontrolü hem de hastalığı için doktora gittik oğlum 72 cm 8 kilo800 gram geldi 3 kilo doğmuştu doktor doğum kilosuna göre normaldedi ama sanırım azıcık bir eksiğimiz var kızlar çok mu zayıfız acaba aslında kiloya takmıyorum da malum çevreden çok zayıflamış falan diyenler oluyo öyle Can'ım sıkılıyor ki... Oğlum bir ara çok kısaydı resmen 2 ay hiç uzamadı ben yaşında 70 cm bile olmayacak diyordum ama şükür boydan atak yaptı ve 6 Aydan sonra da fazla kilo almadıkları için oğlum uzayıp inceldi ama asla kilo vermedi insanlara anlatamıyorum bence çok cahilce şeyler bunlar benim gibi takıntı yapmayan birini bile psikopat ettiler hiçbir yere misafirliğe gitmiyorum artık ya çok bunaldım içimi size dökmek istedim sizin de var mı çevrenizde böyle kişiler o_O
Maşallah canım bebişine bizimde yaşımıza az kaldı millete bakma sen sağlıklı olsunlar önce yeter zorlarsak bebişlerimizi onu yesin bunu yesin tıka basa obez yapacağız ben zorlanıyorum artık ilk başlarda yapıyordum yalan yok annem çok kızdı doktorlarda zorlamayın diyorlar zaten napalım yerse yer yemezse yemez

Ayy canım asla takılma gayet iyi merak etme sen. Bu arada geçmişler olsun. 1 yaşında doğum kilosunun 3 katına ulaşması gerekiyormuş. Yani sadece 200 dr cık eksik var o da önemli değil üzülmene değmez :)

Ne gibi değişiklik canım :)
Mesela artık otun oynarken sanki daha fazla keyif alıyor gibi. Bazı şeyleri bilinçli olarak yapması hoşuma gidiyor. Mesela üstünü giydirirken kolunu uzatması gibi. Sonraaaa sanki her gün yüzü değişiyor çocuğun ben bile farkediyorum sürekli yanında olmama rağmen. Sanki geceden sabaha kadar değişiyor :KK70:

Mesela artık otun oynarken sanki daha fazla keyif alıyor gibi. Bazı şeyleri bilinçli olarak yapması hoşuma gidiyor. Mesela üstünü giydirirken kolunu uzatması gibi. Sonraaaa sanki her gün yüzü değişiyor çocuğun ben bile farkediyorum sürekli yanında olmama rağmen. Sanki geceden sabaha kadar değişiyor :KK70:
Aynen canım kesinlikle bilinçli yapması benimde hoşuma gidiyor artık ya çok seviniyorum ısırasım geliyor o zaman işte altını açtırıyor hanımefendi ama bezletmiyor bir annnn ne deyişi var içime sokacam o zaman onu benim kızımda artık oyunlardan keyif alıyor mama mama diyorum elinde ne varsa ağzıma sokuyor çok ısırıyor ama bizi ya dişten falan mı acaba ya

Aynen canım kesinlikle bilinçli yapması benimde hoşuma gidiyor artık ya çok seviniyorum ısırasım geliyor o zaman işte altını açtırıyor hanımefendi ama bezletmiyor bir annnn ne deyişi var içime sokacam o zaman onu benim kızımda artık oyunlardan keyif alıyor mama mama diyorum elinde ne varsa ağzıma sokuyor çok ısırıyor ama bizi ya dişten falan mı acaba ya
Offf bez bağlama konusuna hiç girme yalnız bağlamak işkence benim için açtırıyor ama geri bağlatmıyor sanırım rahatsız ediyor artık :KK43: son zamanlarda benimki de çok ısırmaya başlamıştı ilk başlarda hoşumuza gitti falan özellikle benim yanağıma ağzını koyup dudaklarını kımıldatoyordu ısırıyordu falan. Ama bunun bir sonu yok ısırmaya alışırsa bebeğide ısırır doğunca diye korktum. Isırmaya çalıştığı zaman hemen geri çekiliyorum acıdı bak ağlarım falan diyorum eskisi kadar yapmıyor

Offf bez bağlama konusuna hiç girme yalnız bağlamak işkence benim için açtırıyor ama geri bağlatmıyor sanırım rahatsız ediyor artık :KK43: son zamanlarda benimki de çok ısırmaya başlamıştı ilk başlarda hoşumuza gitti falan özellikle benim yanağıma ağzını koyup dudaklarını kımıldatoyordu ısırıyordu falan. Ama bunun bir sonu yok ısırmaya alışırsa bebeğide ısırır doğunca diye korktum. Isırmaya çalıştığı zaman hemen geri çekiliyorum acıdı bak ağlarım falan diyorum eskisi kadar yapmıyor
Aynen alışkanlık yapacak diye korkuyorum bende bazen yanağımı ağzına değdiriyor bekliyor öyle ama bazen ısırıyor parmağımızı elimizi falan eşimin kolunu ısırmış diş izi hep hoşuna gitmiyormuş gibi yap kız dedim bir daha yapmasın kızmam ben kızıma diyor oda hemen alışmasın diyorum hele göğsümü bir ısırıyor bide çekiyor o an var ya içimden neler geçiyor :KK70:

Aynen alışkanlık yapacak diye korkuyorum bende bazen yanağımı ağzına değdiriyor bekliyor öyle ama bazen ısırıyor parmağımızı elimizi falan eşimin kolunu ısırmış diş izi hep hoşuna gitmiyormuş gibi yap kız dedim bir daha yapmasın kızmam ben kızıma diyor oda hemen alışmasın diyorum hele göğsümü bir ısırıyor bide çekiyor o an var ya içimden neler geçiyor :KK70:
Amaaan bu erkekler hep böyle zaten :) bence sen eşine bakma unutturmaya çalış canım o evde yokken. Ben çok korkuyorum valla bir tarafta küçücük savunmasız bir bebek bir taraf da oğlum çok hareketlenecek o zamana. Allah korusun şimdi bir de ona stres yapmaya başladım :KK70:

sanada günaydıın olsun canım.yeni yaşınızı tebrik ederim.Allah nice yaşlar göstersin inşallah mutlu huzurlu.kilo vermiyolar evet, uzakdıkça boya gidiyolar, dr sınırın altında yada çok zayıf alması gerekdyr bişey demiyosa, saglık sokıntısı yoksa, canını sıkma hiç sen canım.eşimin teyzeleri illaki her gördüklerinde zayıflamış diyolar.ama inadına yapmadklarını farkettim, pelesenk olmuş dillerine o.bende papağan gibi gayet iyi demekten bıkmıcam :KK49:şu zamanlarında kilo aldırmaya çalışmaktan çok yemek yeme isteği desteklense yeter bence.ki aklı erince kilo gerekirse istedgimz gib yedirelim dimi:kk77:

öncelikle doğum gününüz kutlu olsun.benim kizimda doğum gününde hastaydı ama nesesini kaybetmedi.ablası mumlarini üfleyip pastasını kesdi kardeside alkısladı:).ikiside hasta halen duzelmedi.boyu74 kilosu 9kq elbiselerle birlikde.benim kizim biraz tombuldu.yürümeye başladığından beri herkes zayıfladi diyor. insallah yavrularımız cabucak toparlar!

Amaaan bu erkekler hep böyle zaten :) bence sen eşine bakma unutturmaya çalış canım o evde yokken. Ben çok korkuyorum valla bir tarafta küçücük savunmasız bir bebek bir taraf da oğlum çok hareketlenecek o zamana. Allah korusun şimdi bir de ona stres yapmaya başladım :KK70:
Babası hiç kıyamıyor ya evet unutturmam lazım başkasına da yaparlar olmaz o zaman evet ya yalnız bırakamazsın bebeği tek ne olur ne olmaz demi

Daha çok küçük olacak ozamana kıskanır mı ne yapar hemen kabullenir mi hiç bilmiyorum :KK43:
Size bağlı canım herşey çok kucağınıza almayın onun yanına sevgi gosterileri yapmayın tabi o senin kardeşin sev onu falan deyin alışana kadar sen abisin abiler kardeşini sever deyin alışır zamanla annelerimiz ne yapmış acaba bende kardeşimi kıskanırmışım annem yere oturturmuş ben parmağımı gozune sokarmış annem yatağın üstüne koyarmış ben uzanamayayım diye :KK70:

X