- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.479
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
öyle kız tat olarak da alakası yok, yapısı Allah bilir hangi besin değerlerini kaybediyo.düz mantıkla düşünürsek, doğal hali ne diyorum mesela, pastörize değil:) oyüzden benimde sen gibi biyer bulmam lazım.ay benimki bugün daha erken kalktı, napsam böyle böyle 6 ya mı çeksem kalkış saatini , bende erken kalkarım hem ama ben ne kadar uyursam uyuyım yinede yorgun halsizim ve uyanamıyorum bi türlü ya.bu nasıl uykuyu sevmek arkadaş.bu bebişler tık diye gözlerini açıyo, tamam uyandım nerde kalmıştık dercesine tepinmeye başlıuolar.nasıl diye bi sorabilsem keşkeeeYaaaa bana yine hiç bildirim gelmemişşşş
A aysenur1298 kız biz daha ilk birlikte yattık nerdeyse gerçekten farkı oluyor yanyana yatmanın. Bacım süt konusunda da bizim burda bir market var doğal köy sütü ve doğal köy yumurtası adı altında ürünler geliyor. Sütten yoğurt yapıyorum çok güzel tutuyor. Zaten süt günlük geliyor eğer kesilirse falan iade alıyorlar çünkü satılmayan sütleri akşam geri gönderiyorlarmış her gün taze geliyormuş. Ben her yoğurt yapışımda kendim içiyorum bir bardak pastörize sütlerle alakası yok tadının. İnşallah dedikleri gibi doğaldır yoksa günahları boynuna bende sen gibi kendimize falan sütlü tatlı yaparsam azıcık vermeye başladım. Bir kerecikte kaçamak yaptık sek in günlük çikolatalı sütü var. Önce kendim tadına bakıp veriyorum zaten de o da hiç diğer sütlere benzemiyor. Çok uzun oldu yazım ama şununda eklicem doktorcum bana dedi ki süt verince ishal olmadıysa sorun yoktur verebilirsin dedi.
kız Allah seni napmasın emiii..beler gelmiş aklına vallaaahiiN Nehir-derin2 kız senin bu oğlan ne kadar kanaatkar. Adam lüks salıncaklar beşikler arabalar istemiyor ayy aklıma ne geldi hani kemal sunalın bir filmi vardı ya adam 6lı ganyan mı ne oynıyordu dolmuşta şiki şiki baba şarkısı çalıyordu.. 6lıyı yine tuttursun diye evde dolmuşta ki gibi oturuyorlardı falan. Bence sizde evde öyle bir konsept yaptın
Ben eğer 6 saatten az uyursam çok enerjik olıyorum. Eşim bile diye bu kadar uykusuz kalıp bu enerjiyi nerden buluyorsun diye. Ama çok uyursam uyudukça uyuyasım geliyor ya. Napıyım çok seviyorum uykuyu. Sırf benim yüzümden çocuğunda bir uyku düzeni oluşmadı gitti kalkamıyorum işte erken..öyle kız tat olarak da alakası yok, yapısı Allah bilir hangi besin değerlerini kaybediyo.düz mantıkla düşünürsek, doğal hali ne diyorum mesela, pastörize değil:) oyüzden benimde sen gibi biyer bulmam lazım.ay benimki bugün daha erken kalktı, napsam böyle böyle 6 ya mı çeksem kalkış saatini , bende erken kalkarım hem ama ben ne kadar uyursam uyuyım yinede yorgun halsizim ve uyanamıyorum bi türlü ya.bu nasıl uykuyu sevmek arkadaş.bu bebişler tık diye gözlerini açıyo, tamam uyandım nerde kalmıştık dercesine tepinmeye başlıuolar.nasıl diye bi sorabilsem keşkeee
doğru diyosun canım.uyudukça uyuyası geliyo insanın.bende inadına erkene çeyorum kalkış saatimiziki mecbur kalkıyım ben :) çocuk artık saçlarımı yoluyo uyaaaan annişşş diye.benhala kalkanıcam hahaBen eğer 6 saatten az uyursam çok enerjik olıyorum. Eşim bile diye bu kadar uykusuz kalıp bu enerjiyi nerden buluyorsun diye. Ama çok uyursam uyudukça uyuyasım geliyor ya. Napıyım çok seviyorum uykuyu. Sırf benim yüzümden çocuğunda bir uyku düzeni oluşmadı gitti kalkamıyorum işte erken..
Canım yanlış yönlendirmek istemiyorum ama dediğim gibi doktor ishal yapar eğer inek sütüne alerjisi varsa dedi. Ben bikaç kere irmik tatlısı falan yapınca tattırdım. Sana içir yada içirme diyememkızlar şimdi ne diyorsunuz yani anlamadım, muhallebi yapmak için inek sütü kullanayım mı, bir şey olur mu
bir yaşlarına da bir iki hafta kaldı canımCanım yanlış yönlendirmek istemiyorum ama dediğim gibi doktor ishal yapar eğer inek sütüne alerjisi varsa dedi. Ben bikaç kere irmik tatlısı falan yapınca tattırdım. Sana içir yada içirme diyemem
Canım ben bu konuda kimseye güvenemediğim için kendi başıma denedim Allaha şükür sorun olmadı. Çünkü bir kesim aaa kesinlikle yaşından önce inek sütü verilmemeli derken sağlık ocağında ki ebe oğlum daha 9 aylıkken yımurta beyazı ve inek sütünü deneyip gözlemlememi söylemişti alerji açısından. Ben yinede 10 ayını doldurmasını beklemiştim. Zaten dediğin gibi pek birşey kalmadı yaşlarını doldurmalarına. Ben inşallah yılbaşından sonra düzenli olarak inek sütü vermek istiyorum zaten emzirmeyi de bıraktık artık..bir yaşlarına da bir iki hafta kaldı canım
ne zaman içireceğiz peki
anladım canımCanım ben bu konuda kimseye güvenemediğim için kendi başıma denedim Allaha şükür sorun olmadı. Çünkü bir kesim aaa kesinlikle yaşından önce inek sütü verilmemeli derken sağlık ocağında ki ebe oğlum daha 9 aylıkken yımurta beyazı ve inek sütünü deneyip gözlemlememi söylemişti alerji açısından. Ben yinede 10 ayını doldurmasını beklemiştim. Zaten dediğin gibi pek birşey kalmadı yaşlarını doldurmalarına. Ben inşallah yılbaşından sonra düzenli olarak inek sütü vermek istiyorum zaten emzirmeyi de bıraktık artık..
ayy bizim 2 gün kalmış.inanamıyorum halakızlar bebeği bir yaşına giren var mı
gaz zorlar heralde canım ya.kıyamam kuzucuğa.bizim uykular aynıydı biraz daha ilerleme var sanki hatta.e bi zahmet uyusun ama yanından ayrılmıyorum hiç.bence beraber uyumak bizim formül,her seferinde söylüyorum.ama bazı geceler kabus falan görüyo heralde , dk başı aglıyo uykuda:) neyse daha iyiye giderse yavş yavaş, iyce güzen duygusu oluşsun, beşinde uytmaya alıştırabilirim, çünkü derin uykusundan uyandıgında, çok korkmuş şekilde ağlıyo anlayamıyo hala nerde oldugunu, buda çok normal geliyo bana, biz bile bazen uyandığımızda nerdeyim ben yaa demiyomuyuz, onun gibi bişey.bebişlere zaman vermek lazım demi ama,şunun şurasında ne kadar dünyalılar,alışmak zaman alıyo tabi. ama ben istemiyorum ayrı yatmak o nolucak bilmiyoruum:))Bu gece yarım saate bir uyandı emdi karnı ağrıyodu gaz vardı heralde ağladı baya sizde durumlar nasıl kızlar
Benimde yeğenim var abim sürekli ilgilenir geçen benim oğlanla abimin yanına gittim başbaşa kaldılar bi geldim bdnim oğlanın eli yüzü hep kalem izi vermiş kalemi kağıdı resim yapmış oğluşum daha neler neler yaptırtıyo:) birebir ilgilenelim valla işimiz zor eminimki yapıyo herkes ben sürekli oyun oynatıyorum camdan dışarı bakıyoruz dün bakıyodu bizim araba gibi bi araba parketti kendini paraladı bizim araba sandı bi heycan bi bağırış çok tatlıydı akıllışar maşallahay kızzlar ya şu dadı programını izliyorumda,vallahi çocuklara yazık günah içiim cız etti adeta.4yaşında bi çocuk resmen kağıdı yırtamıyo, tek sebebi kimsenin eline ne kağıt ne kalem vermemiş olması.buda ince motor gelişimi yok demekmiş.şu programı iyi analiz edebilmek gerçekten çok önemli.en başta çocukların bu kadar zıvanadan çıkma derecesine gelmelerine sebep ne diye düşünmek lazım.kız evde çocugun varlığı nerdeyse yok sayılcak tek sorun bu aslında.dadının yaptığı tek şey önceliği çocuklara vermek.kağıdı yırtamadığını görünce dadı tv yi kesinlikle kaldırdı.çocuklar tv bağımlısı olmuşlar, bundan sonra bende asla açmıcam bu arada.çocuk oldktan sonra öncelik onların olmak zorunda, bunu anlamayan aileler malesef ilerde yok çocugum şöyle yaramaz böyle bana vuruyo diye dert yanıyo ve çareyide süper dadıda arıyolar sanırım.dadı geldi herşeyi çocuklara göre ayarladı, uyku zamanlarını belirledi, her işe oyunu eğlenceyi kattı sorun çözüldü.anneside diyoki ilk defa oğlum evde yapılan pizzayı yedi.ne kadar acı bişey düşünsenize.çocukla oturcaksın hamur açıcaksın eğlendiriceksin arkadaş mecburuz yani.ay kızlar ben böyle eleştirmem normalde korkarım başıma gelicek diye, ama bi çocukla çocuk olunca bence herşey güzel olucaktır.istisnalar olabilir illaki.ama kuzenlerimin çocuklarıyla falan hep çok iyi anlaşırım,hiç tanımadığım bi bebişi bile tava getiririm.çünkü o seviyeye inip oynarım, resim çizerim, ilgisini çekerim ve sözümüde dinletirim.hatta annem günlerde gelen çocukların taramazlığından şikayet ederdi, bende hemen oynatırdım.bu sefer bana da kızardı, sen çocukmusun.işte tek sıkıntı malesef annem gibi düşünmekte.çocuk değiliz ama çocuk gibi davranmalıyız ona.inşallah çocuklarımız için herşeyi güzel doğru düzgün yaparız.en önemlisi mutlu çocuk olsunlar.ay içim şişmiş patladım buraya.ama bende tv konusundaki yanlşıöı görmş oldum iyi oldu :)
tabiki canım akıl küpü bunlarilgi sevgi tek anahtar bence.Benimde yeğenim var abim sürekli ilgilenir geçen benim oğlanla abimin yanına gittim başbaşa kaldılar bi geldim bdnim oğlanın eli yüzü hep kalem izi vermiş kalemi kağıdı resim yapmış oğluşum daha neler neler yaptırtıyo:) birebir ilgilenelim valla işimiz zor eminimki yapıyo herkes ben sürekli oyun oynatıyorum camdan dışarı bakıyoruz dün bakıyodu bizim araba gibi bi araba parketti kendini paraladı bizim araba sandı bi heycan bi bağırış çok tatlıydı akıllışar maşallah
Bende artık oğlumla daha kaliteli zaman geçirmeye karar verdim.çünkü artık herşeyden anlıyor. Hatta ince motor ve kaba motor gelişimini inceledim baya. Çocukların küçük kaslarını çalıştırmak için bol bol aktivite yaptırmak gerekliymiştabiki canım akıl küpü bunlarilgi sevgi tek anahtar bence.