2014 Aralık Anneleri

İşte ana kız anlaşamıyoruz ben ona kızıyorum o bana bağrıyor :)
Bizde kavga ediyoruz canım o kadar cadaloz ki benden baskın çıkıyor :) mesela şu an sinirimden gülüyorum içi kirli su dolu süpürgeyi koridorun halısına devirdi bütün kirli su halıya geçti

Bizde kavga ediyoruz canım o kadar cadaloz ki benden baskın çıkıyor :) mesela şu an sinirimden gülüyorum içi kirli su dolu süpürgeyi koridorun halısına devirdi bütün kirli su halıya geçti
Bende bizimkini banyo yaptırdık salonda yaptırdık ortaya leğen koydum mutfak tarafında banyo o taraf soğuktu mutfaktan dolayı suyla bizi ıslattı halılarımı ıslattı öyle oyun oynuyorki suylas

Bende bizimkini banyo yaptırdık salonda yaptırdık ortaya leğen koydum mutfak tarafında banyo o taraf soğuktu mutfaktan dolayı suyla bizi ıslattı halılarımı ıslattı öyle oyun oynuyorki suylas
Ben artık hiç odada yıkayamıyorum canım ya suyu çok seviyor çok çırpınıyor geçenlerde hasta diye kendi odasında yıkadık küvette. Duvarlar bile su oldu

hayırlı sabahlar arkadaşlar nasılsınız çokkkk uzun Zaman oldu buraya yazmayalı ara sıra okuyodum ama yorum yapmıyodum bebişler Nasıl bakalım sanırım yeni bebeklerimiz geliyormuş maşallah hayırlı olsun benim oğlum 6 aralık doğumlu yaşımıza çok az kaldı parti düzenledim inşallah çok güzel olur evde aile ve arkadaşlar arasında Küçük bir kutlama olacak çok kalabalık olsun istemedim ilk yaş için gerek yok Bebek daha çok ufak zaten anlamaz doğum gününden oğlum 11.5 aylık yürümeye başladı baya bir gidiyo ama düşünce emekliyo eğer tutunup kalkacağı bir yer yoksa keyfi isterse alkış bay bay yapıyo baba meme mama diyo çokkk nadir anni diyo bizden haberler böyle özlemişim burayı ya

Ben artık hiç odada yıkayamıyorum canım ya suyu çok seviyor çok çırpınıyor geçenlerde hasta diye kendi odasında yıkadık küvette. Duvarlar bile su oldu
Benim kızımda çok seviyor bizi ıslattı halıyı ıslattı bide çıkarttık diye ağlıyor aman sevsinler boşver ıslatsınlar ben kuvete sığdıramıyorum artık teyzeminde çocuğu oldu diye ona verdim

Maşallah bebişine benim kızımda işine gelince del del diyor müzik çalınca hemen alkış yapıyor geç karşısına oynayıncada alkış yapıyor baybay işine gelirse zahmet edip yapmıyor hiç baba dede diyor anne der gibi oluyor oda çağırıyor beni o zaman ama tam anlaşılmıyor biz daha tutanarak yuruyoruz bende doğum gününü kendi aramızda yapıcam bizde 30 aralık doğumluyuz

Bizimki müzik çalınca ritim tutuyo :) dans ediyo guya :) ellerini döndürüyo ayaklarını ve jafasını sallıyo :)
Dededede diye dolanıyo ortalıkta sibirlenirse puuuuuf yapıyo tutunarak yürüyo kendi ayağa kalkıyo tutunmadan durabiliyo ama daha 2 3 adım atıyo oturuyo cesaretsiz :)
Bu arda bizimkide 30 aralık M minigim34 bahtsız kızlar yılın son günü doğdular hastanede girdim yeni yıla ayyy çok feciydi :) doğum günü istiyorum bende ama sadece istiyorum yani

Kız ben sezaryen oldum bir ay daha tutabilirdim sanki kızımı içimde 40+5 günlükken doğurdum daha fazla beklemeyelim dedi doktorumuz benim kızımda tutunmadan kalkıyor ama adım atmıyor cesareti yok

Kız ben sezaryen oldum bir ay daha tutabilirdim sanki kızımı içimde 40+5 günlükken doğurdum daha fazla beklemeyelim dedi doktorumuz benim kızımda tutunmadan kalkıyor ama adım atmıyor cesareti yok
Aynen bende sezeryan ama 2 gün sancı çektim doğmayınca sezeryan oldu :) 41 haftaydı belki emin diilim.

Aynen bende sezeryan ama 2 gün sancı çektim doğmayınca sezeryan oldu :) 41 haftaydı belki emin diilim.
Hadi ya benim sancım falan olmadı benim hiç hamilelikte ağrı nedir bilmedim ben hiç adet sancısı bile çekmemişimdir ikinci normal olsa isterim tabi

Hemencik bende yazıyım oğlumun yaptıklarını :) bütün bebekler gibi müziğe karşı koyamıyoruz hemen dans etmeye ve alkış yapmaya başlıyoruz. Artık ben montumu giyince gideceğimi anlıyor ağlıyor :) işine gelirse bay bay yapıyor. Öpücük at diyince elini ağzına götürüyor arka arkaya. Kanepe yatak vs tarzı yerlerde yatarken inmek isteyince kendini atmıyor önce bir inebilir miyim diye yüksekliğine bakıyor sonra inmeye çalışıyor tabii bazen düşüyor :) yanlış bişey yapınca hemen yüzümüze bakıp pis pis sırıtıyor dişlerini göstererek.. Alt değiştirme kıyafet giydirme çıkartma tamamen kabus bizim için asla yatmıyor sürekli kaçıyor.. Ayağa kalkıyor tutunarak yürüyor ama desteksiz ayakta duramıyor hala pek yürümeye cesareti yok gibi. Artık yürütecine koymuyorum dedesi yürüme arkadaşı aldı ama sadece düğmeleriyle oynuyor onunlada yürümeye çalışmıyor. Bir de hala daha bardaktan rahatça su içemiyor sulukla kendi başına içebiliyor. Ve ve ve asla ayakta sallanmadan uyumuyor

Benim kızımda biz su veya içecek falan içersek kucağımızdayken tabi ağzımızdan çekip kendi ağzına koyuyor bardağa içiyor benim kızımda yürürken yüksek bir yerden incek ya aşağı adımını atıyor yere değmiyor ya geri çekiyor merdivende falan yapıyor tekrar bakıyor değmiyor geri çekiyor ben başka odadan bağırdığımda ses veriyor bana bizde opucuk falan yok yanağımıza ağzını koyuyor uuuu diyor çekiyor geri aaaaa haaaa gaaa gaa delll dell diyor bide el kol hareketi yapıyor ne diyorsun sen der gibi

T ththt bide dun mesala yatırcam artık saati geldi yatırmadan karnını doyurayım dedim bir kaşık veriyorum uyuyor gidiyor babası kızım uyuma yemeğini ye diyor yok açıyor geri uyuyor ben sırtına pış pış yapıyorum öylede uyuyor kızım

Evet benimkide ya elini ya ayağını uzatıp kontrol ediyor yüksekliği 2-3 aydır rahat rahat çay kahve içemiyoruz hemen saldırıyor. Onun elinde salatalık havuç falan varsa ağzımı açınca bana da veriyor ben ısırınca da gülüyor. Bazen yanyana yatıyoruz o zaman da emziğini alıp benim ağzıma vermeye çalışıyor bababababa dededede ahhh veeehhh beeehhh diyor 8-9 aylıkken anniiiiii diye ağlardı şimdi bıraktı hiç demiyor anneyi bazen ababa diyor. Çok tuhaf sesler çıkarıyor anlamsız anlamsız. Elindeki oyuncağı isteyince uzatıyor. Hayır kelimesini anlıyor. Maşallah tosuncuklara ya şimdi böyle yazınca çok hoşuma gitti :)
Kızlar bir de ne soracağım en son 9 aylık aşıda boy kilo ölçümü yaptırdık. Arada ben kendim evde tartıyorum. Geçen gün boyunu ölçeyim dedim çok hareket ettiği için pek ölçemedim ama 75 cm çıktı normal mi son zamanlarda pek uzamadı gibi geliyor da bana

Maşallah canım senin cimcimeye Allah nazardan korusun. Nazarla bakmıyorum ama çok imreniyorum inşallah benim küçüğüm de böyle olur beni hiç üzmez :)

Benim kızımda benim gitme dedigim yere gidiyor kızım bu tarafa geç diyorum bakıyor yüzüme ben ona bakmayınca devam ediyor gitmeye dur ben olçeyim böyle dedin ya

Benim kızımda benim gitme dedigim yere gidiyor kızım bu tarafa geç diyorum bakıyor yüzüme ben ona bakmayınca devam ediyor gitmeye dur ben olçeyim böyle dedin ya
Bir ölçüp bana da yazsana canım ya merak ettim. İnternetten bakıyorum çok geniş bi aralık veriyor o yüzden standartı ne olmalı bende bilemedim. Şimdi aşı karnesine baktım. Daha yeni akıl edebildim :) 1yaşın ortalama değeri 76.9 cm miş. Tam 11 ayını doldurduğu gün 75 cm ölçtüm ben.
İnşallah canım Allah gönlüne göre versin
Amin canım amiiiiiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…