2014 Agustos&Eylül ayında tüp bebek yaptıracaklar..Birbirimize umut olalimm..

devlet hastaneleri anestezi yapmıyormuş malesef :KK43: özellerde de pahalı bilemiyorum çok sıkıntı yapıyorum kendimeee.
Rahim filmi çektirmiştim hiç de korkulacak bir şey değildi. Adet sancısı gibi bir sancıydı. Bir sıvı veriyorlar rahme, sonra film çekiliyor. Anestezi de olmamıştı. Ben özelde yaptırmıştım. Devleti bilmiyorum.
 
Ayy allah r
DÜŞÜNDÜM TAŞINDIM YAPTIKLARIM VE YAPMADIKLARIMI LİSTELEYİP YARDIMCI OLMAYA KARAR VERDİM.
yeni transfer ve yeni opu olacaklar için:
1.)opu öncesi 8 gün iğne tedavisi olacaksınız..dozu 150 den başladı.8 gün sürdü.yani 8 gün boyunca gonal-f veya benzeri ilaç.
2.)benim erken sinyal verdi yumurtalarım,hemen 4.gün cetrodite başlandı.yani erken çatlamayı engellemek için.ben PCOS polikistik over im.erken uyarıldım.
3.)sonra gonopeptyl iğnesi ile 36 saat sonra opu işlemi olacak.bu iğneyi genelde 36 saat öncesi yani gece yapmış oluyosunuz.ben gece 10. da yaptım.2.gün ün sabahı 9 da opu ya aldılar.
4.)opu kolay....korkmayın.
5.)opudan sonra size ilaç listesi veriliyor.gidip onları yazdırıyosunuz,satın alıyosunuz hemen.benim listemde crinona jel,pregostan kapsül,hibor iğne ,estrofem hap,folio folicasit vardı.hibor göbekten yapılıyor.pıhtılaşma ile ilgili.crinona jel vajinaya sokulup,içindeki sıkılıyor,yani su gibi bi jel işte.pregestan kapsülde yuvarlak top gibi,vajinal tablet.geceleri yatarken koyuluyor.
6.)sonra sizi arıyorlar.diyorlar ya 3.gün yada 5.gün e gidiyoruz embriyolarla diye.devamlı arıyolar.
7.)benim 5.güne giden 4 embriyomdan 2 siş transfer oldu,2 si donduruldu.embriyolarım blast aşamasını bile geçip,zonadan sıyrılma,kabuğundan açılmalar yapmıştı.yani 6.gün tutunabilecek yapışabilecek hale gelmişti.
8.)transfer,bence en zoruydu.opu anestezili,uyuyosun.ama transferde canlısın.korku,endişe.bi aletle giriyolar,içine kanül çubuk sokup,embriyoları gönderiyolar.
9.)sonra 2 saat yat,gidiyosun.ilaçları devam kullan diyorlar.benim kağıda embriyolarımın resimlerini vermişlerdi.öpüp öpüp koklamıştım.çok dualar ettim.onları kağıttan sevdiğimi gören doktorumuz,ne kagıdı ya,onlar artık karnında,orayı sev diye güldürmüştü beni.
10.)sonra Ananas, kabak çekirdeği, habire sebze meyve....çok önemli.ben deli gibi ananas yedim.ömründe yedinmi diye sorsanız,daha önce yememiştim.sanırım 7 taneyi falan bitirdim,10 gün içinde.
11.)kabız olmamak gerek.benimde kronik kabızlık sorunum var yıllardır.kabak yemeği,çorba, duphalac şurup, bol su,kayısı,gibi şeyler yaptım.ekmek bile yemedim.uzun bi süre et yemedim.tavuk zaten yasak.hormonlu.barbunya,kabak,yeşilfasulye,mercimekçorbası,tarhana,etsulu bulgur pilavı,meyveler....gibiydi.
12.)transferin ertesi gunu,ani batmalar oluyordu rahımde.ilk 3 gün yattım.ama doktorum yatmaya karşıydı.araba bile sürebilirsin,gez dolaş dedi.ben raporluydum,evden çıkmadan 10 gün boyunca evin içinde dolandım.çok dua ettim,okudum,kalkıp geziyor,tv izliyor,örgü örüyor,kitap okuyordum.
13.)bu 10 gün içinde tuvalete zırt pırt çıkmak,yanması,batması ağrısı gibi şikayetlerim oldu.sanki sistit olmuş gibiydim.yarım saatte bır klozetteydım.bu arada eger evınızde kalabalık yoksa,siz banyonuzdaki klozeti tek başınıza kullunın.kimseyi oturtmayın.beni yere çömelemedim,çok ağrım vardı.10 gün klozeti kullandım.eşim diğer tuvalete gitti.hijyen açısından yani.
14.)transferin 7.gününde ağrılarım dayanılmaz oldu,korkmıycakmışız.yumurtaların uyarılması ile ilgiliymiş.gereğinden fazla büyüyolarmış.
15.)ben 12.günü boşa beklediğimi hep farkediyordum.eşim illa 12.gün gidelim dedi.kurallara uymak için.ama ben 7.gün de idrar yanması ve ağrılarla anlamıştım.o gün gitsem bile belli olcakmış demekki.biz bekledik.
16.)12.gün kanınızda beta hcg baklıyor.2 gün sonra tekrar ediliyor.değeriniz 2000 lerin 3000 lerin üzerine çıkarsa ultrasonda gözükebiliyor.
17.)biz ilk tesste 1700 ve sonrakinde 3000 görünce çok korktuk,sevinemedik bile.herkes birbirine bu ne yaaaaa,diyordu.endişe,sıkıntı,haftaya merkezimize gideceğiz.herşeyi göreceğiz inşallah.daha henüz sebebini öğrenemesekte,bir kese gördük çok şükür.belki ikizdir,diğeri geriden geliyodur diyen doktor bile oldu.dış gebelik olmasın sakın diyen bile oldu.korktuk.
18.)transferden sonra ağır iş yasak
19.)tuz ruhu,çamaşırsuyı,kireç çözücü,şampuan,kokulu deterjan yasak.
20.)nane çayı,nane ,maydonoz,fazla miktarda nar bile yasak.
21.)hıç patates yemedık.2 aydır.hıç tavuk yemedık.1 aydır.
22.)son 5 aydır türk kahvesi,nescafe,çay yoktu.nasıl canım çekiyodu kahveyi.ben içmedim ama.
23.)ceviz,badem,bide yer fısıtığı dediler bize merkezden.hemen gittik yer fıstığı bulduk.
24.)folicasit başladık.
25.)en önemlisi hep allahıma dua ettim,kun fe yekun,allahım ol de,olsun,sen hikmet sahibisin,bize yardım et,dedim.meryem suresini hep okudum.başka şeylerde tabi....
26.)balık yiyin.
27.)yoğurt,süt....gaz yapar diye korkmayın,çok gazınız oluyor bu arada,valla toplum içine çıkmak zor olsa gerek.gaz yuzunden.
28.)ilk 10 gün çok uyukluyosunuz.tüm gün uyusanız yine yetmiyor.ben öyleydim.gözümü açamıyodum sanki.sonraları geçiyor ama.şimdi uykulu değilim öyle çok.
29.)her gun 1 yumurta yedim .1 aydır hergün yiyorum.
30.)opudan önce temizlikçi alabiliyosunuz alın,çünkü 1-2 ay iş yapamıycaksınız ve eşiniz nekadar yardımcı olursa olsun,o kadın gibi yapamıyor.ben bi ablayla anlaştım.geldi,banyolar,camlar,balkonlar,koltuklar ...vb.tüm gün temizlik yaptı.opuya giderken ev çiçek gibiydi.sonra zamanla pislendi,eşimde süpürge çalıştırıyo,çamaşır asıyo,bulaşık topluyo,yani herşeyi yapıyor.yani kendimi zorlamıyorum hiçbirşeye.
31.)ayaklarınızı sıcak tutun.vajinal fitiller geri tepiyor,ıslak iççamaşırıyla kalınca karnınız ağrıyo.
32.)üzüntü yok.dizi,tv falan izleyin.kitap okuyun.olumlu düşünün.
HEPİNİZE HAYIRLI HABERLER OLSUN.BENDEN BU KADAR.RABBİM BANADA SAĞLIKLA DOĞURUP KUCAĞIMA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.ALLAHIM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.BU ZORLUKLARDA BİRGÜN GEÇER,VE GÜZEL ANILAR OLARAK KALIR.EVLATLARIMIZIN BÜYÜDÜĞÜNÜDE GÖRÜRÜZ.

Ayy allah razi olsun valla ya benim gibi yeni basliycaklar icin super anlatmış sin
 
Canım çok geçmiş olsun yaşadıklarına çok üzüldüm:KK43:((Allah yardımcın olsun canım.ben de Tayfun hocada tedavi oluyorum.Kendi Dr'umun tavsiyesiyle gitmiştim.Şimdilik herşey yolunda gidiyor inşallah böyle devam eder.
Canım sana ve @prensesim1975'e birşey sormak istiyorum.Bu coraspin meselesi kafamı kurcaladı.Ben kullanmıyorum.Bu ilac kan testi sonucuna göre mi veriliyor yoksa önlem olsun diye herkese verilmesi mi?bi de hangi aşamada kullanılmaya başlanıyor??

Walla arkadaşım tedaviye başlarken çoğu arkadaş başlamış ben tayfun hoca ya sordum bir sonraki denemem de verecekmis bana da tabiki ona gitmeyecegim bende burda okurken kişilerin kendi ihtiyaçlarına göre verildiğini sanıyordum ama bizim kullandığımız ilaçlar zaten pıhtilastiriyor bide biz yatiyoruz biliyorsun 3-5 gün düşününce mantıklı geldi dahiliye dr bile kullanmak gerekli diyor benimde kafam karmakarışık bir sonraki tedavımde dr a bu konuyu ilk soracam ve neden kullandiriyor yada kullandimiyor Sorucam. Bende burda arkadaşlardan Ogre diyim kadari ile çoğu tutunmayi sağladığı için öylesine verilmiş yani test eksiklik felan yok,sende bir sor bakalım ne diyecek çoğu arkadaşım kullanıyor ben niye kullanmiyorum de
 
Canım ben araştırma hastanesinde çalışıyorum, zannetmiyorum çekmezler. Yani bizim hastanede olsa boyle birşey hasta tekrar kadınddoğuma muayene olur, Dr tekrar hsg ister sekreterden randevunu alırsın o tarih ve saatte cekilirsin. Sen gittiğin gün çekim yapılmasına karar verilmemiştir heralde değilmi?

E="gulsennnn, post: 37038653, member: 396526"]Ya yarim saattir mesaj yazmaya çalışıyorum kızlar size birturlu mesajınızı yazın diyen yere basiyorum ama etkinlesmiyor neyse inşallah olmaz birdaha
Bilgisi olanlar yardimci olsun lutfen bugün rahim filmi çekilecektim ama isten ayrıldığım icin sigorta provizyon vermedi sgk müdürlüğüne gittim onlarda iskurdan yararlandigim için sigortadan yararlanabilecegimi söylediler okadar ilaç içtim yarın tekrar hastaneye gitsem desem sgk böyle böyle dedi benim filmimi cekerler mi sonuçta bakilabiliyormusum ama onlar neden gormediler sistemden[/QUOTE]
Canim
 
Kızlar yüce Allahım hiç bir kadının gozunu cocuk elbisesinde koymasın her kes cocuk sahibi olsun

Amin canım bu yolda fedakarlık gösteren tüm guzeller guzeli anne adaylarına, ayakları altında olan cennetin sahibi olan anne adaylarina annelik duygusunu tatmak yaşamak isteyen ve o bebeği hak eden herkese Allah nasip etsin inşallah
 
Yok canim ce
Canım ben araştırma hastanesinde çalışıyorum, zannetmiyorum çekmezler. Yani bizim hastanede olsa boyle birşey hasta tekrar kadınddoğuma muayene olur, Dr tekrar hsg ister sekreterden randevunu alırsın o tarih ve saatte cekilirsin. Sen gittiğin gün çekim yapılmasına karar verilmemiştir heralde değilmi?

E="gulsennnn, post: 37038653, member: 396526"]Ya yarim saattir mesaj yazmaya çalışıyorum kızlar size birturlu mesajınızı yazın diyen yere basiyorum ama etkinlesmiyor neyse inşallah olmaz birdaha
Bilgisi olanlar yardimci olsun lutfen bugün rahim filmi çekilecektim ama isten ayrıldığım icin sigorta provizyon vermedi sgk müdürlüğüne gittim onlarda iskurdan yararlandigim için sigortadan yararlanabilecegimi söylediler okadar ilaç içtim yarın tekrar hastaneye gitsem desem sgk böyle böyle dedi benim filmimi cekerler mi sonuçta bakilabiliyormusum ama onlar neden gormediler sistemden
Canim[/QUOTE]
Yok canım cekilemedim randevu saatinde gittim sigortadan provizyon alamadım Meğersem hastanede sistem arizaliymis şimdi suç bende mi dime bugün de gittim dün yasadigim magduriyetimi anlattım ama nafile cekilemedim :KK43:
 
X