günaydın güzelliklerrrr :) dünden kalma iki konum var sizinle paylaşmak istediğim ama önce burayla ilgili kafamda kalanları yazayım :)
1-ilk oğlumu normal doğum diye dua ettim fakat olmadı ilk önce ufacık olan çatım yüzünden sorunlar yaşadık ve sezeryan oldu.
şimdi burada asıl olan doğurduğun an değil öncesi çektiğin sancıdır bu sancı 1 saatte olabiliyor 8 saatte kişinin fizyolojisine bağlı
bebeğin bir kısmı geldikten sonra epidural yapıyorlar çünkü anne çok yoruldu rahatlasın nasılsa bebeğin yarısı bizden tarafta bir makas darbesiyle çekeriz kendimize sonrada dikeriz orayı mantığı ve işleminden ibarettir.sakın aldanmayın fırt diye çıkar oh diye bişey yok haa şanslıysanız annem gibi wc de bile bebek başını görürsünüz :)
evet normal doğum çok sağlıklı sonrasında okadar acıdan sonra bir ohh diyor ve bebeği gördükten sonra o acıyı unutuyorsunuz buda herşeye değer :) şu mantıkla doğuma giderseniz herşey daha güzel olur sanırım bu normal doğumu yapanlar nasıl yapıyorrr bende bunu yaşıycam evet sancıysa çekicem neden bende onlar kadar kadın değilmiyim ve bunu yaşamalıyım diye telkin ederseniz kendinizi ve şartlar ve çatınız buna müsaitse normal doğum yapın derim :) ama birde normal doğumunda exsileri var bunlarıda bilelim derim.
mesela bebeği çıkarmaya çalışırken sıkıntılarda olabiliyor yok vakumdu yok orasından burasından çekiştirmeydi,annenin mesanesinin sıkıntıya girmesi rahim bollaşması falan dikkatli olmak gerekli ..
2-sezeryan sanıldığı kadar korkulu bişey değil lütfen kendinizi şartlamayın çünkü herhangi bir sıkıntıda sezeryana almaya kalktıklarında sizi o sedyede ameliyata götürürken ölüme gittiğinizi sanıyorsunuz biliyorum çünkü yaşadım doğum odasında doğuramayıp ameliyathaneye giderken o kocaaa uzun ve soğuk kolidorlarda ölüme gittiğimi düşünüp tirtir titrediğimi ve bebeğimi göremiyceğimi düşünüp nasıl ağladığımı size anlatamam çünkü sezeryan kötü anlatıldı bana

ve okadar kötüydümki dr um genel anestezi yapmak zorunda kaldı bana

göbek kalır olayı hurafeden başka bişey deği nedenmi kişinin vücudu normalde olsa sezeryanda olsa ne yapsada o göbek gitmiycek şekilde yapıdadır gitmez ve bunu sezeryana bağlar,doğumdan sonra kendi vucuduna dair hiç bişey yapmaz spor diet bakım gibi bunuda sezeryana bağlar oysa ben ne kadınlar gördüm sezeryandan sonra dümdüz karnı olan bunun için birazda kendine bakmalı insan.en yakın örnek 2 sezeryan oldum bebeklerimden en fazla 2 yıl sonra eski halimdeydim ve hiç göbeğim olduğunu hatırlamıyorum :) normal doğumdan sonra göbek bağlama kadar saçma bişey yok bağla göbek gider :) yok öyle bişey o sadece genişleyen iç karnın biran önce eski haline dönmesini sağlar çünkü allah bizi öyle bir yaratmışki bizim kaldırabileceğimiz son noktada bizi şişiriyor nasılki doğumda vajina santimlerce açılıp sonra kendini topluyorsa işte öyle.birtek eksisi var sezeryanın en nihayetinde bıçak yiyorsun neresinden bakarsan bak ameliyat işte sonrasında elbette dikişlerin ağrıyor kiminin 3 gün kiminin 1 hafta ama sonra geçiyor hayat durmuyor heleki şöyle bir hurafe daha var soğuklta sızlarmış mış mış yok öyle bişey vallahi doğumdan 2 ay sonra ameliyatlı olduğum hiç aklıma gelmediki sızı olsun :)
hiç düşünmeyin bunları derim korkmayında herşeyin bir yolu çözümü vardır teknoloji her yönden ilerledi bazı şeylerde allaha sığınmak en güzeli hepimiz ona emanetiz ve bazen kaderi değiştiremeyiz :)
anammm çok yazmışım