2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım hayırlı olsun bebişin inşallah Allahım kucağımızada almayı nasip etsin bende 5. Haftada doktorun karnımdan görememesi sonucudüşük olacak sağlıklı bir gebelik değil tarzı yorumlarıyla cuma gününden pazartesiye ömrümden ömür gtti pazsrtesi kesem göründü ve rahatladık ama senin sürecin çok uzun sürmüş çok şükür ki sonu güzel olmuş doktorların hiç umrunda değil bizim duygularmz kayıp deyip geçiyorlar bilmiyorlar ki biz ne yollardan geçipte sahip olduk o miniklere Allahım korusun ve sonu sağlıkla gelsin gebeliklerimizin...

Kesinlikle haklısın sosyolog35. Doktorlar artık geldi gitti olarak resmen müşteri gibi görüyor bizleri. Yaşadığım süreç sonunda resmen bunu anladım ve duyguların hiç yeri yok orada. Robotlaşmışlar. Tabii ki herkesi kapsayacak bir şey söylemek istemiyorum. şimdiki doktorumdan çok çok memnunum. Ancak bunu düşünmeseydim ve araştırıp başka doktora gitmeseydim o doktora inanıp hemen kürtaj olacaktım. Şu anda bebeğim gayet sağlıklı görünüyor hem de düşünebiliyor musun ? Düşüncesi bile korkunç... İnşallah Allah sonuna kadar sağlıkla gitmeyi nasip etsin hepimize...
 
Arkadaşlar Merhaba,

Başka bir sayfayı takip ediyordum ancak ''2014 Ağustos Anneleri'' konusundan haberim yoktu. Lütfen beni de aranıza alınnnnn :) Hatta başta bir tablo gördüm beni de eklerseniz çok sevinirim. İstanbuldanım, 31 yaşındayım, ilk bebeğim olacak ve son adet tarihim 29 Ekim 2013. Beni ve sürecimi anlayabilmeniz için sizinle daha önce takip ettiğim sayfada paylaştığım ibretlik hamilelik hikayemi izninizle burada da paylaşmak istiyorum ki bir çok kişiye örnek teşkil etsin...

Tahminime göre şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve bebeğimin olup olmayacağını net olarak geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenebildim. Sizinle paylaşmak istiyorum ki benimle benzer durumlar yaşayanlar varsa yanlışa yönelmesinler.

Kasım ayının sonuna doğruydu hamile olduğumu öğrendiğimde. 5 haftayı tamamlamıştım ki daha önce ismini duyduğum ve internetten de yorumlarını olumlu bularak gittiğim Medical Park Göztepe Hastanesi'nde Dr. Mine Kaymakçı' dan randevu aldım. İlk defa muayene olacaktım. Mine Kaymakçı' nın odasına girdim beni muayeneye aldı önce karnımdan baktı bir şey göremedim alttan bakacağım dedi. Alttan baktı ve bakar bakmaz bana ''Mol Gebelik'', kesen boş. Bu kese dolsa bile bebek oluşmaz, oluşsa da sakat olur 3 ay bile olsa kanaman olur vücut kabul etmez dışarı atılır...vs gibi bir sürü şey saydı hayırlısı böyleymiş dedi ve toplam da 3 dk süren muayenenin sonunda hemen kürtaj dedi. Tıbbi tahliye yazıp imzalayarak bana ertesi sabaha aç karnına gel diyerek kürtaj için randevu verdi. Eşim şok oldu ben ne olduğunu anlamadım bile. Sonra aile büyüklerimize haber verdik ve başka bir doktora gitmemiz konusunda bizi yönlendirdiler. Daha 5 haftalık hemen nasıl teşhis koydu diye arkadaşlarımızda aile büyüklerimizde söylendiler. Aynı gün Bağdat Caddesinde özel muaynehanesi bulunan Prof. Dr. Aktuğ Ertekin' i aradım. Kendisi beni muayene etti ve kesinlikle Mol Gebelik olmadığını söyledi. Ancak kesenin içinde de bebeğe dair bir oluşum göremiyorum. Boş kese olabilir eğer boş keseyse kürtajla alınması gerekir evet ama kürtaj demek için henüz çok erken 1 hafta bekleyelim geç döllenme olmuş olabilir veya şu an çok küçük olduğu için göremiyor olabiliriz dedi.

1 hafta bekledik tekrar gittiğimizde 6. haftaydı ve yine kesenin içinde bebek göremedi ancak enteresan bir durumun var iki ayrı kese oluşmuş biri kendi kendine sonlanmış diğeri büyümeye devam ediyor ancak hala içinde bebek görünmüyor dedi. 1 hafta daha bekleyelim bu arada Beta HCG testi istiyorum dedi. Beta HCG yaptırdığımda kan değerimin normalde olması gerekene göre çok yüksek çıktığını gördük. Aktuğ Bey' i arayarak kan değerimi söyledim. Kendisi; Evet tam düşündüğüm gibi bu durum ikiz gebelik şüphemi güçlendirdi dedi.

7. haftada gittiğimizde iki kesemden sonlanmış olan kese biraz daha küçülmüştü büyüyen kese ise büyümeye devam etmişti ancak hala tam bir oluşum göremiyorum derken minnacık bir kıpırtı yakaladı kesenin diğer keseyle birleşen kısmında ve hala net olarak birşey göremiyorum ama resmen kıpırdayan bir şey gördük, bu olursa ilk bebeğin olacak bunun için kürtaj yoluna gitmektense beklemeyi tercih ediyorum, eğer bebeğe dair bir oluşum varsa 8. haftaya geçeceğimiz bu sürede çok büyüyecek ve görünmemesi imkansız olacak. Eğer önümüzdeki haftada görünmezse o zaman radikal bir sonuca gidilir ancak dedi ve 1 hafta daha bekleyelim dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi tam 8 hafta 3 gün olmuştu ve doktor karnımdan baktığı anda ''Eveeettt bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, işte burada !'' dediğinde dondum kaldım, sevinemedim bile.... Düşünebiliyor musunuz ? Şu anda sağlıklı giden bir hamileliğim var ancak ben Medical Park Göztepe' de muayene olduğum Mine Kaymakçı' nın teşhisine inanıp tamam deseydim şu anda sağlıklı olan bebeğimi aldırmış olacaktım !!! Ve ondan sonra da 1-1,5 sene süren Mol Tedavisine başlayacaktım... Bu süre içinde bebek sahibi olamıyorsunuz mol tedavisi görürken. Bu kadar rahatça insanların hayatını mahvedebiliyorlar. Bu yüzden siz siz olun doktorunuzu çok iyi seçin ve en ufak olumsuz bir şeyde ümitsizliğe kapılmayın ve başka bir doktora mutlaka görünün ! Aktuğ Bey böyle sabırla beni bekletmeseydi ve olumlu telkinlerde bulunmasaydı sağlıklı olan gebeliğimi çoktan sonlandırmış olacaktım bu korkunç bir şey !!!

Bu arada 8. haftada gördük ki sonlanan ve küçülen kesem daha da küçülmüş. Gerçekten ikiz gebelik başlangıcı olmuş ancak biri kendi kendine sonlanmış ve bu kese sonlanınca diğer keseyi sıkıştırdığı için, bebekte çok minnacık olduğu ve kesenin sıkıştırdığı uçta olduğu için ultrasonda görünmemiş. Şimdi ise diğer kese küçülmeye devam ettikçe ve diğer kesedeki bebek büyüdükçe durum ortaya çıktı. Küçük olan kesem kendi kendine yok olacakmış. Tıpta buna ''Kaybolan İkiz Sendromu'' deniliyormuş. Ben bunu 2 keseyi gördüğümüzde internetten araştırmıştım ve bu gidişimde küçük kesemin yok olmaya yz tuttuğunu göründe ben bunu ''Kaybolan İkiz sendromu'' olarak okumuştum bu doğru mu dediğimde ''Evet'' cevabını aldım :)

Şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve mide bulantılarım haricinde bir şikayetim Allah' a şükür ki yok ! :) Arkadaşlar paylaştım ki başına gelen varsa veya yakınında böyle bir şey duyan gören varsa lütfen anlatsın ve asla bir süre sabredip beklemeden kürtaj yoluna gitmesin kimse !

Benim haftalarımda olup hala mide bulantıları devam eden veya önceden olupta kesilen var mı merak ediyorum ? Acaba ne zaman geçecek bu mide bulantıları ?

yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm doğrusu.insanların hele doğmamış bir bebeğin hayatıyla oynayabilmek için nasıl bir vicdan gerek. balpamuk seni ve yavrunu Allah esirgemiş resmen.çok geçmiş olsun.umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.
 
çoooook teşekkür ederim canım, artık kudurabilirim burda :KK52:


anoyy valla ne para lazım
eşime bebek arabası 1000 tl civarında deyince adamın gözleri büyüdü :KK53:

eskiden bebek arabası mı varımış nenelerimiz çarşafnan sırtlarına sararlarmış
ama şimdi zamane karıları tabii :KK53:
iyi bayılmamış adamcık :KK9:
 
çoooook teşekkür ederim canım, artık kudurabilirim burda :KK52:


anoyy valla ne para lazım
eşime bebek arabası 1000 tl civarında deyince adamın gözleri büyüdü :KK53:

ayy aynenn 1000 TL çok güzel heee dedim yaa öle mi buluruz aslında çocuğu büyüyen birilerinden dedi ahahahaha
he olduuu canım dedim onaa ahahahahah
ya dedim hazır oool daha ne masraflar olcak ohooooo çok çalışman lazım çoooook :)
 
canım ALLAH sabır versin....yaşadıklarını anlıyorum ben ilk bebeğimi 12. haftasında kalbinin durmuş olduğunu hatta kalbi duralı 2 hafta olduğunu öğrendim...korkunç bir acıydı kalbi acıyor resmen insanın ..birşeyler kopup gidiyor...çok şükür eşimin ve ailemin desteğiyle atlattım...tabi yok ağır mı kaldırdın yok sen sakarsın dır ters bişeyler yapmışsındır diyen çok oldu onlar 2 kat daha fazla yaktı canımı neyse ki geçti...kendimi bir süre çiçeklere vardim...tam ilkbahar dı...evimi ormana çevirmişim farkında olmadan...onlarla konuşuyordum...doktorum genetik testlerimi istedi hemen yaptırdık kanda pıhtılaşma çıktı....sonuçlarımı aldığımız gün tekrar hamile olduğumu öğrendik kürtajdan 2 ay sonrasıydı....hemen iğneye başladık fakat onu da kurtaramadık allahın taktiri...bu kez biraz daha çabuk atlattım ama hep çime attım tam bayram dı ailemden uzağım...zaten henüz alışamadım onlardan uzakta olmaya...bitmiştim ben artık anlıcan....Ama Rabbim sabrını verdi çok şükür...doktorum 2 ay korunmamı istedi ...bende onu dinledim bu kez...2. ayın sonunda iğnelerime başladık tekrar henüz hamile kalmadan...ve ilk beta hcg 31 çıktı doktorum yine çok umut vermek istemedi...ama allahıma binlerce kez şükürler olsun beta bizi biraz süründürdü ama düzenli attı...7-8. haftalarımda sağlık ocağı kan istedi verdim troit hormonum tsh biraz yüksek çıktı bu da düşüklere sebep olabiliyormuş ama hemen kontrol altına alırız daha erken dedi doktorum...ve onun için de ilaca başladım şimdi binlerce kez şükür iyi gidiyor....sadece miğde bulantılarım bir gidiyo bir geliyo korkutuyo beni gitmesin istiyorum hep bulansın....çok uzattım ama benim hikayem de bu canım....ALLAH herşeyin hayırlısını versin sabretmek çok önemli...allahım isteyen herkeze nasip etsin anneliği....:nazar::nazar::nazar:

canım benim ya çok saol.. sen de ne çok çekmişsin.. kusura bakmayın ben size acılarınızı tekrar hatırlattım galiba.. ama bana umut olsun diye soruyorum.. inşallah bu defa hiçç sorun çıkmaz ve sağsalim alırsın bebişini kucağına.. ben de genetik testlerimi yaptırmayı düşünüyorum ama bakalım bazı yerler ilk düşükte yapmıyormuş.. daha görüşmedim hiç bir doktorla.. haftaya kontrolüm var ondan sonra başlıycam araşırmalara.. gerçi her şey allahtan bekliycez, görücez.. hakkımızda hayırlısı olsun..
 
canım aramıza hoşgeldin öncelıkle mucızenı rabbım sana bagışlamıs boyle doktorlar o kadar cok kı o hıpokrat yemınını nasıl edıolar bılemıyorum ınsan yavrusu bu yaa bu kadar canıce kararı nasıl verıyorlar aklım almıyo net bısı goremıyosan bekle demı astın kestın bıttı .... ınsan hayatı bu kadar ucuz olamaz...rabbım yavruyu korumus ve sana bagıslamıs dusunme sımdı eskıyı kuzun senınle tekrar hoşgeldın cnm:nazar:
 
:KK43:
kızar ya yarım saat uğraştım tek tek alıntı yaptım destanlar gbi yazdım göndere bastım dondu sayfa kapandı hepsi güme gitti.

insanbul resmen derin bir oh çektim canım ya hep güzel haberler al inşllh.

bende oğlumda bursa doruk tıpa gitmiştim tüm kontrollere

öğlen yemeğine giden arkadaşlar oh oh afiyet olsun bebelere bolca kan can kilo olsun çok azı enerji için kalsın size :)

ben sarıyerde oturuyorum şimdi.

isimler aklıma gelmediği için öyle sırayla yazıyorum kusura bakmayın.

pozitif yollayan güzel anne gerçekten buralara kadar ulaştı canım neşen.kahvaltıyla bakışmayı kestik aşka dönüştü bu aşka ihtiyacım varmış gerçekten abartıp 2 saatlik bir kıtlıktan çıkmışa dönüştürdüm olayı dünden beri yemediğimin acısını çıkarttım :)


aaaa cnm benim cok sevindimmm gercekten ise yaradiysaa :KK9: :KK3: :KK16: :KK49:
bugun burdaki tum hamislere pozitif enerjimi gonderdim ben, tum evrene yayildii :KK9:
 
çok para lazm kuzular cok bır bebek demek ortalama 4 bın tlye yakın masraf demek hastanesıyle beraber yuvarlak hesap (oda orta sevıyelı bır hastane ıse) 5bın tl ona gore kızlar cok para lazım cok adamcagız ıyı dusup bayılmamıs:KK1: ben esıme ılk gebelıgımde dedıgımde ustune 1000tl daha koyar şahin alırım kendı arabasını kendı kullansın dedıydı sonrada ben sıradan bır araba alınca laf yaptıydı gıtmıyo etmıyo bu ne bole de sımdı arabya ıte kaka bu bebegı buyuttuk en son bebek sahılınde denıze atacam kazulet gıbı araba dıyıp kıyametı koparmıstı :KK9: bu adamlara ıyılık yapsanda yaranmıyo varmı pahalısını aldır odesın dursun ısı ne:KK37:
kayınvalide yatağını ben alcam gördüm hoşuma gitti demiş, allaağğm sakın dedim. kim bilir nası süs püs renk içinde olcak
ben ona modelini bildirirm dedim :KK1: eşimde şuan benim babama bişeyler aldırma yolunda, ne koparsak kar diyo şakaya vurarak.
ama iyisini alsın tabi böyle olacağı belliydi, yap kenara koy olmuyo bu bebekler :KK53:
 
aslinda benim kayinvalidem de cok iyi bir kadin, beni cok sever, oz kizindan ayirmaz, ne gerekiyosa yapar, bende severim ama bu konular baska, hassas konular, daha ince dusunce ve anlayis gerektiren konular...niyeti iyi ama tam istedigin seyi veremiyo sana iste..bende onu oyle kabul ettim, idare etmeye calisiyorum...karsindaki senin gibi dusunemiyo tabiiki her zaman, oz annen olmadigi icin sende cok acik ve net olamiyosun herzaman oyle olunca da biseyler tastamam olamayabiliyo...ama yine de buna da sukur, ne kaynanalar var..ben yine de memnunum, idare edebiliyorum, alistim artik, artilarini gormeye calisiyorum, kesinlikle kotu bir kadin degil... :)

Canım diyorsun ya işte anne gibi olmuyor. Anne gibi değil benimki de elbette ama kayınvalide olarak, oğlunun eşi olduğum için, bir kızı gibi görmesi yaklaşması önemli, fazlasını ben de beklemiyorum belki de ondandır, sorun yaşamıyoruz. Ama dedim ya inkar edemem, oğlunu arar oğluna kızar, bana yapması gerekenleri falan söyler, detaylı düşünür yani.
 
kayınvalide yatağını ben alcam gördüm hoşuma gitti demiş, allaağğm sakın dedim. kim bilir nası süs püs renk içinde olcak
ben ona modelini bildirirm dedim :KK1: eşimde şuan benim babama bişeyler aldırma yolunda, ne koparsak kar diyo şakaya vurarak.
ama iyisini alsın tabi böyle olacağı belliydi, yap kenara koy olmuyo bu bebekler :KK53:
ahahah iyiymişş valla aynen ole kım yaparsa kardır bızım kaynana hıc bulaşmadıydı oda beşik işlerine ilk bebek kız aılesıne aittir dedı çekıldı o demeseydı bızımkıler almayacaktı sankı :)) ne ıse annecım sagolsun maskoya goturdu dıledıgım odayı aldı oğlusuma benım zevkım oldu sonucta ıcımde rahat ettı ama sevgılı kaynanatör nerde eskı tıp m.ö şey var anadızı yok salıncak dedı aldı geldı fosforlu yesıl seylerı getırdı basıma atsam atamadım satsam satamadım oyle kullanmak zorunda kaldım hırsımdan kudurarark gorumceler anakucagı almıs cocugu ıcıne koyamadım ıkı buklum :KK43: her neyse bırıncı es kaza buyudu yavrum :)) hepsınden kurtuldum sımdı kendı arzuma gore alacagım ınsallah ama o zamankı aklım olsaydı alırdım herseyı koyardım bı koseye varkende alamazlardı sız sız olun kımseden bısı ıstemeyın derim insanın ıcınde kalıyo alacaklarsada yanlarında sız olun
 
kayınvalide yatağını ben alcam gördüm hoşuma gitti demiş, allaağğm sakın dedim. kim bilir nası süs püs renk içinde olcak
ben ona modelini bildirirm dedim :KK1: eşimde şuan benim babama bişeyler aldırma yolunda, ne koparsak kar diyo şakaya vurarak.
ama iyisini alsın tabi böyle olacağı belliydi, yap kenara koy olmuyo bu bebekler :KK53:

Sen belirle modelini alsın, bak sözünü almışsın :)
 
yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm doğrusu.insanların hele doğmamış bir bebeğin hayatıyla oynayabilmek için nasıl bir vicdan gerek. balpamuk seni ve yavrunu Allah esirgemiş resmen.çok geçmiş olsun.umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

Çok teşekkür ederim gnosis2000 . Düşün ki bebeği görene kadar her günüm 1 hafta kadar uzun ve stresli geçti. Neyseki sonunda güzel haber aldık ancak doktorum şimdi benimle ilgili kan, idrar...vs testleri istedi ve o testleri yaptıracağım zaman bana; ''Ben sana söylüyorum mol gebelik şüphen yok ancak sen hala tedirgin gibisin eğer illa içim rahat etsin net göreyim diyorsan mol testi de yazayım ancak gerçekten gerek yok'' demesine rağmen ben; ''olsun siz yine de yazın ben o testi de yaptırayım'' dedim. Düşünün yani baştan fitneyi soktu kafama doktor ve hala arada bir aklıma geliyor hem de öyle bir şey olmadığını bilmeme rağmen...
 
herkese hayırlı günler olsun kızlar
sabah doktora gitmeden hepinizin dualarını ve iyi dileklerini okudum ama heyecandan yazamadım
hepinizin bebeğini Rabbim korusun, hukukçu arkadaşıma da üzüntüsünü unutturacak evladı hemen versin inşallah

lekelenmem için iğne vurdular, Crınone progesteron jel verdi her gün kullanmamı istedi doktor
bebeğin kalp atışları düzelmiş gördüğünü söyledi ama 4 kez denemesine rağmen sesini duyuramadı
daha küçük duymakta güçlük çekiyoruz, ama görüyoruz sorun yok dedi.
haftasıyla uyumlu çıktı, hatta sat hesabına göre tam 7 hafta, ama ultraona göre 7+3 çıktı.
12. haftaya kadar düşük herkeste beklenir o yüzden her şeye hazırlıklı olmak lazım dedi.

biraz olsun rahatladım, inanın doktordan önce sizin yorumlarınızla rahatladım
herkesi çok sevom Eki Görüntüle 922519

Buldum seni senden haber bekliyodum. Ohh çok şükür. Çok rahatladım sevindim. :KK16:
 
canım aramıza hoşgeldin öncelıkle mucızenı rabbım sana bagışlamıs boyle doktorlar o kadar cok kı o hıpokrat yemınını nasıl edıolar bılemıyorum ınsan yavrusu bu yaa bu kadar canıce kararı nasıl verıyorlar aklım almıyo net bısı goremıyosan bekle demı astın kestın bıttı .... ınsan hayatı bu kadar ucuz olamaz...rabbım yavruyu korumus ve sana bagıslamıs dusunme sımdı eskıyı kuzun senınle tekrar hoşgeldın cnm:nazar:

ecmel1987 çok çok teşekkür ederim. Şimdi sizleri buldum siz de bana moral oldunuz :KK66: Hem de yakın tarihlerde doğum yapacağımızı bilmek güzel. Eminim szilerden çok şey öğreneceğim ve tabii ki bende tecrübelerimi paylaşacağım. Allah' a şükürler olsun şu anda her şey yolunda görünüyor. umarım sonuna kadar sağlıkla ulaşırız hep beraber...
 
ecmel1987 çok çok teşekkür ederim. Şimdi sizleri buldum siz de bana moral oldunuz :KK66: Hem de yakın tarihlerde doğum yapacağımızı bilmek güzel. Eminim szilerden çok şey öğreneceğim ve tabii ki bende tecrübelerimi paylaşacağım. Allah' a şükürler olsun şu anda her şey yolunda görünüyor. umarım sonuna kadar sağlıkla ulaşırız hep beraber...
inşallah canım benım karşılıklı sohbet muhabbetle pırtlatcaz bebelerımızı ınsallah :emir_bebek:
 
insanbul hayirli olsun adina cok sevindim cnm :KK66:

balpamuk senin hikayen de cok etkileyiciydi gercekten, sasirdim dogrusu, bu doktorlari anlamak cok zor gercekten...kesinlikle bir dr un dedigiyle hareket etmeyerek en dogrusunu yapmissin..sonuc guzel olmus en azindan, onemli olan bundan sonrasi :KK66: :KK49::KK49:
 
kızlar bu cumartesi 5+3 ken ilk kontrole gittik. şükür keseyi gördük. bebek henüz görünmedi. ama doktorumu hiç sevmedim bana ne vitamin verdi ne bişey. gerek yok 5. aya kadar dedi. size vitamin verdiler mi?

canım bana hemile kalmayı düşündügümü söyledigimden beri folik asit vermişti ben hergün içmiyordum açıkçası ilaç içmekten nefret ederim ama hamile oldugumu ögrendigimden beri hiç aksatmıyorum hergün içiyorum birde mide bulantısı için bir ilaç verdi gecen hafta sanırım ay sonu testlerim varmış test öncesi 20 si 25 i gibi gel dedi bildigim kadarıyla 3. ayın sonuna kadar folikasit e devam
 
aslinda benim kayinvalidem de cok iyi bir kadin, beni cok sever, oz kizindan ayirmaz, ne gerekiyosa yapar, bende severim ama bu konular baska, hassas konular, daha ince dusunce ve anlayis gerektiren konular...niyeti iyi ama tam istedigin seyi veremiyo sana iste..bende onu oyle kabul ettim, idare etmeye calisiyorum...karsindaki senin gibi dusunemiyo tabiiki her zaman, oz annen olmadigi icin sende cok acik ve net olamiyosun herzaman oyle olunca da biseyler tastamam olamayabiliyo...ama yine de buna da sukur, ne kaynanalar var..ben yine de memnunum, idare edebiliyorum, alistim artik, artilarini gormeye calisiyorum, kesinlikle kotu bir kadin degil... :)

merhaba,
ben de sizinle dertleşmek istiyorum.forumda daha yeniyim izmirde yaşıyorum ve 9 haftalık hamileyim.hamileliğimi ilk öğrendiğimde çok mutlu olmuştum.hamile kalmadan önce bana çocuk yapmam konusunda ısrar eden kayınvalidem hamileliğimi öğrendikten sonra doğru düzgün sevinmedi bile.hamilelik öncesinde herkes çocuğa bakacağını söylüyordu şimdi kimsenin çıtı çıkmıyor.önceden çocuk yap sanki masraflarını sen mi düşüneceksin diyen kayınvalidem daha görmeye bile gelmedi beni evime. canım bişey istiyomu diye soran bile yok. kendi annem denzlide yaşıyor. kimseden hiçbi destek görmüyorum ve kendimi çok yalnız hissediyorum.eşim destek olmaya çalışıyor ama yetmiyor.kendimi çok kötü hissediyorum.ve Allah affetsin ama o kadar pişmanım ki hamile kaldığım için.8 senelik evliliğimde ancak bu kararı aldım ve hemen de hamile kaldım.ama şimdi çok acele ettiğimi ve anne olmak için uygun olmadığımı düşünüyorum.zaten çalışıyorum ve bebeğin bakımı benim için ciddi sorun olacak.maddi yükünü saymıyorum bile.o kadar moralim bozukki anlatamam size..kusura bakmayın böyle iç karartıcı şeyler yazdığım için ama sanırımbeni de sizlerden başkası anlamaz
 
kızlar ben oğluma hamileyken hep ferah ferah bişeyler içmek isterdim su içemiyordum sadece ama...
ama şimdi ne su, ne meyve suyu,ne maden suyu hiç birşey içemiyorum hemen midem bozuluyor
sizde de öylemi?
portakal, mandalin, elma en favori yiyeceklerim benim :KK34:

canım benım cam bı damacana sürehim var yanımda bardagıyla duruyor bardagı hiç boş bırakmıyorum hep doldurup içiyorum sürekli wc ye cıkartıyor ama olsun günde 3 lt iç dedi doktor normalde de çok su içen bi insanım ama şimdi dahada dikkatli yudum yudum ve oturarak içiyorum bu çok önemli kesinlikle yudum yudum ve oturarak içmelisiniz
 
canım benim ya çok saol.. sen de ne çok çekmişsin.. kusura bakmayın ben size acılarınızı tekrar hatırlattım galiba.. ama bana umut olsun diye soruyorum.. inşallah bu defa hiçç sorun çıkmaz ve sağsalim alırsın bebişini kucağına.. ben de genetik testlerimi yaptırmayı düşünüyorum ama bakalım bazı yerler ilk düşükte yapmıyormuş.. daha görüşmedim hiç bir doktorla.. haftaya kontrolüm var ondan sonra başlıycam araşırmalara.. gerçi her şey allahtan bekliycez, görücez.. hakkımızda hayırlısı olsun..

ne demek canım yardımcı olabildiysem ne mutlu ama en önemli yaptırman gereken 2 test...kan pıhtılaşması ve tsh troit hormonları....bunlar ani kalp durmaları ve düşüklerde 1. sebep...İstanbul da yaşıyorsan önerebileceğim bir yer var genetik testler için... 10 günde çıkıyor sonuç diğer yerlerde daha uzun sürüyormuş duyduğum kadarıyla ve allah korusun 2. 3. düşüğü beklemene gerek yok istediğin gibi yapıyorlar....bence ihmal etme nolur....bu tesleri 3. düşükten sonra istiyorlar nasıl bir zihniyetse aslında planlı hamileliklerde hamile kalmadan önce hepsini güzelce araştırsalar insanlar da önlemlerini alsa hiç riske atılmasa bebeklerimizin hayatı....ama tabi herşey allahın takdiri biz elimizden geleni yapalım da gerisi rabbime kalmış...allahım beterinden korusun...hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimiz:nazar::nazar::nazar:e İNNNNŞŞŞAAAALLLLAAAHHHHH.....:nazar::nazar::nazar:
 
X