2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bişey rica edicem aramızda daha önce bebişini kaybedip şimdi hamile olanlar vardı.. onlar bana birazcık bilgi verebilirler mi?.. kayıptan sonra neler yaptınız, bir daha böyle bişey olmaması için alınacak bir önlem var mı?.. düşükten/kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?..
ben bi daha hamile kalmaktan azıcık korkuyorum da..


ben eylül ayında düşük yaptım toksoplazmaya bağışıklığım yokmuş, toksoplazma sebebiyle bebeğim büyümedi ama 3 hafta düşmedide.. en sonunda eylül ortasıydı düştü.. doktorum 6 ay hamile kalmayacaksın 3 ay sonra folic asite başlayacaksın, en az 3 ay kullanmadan kalmanı tavsiye etmiyorum dedi. ilk ay ben korundum sonraki aylarda ilaç almak istemedim eşime bıraktım korunmayı şekil ortada :44:
doktor bi sorun yok dedi ama toksoplazmasıydı, anti rubella, cmv antikoru.. bunlara benzer 15 test verdi önlem amaçlı sanırım. çok dikkat etmen gerekiyordu yumurtalıkların temizlendiğinden daha çabuk kalacağını söylemiştim ama kısmet böyleymiş dedi. rahimin kendini tam toplaması 6 ay sürüyormuş ondan öyle demiş..

ilk hamile olduğumu öğrendiğimde evde kaset test yaptım, sonuca bakamadım..
doktora gittim konuşamadım, hcg değerlerine bakarken içimden bişeyler gitti..
geçtğimiz ctesi kalp atışlarını görene kadar önceki gebeliğimi hatırladım inan, zor oluyor ama atlatıyorsun..
dua et, rabbimden iste
 
bende hamilelik öncesi emzirdiğim için folik asit kullanıyordum zaten içinde kalsiyumda olduğundan şimdi doktorum 2 ayın sonuna kadar kullan kantahlillerine ve bebeğin gelişimine göre vitamin kan hapı vs başlıyacağız dedi belki sende gereksinim görmemişte olabilir yada doğaldan yana doktorlardandır belkide bilemedim ya her doktor farklı oluyor nedense


ben günde 1 bardak süt bi kase yoğurt yiyorum kalsiyum için canım. şimdiden stoklayalım çok sömürcek bebek.
kansızlık var sınırda ama gerek görmedi 5. aya kadar gerek yok dedi. değiştircem doktorumu zaten sevmedim enerjim tutmadı o adamla.

ben dün dr.a gittim kızlar tahlil sonuçlarım iyi çıktığı için dr.um gerek görmedi aslında vitamine falan
ama ben kabızlık var bende dedim onun için de iyi gelen bir vitamin varmış onu vermedi
hayriyetten folik asitte kullanmana gerek yok dedi..
yani 10 haftayı bekleyin ilaçlar için..

tamam canım çok sağolun endişe etmeyim o halde.

ben yeme içmede pek sorun yaşamadım ama yedikten sonra içim kalkıyor öğürüyorum. mandalina benim de favorim. bulantımı hemen kesiyor.

evet mandilin bana da iyi geliyor ama artık bitmeye başlar mandilinler :KK5:

:))
 
ben günde 1 bardak süt bi kase yoğurt yiyorum kalsiyum için canım. şimdiden stoklayalım çok sömürcek bebek.
kansızlık var sınırda ama gerek görmedi 5. aya kadar gerek yok dedi. değiştircem doktorumu zaten sevmedim enerjim tutmadı o adamla.

aman canım kanın sınırdaysa eğer çok süt içme yoğurt peynir tüket yerine. bende de kansızlık var o yüzden doktor 3 aydan önce süt vermedi. zaten kemikler 3 aydan sora gelişiyormuş ozaman bakıcaz dedi süt içmeye başlıcaz... o yüzden şimdi yoğurt peynir idare ediyorum yanii.. kansızlık varsa ayda bir kanına bakılmalı eğer düşüyorsa kan demir ilacı başlanmalı hayatım bencede sen değiştir o doktoru ne o öle herşeye bi ık mık :KK70:
 
insanbul resmen derin bir oh çektim canım ya hep güzel haberler al inşllh.
sizlerden de güzel haber alınca sevincim katlanıyo benim :KK19:
Sen çok yaşa emi, nasıl güldürdün beni artık bu lafın aklıma gelir ben de su içerim valla.. Mucksss.
iç iç şifa olsun kuzuya $bebem.gif
canım evet dünden beri iyi hissediyorum kendimi oraya da uğrucam oğlanı okula bıraktım geldim buradakileri okuyorum azcık :)
inş bundan sonra yine eskiye dönmezsem hep buralarda olurum bende çook özledim canımmmmm :KK16:
Allah daha iyi etsin inşallah canım bizi yokla :KK16:
ahahah wallaa dimiiii?? koptummm şuandaaaa resmen hamile kaldım kalalııı yanii diğer işleri attım kenara sırf size yetişmeye çalışıyorummm canım...
bide yılsonu çok yoğundu şimdi işler hafifledi acısını çıkartıyorum resmennn :KK70:

ben site yönetimiyle senin için bi iş görüşmesi ayarlayım hemen eheh :KK51:
 
herkese hayırlı günler olsun kızlar
sabah doktora gitmeden hepinizin dualarını ve iyi dileklerini okudum ama heyecandan yazamadım
hepinizin bebeğini Rabbim korusun, hukukçu arkadaşıma da üzüntüsünü unutturacak evladı hemen versin inşallah

lekelenmem için iğne vurdular, Crınone progesteron jel verdi her gün kullanmamı istedi doktor
bebeğin kalp atışları düzelmiş gördüğünü söyledi ama 4 kez denemesine rağmen sesini duyuramadı
daha küçük duymakta güçlük çekiyoruz, ama görüyoruz sorun yok dedi.
haftasıyla uyumlu çıktı, hatta sat hesabına göre tam 7 hafta, ama ultraona göre 7+3 çıktı.
12. haftaya kadar düşük herkeste beklenir o yüzden her şeye hazırlıklı olmak lazım dedi.

biraz olsun rahatladım, inanın doktordan önce sizin yorumlarınızla rahatladım
herkesi çok sevom Eki Görüntüle 922519
canım benım gozun aydın cok sukur adına cok sevındım kendıne dıkkat et bol bol dınlen :KK54::nazar:
 
Arkadaşlar Merhaba,

Başka bir sayfayı takip ediyordum ancak ''2014 Ağustos Anneleri'' konusundan haberim yoktu. Lütfen beni de aranıza alınnnnn :) Hatta başta bir tablo gördüm beni de eklerseniz çok sevinirim. İstanbuldanım, 31 yaşındayım, ilk bebeğim olacak ve son adet tarihim 29 Ekim 2013. Beni ve sürecimi anlayabilmeniz için sizinle daha önce takip ettiğim sayfada paylaştığım ibretlik hamilelik hikayemi izninizle burada da paylaşmak istiyorum ki bir çok kişiye örnek teşkil etsin...

Tahminime göre şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve bebeğimin olup olmayacağını net olarak geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenebildim. Sizinle paylaşmak istiyorum ki benimle benzer durumlar yaşayanlar varsa yanlışa yönelmesinler.

Kasım ayının sonuna doğruydu hamile olduğumu öğrendiğimde. 5 haftayı tamamlamıştım ki daha önce ismini duyduğum ve internetten de yorumlarını olumlu bularak gittiğim Medical Park Göztepe Hastanesi'nde Dr. Mine Kaymakçı' dan randevu aldım. İlk defa muayene olacaktım. Mine Kaymakçı' nın odasına girdim beni muayeneye aldı önce karnımdan baktı bir şey göremedim alttan bakacağım dedi. Alttan baktı ve bakar bakmaz bana ''Mol Gebelik'', kesen boş. Bu kese dolsa bile bebek oluşmaz, oluşsa da sakat olur 3 ay bile olsa kanaman olur vücut kabul etmez dışarı atılır...vs gibi bir sürü şey saydı hayırlısı böyleymiş dedi ve toplam da 3 dk süren muayenenin sonunda hemen kürtaj dedi. Tıbbi tahliye yazıp imzalayarak bana ertesi sabaha aç karnına gel diyerek kürtaj için randevu verdi. Eşim şok oldu ben ne olduğunu anlamadım bile. Sonra aile büyüklerimize haber verdik ve başka bir doktora gitmemiz konusunda bizi yönlendirdiler. Daha 5 haftalık hemen nasıl teşhis koydu diye arkadaşlarımızda aile büyüklerimizde söylendiler. Aynı gün Bağdat Caddesinde özel muaynehanesi bulunan Prof. Dr. Aktuğ Ertekin' i aradım. Kendisi beni muayene etti ve kesinlikle Mol Gebelik olmadığını söyledi. Ancak kesenin içinde de bebeğe dair bir oluşum göremiyorum. Boş kese olabilir eğer boş keseyse kürtajla alınması gerekir evet ama kürtaj demek için henüz çok erken 1 hafta bekleyelim geç döllenme olmuş olabilir veya şu an çok küçük olduğu için göremiyor olabiliriz dedi.

1 hafta bekledik tekrar gittiğimizde 6. haftaydı ve yine kesenin içinde bebek göremedi ancak enteresan bir durumun var iki ayrı kese oluşmuş biri kendi kendine sonlanmış diğeri büyümeye devam ediyor ancak hala içinde bebek görünmüyor dedi. 1 hafta daha bekleyelim bu arada Beta HCG testi istiyorum dedi. Beta HCG yaptırdığımda kan değerimin normalde olması gerekene göre çok yüksek çıktığını gördük. Aktuğ Bey' i arayarak kan değerimi söyledim. Kendisi; Evet tam düşündüğüm gibi bu durum ikiz gebelik şüphemi güçlendirdi dedi.

7. haftada gittiğimizde iki kesemden sonlanmış olan kese biraz daha küçülmüştü büyüyen kese ise büyümeye devam etmişti ancak hala tam bir oluşum göremiyorum derken minnacık bir kıpırtı yakaladı kesenin diğer keseyle birleşen kısmında ve hala net olarak birşey göremiyorum ama resmen kıpırdayan bir şey gördük, bu olursa ilk bebeğin olacak bunun için kürtaj yoluna gitmektense beklemeyi tercih ediyorum, eğer bebeğe dair bir oluşum varsa 8. haftaya geçeceğimiz bu sürede çok büyüyecek ve görünmemesi imkansız olacak. Eğer önümüzdeki haftada görünmezse o zaman radikal bir sonuca gidilir ancak dedi ve 1 hafta daha bekleyelim dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi tam 8 hafta 3 gün olmuştu ve doktor karnımdan baktığı anda ''Eveeettt bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, işte burada !'' dediğinde dondum kaldım, sevinemedim bile.... Düşünebiliyor musunuz ? Şu anda sağlıklı giden bir hamileliğim var ancak ben Medical Park Göztepe' de muayene olduğum Mine Kaymakçı' nın teşhisine inanıp tamam deseydim şu anda sağlıklı olan bebeğimi aldırmış olacaktım !!! Ve ondan sonra da 1-1,5 sene süren Mol Tedavisine başlayacaktım... Bu süre içinde bebek sahibi olamıyorsunuz mol tedavisi görürken. Bu kadar rahatça insanların hayatını mahvedebiliyorlar. Bu yüzden siz siz olun doktorunuzu çok iyi seçin ve en ufak olumsuz bir şeyde ümitsizliğe kapılmayın ve başka bir doktora mutlaka görünün ! Aktuğ Bey böyle sabırla beni bekletmeseydi ve olumlu telkinlerde bulunmasaydı sağlıklı olan gebeliğimi çoktan sonlandırmış olacaktım bu korkunç bir şey !!!

Bu arada 8. haftada gördük ki sonlanan ve küçülen kesem daha da küçülmüş. Gerçekten ikiz gebelik başlangıcı olmuş ancak biri kendi kendine sonlanmış ve bu kese sonlanınca diğer keseyi sıkıştırdığı için, bebekte çok minnacık olduğu ve kesenin sıkıştırdığı uçta olduğu için ultrasonda görünmemiş. Şimdi ise diğer kese küçülmeye devam ettikçe ve diğer kesedeki bebek büyüdükçe durum ortaya çıktı. Küçük olan kesem kendi kendine yok olacakmış. Tıpta buna ''Kaybolan İkiz Sendromu'' deniliyormuş. Ben bunu 2 keseyi gördüğümüzde internetten araştırmıştım ve bu gidişimde küçük kesemin yok olmaya yz tuttuğunu göründe ben bunu ''Kaybolan İkiz sendromu'' olarak okumuştum bu doğru mu dediğimde ''Evet'' cevabını aldım :)

Şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve mide bulantılarım haricinde bir şikayetim Allah' a şükür ki yok ! :) Arkadaşlar paylaştım ki başına gelen varsa veya yakınında böyle bir şey duyan gören varsa lütfen anlatsın ve asla bir süre sabredip beklemeden kürtaj yoluna gitmesin kimse !

Benim haftalarımda olup hala mide bulantıları devam eden veya önceden olupta kesilen var mı merak ediyorum ? Acaba ne zaman geçecek bu mide bulantıları ?


merhaba hoşgeldiniz aramıza öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah şaşırdım doğrusu ben hiç böyle bir şey duymamıştım ben hep derim bu bebekler Allahın bizlere sunduğu birer mucizeler gerçekten sizinkiside öyle olmuş mucize bebek :KK16:
 
canım ağzına eline sağlık süper yazmışsınn aynen öylee bende bunu anlatmak istiyorummm yanii.. bana sorma bak bide internette kullanıo oyun falan oynuoo madem emin değilsin gir internetten bak yemeklere ne yapabilirim die.. bnm annem varya öle bi sofra hazırlarkiii anlatamam kimseye de sormazz ne pişiriyim mıymıyyyy öleee. yapar eder koyar önüneee ayıla bayılada yersin yani.. öle mıymıy yapınca gidesim gelmio sırf kocamın hatrına işte... canım pırasa istedi dedim yanındaaa yap getir yada çağır dimi? yok yani öle oluncada kırılıyorum araya soukluk girio malesefff işteee...
bide şimdi hamileyim torunun geliooo yaniii bi ara sorr ne bilimm beni kabullenemedi sanırım torununuda kabullenemicek bu gidişleee resmenn :S bide o bakıcak toruna ama çıt yokkk yaniii bakmazsada kendi bilir napimm :KK43: anacığım istanbulda olsa kimseleere vermem zaten yavrumu :KK43:

haklisin cnm aynen iste... amaann bosverrr takmayalim kafamizaa, Allah bize saglik sihhat versin insallah, Allah kimseye muhtac etmesin... sende oyle dusunme sever torununu dayanamaz, takma kafana, bi dogsun hersey girer yoluna :KK66: :KK49:
 
haklisin cnm aynen iste... amaann bosverrr takmayalim kafamizaa, Allah bize saglik sihhat versin insallah, Allah kimseye muhtac etmesin... sende oyle dusunme sever torununu dayanamaz, takma kafana, bi dogsun hersey girer yoluna :KK66: :KK49:

aynen öle tatlım zaten takmıyorum artıkk alıştım onun tavırlarına :) ben bebişimi düşünüyorummm walla Allah aynen cümlemizinkini sağlık sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin gerisi boşşş :KK70:
 
arkadaşlar bişey rica edicem aramızda daha önce bebişini kaybedip şimdi hamile olanlar vardı.. onlar bana birazcık bilgi verebilirler mi?.. kayıptan sonra neler yaptınız, bir daha böyle bişey olmaması için alınacak bir önlem var mı?.. düşükten/kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?..
ben bi daha hamile kalmaktan azıcık korkuyorum da..

cnm geçmiş olsun öncelikle. ben gecen sene keasım ayında 24 haftalık bebeğimi kaybettim. sonra 6ay korun dediler tekrar hamile kaldım boş gebelik 8 haftalık kürtaj oldum. ben 3 ay sonra korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım şuan 10+5 . sende umudunu kaybetme. sebebi neymiş . bunun araştırması yapılacakmı. birde nasıl farkettin.
 
ben eylül ayında düşük yaptım toksoplazmaya bağışıklığım yokmuş, toksoplazma sebebiyle bebeğim büyümedi ama 3 hafta düşmedide.. en sonunda eylül ortasıydı düştü.. doktorum 6 ay hamile kalmayacaksın 3 ay sonra folic asite başlayacaksın, en az 3 ay kullanmadan kalmanı tavsiye etmiyorum dedi. ilk ay ben korundum sonraki aylarda ilaç almak istemedim eşime bıraktım korunmayı şekil ortada :44:
doktor bi sorun yok dedi ama toksoplazmasıydı, anti rubella, cmv antikoru.. bunlara benzer 15 test verdi önlem amaçlı sanırım. çok dikkat etmen gerekiyordu yumurtalıkların temizlendiğinden daha çabuk kalacağını söylemiştim ama kısmet böyleymiş dedi. rahimin kendini tam toplaması 6 ay sürüyormuş ondan öyle demiş..

ilk hamile olduğumu öğrendiğimde evde kaset test yaptım, sonuca bakamadım..
doktora gittim konuşamadım, hcg değerlerine bakarken içimden bişeyler gitti..
geçtğimiz ctesi kalp atışlarını görene kadar önceki gebeliğimi hatırladım inan, zor oluyor ama atlatıyorsun..
dua et, rabbimden iste

:) teşekkürler canım.. ne güzel işte hiç uğraşmadan olmuş bebişin.. bu dünyada rıskı oldumu istediğin kadar korun, istediğin kadar önlem al oluyor işte bebiş.. maşallah.. allah tamamına erdirsin canım.. inşallah hiç bir sorun yaşamadan alırsın bebişini kucağına.. darısı da benim başıma olur..
 
canım benım gozun aydın cok sukur adına cok sevındım kendıne dıkkat et bol bol dınlen :KK54::nazar:
çoooook teşekkür ederim canım, artık kudurabilirim burda :KK52:
aahahahah walla hayır demem bebek gelmeden ek iş olur banadaaa :KK70:

anoyy valla ne para lazım
eşime bebek arabası 1000 tl civarında deyince adamın gözleri büyüdü :KK53:
 
cnm geçmiş olsun öncelikle. ben gecen sene keasım ayında 24 haftalık bebeğimi kaybettim. sonra 6ay korun dediler tekrar hamile kaldım boş gebelik 8 haftalık kürtaj oldum. ben 3 ay sonra korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım şuan 10+5 . sende umudunu kaybetme. sebebi neymiş . bunun araştırması yapılacakmı. birde nasıl farkettin.

saol canım sana da çok geçmiş olsun.. sebebini henüz bilmiyoruz.. henüz çok yeni.. kürtajdan sonra doktorla bile görüşmedim daha.. benim kahverengi lekelenmelerim vardı çok hafif öyle farketmiştik, kalbi durmuş bebişimin.. önceki yazılarımdan bakabilirsin.. uzun uzun yazmıştım.. sen şuan önlem amaçlı bir şey yapıyor musun?..
 
Arkadaşlar Merhaba,

Başka bir sayfayı takip ediyordum ancak ''2014 Ağustos Anneleri'' konusundan haberim yoktu. Lütfen beni de aranıza alınnnnn :) Hatta başta bir tablo gördüm beni de eklerseniz çok sevinirim. İstanbuldanım, 31 yaşındayım, ilk bebeğim olacak ve son adet tarihim 29 Ekim 2013. Beni ve sürecimi anlayabilmeniz için sizinle daha önce takip ettiğim sayfada paylaştığım ibretlik hamilelik hikayemi izninizle burada da paylaşmak istiyorum ki bir çok kişiye örnek teşkil etsin...

Tahminime göre şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve bebeğimin olup olmayacağını net olarak geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenebildim. Sizinle paylaşmak istiyorum ki benimle benzer durumlar yaşayanlar varsa yanlışa yönelmesinler.

Kasım ayının sonuna doğruydu hamile olduğumu öğrendiğimde. 5 haftayı tamamlamıştım ki daha önce ismini duyduğum ve internetten de yorumlarını olumlu bularak gittiğim Medical Park Göztepe Hastanesi'nde Dr. Mine Kaymakçı' dan randevu aldım. İlk defa muayene olacaktım. Mine Kaymakçı' nın odasına girdim beni muayeneye aldı önce karnımdan baktı bir şey göremedim alttan bakacağım dedi. Alttan baktı ve bakar bakmaz bana ''Mol Gebelik'', kesen boş. Bu kese dolsa bile bebek oluşmaz, oluşsa da sakat olur 3 ay bile olsa kanaman olur vücut kabul etmez dışarı atılır...vs gibi bir sürü şey saydı hayırlısı böyleymiş dedi ve toplam da 3 dk süren muayenenin sonunda hemen kürtaj dedi. Tıbbi tahliye yazıp imzalayarak bana ertesi sabaha aç karnına gel diyerek kürtaj için randevu verdi. Eşim şok oldu ben ne olduğunu anlamadım bile. Sonra aile büyüklerimize haber verdik ve başka bir doktora gitmemiz konusunda bizi yönlendirdiler. Daha 5 haftalık hemen nasıl teşhis koydu diye arkadaşlarımızda aile büyüklerimizde söylendiler. Aynı gün Bağdat Caddesinde özel muaynehanesi bulunan Prof. Dr. Aktuğ Ertekin' i aradım. Kendisi beni muayene etti ve kesinlikle Mol Gebelik olmadığını söyledi. Ancak kesenin içinde de bebeğe dair bir oluşum göremiyorum. Boş kese olabilir eğer boş keseyse kürtajla alınması gerekir evet ama kürtaj demek için henüz çok erken 1 hafta bekleyelim geç döllenme olmuş olabilir veya şu an çok küçük olduğu için göremiyor olabiliriz dedi.

1 hafta bekledik tekrar gittiğimizde 6. haftaydı ve yine kesenin içinde bebek göremedi ancak enteresan bir durumun var iki ayrı kese oluşmuş biri kendi kendine sonlanmış diğeri büyümeye devam ediyor ancak hala içinde bebek görünmüyor dedi. 1 hafta daha bekleyelim bu arada Beta HCG testi istiyorum dedi. Beta HCG yaptırdığımda kan değerimin normalde olması gerekene göre çok yüksek çıktığını gördük. Aktuğ Bey' i arayarak kan değerimi söyledim. Kendisi; Evet tam düşündüğüm gibi bu durum ikiz gebelik şüphemi güçlendirdi dedi.

7. haftada gittiğimizde iki kesemden sonlanmış olan kese biraz daha küçülmüştü büyüyen kese ise büyümeye devam etmişti ancak hala tam bir oluşum göremiyorum derken minnacık bir kıpırtı yakaladı kesenin diğer keseyle birleşen kısmında ve hala net olarak birşey göremiyorum ama resmen kıpırdayan bir şey gördük, bu olursa ilk bebeğin olacak bunun için kürtaj yoluna gitmektense beklemeyi tercih ediyorum, eğer bebeğe dair bir oluşum varsa 8. haftaya geçeceğimiz bu sürede çok büyüyecek ve görünmemesi imkansız olacak. Eğer önümüzdeki haftada görünmezse o zaman radikal bir sonuca gidilir ancak dedi ve 1 hafta daha bekleyelim dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi tam 8 hafta 3 gün olmuştu ve doktor karnımdan baktığı anda ''Eveeettt bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, işte burada !'' dediğinde dondum kaldım, sevinemedim bile.... Düşünebiliyor musunuz ? Şu anda sağlıklı giden bir hamileliğim var ancak ben Medical Park Göztepe' de muayene olduğum Mine Kaymakçı' nın teşhisine inanıp tamam deseydim şu anda sağlıklı olan bebeğimi aldırmış olacaktım !!! Ve ondan sonra da 1-1,5 sene süren Mol Tedavisine başlayacaktım... Bu süre içinde bebek sahibi olamıyorsunuz mol tedavisi görürken. Bu kadar rahatça insanların hayatını mahvedebiliyorlar. Bu yüzden siz siz olun doktorunuzu çok iyi seçin ve en ufak olumsuz bir şeyde ümitsizliğe kapılmayın ve başka bir doktora mutlaka görünün ! Aktuğ Bey böyle sabırla beni bekletmeseydi ve olumlu telkinlerde bulunmasaydı sağlıklı olan gebeliğimi çoktan sonlandırmış olacaktım bu korkunç bir şey !!!

Bu arada 8. haftada gördük ki sonlanan ve küçülen kesem daha da küçülmüş. Gerçekten ikiz gebelik başlangıcı olmuş ancak biri kendi kendine sonlanmış ve bu kese sonlanınca diğer keseyi sıkıştırdığı için, bebekte çok minnacık olduğu ve kesenin sıkıştırdığı uçta olduğu için ultrasonda görünmemiş. Şimdi ise diğer kese küçülmeye devam ettikçe ve diğer kesedeki bebek büyüdükçe durum ortaya çıktı. Küçük olan kesem kendi kendine yok olacakmış. Tıpta buna ''Kaybolan İkiz Sendromu'' deniliyormuş. Ben bunu 2 keseyi gördüğümüzde internetten araştırmıştım ve bu gidişimde küçük kesemin yok olmaya yz tuttuğunu göründe ben bunu ''Kaybolan İkiz sendromu'' olarak okumuştum bu doğru mu dediğimde ''Evet'' cevabını aldım :)

Şu anda 9 hafta 6 günlük hamileyim ve mide bulantılarım haricinde bir şikayetim Allah' a şükür ki yok ! :) Arkadaşlar paylaştım ki başına gelen varsa veya yakınında böyle bir şey duyan gören varsa lütfen anlatsın ve asla bir süre sabredip beklemeden kürtaj yoluna gitmesin kimse !

Benim haftalarımda olup hala mide bulantıları devam eden veya önceden olupta kesilen var mı merak ediyorum ? Acaba ne zaman geçecek bu mide bulantıları ?

Canım hayırlı olsun bebişin inşallah Allahım kucağımızada almayı nasip etsin bende 5. Haftada doktorun karnımdan görememesi sonucudüşük olacak sağlıklı bir gebelik değil tarzı yorumlarıyla cuma gününden pazartesiye ömrümden ömür gtti pazsrtesi kesem göründü ve rahatladık ama senin sürecin çok uzun sürmüş çok şükür ki sonu güzel olmuş doktorların hiç umrunda değil bizim duygularmz kayıp deyip geçiyorlar bilmiyorlar ki biz ne yollardan geçipte sahip olduk o miniklere Allahım korusun ve sonu sağlıkla gelsin gebeliklerimizin...
 
arkadaşlar bişey rica edicem aramızda daha önce bebişini kaybedip şimdi hamile olanlar vardı.. onlar bana birazcık bilgi verebilirler mi?.. kayıptan sonra neler yaptınız, bir daha böyle bişey olmaması için alınacak bir önlem var mı?.. düşükten/kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?..
ben bi daha hamile kalmaktan azıcık korkuyorum da..

canım ALLAH sabır versin....yaşadıklarını anlıyorum ben ilk bebeğimi 12. haftasında kalbinin durmuş olduğunu hatta kalbi duralı 2 hafta olduğunu öğrendim...korkunç bir acıydı kalbi acıyor resmen insanın ..birşeyler kopup gidiyor...çok şükür eşimin ve ailemin desteğiyle atlattım...tabi yok ağır mı kaldırdın yok sen sakarsın dır ters bişeyler yapmışsındır diyen çok oldu onlar 2 kat daha fazla yaktı canımı neyse ki geçti...kendimi bir süre çiçeklere vardim...tam ilkbahar dı...evimi ormana çevirmişim farkında olmadan...onlarla konuşuyordum...doktorum genetik testlerimi istedi hemen yaptırdık kanda pıhtılaşma çıktı....sonuçlarımı aldığımız gün tekrar hamile olduğumu öğrendik kürtajdan 2 ay sonrasıydı....hemen iğneye başladık fakat onu da kurtaramadık allahın taktiri...bu kez biraz daha çabuk atlattım ama hep çime attım tam bayram dı ailemden uzağım...zaten henüz alışamadım onlardan uzakta olmaya...bitmiştim ben artık anlıcan....Ama Rabbim sabrını verdi çok şükür...doktorum 2 ay korunmamı istedi ...bende onu dinledim bu kez...2. ayın sonunda iğnelerime başladık tekrar henüz hamile kalmadan...ve ilk beta hcg 31 çıktı doktorum yine çok umut vermek istemedi...ama allahıma binlerce kez şükürler olsun beta bizi biraz süründürdü ama düzenli attı...7-8. haftalarımda sağlık ocağı kan istedi verdim troit hormonum tsh biraz yüksek çıktı bu da düşüklere sebep olabiliyormuş ama hemen kontrol altına alırız daha erken dedi doktorum...ve onun için de ilaca başladım şimdi binlerce kez şükür iyi gidiyor....sadece miğde bulantılarım bir gidiyo bir geliyo korkutuyo beni gitmesin istiyorum hep bulansın....çok uzattım ama benim hikayem de bu canım....ALLAH herşeyin hayırlısını versin sabretmek çok önemli...allahım isteyen herkeze nasip etsin anneliği....:nazar::nazar::nazar:
 
saol canım sana da çok geçmiş olsun.. sebebini henüz bilmiyoruz.. henüz çok yeni.. kürtajdan sonra doktorla bile görüşmedim daha.. benim kahverengi lekelenmelerim vardı çok hafif öyle farketmiştik, kalbi durmuş bebişimin.. önceki yazılarımdan bakabilirsin.. uzun uzun yazmıştım.. sen şuan önlem amaçlı bir şey yapıyor musun?..

cnm ben ilkinde amniyo sentez kordon sentez otopsi herşeye bakıldı ve sonuç sizde sorun yok. bebekle ilgili dendi. ve ikincide sonlanınca doktorum ben şansa bırakmıyacağım sende kan pıhtılaşması olabilir dedi. ve ben inanmak istemedim. ege üniversitesinde test yaptırdık zar zor 3 gecbelik kaybı olması gerekiormuş. nasıl bi tıp anlayışımız varsa. evet kan pıhtılaşması çıktı. suan coraspsin ve hergün iğne vuruyorum. umudunu hiç kaybetme. inşallah senınde bebişin olur.
 
:) teşekkürler canım.. ne güzel işte hiç uğraşmadan olmuş bebişin.. bu dünyada rıskı oldumu istediğin kadar korun, istediğin kadar önlem al oluyor işte bebiş.. maşallah.. allah tamamına erdirsin canım.. inşallah hiç bir sorun yaşamadan alırsın bebişini kucağına.. darısı da benim başıma olur..


Rabbim tüm isteyenlere versin, dualarım seninle olacak :13:
 
çoooook teşekkür ederim canım, artık kudurabilirim burda :KK52:


anoyy valla ne para lazım
eşime bebek arabası 1000 tl civarında deyince adamın gözleri büyüdü :KK53:
çok para lazm kuzular cok bır bebek demek ortalama 4 bın tlye yakın masraf demek hastanesıyle beraber yuvarlak hesap (oda orta sevıyelı bır hastane ıse) 5bın tl ona gore kızlar cok para lazım cok adamcagız ıyı dusup bayılmamıs:KK1: ben esıme ılk gebelıgımde dedıgımde ustune 1000tl daha koyar şahin alırım kendı arabasını kendı kullansın dedıydı sonrada ben sıradan bır araba alınca laf yaptıydı gıtmıyo etmıyo bu ne bole de sımdı arabya ıte kaka bu bebegı buyuttuk en son bebek sahılınde denıze atacam kazulet gıbı araba dıyıp kıyametı koparmıstı :KK9: bu adamlara ıyılık yapsanda yaranmıyo varmı pahalısını aldır odesın dursun ısı ne:KK37:
 
Ay canım valla zor işiniz, Allah bozmasın saadetimizi kaynanamla çok iyiyiz biz, çok anlayışlı kadın, gözümün içine bakar, sürekli arar, konuşmalarını görmelisiniz, kızı gibi (kızı yok buarada). Kayınpederim de öyle, beni ayrı bir sever. İstanbulda değiller ama gelir gideriz, elimi işe sokturmaz herşeyi yapar, sürekli beni bir yerlere götürsün, bişeyler yedirsin. Valla hamile olduğumu duyduğundan beri de ayrı bir ilgili sürekli arıyor soruyor, bişeyler hazırlıyor bebeğe. İşte haftaya gelecek, benden söz istiyor ben geleceğim diye sakın hazırlık yapma söz almadan gelmem diyor :)
Allah bozmasın inşallah şimdilik çok iyi...

aslinda benim kayinvalidem de cok iyi bir kadin, beni cok sever, oz kizindan ayirmaz, ne gerekiyosa yapar, bende severim ama bu konular baska, hassas konular, daha ince dusunce ve anlayis gerektiren konular...niyeti iyi ama tam istedigin seyi veremiyo sana iste..bende onu oyle kabul ettim, idare etmeye calisiyorum...karsindaki senin gibi dusunemiyo tabiiki her zaman, oz annen olmadigi icin sende cok acik ve net olamiyosun herzaman oyle olunca da biseyler tastamam olamayabiliyo...ama yine de buna da sukur, ne kaynanalar var..ben yine de memnunum, idare edebiliyorum, alistim artik, artilarini gormeye calisiyorum, kesinlikle kotu bir kadin degil... :)
 
X