- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #4.421
arkadaşlar bişey rica edicem aramızda daha önce bebişini kaybedip şimdi hamile olanlar vardı.. onlar bana birazcık bilgi verebilirler mi?.. kayıptan sonra neler yaptınız, bir daha böyle bişey olmaması için alınacak bir önlem var mı?.. düşükten/kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?..
ben bi daha hamile kalmaktan azıcık korkuyorum da..
ben eylül ayında düşük yaptım toksoplazmaya bağışıklığım yokmuş, toksoplazma sebebiyle bebeğim büyümedi ama 3 hafta düşmedide.. en sonunda eylül ortasıydı düştü.. doktorum 6 ay hamile kalmayacaksın 3 ay sonra folic asite başlayacaksın, en az 3 ay kullanmadan kalmanı tavsiye etmiyorum dedi. ilk ay ben korundum sonraki aylarda ilaç almak istemedim eşime bıraktım korunmayı şekil ortada :44:
doktor bi sorun yok dedi ama toksoplazmasıydı, anti rubella, cmv antikoru.. bunlara benzer 15 test verdi önlem amaçlı sanırım. çok dikkat etmen gerekiyordu yumurtalıkların temizlendiğinden daha çabuk kalacağını söylemiştim ama kısmet böyleymiş dedi. rahimin kendini tam toplaması 6 ay sürüyormuş ondan öyle demiş..
ilk hamile olduğumu öğrendiğimde evde kaset test yaptım, sonuca bakamadım..
doktora gittim konuşamadım, hcg değerlerine bakarken içimden bişeyler gitti..
geçtğimiz ctesi kalp atışlarını görene kadar önceki gebeliğimi hatırladım inan, zor oluyor ama atlatıyorsun..
dua et, rabbimden iste