2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

inek sütünden alerji oldu yüzü pütürcük doldu ben yoğurt ve muhallebiye ara verdim.bence keçi sütü daha iyi canım
Yaa geçtimi şimdi ara verince? Ben tadına baktım kalanlarını yiyeyim diye de çok kötüydü o yüzden inek sutunden olanı denemek istiyorum. Bi de ne versem sebzelerden hiç birinin tadını beğenmedi. Nasıl alışçaz bilmiyorum.

Yaa geçtimi şimdi ara verince? Ben tadına baktım kalanlarını yiyeyim diye de çok kötüydü o yüzden inek sutunden olanı denemek istiyorum. Bi de ne versem sebzelerden hiç birinin tadını beğenmedi. Nasıl alışçaz bilmiyorum.
ara vereli 2 gün oldu henüz geçmedi.ama her bebek aynı değil belki seninkinde olmaz inşallah olmaz canım bi dene eğer pütütcük olursa kesersin.sebzeleri benimki de sevmedi.ben mamasıyla karıştırıp veriyorum.o şekilde yiyor şimdilik.

Canım şükür iyi çıktı birşey yok .ufurum var ama delik yok birdaha gelmenize gerek yok dedi. ..ama çok üzüldüm çocuklara kardiyoloji ve çocuk ruh sağlığı yanyanaydi çok içim parçalandi...kalptede minicik bebekler saatlerce kaldılar allah yavularimizi esirgesin
geçmiş olsun canım..sevindim bebişin iyi olmasına.öpüyorum Kürşat Meteyi.

Kızlar yardım ne olur. Bebeğim hiç huysuz değildi bu ara çok huysuz uyanikken devamlı ağlıyor beni emmek istemiyor çok yorgunum gece uykusu da iyiydi ama şimdi çok düzensiz hep ağlıyor oynatıyorum gün geçmiyor bana aynı durumda olan var mı diş mi çıkacak acaba.
canım 5 gündür aynı şeyleri yaşıyoruz yarın 19. haftamız bitcek zamanını bile tutturdu oğlum :) evet sanırım büyüme atağı. sürekli emmek istiyor geceleri 7-8 defa uyanıyo sürekli mızmız umarım geçer zamanlaa..

Canım şükür iyi çıktı birşey yok .ufurum var ama delik yok birdaha gelmenize gerek yok dedi. ..ama çok üzüldüm çocuklara kardiyoloji ve çocuk ruh sağlığı yanyanaydi çok içim parçalandi...kalptede minicik bebekler saatlerce kaldılar allah yavularimizi esirgesin
Çok geçmiş olsun canım benim rabbim kimseyi evladı ile sınamasın

arkadaşlar büyüme atağı haftalarına nerden ulaşabilirim?
Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

canim bizdede var sut yumurta alerjisi kizaran yerler puturlu oluya eklem yerlerine bak kizariyo ben1aydan beri yemiyorum ama yine kizariyo dr herhangi biseydn olabilir dedi bakicaz .testle olmaz kilinik bulgulara bakicz dedi gozlemlicez...allah beterinden korusun canim
Cok gecmis olsun Allah sifa versin dedigin gibi Allsh beterinden korusun bebislerimizi

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)
canım arkadaşım teşekkürederim :-)

canım önce yoğurtla başladım.bir hafta boyunca öğle maması yerine evde yaptığım yoğurdu yedirdim.ikinci hafta öğlenleri yoğurt yada muhallebi akşamları sebze püresi veya meyve püresi.sebzeleri haşlayıp çatalla eziyorum.meyveleri cam rendede rendeliyorum.dr önerdiği sebzeler:sarı kabak kereviz patates havuç..meyveler:elma armut muz.başka bişey vermiyorum şimdilik..
ben bir kaç kez yoğurt denedim ama yutamiyor hepsi ağzından çıkıyor ilk denemelerde sizde de böyle oldu mu

Biz yani eşim ve ben grip olduk aslında eşim oldu bana geçti ben hafif atlattım,eşimin ateşi çıktı oda iyi şimdi ama oğlumun sesi değişti burnunda hırıltı var burnunu temizliyoruz ama ses var genizden mi geliyor ne anlamadim...huzursuzluk yok ateş yok sesinde değişiklik var.. Sağlık ocağına mi götüreyim ne yapayım şimdi boş yere ilaç verirse diye endişeleniyorum...

ben bir kaç kez yoğurt denedim ama yutamiyor hepsi ağzından çıkıyor ilk denemelerde sizde de böyle oldu mu
emmeye odaklı oldukları için kaşıkla yutmayı yeni öğrenicekler.bende de oldu canım.zamanla öğreniyor.acele etmeden yavaş yavaş yediriyorum.ilk seferlerde 40-50 dk sürdü yoğurdu yedirmem.hep diliyle dışarı itme refleksi oluyordu.ben dışarı ittiklerini toparlayıp tekrar tekrar verdim.kaşığı yalayarak yiyor sonra alışıyor.yoğurdu biraz sulandırıp verebilirsin eğer yutamıyorsa canım.ben sebzeleri mamasıyla karıştırıyorum mesela daha sıvımsı oluyor.yutması kolaylaşıyor.

Biz yani eşim ve ben grip olduk aslında eşim oldu bana geçti ben hafif atlattım,eşimin ateşi çıktı oda iyi şimdi ama oğlumun sesi değişti burnunda hırıltı var burnunu temizliyoruz ama ses var genizden mi geliyor ne anlamadim...huzursuzluk yok ateş yok sesinde değişiklik var.. Sağlık ocağına mi götüreyim ne yapayım şimdi boş yere ilaç verirse diye endişeleniyorum...
dr arayıp sorsan olmaz mı ki?teli yok mu?

dr arayıp sorsan olmaz mı ki?teli yok mu?
Ay yok be canım öyle bir doktor bulamadık zaten gicigim ona ya ben doktora götürürüm ama eşim yok evimiz tepede :KK66: inmesi kolayda geri eve cikmak zor çocukla çıkamıyorum kilodan kendim bile zorlaniyorum bebek arabamiz cok büyük xxl model :)

Bu akşam misafirler vardi bebekleri oldu yeni saglik ocagina goturmusler devit vermis herzamanki gibi ama eczane vermemis ilaci yasaklandı artik vermiyoruz demis haber vereyim dedim kizlar bugunlerde kontrolu olan arkadaslar doktora yada saglik ocagina bi soruverin bakalim asli astari varmiymis

Ay yok be canım öyle bir doktor bulamadık zaten gicigim ona ya ben doktora götürürüm ama eşim yok evimiz tepede :KK66: inmesi kolayda geri eve cikmak zor çocukla çıkamıyorum kilodan kendim bile zorlaniyorum bebek arabamiz cok büyük xxl model :)
Geçmiş olsun canım bizde de boğazında biraz kızarıklık var dedi dr. İlaç vermiycem ıhlamur yap içir dedi. Faydası oluyormuş.

Ohhhh sukurler olsun
Canim her hastaneye gittigimde sukurler edyrm onlarada sifalar versn rabbim cok ck gecmsler olsun rabbm dusurmesin yolunuzu bida insallh kuzunu kokla benm icn:)

X