2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canm bn sordum gunde bı kaere okadar uyuması normal dedı bende cok tedırgın oluyodum kan sekerı dusmuyodr heralde artık benımbaby de uyuyogece ucde uyuyo sbh sekız dokuza kdr
Valla şimdi o uyuyor ben bekliyorum az sonra sanirim dayanamayip uyandıracam bugün onda yatırdim saat 5.17 uyuyor içim içimi yiyor hoş önce daha erken uyanirdi demek ki böyle bu arada gündüzleri şimdi daha sık uyanıyor oyaliyorum iki saat olsun diye..bebekler ne yapsa yaranamiyor bazen :))

ne güzel.ben de 15. gün başladım ama senin gibi değil.mahalle bakkalı yakındaki market falan.eşime bırakıp 2 saat falan çıktım en fazla.akşamları büyük kızı alıp arabayla bi tur atıyorum iki güne bir.bu ara rapor işleri için çocuğu kayınvalideye bırakıp çıktım gezme günlüğümüz bu kadar:))

Arkadaşlar bebişlerimiz uyuduktan sonra hiç yönlerini değiştiriyo musunuz? benimki bir süre sonra rahatsız,dönmek ister gibi hareketler yapıyor..

canlar,bebeğin ilk dört ayı hamileliğin dördüncü trimestiri gibi düşünülmeliymiş.bebek ne isterse kucaksa kucak,sallama ise sallama yapılmalı bebeğin yönlendirmesine uyulmalıymış.uyku vs. eğitimlei için dördüncü ayı beklemek lazımmış.benim gibi kucağa alışıyo yanlış mı yapıyorum diye düşünenlere duyurulur.tasalanmamalıymışız.eğitimlere dördncü ayda başlanmalıymış.
bu arada herkes nerde bebişlerle mi meşgul?

Kizlar selam size birsey soracagim. Kizim normalde benim 120 civari icebiliyordu bir seferde. Anne sütü ve aptamil beraber yani toplamda 120 en fazla. Ama genelde 50 anne sütü 50 aptamille doyuyordu. Son günlerde bir acayiplik vardi. Anne sütünü 100 verdigim halde bir saat sonra bir 90 da aptamil iciyordu. 140 tek seferde ictiginde hepsini birden geri kusuyordu. Bugün cok daha saskinim, saat 18.30da 110 anne sütü icti, bir saat sonra aglamaya basladi, ben de 60 aptamil verdim, hala agliyor. Bir daha 60 aptamil verdim, hala agliyor, bir daha verdim ancak sustu. Yani 110 anne sütünün üzerine bir saat sonra 180 aptamil icti ya... Kafam karisti. Cok mu verdim birden? Yoksa o ne kadar iciyorsa vermeli miyim? Sonra karni agriyacak diye de korkuyorum.

Bu arada aptamil pre kullaniyordum. 2 aylik olduk acaba Aptamil 1 e mi gecmem lazim? Bilgisi olan var mi?

2 aylık olmuş bence aptamil 1 e geçmelisin.ben başından beri kullanıyorum benimki de tam iki aylık şu an.beslenmeye gelice bebeklerimiz büyüyor ve daha fazlasıyla doymaya başladılar.ben ne kadar anne sütü veriyorum bilmiyorum sen sağıp biberonla mı veriyosun da biliyorsun? benimki iki memeyi de emdikten sonra 90 cc ile doyuyor.günde iki kez mama veriyorum.ama şu da var artık bebeklerimizle birbirimizi tanımaya başladık.mesela benimki ağlıyor meme veriyorum,zorla alıp geri itiyor ağlıyordu memeyi mi istemiyo yeni de emzirdim dormadı mı ki falan derken uykusunun geldiğini ve o zamanlar deli gibi ağladığını farkettim uyut beni diyormuş meğer.ki benim kızım çok tok olmayı seviyor azıyla yetinmiyor uyumuyor.o deli gibi ağlamalarını sonunda çözmüş oldum.acaba seninkinin de ağlamasının altında başka bir neden olabilir mi?bence iki aylık için (kilosu fazla değilse) 180 cc çok.ama verdikçe de alıyorlar bazen o aç olmasalar dahi.o yüzden doymadığını düşünmüş olabilirsin..

canim yanitin icin cok sagol. evet ben de sasirdim, ama deli gibi icti böyle kana kana icti. uykusu da vardi evet haklisin orda, zaten 110 anne sütü verdim direk uyuttum ama tam uyumadi, bir saat yari uyanik yari uyur durdu. sonra birden aglamaya basladi ve 180 cc yi bulduk aptamil ile. Simdi 2 saattir derin uyuyor. aptamil 1 e geceyim ben en iyisi, cünkü pre icince direk uykuya geciyordu, artik bana misin demiyor. Benimki aslinda doyunca almiyordu ama... Bir karmasiklik oldu bu aksam hatlarimizda
Evet ben sagiyorum sütümü aslinda emziriyordum ama son 1 haftadir memeyi almaz oldu malesef Cünkü hizli akmiyor ya sinirleniyor. Biberona alisti yani Aslinda yavas akan biberon ucundan alicaktim onu cok gec ögrendim netten, ama is isten gecti.
Sagip sagip veriyorum ben de.

Kizlar benm bebek bi haftada 400gr a yakin almis sukur, gunde 1 kez90cc mama veriordum verme dedi dr. Cok sukur kilo alior , sutum yetiormus, fazla vermeyin gazdan baska bisi olmuyor

Yooo hiç dikkat etmesim nasıl anlaşılıyor bilşey olsa doktor söylemezmi?
Yooo hiç dikkat etmesim nasıl anlaşılıyor bilşey olsa doktor söylemezmi?
ben ilk goturdugumde doktor agzina bakmadi diye hatirliyorum emin degilim. dilini disari tam cikaramiyo mesela memeyi zor tutuyo dilimizin altinda ki iplik gibi bisey varya o mesela cok on tarafta.kizim dilini disari cikarmaya calisinca dilinin orta kismi cukurlasiyo.yan taraflari sivriliyo.anlatabildimmi bilmiyorum.dilinin altina bakinca anladik bizde

Hımmm anladım bizimki dil çıkartmayı çok seviyor tamamını çıkarıyor du heralde şu an uyuyor dikkat edicem bakayım iyi oldu canım bunu söylediğin umarım önemli bişey değildir kwndiliğinden düzeliyodur

kendiliginden duzelen bisey degil bildigim kadariyla o iplik gibi olan yeri kesiyolarmis doktora goturucem bakalim o ne diyecek.ne yazikki bende dogdugumda oyleymisim ve ayni islem bana da yapilmis hayirlisi olsun bakalim

Kızlar 2. Ay asısını tam 60 gün dolunca mı yaptırmak gerekiyor bir hafta sonra yaptırabilir miyiz

bizde bugün uç aylık olduk kontrole gittiğimizde iki gunluk bir bebek vardı annesi emziriyodu ne kadar kuçuk geldi gözüme ayy dedim benimkide bu kadar kuçukmuydu? İnsan ne çabuk unutuyor şaşırdım.

Kızlar 2. Ay asısını tam 60 gün dolunca mı yaptırmak gerekiyor bir hafta sonra yaptırabilir miyiz
Canim 1 ay suresi varmis bizim verem asimiz gelmedigi icin haftaya yaptircaz bugun 70 gunluk olduk yani yaklasik 15 gun sonra yaptirmis olcaz sikinti olmaz mi diye sordum dr a yok olmaz 1 ay suresi var dedi

Canım benim bebiste var zaten doğduğunda ilk muayene ediyorlar ya dediler. .hemşireye ben sormuştum dr gelmemişti o söyledi dil bağı olan bir bebek var diye
Etesi gun bebek dr. Gelince bakarken gördü ama zaten dosyaya yazmışlar

Senin bebistede mi var..genetik zaten babasında varmış. ..biz henüz yaptırmadik emmeyi etkilemiyor kimisi zor emiyormus.3-4 aylıkken yaptırmayi düşünüyoruz
kizlar bebeginde dilbağı olan var mi dikkat ettinizmi hic dillerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…