2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bu bilgi için teşekkürler.
Bebeklerin bizlere karşı güvenide oturmaya başlar
Benimki kucak filan bilmezdi iki gündür ağlıyor kucak istiyor kucakta susuyor..alma ağlar susar diyorlar ama güven duygusu kazansın diye aliyorum. ..sipa mizirdaniyor ben beşiğin yanına gidince ağlıyor. .
canlar,bebeğin ilk dört ayı hamileliğin dördüncü trimestiri gibi düşünülmeliymiş.bebek ne isterse kucaksa kucak,sallama ise sallama yapılmalı bebeğin yönlendirmesine uyulmalıymış.uyku vs. eğitimlei için dördüncü ayı beklemek lazımmış.benim gibi kucağa alışıyo yanlış mı yapıyorum diye düşünenlere duyurulur.tasalanmamalıymışız.eğitimlere dördncü ayda başlanmalıymış.
bu arada herkes nerde bebişlerle mi meşgul?

Canım bu bilgi için teşekkürler.
Bebeklerin bizlere karşı güvenide oturmaya başlar
Benimki kucak filan bilmezdi iki gündür ağlıyor kucak istiyor kucakta susuyor..alma ağlar susar diyorlar ama güven duygusu kazansın diye aliyorum. ..sipa mizirdaniyor ben beşiğin yanına gidince ağlıyor. .

aynisi bizde de var, aliskanlikk edinmez diyorlar ama bizimki de mizirdaniyo ben gidince agliyor. hatta sefkatli bi sesle konusunca daha cok agliyo. ooo annecimm gazin mi var kiyamam falan diyorum daha bir viyakliyo. :) sanki heh annem geldi naz yapayim der gibi. kucak da yetmiyor, otururken kucakladigimda agliyor ayaga kalkinca susuyor hemen.

bence bu cocuklar akilli, farkindalar cok seyin. :)

H
aynisi bizde de var, aliskanlikk edinmez diyorlar ama bizimki de mizirdaniyo ben gidince agliyor. hatta sefkatli bi sesle konusunca daha cok agliyo. ooo annecimm gazin mi var kiyamam falan diyorum daha bir viyakliyo. :) sanki heh annem geldi naz yapayim der gibi. kucak da yetmiyor, otururken kucakladigimda agliyor ayaga kalkinca susuyor hemen.

Hah

Evet ya otururken ağlıyor ayakta susuyor ama garip olan benim oğlum sadece gaz çıkarmak için kucağa alıyorduk uyaninca alt açınca filan salı günü doktorda çok kucağımda durdu çarşamba başladı..ve ince şefkatli sesle daha bi kuduruk oluyor:)
Bebeklerin 18 ayı cok önemliymis tabi sonrada 4 yasa kadar dahi çocuk yetiştirmek diye bir kitapta yazıyordu. Özgüveni sağlam ,psikolojisi sağlam bir bebek yetiştirmek için yardımcı bir kitap arıyorum. ..Sabiha paktuna keskin dışında, onun yaklaşımlarıni beğenmiyorum , önerileri bekliyorum

Csnim benimki de gecelwri yaklasik 5-6 saat uyuyor dr a sordum en fazla 4 saat uyusun uyandir dedi ama ben yapmiyorum acikcasi. Cunku zaten o sure sonunda kendi kendine uyaniyor. Aksamlari hic uyimadigi icin yorulup gece uyuyor diye dusunuyorum. Ama bu kan sekeri olayi benim de kafama takiliyor
Benim bebeğim 61 günlük üç gündür aksam 9 da uyuduktan sonra 4te uyanıyor önceden 2-3 te uyaniyordu.. 7 saat uyuyor ben kendim uyandırıyorum 7-8 saat normal mi drma sormayı unuttum..gece kaldırıyorum bıraksam mi kan şekeri olayı bitmiş midir artık
selam kızlar bende nu konuyu yazmak için foruma girdim. sizdede aynı durum varmış.. benim bebeğimde 23 gibi uyuyor 4e 5e kadar uyanmıyor.. doktorum çok fazla dedi. uyandırmamı söyledi.. birde bebeklerinizin kilosu nasıl doktor bizimkini az buldu.. 60 günlük 5.050 gr.. 2-3 gündür bebeğim memeye gelince ağlamaya başlıyor çok zor emziriyorum, o emmeyince sütümde ciddi anlamda azalmaya başladı.. ne önerirsiniz ??? böyle bir durum yaşayan varmı???

selam kızlar bende nu konuyu yazmak için foruma girdim. sizdede aynı durum varmış.. benim bebeğimde 23 gibi uyuyor 4e 5e kadar uyanmıyor.. doktorum çok fazla dedi. uyandırmamı söyledi.. birde bebeklerinizin kilosu nasıl doktor bizimkini az buldu.. 60 günlük 5.050 gr.. 2-3 gündür bebeğim memeye gelince ağlamaya başlıyor çok zor emziriyorum, o emmeyince sütümde ciddi anlamda azalmaya başladı.. ne önerirsiniz ??? böyle bir durum yaşayan varmı???
Canim ben google yazdım forumun birinde yazıyordu genelde dr.lari uyandırma demiş zaten iki aylık gelişimde 7-8 saat gece uykusu olur diyor benimkini 10 gibi yaptırıyorum emzirip ben hep uyumadan değilde en son emip bırakmasindan sayıyorum. .neyse 5 gibi uyanmiyor uyandırıyorum yani ışığı açınca uyanıyor önce ayikmaya çalışıyor karanlıkta geri uyuyor kendi uyanıyor yine. Birde dr.un biri kilosu+1 saat uyuyabilir demiş 6 kilodan sonra ellemeyin demiş vs vs.benimki 60 günlükken Külotlu Corap ve üzerinde Penye bluzla 6040gr. Di
3aylikken reddetme dönemi oluyormuş erken gibi buna benimkide yapıyor ama en sonunda emiyor. Ayakta emzirmeyin dene,oturduğun yerde kendini sallan,poposuna vur bunları yapıyorum ben..benimki cok emmiyor zaten çok emince memede kusmaya başlıyor. ..
Süt içinde ben yiyorum yoksa süt yok kilo olarak 83e çıktım ama yemedigim zaman yok..tarhana çorbası bomba gibi yapıyor memleri..iki gün ard arda içince pek faydası olmadı. .bulgur pilavı ye,helva,tatlı , incir vs yapıyor..

Canım benim bebiste var zaten doğduğunda ilk muayene ediyorlar ya dediler. .hemşireye ben sormuştum dr gelmemişti o söyledi dil bağı olan bir bebek var diye
Etesi gun bebek dr. Gelince bakarken gördü ama zaten dosyaya yazmışlar

Senin bebistede mi var..genetik zaten babasında varmış. ..biz henüz yaptırmadik emmeyi etkilemiyor kimisi zor emiyormus.3-4 aylıkken yaptırmayi düşünüyoruz
bende varmis dogdugumda. bize doktor hicbisey soylemedi ilk muayenede ama agzina bakmadi diye hatirliyorm zaten ilgisiz biriydi bizim emmeyi etkiliyo memeyi cok zor tutuyo tutmaya calisirken surekli hava yutuyo ve sabah kadar gaz sancisi cekiyoruz

Uf doktor az mi buldu 5 kiloyu? Benim kizim da 60 günlük 4.250 civari... :(:(:( Doktor kontrolüne daha iki hafta var.
Ama ben netten kilo ölcümüne baktim iki aylik bebegin 3600 ile 6000 gr arasi olmasi normalmis...
Canim benimki de agliyor ama ben biberona gecmistim mama takviyesi yapmistim o yüzden. Sagip veriyorum artik.

H

Hah

Evet ya otururken ağlıyor ayakta susuyor ama garip olan benim oğlum sadece gaz çıkarmak için kucağa alıyorduk uyaninca alt açınca filan salı günü doktorda çok kucağımda durdu çarşamba başladı..ve ince şefkatli sesle daha bi kuduruk oluyor:)
Bebeklerin 18 ayı cok önemliymis tabi sonrada 4 yasa kadar dahi çocuk yetiştirmek diye bir kitapta yazıyordu. Özgüveni sağlam ,psikolojisi sağlam bir bebek yetiştirmek için yardımcı bir kitap arıyorum. ..Sabiha paktuna keskin dışında, onun yaklaşımlarıni beğenmiyorum , önerileri bekliyorum

Cok komikler yaa :) Canim Tracy Hogg duymus muydun? Ona da bir bak istersen.

Ya ben simdi cidden üzüldüm benim kizim kücük kaldi. Napayim daha SIK SIK mi doyurayim? Ama öyle yapinca da cok fazla gazi oluyor, hic uyumuyor, hep agliyor kivranmaktan. 3 saat gecmesi lazim ki sindirsin. 3-4 saatte bir doyurmama ragmen cok kilo almadi yani. En son iki haftada 500gr aldi ama hala kücükkk.. :(:(:(:(

Acaba bir sorun mu var ya... :( Zaten sag kalca problemimiz de var, iyilesti mi acaba diye cok merak ediyorum.

Uf anne olmak cok zor. :( Kafamdan cikmaz simdi.

Oy kuzum benim ağrı kanama filan olmuyormus doktor bakti mi çekişine..ben tip Fakültesinde yaptım doğumu dr.um orada hoca. Ama yeni doğan bebeklerin popo deliklerine kadar bakıyorlar bi kiz çocuğunun vajina deliği açık değilmiş onu bile dediler tedavi filan için. .dili minicik sipamin çıkmıyor azıcık çıkıyor cok tatli
bende varmis dogdugumda. bize doktor hicbisey soylemedi ilk muayenede ama agzina bakmadi diye hatirliyorm zaten ilgisiz biriydi bizim emmeyi etkiliyo memeyi cok zor tutuyo tutmaya calisirken surekli hava yutuyo ve sabah kadar gaz sancisi cekiyoruz

P
Ya ben simdi cidden üzüldüm benim kizim kücük kaldi. Napayim daha SIK SIK mi doyurayim? Ama öyle yapinca da cok fazla gazi oluyor, hic uyumuyor, hep agliyor kivranmaktan. 3 saat gecmesi lazim ki sindirsin. 3-4 saatte bir doyurmama ragmen cok kilo almadi yani. En son iki haftada 500gr aldi ama hala kücükkk.. :KK43::KK43::KK43::KK43:

Acaba bir sorun mu var ya... :KK43: Zaten sag kalca problemimiz de var, iyilesti mi acaba diye cok merak ediyorum.

Uf anne olmak cok zor. :KK43: Kafamdan cikmaz simdi.
Cabnin neden öyle düşünüyorsun iki haftada 500gr az mi canım yapma
3kilo doğdu dedin ik hafta kilo almadı dedin iki haftada 500-600 gr olsa tabiki kilo az olur hem az olmuş olsa doktorun bakar. .bence böyle yapmaya gerek yok. .eşimin dayisinin kizi 9 yaşında kiz o kadar zayıf ki iki yas küçük grubun giysilerini giyiyor eee ne oldu yani doktor sağlığı iyi dedikten sonra, ben kiloyu mama vermemek için takıyorum..herkesin düşünce yapısı farklı yanlış anlaşılmak istemem öyle yani

Ayrica iki hafta
Uf doktor az mi buldu 5 kiloyu? Benim kizim da 60 günlük 4.250 civari... :KK43::KK43::KK43: Doktor kontrolüne daha iki hafta var.
Ama ben netten kilo ölcümüne baktim iki aylik bebegin 3600 ile 6000 gr arasi olmasi normalmis...
Canim benimki de agliyor ama ben biberona gecmistim mama takviyesi yapmistim o yüzden. Sagip veriyorum artik.

Tambur canım iki haftada alır merak etme oo 500gr şimdiyse iki haftada o kadar alsa 1 kilo.hatirlarsan kontrolüme iki hafta vardı demiştim sanada tarttim 5700 dü. Dijital tartıda.alir sen endişe etme amaç 5 kilo üstü olmasi değil 1 kiloya yakın alması. .600+ alması

Canim ben google yazdım forumun birinde yazıyordu genelde dr.lari uyandırma demiş zaten iki aylık gelişimde 7-8 saat gece uykusu olur diyor benimkini 10 gibi yaptırıyorum emzirip ben hep uyumadan değilde en son emip bırakmasindan sayıyorum. .neyse 5 gibi uyanmiyor uyandırıyorum yani ışığı açınca uyanıyor önce ayikmaya çalışıyor karanlıkta geri uyuyor kendi uyanıyor yine. Birde dr.un biri kilosu+1 saat uyuyabilir demiş 6 kilodan sonra ellemeyin demiş vs vs.benimki 60 günlükken Külotlu Corap ve üzerinde Penye bluzla 6040gr. Di
3aylikken reddetme dönemi oluyormuş erken gibi buna benimkide yapıyor ama en sonunda emiyor. Ayakta emzirmeyin dene,oturduğun yerde kendini sallan,poposuna vur bunları yapıyorum ben..benimki cok emmiyor zaten çok emince memede kusmaya başlıyor. ..
Süt içinde ben yiyorum yoksa süt yok kilo olarak 83e çıktım ama yemedigim zaman yok..tarhana çorbası bomba gibi yapıyor memleri..iki gün ard arda içince pek faydası olmadı. .bulgur pilavı ye,helva,tatlı , incir vs yapıyor..
canım uzun uzun cevap vermişsin sağol... benim bebiş çıtçıtlı badi ve bezle 5.150 çıktı 2 gün önce yani 58 günlükken. ekime kadar günde 38 gr alıyordu doktor çok iyi diyordu.. ekimde eşim grip oldu bende de hafif grip başladı o ara bebein burnu tıkanmaya başladı. o zamandan beri burnu genelde tıkalı açamıyorum bir türlü, kilo alımı günlük 14 gr a düştü ... :( birde az önce okudum acı yiyincede bebek emmek istemiyormuş, son günlerde acı biber turşusu yiyorum. oğlum aç gibi ellerini kemiriyor, memeye alıyorum şöyle bir ağzı deyince hemen başlıyor ağlamaya. ayağa kalkıyorum hoplayıp zıplıyorum ağlaya ağlaya çok az emip bırakıyor.. ve bunu özellikle akşamları yapıyor...
kilosunun bir fazlası uyuyabilirse bizim 6 saat uyumamız normal o zaman. sen napıyon peki uyandırmıyormusun??

Uf doktor az mi buldu 5 kiloyu? Benim kizim da 60 günlük 4.250 civari... :KK43::KK43::KK43: Doktor kontrolüne daha iki hafta var.
5 kiloyu az bulmaktan ziyade son 15 günde günlük 14 gr almış. daha önce 38 gr alıyordu.. günlük en az 20 gr almalıymış...

Ya ben simdi cidden üzüldüm benim kizim kücük kaldi. Napayim daha SIK SIK mi doyurayim? Ama öyle yapinca da cok fazla gazi oluyor, hic uyumuyor, hep agliyor kivranmaktan. 3 saat gecmesi lazim ki sindirsin. 3-4 saatte bir doyurmama ragmen cok kilo almadi yani. En son iki haftada 500gr aldi ama hala kücükkk.. :KK43::KK43::KK43::KK43:

Acaba bir sorun mu var ya... :KK43: Zaten sag kalca problemimiz de var, iyilesti mi acaba diye cok merak ediyorum.

Uf anne olmak cok zor. :KK43: Kafamdan cikmaz simdi.
canım total kiloya bakma günlük alınan kiloyu hesapla. doğru yöntem o. bebek memeyi istedikçe vermek lazım. 3 saat geçsin diye beklemek bana doğru gelmiyor. bu arada kalça sorunu bizdede vardı. çift bez bağladım 1 ay. kalçalarından biri 58di. 2 gün önce tekrar ultrasona gittik. düzelmişti. için rahat olsun o ciddi bir sorun değil.. sizinkinin değeri kaç?

Canım benim onceden 5-6 saat uyuyordu 4-5 gün oldu 7 ye çıktı ilk uyandırdim..Sonra sgalik ocagindaki doktor uyandırma kendi ayarlar dedi ama ben yinede 7 saat olunca eliyle yüzüyle oynuyorum ışığı açınca uyanıyor. .aci evet birşey yapıyor ama ne bilmiyorum ben karabiber bile yemiyorum uzun zaman oldu çok severim Oysaki tursuda severim yavaş yavaş başlamayi düşünüyorum ama bence senin bebiste gaz var... bi ara böyle oldu çıkmasada gaz vardır
canım uzun uzun cevap vermişsin sağol... benim bebiş çıtçıtlı badi ve bezle 5.150 çıktı 2 gün önce yani 58 günlükken. ekime kadar günde 38 gr alıyordu doktor çok iyi diyordu.. ekimde eşim grip oldu bende de hafif grip başladı o ara bebein burnu tıkanmaya başladı. o zamandan beri burnu genelde tıkalı açamıyorum bir türlü, kilo alımı günlük 14 gr a düştü ... :KK43: birde az önce okudum acı yiyincede bebek emmek istemiyormuş, son günlerde acı biber turşusu yiyorum. oğlum aç gibi ellerini kemiriyor, memeye alıyorum şöyle bir ağzı deyince hemen başlıyor ağlamaya. ayağa kalkıyorum hoplayıp zıplıyorum ağlaya ağlaya çok az emip bırakıyor.. ve bunu özellikle akşamları yapıyor...
kilosunun bir fazlası uyuyabilirse bizim 6 saat uyumamız normal o zaman. sen napıyon peki uyandırmıyormusun??

Back