2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah cok iyi kilo almis bebegin sutun iyi demekki.ben tasmasinin gogus ucunun yapisiyla alakali oldugunu biliyorum yanlismi bilmiyorum ama öyle duymustum mesela benim arada islaniyo ama sutum yeterli degil mamada veriyorum neye gore öyle oluyo bilmiyorum.senin nasil cogaldi sütün

kizlar ya sag gogsumlee sol gogsum arasinda cok var oncedden 20ml di bu fark simdi iki kati oldu sz olani nasil arttrcam bu gidsle kesileck ordan sut

Cevabin beni cokmutlu etti arkadasim sagol meme ucuyla alakalidir ins.ben doktorumun tavsiyesiyle zadevital isirgan otuyagi kapsulu aldim o cokaz olan sutumu normal seviyeye cekti.ege un.ile birlikte uretimi olan genclik hapi ve bagisiklik sistemini kuvvetlendiren kapsul diyegeciyor icinde 60tane var.40lira ile 50lira arasinda degisiyor
Bide incir ve dereotunun cook ciddi faydasini gordum

kizlar ya sag gogsumlee sol gogsum arasinda cok var oncedden 20ml di bu fark simdi iki kati oldu sz olani nasil arttrcam bu gidsle kesileck ordan sut
Arkadasim inan gecen birinden 20 digerinden 90cikti.su kadincagizlari anlamak imkansiz ya

Arkadasim inan gecen birinden 20 digerinden 90cikti.su kadincagizlari anlamak imkansiz ya
aynen bnmde dun aksam oylw oldu ilk cocugumdads onda hep azdi digerine gore ilk de o gogsumde bitti sut yinw oyle ilmasindaha 50 gunluguz bnm ilk 3 ay cosuyo sut sonra pat gidiyo oglumda 11 aylikkken bitti

Benim sol göğsümden sağ göğsümden çıkan sütün yarısı hatta bazen yarısından daha az süt çıkıyor bi tarafta daha az süt olduğunu duymuştum ama yarı yarıya farkedermi kızlar ?
benim de öyle iki göğsümdende az çıkıyor ama sağ taraftan sol tarafın üçte biri kadar süt çıkıyor

Kızlar benim bebiş sade anne sütü alıyo kakası biraz cıvık gibi nette sulu olabilir yazıyor ama bide şimdi kakaında böyle siyah nasıl anlatsam böyle hani karalağana yaprağı olurya onun gibi duran bir cm anca öyle bişey var ateşi yok gayet keyfi yerinde uykusunuda uyuyor anlamadım kafam karıştı normalmidir ki ?

Daha once yazmistim bebegim her emdiginde tikanip nefessi kaliyor diye bu olay artik iyice artmaya basladi hergun defalarca tikaniyor ters cevirip acmaya calisiyorum ama iki defasinda cok uzun surmustu. Artik yatarken bile kusacak gibi oguruyor bi kac kez ve nefessiz kaliyor kucagimda tutarken gazini cikarirken :-( bir de boyle oldugunda gozler kayip gidiyor cok uzuluyorum artik nörolojik bi problemi mi var acaba diye cunku dr bi sorunu görünmüyor demisti . Bi de uyurken ozellikle geceleri surekli tuhaf sesler cikariyor, nasil desem bogazini temizler gibi ikinir gibi at kisnemesi ve keci sesi gibi sesler cikariyor ama surekli. Birde aglamasinin disinda cok hareketli degil. Ilk bebegim tecrübesizim. Lutfen tum annelerden fikir bekliyorum siz bebeklerinizde bunlari yasiyor musunuz.

Arkadaslar benim kiziminda iki gündür 37.6 / 37.5 / 37.4 cikiyor atesi arada normalede dönüyor ama genelde böyle doktora götürdüm kan tahlili yapti herhangi bi enfeksiyon cikmadi 38.5 kadar normal dedi ama ben korkuyorum yükselir diye kizim huzursuz falan davdegil cok sükür ama neden olabilir acaba deneyimli anneler cevaplarsaniz sevinirim.

çıkardığını söylediğin seslerin hepsini benim kızım da yapıyor onlar normal.ama tıkandığında gözlerinin kayması anormal bence önemli bişey değildir inş.bana da nörolojik olabilir gibi geldi canım
geçmiş olsun

işte tam olarak aradığım şey.
"memede mama " diye bir yöntem duydunuz mu?
yapan tanıdıklarınız var mı?
şöyle ki;
(uzun oldu ama kusura bakmayın..)

Memede mama:

Bu yöntemde amaç bebeğin mamayı memede alması. Bunun için memedeyken ağzına ince bir tüp sokuluyor, mamayı ordan alıyor. Bu tüpe beslenme tüpü veya beslenme sondası da deniyor. Uzun içi boş incecik bir boru. Bir ucu bebeğin ağızına (memeyi kavramışken), bir ucu da biberon şişesine sokuluyor. Bebek memeyi emdikçe, şişeden mamayı da çekiyor böylece.

Beslenme tüpü prematüre ve biberon dahi alamayan bebekleri yoğun bakımda beslemek için kullanılıyor esas. Gerekirse taa mideye kadar gönderiliyor bir ucu. Yani ucu özel yapılmış, bebeğin ağzını kesinlikle acıtmayan bir şey.

Bu tüpü çocuk doktorunuzdan (hastanede çalışıyorsa özellikle bir iki tane denemeniz için edinebilir) veya medikalcilerden edinebilirsiniz. 5 numaları tüp edinmeniz gerekiyor (yani en ince olanı). Medikalcilerde 5 numara bulunamayabiliyor, bu durumda 6 numara da kullanabilirsiniz. Yalnız o zaman tüp kalınlaşıyor, yani mama daha hızlı geliyor, bunu istemiyoruz. Tüp küçük olsun ki bebek daha zor mamayı emsin. Ben 6 numara kullanırken tüpün ortasını biraz kıvırıyordum ki hemen bitirmesin bebek, yavaş içsin, bu sefer de tüple mamaya alışmasın diye.

Internetten beslenme tüpü alabileceginiz bir kac link buldum, ama kendim denemedim bu likleri. Google’da bicakcilar beslenme sondasi diye ararsaniz baska yerler de bulabilirsiniz.

http://www.kozmedshop.com/…

Bu da başka bir link
http://www.medikalstore.com/…/product_info.…/products_id/791
başka bir link
http://www.kalimed.com/…

Mavi uclu, 5 numara olmalı (gri uçlu). Bulamazsanız 6 numara da olur (açık yeşil uçlu).

Beslenme tüpünün iki ucu var. Bir ucu yuvarlatılmış, yumuşak, bebeğin ağzına girecek uç (buna ön uç diyelim). Bunun biraz üzerinde iki delik var, mamanın çıkacağı delikler. Yöntemin işe yaraması için bu iki deliğin de bebeğin ağzına girmiş olması lazım. Bebeğin ağzına sokarken meme başını takip etmek gerekiyor, meme başını kılavuz olarak kullanmak gerekiyor. Meme başı nerdeyse tüpün ucu da orada olmalı. (bebek meme emerken meme başını dili ve üst damağı arasına hapsediyor ya, işte tüp de orada olmalı).

Bu da memede mama konusunda bir video
Tüpün öbür kısmı ise içinde mama olan biberona daldırılıyor. Bununla iligli fotolar da burda:
https://www.facebook.com/media/set/…

Şurda da memede mama konusunda çizimler ve açıklamalar var Türkçe, sayfa sonuna doğru:
http://www.lllturkiye.org/Bilgiler/Engelsiz%20emzirme.html

Memede mama uygulaması ise şöyle oluyor:

Önce bebek her iki memeyi de sonuna kadar boşaltıyor. Boşalttığından emin olmak için memeyi baş parmak ve diğer parmaklar arasında C şeklinde tutarken biraz sıkıp bebeğin son sütü de aldığından emin olmak gerekiyor (bebeğin emmesi yavaşladığında ve artık yutkunmaz olduğunda bu sekilde sıkmak süt akım refleksini tetikliyor, bebek tekrar içmeye başlıyor).Tüp ve biberonu emzirme öncesinde hazırlayabileceğin gibi (bir tepside bunu hazırlamak iyi oluyor), bir başkası da azırlayıp sana getirebilir. Beslenme tüpünün arka ucunu (renkli olan kısım) biberon içine sokuyorsun.Ön ucunu ise (yuvarlatılmış, ucunda iki delik olan kısım), meme başını kılavuz olarak kullanrak yavaşça bebeğin ağzına sokuyorsun. İki delik de bebeğin ağzına girdiğinde ve bebek emdiğinde tüpün mama ile dolduğunu göreceksin, böylece memedeyken mama içmeye başlayacak.

Bu yöntem ile bebek hem biberona alışmamış oluyor, hem de meme uyarıldığı için süt yapımı artıyor.

Temizlemesi: Beslenme tüpü içine bir şırınga ile bir kaç kez sıcak su sıkarsan içi tezmizlenmiş oluyor. (renkli uç şırınga takılabilecek şekilde yapılmış, tabii şırınganın iğnesi değil, gövdesi). Asarak kurutabilirsin. Bu tüpler kaynamaya uygun değil. Deterjan da kullanma (içinde artık kalabilir). Dışını da sıcak su ile temizle. Bu tüpler bir hafta kadar sonra sertleşmeye başlıyor, o zaman yeni bir tüp çıkarıp kullanman gerekir.

Memede mama yöntemini bilen birinin göstermesinde fayda var ilk seferde. Farklı şehirlerde olup bu yöntemi denemiş kullanmış anneler birbirine gösterebilir diye mut ediyorum. Eğer kendiniz deneyecekseniz (ki bu mümkün) azından ilk denemelerinizde yanınızda biri olursa daha iyi olur. İnsan bir yandan bebeği memesinde tutarken, digger eliyle tüpün ucunu tutarken biberonu nereye koyacağını şaşırabiliyor, biraz döküp saçabiliyor. İlk seferlerde normal.

Kızlar 5 gün önce kanamam bitmişti bugün regl agrısı gibi karnım agrıyor ve tekrar kanama başladı regl mi oluyorum yoksa devam eden bir kanama mi

Ayni sorun bendede oldu ateslendim gogsum enfeksiyon kapmis benim bebegim hic emmedi bende devamli sagiyorum bakalim ne zamana kadar bole olacak sen bi ogunde kac ml sut veriyosun bebege

Kızlar 5 gün önce kanamam bitmişti bugün regl agrısı gibi karnım agrıyor ve tekrar kanama başladı regl mi oluyorum yoksa devam eden bir kanama mi
ben de 51. günde dün regl oldum.senin kaçıncı günün canım 40 günün içindeyse kanama olabilir ama 40 çıktısa regldir bence.sütün nasıl ben de acaba süt hormonum az salgılanıyor da o yüzden mi regl oldum diye düşünüyorum.taşan bir sütüm yok ama çocuğa yetiyordur diye düşünüyordum önceden şimdi çocuk beslenemiyor mu acaba diye aklıma takılıyor

35.günüm, sütüm yetiyor sanırım bebeğin kilo alımına normal dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…