- 4 Nisan 2014
- 634
- 80
- 43
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #37.001
Benim sütten problemim yok da akşam bulgur yapmıştı annem,yedikten 2-4 saat sonra patlıyacaktı sanki çok iyimiş bulgur pilavı![]()
:)
Cok enteresan valla dogruymus megerse

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim sütten problemim yok da akşam bulgur yapmıştı annem,yedikten 2-4 saat sonra patlıyacaktı sanki çok iyimiş bulgur pilavı![]()
:)
Kızlar Merhaba;
40 ımız çıkınca doktorum beni kontrole çağırmıştı (normal doğum yaptım ben). Bugün 36. günümüz ben gittim.
Çok şükür herşey yolundaymış hatta o kadar yolundaymış ki her an adet olabilirsin ve yumurtlaman başlamış dedi.
İlişki de artık serbest ama korunmayı ciddiye alın yoksa hemen hamile kalma ihtimalin çok çok yüksek dedi.
Haplar süte geçiyor
3 aylık iğne süte geçiyor
Sprial sende ve senin gibi hızlı aktif olan rahimlerde adet dönemlerinde çok şiddetli kanama yapar ve çok ağrın olur adet günleri dedi.
Tek yol prezervatif süt verene kadar dedi. Eşim sıcak bakmayacak bu konuya biliyorum ama başka da çare yok gibi.
Korunma için siz neyi tercih edeceksiniz ?
Hapların sütü kesme etkisi de oluyormuş bazen ama sütü kesmeyen doğum kontrol hapı da var dedi doktorum. Ama hepsi süte geçiyor maalesefNapıcam ben.
Benimki bugün deli gibi emdi memede bir yandan kusuyor bir yandan emiyor artık emzirmedim biz öyle çok emmeye alışık değiliz..benim sütümde çıkmaz emdikten sonra bence çünkü bazen memem taş gibi oluyor düğüm düğüm yaklaşık 7-8 dk da emerken yumusuyor..bilmiyorum inşallah yetiyordur..erken uyandigi oluyor emzik veriyorum bekliyorum ya zor valla kilo alsın önemli değil
ya benim oğlumun kilo alimi iyi ama sadece gece düzenli uyuyor sabahtan beri toplam iki saat uyudu belki de emzirdikten sonra sağdim iki göğsümden 90 cc çıktı iyi değil mi kiAnne sütü mamadan daha cabuk sindirilirmis. Benim bebegim kilo almadigi dönemde nasildi sana söyleyeyim. Sürekli memede kalmak istiyordu. Cok huzursuz ve cok agliyordu. Memede emmerken uyuyordu yere birakiyordum agliyordu hemen. Cok uzun süre uyumuyordu hic 2 saat en fazla ama o da arada sirada. Hatta doktor kontrolüne birkac gün kala o kadar az uyumaya baslamisti ki bu cocuk uykusuz nasil dayaniyor diye düsünüyordum ve cok da bunalmistim.
Kilo aldigini hissediyorsundur, ben o dönem zayifladi sanki diyordum zaten ve dogru cikti.
40 gün uyuyan çocuk tozuttu.küçücük şey nasıl dayanıyor bilmiyorum günde 10 saat zor uyuyor.hep kucakta dolaştırılmak ve ya memede kalmak istiyor.aç mı diye mama veriyorum saatlerce emzirdikten sonra almıyor.gazı da yok.kucağa alıştı desem yapmamak için elimden geleni de yaptım.1. sınıfa başlayan kızım var hiç ilgilenemiyorum.bu yaşa kadar hala bebek gibi büyüttüğüm kızımdan bir anda herşeyini kendisinin yapmasını bekliyoruz.offfff
Valla cok etkili ikisi de,insaallaah sende de etkili olck bi haftada doluyo.Sagol tavsiye icin, deneyeyim en iyisi. Epey süt yapan caylardan falan ictim, günde 4 litre su iciyorum ama cogalmiyor cünkü.
Promalt iciyorum, tahin helvasi yiyorum, malt icecegini sabah ogle aksam ac karna 1\3 olarak iciyorsun, bi kutu bi gunluk yani, benim gunde 50ml anca cikiodu, 100 e 200e cikti derken mamayi kestik, sade anne sutu alio simdiCanim hangi marka aldin..ve etkisini nekadar surede gordun..kac cc cikiyordu sutun nekadar etkiledi..benim 2 gundur sutum yok gitti bitti resmen![]()
benimki de artık biberon olmadan uyumuyorkızlar sağdığınız sütü ne ile veriyorsunuz bebeğinize? biberonla mı? ben biberonu boıraktırmaya çalışıyorum ama bu gün enjektörle verdim defalarca boğazına kaçtı yarısını da tükürdü.
bir de mama verenler günde kaç öğün veriyorsunuz? lütfen yazar mısınız? benim kızım memeden biberona kaymaya başlamıştı azaltmaya çalıştımm.4 kere verdiğim mamayıben 3e 2ye derken bire düşürdüm artık gündüz uykumuz da kalmadı.huzursuz bir bebek oldu.off bu mamayla savaş çok yordu beni.
sizin bebeklerinizde biberonu sizze tercih etmiyor mu bi benimkinde mi var?:/
cnm ben medela calma diye bi biberon kullanıyorum bıraz pahallı ama cok memnunum anne memsı gıbı akıyo asla çekmeden akmıyor sutun gelmesı ıcın bebegın memeyı emdıgı gıbı emmesı lazım oyle olunca da kolaya kaçmıyor bebek..kızlar sağdığınız sütü ne ile veriyorsunuz bebeğinize? biberonla mı? ben biberonu boıraktırmaya çalışıyorum ama bu gün enjektörle verdim defalarca boğazına kaçtı yarısını da tükürdü.
bir de mama verenler günde kaç öğün veriyorsunuz? lütfen yazar mısınız? benim kızım memeden biberona kaymaya başlamıştı azaltmaya çalıştımm.4 kere verdiğim mamayıben 3e 2ye derken bire düşürdüm artık gündüz uykumuz da kalmadı.huzursuz bir bebek oldu.off bu mamayla savaş çok yordu beni.
sizin bebeklerinizde biberonu sizze tercih etmiyor mu bi benimkinde mi var?:/
Bebegim emerken surekli tikaniyor bir sure nefessiz kaliyor artik emzirmeye korkuyorum hele geceleri cok zor geciyor bisey olacak diye odum kopuyor yok mu bunlari yasayan 36 gunluk olduk ilk haftalarda olmuyordu son 2 haftadir boyle her defasinda :-( sut cok gelmese de boyle durum
Sakin emdiginde de oluyor hatta bazen gazini cikarirkende agzina geliyor sanirim yutkunmaya calisiyor yine oluyor, iki kez uzun bi sure acilmadi , bebek gitti dedim artikbenim emzirirken değil de damla verirken veya kaşıkla bişeyler verirken oldu bi kaç kez malesef insan panik oluyo. emerken çok mu hırslanıyo acaba bebişin yada biraz dik tutarak emzirmeyi denesene bakalım belki fayda eder.
Sakin emdiginde de oluyor hatta bazen gazini cikarirkende agzina geliyor sanirim yutkunmaya calisiyor yine oluyor, iki kez uzun bi sure acilmadi , bebek gitti dedim artikher an korkuyla yaşıyorum yalniz kaldigimda ne olacak onu düşünüyorum simdiden :-(
Dr bisey demedi normal cikti tahlilleri de ne yapcagimi sasirdim artik korkuyla emziriyorumallah korusun canım yaaa. benimde olduğunda elim ayağım boşaldı resmen korkudan anlıyorum seni, bi doktoruna göster bari belki bi çözümü vardır.
Canım bizim de kirkimiz çıktıama hala doktora gidemedim inşallah hafta içinde ..korunma yöntemine gelince biz hamilelikten önce kondomla korunuyorduk yeni evliydik 6 ay iyi bitince hemen alıyorduk filan sonra salladık olmaz diye 7. Ay hamile olduğumu öğrendim..neyse demem o ki aman ihmal etme korunma prezervatifile olacaksa bitince sallamayin ...sen normal doğum yapmışsın ben sezeryan allah korusun hemen öyle birşey olsa sanırım imkansız birşey o olay...iki tane mi kullansak ne yapsak, henüz doktora gitmedim şimdilik düşünmedim :)Kızlar Merhaba;
40 ımız çıkınca doktorum beni kontrole çağırmıştı (normal doğum yaptım ben). Bugün 36. günümüz ben gittim.
Çok şükür herşey yolundaymış hatta o kadar yolundaymış ki her an adet olabilirsin ve yumurtlaman başlamış dedi.
İlişki de artık serbest ama korunmayı ciddiye alın yoksa hemen hamile kalma ihtimalin çok çok yüksek dedi.
Haplar süte geçiyor
3 aylık iğne süte geçiyor
Sprial sende ve senin gibi hızlı aktif olan rahimlerde adet dönemlerinde çok şiddetli kanama yapar ve çok ağrın olur adet günleri dedi.
Tek yol prezervatif süt verene kadar dedi. Eşim sıcak bakmayacak bu konuya biliyorum ama başka da çare yok gibi.
Korunma için siz neyi tercih edeceksiniz ?
Hapların sütü kesme etkisi de oluyormuş bazen ama sütü kesmeyen doğum kontrol hapı da var dedi doktorum. Ama hepsi süte geçiyor maalesefNapıcam ben.
Burnu tıkalı olmasın, biliyorsundur bebekler sadece burundan nefes alıyor henüz ağızdan nefes almayı bilmiyor, birde emzirirken diğer arkadaşın dediği gibi baş kısmını biraz yüksek tut, reflu de olabilir bizimkine dr reflu dediSakin emdiginde de oluyor hatta bazen gazini cikarirkende agzina geliyor sanirim yutkunmaya calisiyor yine oluyor, iki kez uzun bi sure acilmadi , bebek gitti dedim artikher an korkuyla yaşıyorum yalniz kaldigimda ne olacak onu düşünüyorum simdiden :-(