2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim sol göğsümden sağ göğsümden çıkan sütün yarısı hatta bazen yarısından daha az süt çıkıyor bi tarafta daha az süt olduğunu duymuştum ama yarı yarıya farkedermi kızlar ?
Benim de oyle yari yariya az.benim solda daha cok var..ben emzirmeye bagliyorum.ilk dogdugunda diger meme ucumu tutmamisti bende doysun diye sola vermistim hep..bu yuzden sanirim solda daha cok var..

Bu arada mama kullanan anneler hangi mamayi kullaniyorsunuz..bebegim kabiz oldu.mamayi degistiricem.milupa aptamil conformilden memnun olan cok lifli bir mamaymis kabizlik ve gaza iyi geliyormus.

cnm bence regl olmuşsun benımde 51. gun son zamanlarda hıc gelmemıstı 42. gun az bı sarı leke geldı ve hala bısey yok kızım 4.5 ay emmıstı emerken olmamıştım memeyı bırakınca olmusutum ben bundada oyle olur sanırım senın buyuk kızda da hemen adet oldun mu emzırmeyı bırajkınca mı oldun

cnm bence regl olmuşsun benımde 51. gun son zamanlarda hıc gelmemıstı 42. gun az bı sarı leke geldı ve hala bısey yok kızım 4.5 ay emmıstı emerken olmamıştım memeyı bırakınca olmusutum ben bundada oyle olur sanırım senın buyuk kızda da hemen adet oldun mu emzırmeyı bırajkınca mı oldun

Bu arada mama kullanan anneler hangi mamayi kullaniyorsunuz..bebegim kabiz oldu.mamayi degistiricem.milupa aptamil conformilden memnun olan cok lifli bir mamaymis kabizlik ve gaza iyi geliyormus.
kızımda da su an oğlum da da bebelac kullanıyorum ama meme+mama alıyo oğlum sadece mama değil

Kizlarr sütüm artiyor sankiiii :):):):) 3 saat arada iki memeden 100cc cikti. Normalde 3 saat gecmesine ragmen 40-50 civari cikiyordu. :):):):):) Dün bulgur pilavi yedim baya ve incir yedim 10 tane :) Onun etkisi mi acaba ya?? :):):):) Bugün yine bulgur yiyorum o zaman :):):)

Tamburcum evet aynen bulgur pilavı artırıyor incirde bende yedim iki saate göğüslerim doluyordu hemen sizliyor şuanda ...
Ya şimdi emzirip öyle mi sagiyorsunuz ..emzirme olunca zaten az çıkmasi normal değil mi. .ben sagiyorum ama saklama poşetim olmadigindan dokuyorum şimdilik sagsam neyle saklarim..ama lütfen yaz canım şimdi bu az olup olmadigini emdikten sonra mı anlıyorsunuz...

Evet canım dün misafir gelicek diye kısır yapmıştım taş gibi oldu göğüslerim

Canım yazık dökme sütünü bi cam kavanoza koyup falan atsan buzluğq olmazmı nette vardır mutlaka fikirler bi araştır

Canim normalde emdikten sonra yapiyordum ama bugün 3 saat arayla geceden beri sagiyorum cogaldigini fark ettim. Daha önce yaptigimda bu kadar cikmiyordu. Ki benim bebek güzel emmiyor, uyuya kaliyor gögsümde, yani cogunlukla hala süt varken uyuyor, uyandirsam da cok emmiyor ve ben cok yoruluyorum, uzun süre onu emdirmeye ugrasmakla. Saginca tek seferde hepsini uyumadan iciyor. :):):):):)

Aslinda anne sütü bagislama olsa keske, ya da dogum yapmis emziremeyen yakinlarda biri olsa da versen o süt öyle kiymetli ki... Hepsini saklayamazsin zaten, buzluk sütle dolar

canım benim ilk kızımda 1 hafta kanamam oldu. 15 gün sonra da adet oldum ve düzenli şekilde devam etti.16 ay emzirdim.fakat bunda hamile kalmadan 2 yıl önce adatlerim çok azalmış ve düzensizleşmişti.hamile kalamazsın demişti doktor.o yüzden korunmayı salladık ve ilk korunmasız ilişki de hamile kaldım.o yüzden ilk kızla aynı mı olur kestiremiyorum.büyük kızım 6 yaşında senin büyük kız kaç yaşında

sabah ondan beri uyumaz mi bebek toplam bir saat uyumustur.sütü m var gazını çıkarıyor biberonda almiyor bugün ben bittim resmen her yerim ağrıyor

Benimki bugün deli gibi emdi memede bir yandan kusuyor bir yandan emiyor artık emzirmedim biz öyle çok emmeye alışık değiliz..benim sütümde çıkmaz emdikten sonra bence çünkü bazen memem taş gibi oluyor düğüm düğüm yaklaşık 7-8 dk da emerken yumusuyor..bilmiyorum inşallah yetiyordur..erken uyandigi oluyor emzik veriyorum bekliyorum ya zor valla kilo alsın önemli değil

Benim de hemen hemen öyle, mesela saat 9 da süt sagdim, sag memeden 20cc cikti, soldan 50 :) Toplamda 70cc oldu ben aradaki farka takilmayip buna da sükür dedim.
Süt az olunca insan neye sevinecegini sasiriyor valla
Benim sütten problemim yok da akşam bulgur yapmıştı annem,yedikten 2-4 saat sonra patlıyacaktı sanki çok iyimiş bulgur pilavı :)

Kızlar Merhaba;

40 ımız çıkınca doktorum beni kontrole çağırmıştı (normal doğum yaptım ben). Bugün 36. günümüz ben gittim.
Çok şükür herşey yolundaymış hatta o kadar yolundaymış ki her an adet olabilirsin ve yumurtlaman başlamış dedi.
İlişki de artık serbest ama korunmayı ciddiye alın yoksa hemen hamile kalma ihtimalin çok çok yüksek dedi.
Haplar süte geçiyor
3 aylık iğne süte geçiyor
Sprial sende ve senin gibi hızlı aktif olan rahimlerde adet dönemlerinde çok şiddetli kanama yapar ve çok ağrın olur adet günleri dedi.
Tek yol prezervatif süt verene kadar dedi. Eşim sıcak bakmayacak bu konuya biliyorum ama başka da çare yok gibi.
Korunma için siz neyi tercih edeceksiniz ?

Hapların sütü kesme etkisi de oluyormuş bazen ama sütü kesmeyen doğum kontrol hapı da var dedi doktorum. Ama hepsi süte geçiyor maalesef Napıcam ben.

Bebeğin de rahatlığı düşünülmeli :) o bebek kat kat sıkılır ben bebek arabasında gezdirirken 1 tane tulum giydiriyorum altındada zıbını var,üstünede 1 tane battaniye tamam… sıkmaya gerek yok şapkasınıda takıyorum hahaha

Bende normal doğum yaptım kontrole gittiğimde konuştuk bendede birley çıkmadı yumurtlamam başlamamış ama yine 51 gün oldu ama daha kardeş kardeş yatıyoruz :) spirali düşündüm ama kayınca kanama yapma riski var dedi korktum bende vazgeçtim…bizde prez.yolumuza devam edicez sanırsam dah hiçbirşey olmadı ama sütün korumasına inanmadım ablam 6 aylıkken hamile kaldı 2.bebeğine off of bu kadınların çektikleri

Başta belki ama zaman geçtikçe ben biliyorum o prezervatif yalan olacak ve sen bana güven diyecek.
Ben spriale güveniyordum ama kanama riskinden dolayı önermeyince birşey diyemedim üstelik öyle ağrılı adetler de görmek istemem doğrusu. Bu 3 aylık iğneler stres sinir yapıyormuş kapıyı bacayı çarparsın evde dedi. Ayrıca süte de geçiyormuş zaten.
Kayınvalidem kadınlar için bir fitilden bahsetti ama acaba onda hormon varmı ki ?

Evet prezervatif yalan olucak aynen fitili hiç duymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…