• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bebekler bizden cok etkileniyo biz uyumuo die gerfin olunca hix uyumuyolar ilk bizim sakinlesmemiz lazim bazen oda olmuyo bnm kizda aksam 5 de bi uyaniyo 12 e kadar em em kus gazcikar tekrar em uyumaz deli oluyo hadi uyu artik die cildiriypm esime veriyorum ay al sunu azcik die cildirmis sekilde bn pijamalarimi giyip yataga girmeden uyuttum diw getiriyo kendinizi cok hirpalamayin bazen huzur ariyolar esinize verin siz sakinleyene kasar en azindan hmbebek hem siz dinlenirsiniz

bi an artık dayanamayacak gibi oluyorum onla beraber ağlıyorum bağırıyorum sonra o uyumaya çalışırken masum halini görüp kendime kızıyorum ilk zamanlar uyurdu gündüz ve akşam uykusu yok denecek gibi.allah yardımcımız olsun inşallah.reflü değildir diye düşünüyorum fiskirarak kusmuyor
benmkide hiç durmuyordu buaralar sakinleşti bir pipisini sünnetçiye gösterseniz belki mayasır olmuştur,ben sünnet ettirdim mayasır olmuş .yalnız bunu drlar anlamıyorlar güvendiğin bir sünnetçiye götür bence.

Benimde ole 60_70ml ancak cikiyor senin bebegin emiyormu seni o kadar sut yetiyomu bebegine mama veriyormusun cok sey sordum biliyorum benim oglum emmedi sutumde basta sanki daha fazlaydi simdide ne yapcagimi bilemedim bunalima girdim

Benim de bastan sütüm cok fazlaydi hatta süt birikmesi oldu ve sonra meme iltihabi oldu. Ama o ara cok stres yaptim, yasadigim agri ve acidan emzirmekten nefret etmistim, yardim eden de kimsem yoktu, sütüm azaldi sanirim. Bebegim emiyor beni ama cok güzel emmiyor. Memede cok uyuya kaliyor o yüzden ben sagip sagip iciriyorum. Mama da veriyorum evet. Yoksa süt yetmiyor tabi. Zaten kilo almamisti kizim o yüzden mamaya doktor baslatti. Ve gecen bir haftada 170gr aldi, yoluna girdi yani.

ahh ben hiç biberonun üzerinde yazan rakamları bile göremedim benim sağma seti 50 cc den başlıyor :)
ben ölçmüyorum artık biberona biraz doldurup veriyorum bazen içiyor bazen istemiyor iç güdülerime göre veriyorum :) yani korktuğum zaman yada endişelendiğim de biberonu çekiyorum ama her zaman karnı biraz tokken veriyorum açken vermiyorum

Anladim tesekkürler yanitin icin, o zaman ben de öyle tokken biraz biraz vereyim. :) Niyese bana susuzmus gibi geliyor. Senin sagma seti 50cc den basliyor, benim anca o kadar cikiyor ne komik ya :KK54::KK54::KK54::KK54: Hale bak :KK57::KK57:

hemen atlayın hepimizin kuzusuna şifa olsun inşallah.

canım bu linkte boğaza bişey kaçan boğulmadan bahsediyor.bizimkilerin mama ya da süt genzine kaçıyo ve burnundan geldiği için nefessiz kalıyo o durumda ne yapmalıyız? ikisi farklı şeyler.
kızlar yakın doktor tanıdığı olanlar lütfen sorup buraya yazsın hep birlikte bilgilenelim Allah lazım etmesin.ben gazını çıkarmaya korkar oldum..

Canim bana da arkadasim söylemisti zaten bu yöntemi, onun doktoru öyle demis. Oglu senin dedigin sekilde iki kere bogulma tehlikesi atlatmis cünkü. Diger bildigim yöntemler de sirta alip sivazlama ve iki kas ortasini yukariya cekme. Ama bu direk doktordan degil, halk arasinda söylene gelmis seyler. :KK23::KK23::KK23:

Bizim kiz hic öyle bogulacak kadar olmadi, ben sirta alip sivazladigimda gecmisti.

Ya doymayan bebek illaki ağlar değil mi benimki çoğunlukla 5dk emiyor çabalıyorum alsın diye almıyor sonra ama yatıyor uyuyor iki üç saat..ilk ayda kilo alımı iyiydi şimdi bilmiyorum yani süt yetiyor mu yetmiyor mu hiç bilemiyorum ya..Sanki 1ayda yüzü iyice tombislesti ben çok anlayamıyorum hep ikinci ay kontrolü olsaydı merak ediyorum. .

hemen atlayın hepimizin kuzusuna şifa olsun inşallah.

canım bu linkte boğaza bişey kaçan boğulmadan bahsediyor.bizimkilerin mama ya da süt genzine kaçıyo ve burnundan geldiği için nefessiz kalıyo o durumda ne yapmalıyız? ikisi farklı şeyler.
kızlar yakın doktor tanıdığı olanlar lütfen sorup buraya yazsın hep birlikte bilgilenelim Allah lazım etmesin.ben gazını çıkarmaya korkar oldum..

Canim bana da arkadasim söylemisti zaten bu yöntemi, onun doktoru öyle demis. Oglu senin dedigin sekilde iki kere bogulma tehlikesi atlatmis cünkü. Diger bildigim yöntemler de sirta alip sivazlama ve iki kas ortasini yukariya cekme. Ama bu direk doktordan degil, halk arasinda söylene gelmis seyler. :KK23::KK23::KK23:

Bizim kiz hic öyle bogulacak kadar olmadi, ben sirta alip sivazladigimda gecmisti.

aynı şeyi bende sormuştum dr.a bu yazdıklarınıza ilave olarak ağzını açıp dilini çek demişti.

kızlar bugün 51. gün.sarı akıntıdan sonra kahverengi akıntı gelmişti.doktora gitmiştim 15 gün sonra tekrar gel demişti.3 hafta sonra geçen çarşamba gittim.o arada hiç kanama leke olmamıştı.dr ultrasonla baktı.herşey yolunda normal hayatınıza geri dönebilirsiniz dedi.biz normale dönmeden yani bir şey de yapmadım ama biraz önce çamaşırın kahverengi olduğunu görsüm ve kan geldi.acaba regl mi başladı yoksa ara kanama gibi bir şey mi?var mı başına gelen

40 gün uyuyan çocuk tozuttu.küçücük şey nasıl dayanıyor bilmiyorum günde 10 saat zor uyuyor.hep kucakta dolaştırılmak ve ya memede kalmak istiyor.aç mı diye mama veriyorum saatlerce emzirdikten sonra almıyor.gazı da yok.kucağa alıştı desem yapmamak için elimden geleni de yaptım.1. sınıfa başlayan kızım var hiç ilgilenemiyorum.bu yaşa kadar hala bebek gibi büyüttüğüm kızımdan bir anda herşeyini kendisinin yapmasını bekliyoruz.offfff

Ya doymayan bebek illaki ağlar değil mi benimki çoğunlukla 5dk emiyor çabalıyorum alsın diye almıyor sonra ama yatıyor uyuyor iki üç saat..ilk ayda kilo alımı iyiydi şimdi bilmiyorum yani süt yetiyor mu yetmiyor mu hiç bilemiyorum ya..Sanki 1ayda yüzü iyice tombislesti ben çok anlayamıyorum hep ikinci ay kontrolü olsaydı merak ediyorum. .

canim doymayan cocuk uyumaz. benimkinin doymadigi aklima gelmemisti hic uyumuyordu, 10 dk 20 dk en fazla 1 saat. 5-10 dk da cocuk gerekli sütü cekiyormus öyle diyorlar. yüzü de tombiklestiyse aliyordur. benim kizim da mama ile kilo almaya basladi yuzunden anliyorum. :)

tart cnm ben iki gunde bir tarriyorum hassas tartiya ilk ben cikiyorum sonra onunla cikiyoeum banyo zamani hazir soymuskwn bnmki zaten banyo hastasi banyo yapana kadar uyumuyo eger banyo yapmadiysa o gun mizmiz oluyo

Evet canim doymayan bebek derin uykuya gecemiyo 5dk 10dk uyuyo hep memede kalmak istiyor meme emdikten sonrada agliyor ve araniyor sen anlarsin zaten doymadigini.demekki sutun iyi masallah 5dk yetiyor ona hizli hizli cekip aliyo tombislesti diyosunda iyidir inşallah

Benimkide hickriyor gaz çıkarır gibi omuzuma alıyorum bazen yatiriyorum..gazdan dolayı hickirik olurmuş. Halk arasında midesi genişliyor:))

Kizlar bizim pzt günü kirkimiz cikti mevlut falan okuttuk ondan sonra geceleri uyumamaya emmemeye başladı ben de kırkı çıktı huy degistirdi diyodum meger sutum gelmiyomus geceleri. Gün içinde ne yediğime ictigime dikkat edebildim ne dinlenebildim o yuzden oldu sanırım. Dün dikkat ettim yediklerime geceyi sorunsuz atlattık çok şükür. Artık onla bunla uğraşıp kendimi ihmal etmicem önce sutum önemli oğlum onemli...

Benim sol göğsümden sağ göğsümden çıkan sütün yarısı hatta bazen yarısından daha az süt çıkıyor bi tarafta daha az süt olduğunu duymuştum ama yarı yarıya farkedermi kızlar ?

Benim sol göğsümden sağ göğsümden çıkan sütün yarısı hatta bazen yarısından daha az süt çıkıyor bi tarafta daha az süt olduğunu duymuştum ama yarı yarıya farkedermi kızlar ?

Benim de hemen hemen öyle, mesela saat 9 da süt sagdim, sag memeden 20cc cikti, soldan 50 :) Toplamda 70cc oldu ben aradaki farka takilmayip buna da sükür dedim. :KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:
Süt az olunca insan neye sevinecegini sasiriyor valla :KK51::KK51::KK48::KK48::-):-)

Kizlar hickirik oluyomu sizin bebislerde benimkinde cok oluyo özellikle mama yedikten sonra nasil geciriyorsunuz

Evet benim hemen her emzirmeden sonra oluyor. :) Gazini cikarirken basliyor hatta genelde :) Hicbir sey yapmiyorum birakiyorum öyle gecene kadar uzaniyor koltukta :)

Back