• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba aranızda kolık bebegı olan var mı?bu sabah 8 den bu yana sadce 1 saat 20 dakıka uyudu,o da fon makınası ıle,saat 9 a kadar yanı duşunun 1 saatlık bır uyku,su an aspırator ıle uyuyor,delırmek uzereyım,uykular ağlama nobetlerı,esımle ne yapacgımızı sasırdık,kolık bebegı olnalar ne yapıyrsunuz uyuturken ağlamalarını nasıl kesıyorsunuz?acil
inan çok iyi anlıyorum seni çünkü bizimkide kolik.rabbim başka sıkıntı vermesin ama dışarda öyle usluca sakin durun bebeklere bi özeniyorum.arkadaşım düşünki oğlumla kendi başıma dışarı çıkmaya korkuyorum.inanılmaz ağlıyor ve inanılmaz hareketli.doğduğundan beri çaresizlikten sürekli acile gidiyoruz.bide çalışıcam ben:110:kara kara düşünüyorum şimdi ben annesi olarak çoğu zaman tahammül edemiyorumda bakıcı nasıl tahammül eder merhamet edermi bilmiyorum.24 saatte 6-8 saat anca uyuyor.rabbim yardımcımız olsun

canım bebeğimin ilk ay kontrolunde çıktı üfürüm,çocuk kardıologna götrduk hemen eko cekıldı çok şükür temiz çıktı :) ben 4 ay bekleyemezdim inan o kdr kaygılandım ki.... umarım senin bebeğinde de sorun çıkmaz. yınede bıranönce götür derim anne yüreğin rahatlar :KK66:
ya sormaa bana acil doktoruda kalbinde üfürüm var gibi dedi.perşembe kendi doktoruna götürücem.üfürüm hakkında bi bilgin varmı.hamilelikte renkli dopler çektirmiştik ya oralarda çıkmazmıydı bi sıkıntı olsaydı

Canim ben de ayni durumdaydim gercekten dedigim gibi sakinlesmeye cidden ihtiyacin var, bebege gelip hayatini bölmüs mahfetmis bir sey gibi baktigin sürece bu stres ve öfke hali hic gecmiyor, sana da zarar veriyor. Simdi konusmasi kolay diyebilirsin ama gercekten senin gibiydim bütün gün koltuktaydim popom düzlesecek hatta kuyruk sokumumda kil dönmesi olacak artik diyordum :) , tutumumu degistirince kendim de rahatladim o yüzden sana yaziyorum.
Bebekle disari cikin ve gezin bir 40 dakikaligina bile olsa. Bebek arabasinda uyuya kaliyorlar. Aglasa bile bir süre sonra susuyor. Denemelisin. Senin bir de bir cocugun daha var, eminim daha zordur ama lütfen biraz disari cikmayi dene kendine geleceksindir. Ayrica sen bebegi sev ki, oglun da kardesine isinabilsin. En olmadi doktora git tekrar, bir kontrol etsinler neden sürekli memede diye. Belki seni rahatlatacak cözüm yollari cikar ortaya sen dahi sasirirsin.

Cabuk gecmesini dilerim..
arkadaşım sen aynı benim gibisin anne sütü artsın diye yapmadığım şey kalmadı.inatla anne sütü vericem diye direttiğim haftanın sonunda bırak kilo almayı bide 50gr vermiş şimdi takviye veriyorum per.belli olacak alıp almadığı.sen nasıl veriyorsun günlük nekadar mama nekadar annesütü?hangi aralıklarla?sağınca nekadar çıkıyor?ben tomografi çektirdiğim için 2gün anne sütüveremedim sağıp attım onun için nekadar çıktığının çetelesini tutabildim.sence nasıl(az olduğunu biliyorum ama ben bu işe başladığımda damla gelmiyordu.şimdi şükrediyorum)
saat 5=250(çünkü osaate kadar hiç sağmamıştım)
saat8=80
saat12=80
sabah 12=200(gece hiç sağmadım çünkü)
saat2=60
saat6=70
günsonu=750(ama o 250 sıradışı oldu çünkü baya bi zaman sağmamıştım)
dipnot=bu rakamlar iki göğsümden çıkan sayı.
baya uzattım kusurabakma ama merak ettim.cevaplayabilirsen sevinirim.

Uykusuz bir gecenin sabahında herkese günaydın
Bizim bebek sabah4 ten beri uyanık:( ben telden giriyorum foruma alıntı yapamadım gene bir arkadaşımız sormuş bebeğiniz kaç saat uyuyor diye.. Ben de bebeğimin az uyuduğundan şikayetçiyim o yüzden bir hesaplaşayım dedim. Dün sabah 6 dan bu sabah 6 ya kadar yaklaşık 10 saat uyumuş... :( halbuki 16-20 saat civarı uyuması lazım.. Gaz sancılarımız çok.. Ağlama krizlerimiz çok.. Allah yardımcımız olsun.
D vitamini konusunu konuşmuşsunuz. Geçen gün de demiştim d vitamini gaz yaptığı için Dr bize arar verin dedi. Ben sadece 2 kez verip ara verdim hala da vermedim bebeğe zira nette biraz araştırdım Türkiye'de 2 markanın d vitamini veriliyormuş ve her ikisinde de Allah korusun kanserojen bir madde varmış. İçinde kanserojen madde olmayan d vitamini takviyesini imkanı olanlar Amerika'dan getiriyorlarmış.. Bi de bıngıldağın erken kapanma sorunu var... Çok kararsız kaldım...
Tüm annişlere ve bana bol süt, tüm minnoşlara ve benim oğlana mışıl mışıl uykular dilerim..

arkadaşım sen aynı benim gibisin anne sütü artsın diye yapmadığım şey kalmadı.inatla anne sütü vericem diye direttiğim haftanın sonunda bırak kilo almayı bide 50gr vermiş şimdi takviye veriyorum per.belli olacak alıp almadığı.sen nasıl veriyorsun günlük nekadar mama nekadar annesütü?hangi aralıklarla?sağınca nekadar çıkıyor?ben tomografi çektirdiğim için 2gün anne sütüveremedim sağıp attım onun için nekadar çıktığının çetelesini tutabildim.sence nasıl(az olduğunu biliyorum ama ben bu işe başladığımda damla gelmiyordu.şimdi şükrediyorum)
saat8=80
saat12=80
saat2=60
saat6=70
cok iyi sutun varmis cnm masallh sen bi 50 ml de tsm bosalmadiklarina say 800 850 ml yetrli zaten bir gunde mama fazls olmuuyomu yada sagsigin kasr emmoyo semek yoksa kilo almamzi zor yahu ya sulu sutun yaramiyo su var bir gogsu tam bitirmeden digerine gecme ilk sut sulu sonra yagli sut geliyo oyuzdn kilo almasi icin tam bitrmesi lazim gogsu bende 3 saatte bir saginca 150 cikiyo iki gogusten sabah ohlen 110 cikiyo gun iconde degisiyo ama bnm kiz mememe yapisik old icin sonmus balon yapana kadar emiyo

Bir de hanımlar bebeğinizi evde yanınıza nasıl koyuyorsunuz ? Yani ev tipi ana kucağı kullanıyor musunuz? Ben almayı düşünüyorum da o yüzden kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Ya da ev tipi ana kucağından başka ürünler varsa onlar hakkında yorumlar da olabilri

canim karni patlayacak gibi oluyo sutumun yetmemesi durumu yok yetito artiyo bile dolaba koyuyorum 1 ayda 1309 gr aldi oda aklima gelmedi deswm yok tani doyuyo bununki hastalik bagimlilik emip emip kusuyo isiyo cildrmak uzereyim gozumun goresi yok artim ya zatwn hic isinamadim hamileliktede boyleydim dogunca kanim kaynar belki dedim yok aadece oglum olaydi keske diyorum bnm bu ikinci kendiliginden oldu ogkum tup bebekti mucize diyodum ama yokresmen bana sinav die gelmis sabir testi mubsrek

evet doyuyordur o zaman zaten ne kadar mideleri var ki.. sen doğum yapalı kaç gün oldu canım.. ilk bebekte yaşanır genelde böyle durumlar..lohusalığı ağır geçiriyorsun dikkatli ol. 1 oğlun var bi kızın işte ne güzel.. şanslısın.. sadece senin ki değil bütün çocuklar sabır testi :))

Kesinlikle katiliyorum ben de D vitaminini unuttugum günlerde gaz problemi olmadigini fark ettim. Ama ihtiyaclari da var sanirim düzenli vermemiz gerekiyor. Uf kizim bazen gaz sancisindan öyle iki büklüm oluyor, öyle agliyor ki icim parcalaniyor, elimden de bir sey gelmiyor. Bazen bütün herseyi denememe ragmen cikmiyor cünkü.

Bir de sizin bebeklerin gazi da sanki bazen yetiskin biri yapmis gibi mi? Tuhaf bir soru oldu ama bazen öyle bir cikariyor ki, kendisi bile korkuyor. :)

evet oluyr aynen :)
ben de çok üzülüyorum o sancıları çekerken yavruma :'(

Uykusuz bir gecenin sabahında herkese günaydın
Bizim bebek sabah4 ten beri uyanık:KK43: ben telden giriyorum foruma alıntı yapamadım gene bir arkadaşımız sormuş bebeğiniz kaç saat uyuyor diye.. Ben de bebeğimin az uyuduğundan şikayetçiyim o yüzden bir hesaplaşayım dedim. Dün sabah 6 dan bu sabah 6 ya kadar yaklaşık 10 saat uyumuş... :KK43: halbuki 16-20 saat civarı uyuması lazım.. Gaz sancılarımız çok.. Ağlama krizlerimiz çok.. Allah yardımcımız olsun.
D vitamini konusunu konuşmuşsunuz. Geçen gün de demiştim d vitamini gaz yaptığı için Dr bize arar verin dedi. Ben sadece 2 kez verip ara verdim hala da vermedim bebeğe zira nette biraz araştırdım Türkiye'de 2 markanın d vitamini veriliyormuş ve her ikisinde de Allah korusun kanserojen bir madde varmış. İçinde kanserojen madde olmayan d vitamini takviyesini imkanı olanlar Amerika'dan getiriyorlarmış.. Bi de bıngıldağın erken kapanma sorunu var... Çok kararsız kaldım...
Tüm annişlere ve bana bol süt, tüm minnoşlara ve benim oğlana mışıl mışıl uykular dilerim..

bu d vitamini sorunsalından bıktım.. amerikadan nasıl getirtçez peki :(

Kizlar masllh sutlerinize.pompalariniz manuelmi elektriklimi.ben sagiyorum 40 iki memeden ancak geliyor.ama kizim doymasa aglamazmi pompama guvenemedim.elektriklimi alsam acaba.

Kizlar masllh sutlerinize.pompalariniz manuelmi elektriklimi.ben sagiyorum 40 iki memeden ancak geliyor.ama kizim doymasa aglamazmi pompama guvenemedim.elektriklimi alsam acaba.
Birak elle sagmayi.elektrikliyide birak bana hicbiri kar etmedi sonra bi arkadas medelanin sanayi tipi makinasi kiralaniyor onu onerdi ondan aldim,ozamanBoyle gelmeye basladi buda cok iyi degil ama bnm icin muhtesem cunku ben cokcektim bi iki damla anca cikiyodu,aylik 80lira

cok iyi sutun varmis cnm masallh sen bi 50 ml de tsm bosalmadiklarina say 800 850 ml yetrli zaten bir gunde mama fazls olmuuyomu yada sagsigin kasr emmoyo semek yoksa kilo almamzi zor yahu ya sulu sutun yaramiyo su var bir gogsu tam bitirmeden digerine gecme ilk sut sulu sonra yagli sut geliyo oyuzdn kilo almasi icin tam bitrmesi lazim gogsu bende 3 saatte bir saginca 150 cikiyo iki gogusten sabah ohlen 110 cikiyo gun iconde degisiyo ama bnm kiz mememe yapisik old icin sonmus balon yapana kadar emiyo
Agzin bal yesin arkadasim iyi sutun denince bi mutlulugum var gormelisiniz

Bir de hanımlar bebeğinizi evde yanınıza nasıl koyuyorsunuz ? Yani ev tipi ana kucağı kullanıyor musunuz? Ben almayı düşünüyorum da o yüzden kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Ya da ev tipi ana kucağından başka ürünler varsa onlar hakkında yorumlar da olabilri

ben fischer priceın sonra sandalye olan ana kucağından aldım titreşimide vat koyduktan sonra açıyorum bazen uyuya kalıyo güzel yani. Bide kardeşim almış kızına kraftın mama sandalyesi aynı zamanda sallanan beşik dört kademeli sallanıyo müziği falanda var denedim bizim kızın hoşuna gitti ama birraz pahalı şimdi alamam yani ole bişey

ben fischer priceın sonra sandalye olan ana kucağından aldım titreşimide vat koyduktan sonra açıyorum bazen uyuya kalıyo güzel yani. Bide kardeşim almış kızına kraftın mama sandalyesi aynı zamanda sallanan beşik dört kademeli sallanıyo müziği falanda var denedim bizim kızın hoşuna gitti ama birraz pahalı şimdi alamam yani ole bişey
Ben şimdilik beşiğinde oyalıyorum zaten çoğu zaman uyuyor içinde oyun halımıza bile geçmedik henüz ama bir müddet sonra bizede lazım ana kucağı sanırım hem çok pahalı olmayan hemde işlevi güzel ne var acaba bileniniz varmı?

bugun
evet doyuyordur o zaman zaten ne kadar mideleri var ki.. sen doğum yapalı kaç gün oldu canım.. ilk bebekte yaşanır genelde böyle durumlar..lohusalığı ağır geçiriyorsun dikkatli ol. 1 oğlun var bi kızın işte ne güzel.. şanslısın.. sadece senin ki değil bütün çocuklar sabır testi :))
38 gumluk olduk bugum cnm

Cevabın için teşekkür ederim canım her iki ürünün de tam modelini yazar mısın canım.. Ve nerden aldın sen anakucağını? Benim yaşadığım yerde bebek mağazalarında böyle şeyler satılmıyor netten alacam gerçi..

Ben şimdilik beşiğinde oyalıyorum zaten çoğu zaman uyuyor içinde oyun halımıza bile geçmedik henüz ama bir müddet sonra bizede lazım ana kucağı sanırım hem çok pahalı olmayan hemde işlevi güzel ne var acaba bileniniz varmı?

Ben anakucağıymış oyun halısıymış hiç araştırmamıştım hamileyken şimdi iş başa düştü.. Cahilliğime ver canım bu oyun halısı nasıl bir şey? Ebatları ne kadar?

saat8=80
saat12=80
saat2=60
saat6=70

Canim senin süt benimkinden baya iyi herhalde. Ben anne sütünü ne zaman isterse veriyorum. bizimkinin gazi oldugundan bazen 5 6 saat uyanik kalip sürekli meme istedigi oluyor ama gazi cikarsa 3-4 saat uyuyor. Yani 3-4 saatte bir veriyorum meme sonra da 50ml mama veriyorum.

Ben aslinda simdi fark ettim hic kizim emmeden önce sagmadim, o emdikten 1 saat sonra sagdigimda iki gögüsten tas catlasin 40 cikiyo. Ama mesela makinada daha süt gelmezken tekrar mememi kizima verince süt cikariyor. :)

Kizimin gaz sancisi olmasa aslinda ben de uzun süre bekleyip sagip görmek isterdim, umarim yardimci olmustur cevabim.

Back