• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bakın dr.lar sitesinde ne okudum..

Annenin yediği şeyler bebekte gaz yapar YANLIŞ… Hiçbir zaman annenin barsağında oluşan gaz, kana karışıp, kan yoluyla süte taşınıp, sütten de çocuğa geçmez. Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının tamamının bebeğin ağzına girmesi gerekir. Yetişkinler de yemek yerken hava yutarlar, ama hareket ederek gaz çıkışını sağlarlar. Bebekler hareket edemedikleri için gazlarını çıkaramazlar. Gaz bebeğin doğduğu günü takiben yaklaşık 20. günde başlar ve 4. ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zamana kadar devam eder. Eğer bebek doğru şekilde emzirilirse, kucağa sık alınarak hareket ettirilirse ve masaj yapılırsa gaz problemi olmayacaktır.

annenin yediği şeyler bebeğe gaz yapmaz diyor acaba doğru mu ben çok dikkat ediyorum.. gazı olunca acaba ben ne yedim de böle oldu diye kendimi üzüyorum aslında ona gaz yapçak bişey yok.. boşuna mı dikkat ediyorum sizin gözlemleriniz neler?

bir de D vitamini gerçekten çok gaz yapıyor.. ben hastaydım 2 gün unutmuşum eşime de söylemedim.. 2 gün fazla gaz problemi yaşmadık.. dün içirdim yine çok gazlıydı..

Kesinlikle katiliyorum ben de D vitaminini unuttugum günlerde gaz problemi olmadigini fark ettim. Ama ihtiyaclari da var sanirim düzenli vermemiz gerekiyor. Uf kizim bazen gaz sancisindan öyle iki büklüm oluyor, öyle agliyor ki icim parcalaniyor, elimden de bir sey gelmiyor. Bazen bütün herseyi denememe ragmen cikmiyor cünkü.

Bir de sizin bebeklerin gazi da sanki bazen yetiskin biri yapmis gibi mi? Tuhaf bir soru oldu ama bazen öyle bir cikariyor ki, kendisi bile korkuyor. :)

canim karni patlayacak gibi oluyo sutumun yetmemesi durumu yok yetito artiyo bile dolaba koyuyorum 1 ayda 1309 gr aldi oda aklima gelmedi deswm yok tani doyuyo bununki hastalik bagimlilik emip emip kusuyo isiyo cildrmak uzereyim gozumun goresi yok artim ya zatwn hic isinamadim hamileliktede boyleydim dogunca kanim kaynar belki dedim yok aadece oglum olaydi keske diyorum bnm bu ikinci kendiliginden oldu ogkum tup bebekti mucize diyodum ama yokresmen bana sinav die gelmis sabir testi mubsrek

Canim benim sütüm azdi ayni problemi yasiyordum. Seninki masallah yetiyor artiyormus bile. Ben de lohusalik depresyonuna girmistim, bu bebisin sürekli memede olmak istemesinden dolayi. Hatta buraya da defalarca mutsuzlugumu yazmistim. Tahammülüm kalmamisti artik. Sürekli aglayan meme isteyen bir bebek ve hatta "asalak gibi" demistim. Bagimli zannediyordum memeye ondan öyle yapiyor. Sonra cocugun doymadigini ögrenince baya vicdanen rahatsiz oldum. Ek mamaya gectik daha iyi uyumaya basladi, doyunca meme istemez oldu. Ben de dinlenme sansi bulunca, bebegime karsi tutumum degisti, sürekli öpmeye sevmeye basladim. Onunla sürekli konusuyorum ve emzirirken bile öpüyorum. Yumusak bir ses tonuyla konusuyorum ve sarkilar söylüyorum. Gercekten huzur buluyor bebek. Ben suncacik bebek benim stresimden ne anlasin diyordum ama gercekten ben onu sevince o daha huzurlu oluyor.

Bak bir örnek, bu sabah yine uyumadi cünkü gece cok uyudu. Ben de bircok isi bir anda yapmaya calisiyordum, uyanik kaldikca da acikiyor süt istiyor, yine böyle bir meme döngüsüne girdik birkac saat, sonra dedim ben cok sinirliyim suan ondan uyumuyor. Sonra süt verdim, mamasini verdim, kucagima aldim öptüm kokladim, sarki söyleyerek pispisladim uyudu. :)

Senin sütün yetiyorsa sorun ona ilgi göstermemen de olabilir. Dene istersen.

(Bu arada benim bebegim de doymazken bile karni patlayacak gibi oluyordu ve kusuyor, benim tahminim reflüsü oldugundan yana, bir dahaki doktor görüsmesinde soracagim. )

ayyyyyy krizzz bu nas( bir cocuk ya hic mi uyumaz yapisti mememe yatalak hastalar gibi koltukta geciyor gunum bu ne ya ne kendime ne esime ne ogluma vakit ayirabiliyorum oglumla ne mutluymusum ben yaaaa eski gunlerime donmek istiyorum oglumla vskit tecrmek disari cikip gezmek evime esime kendime vakit ayirmsk biri uyuyo digeri uyaniyo offff offff

Canim ben de ayni durumdaydim gercekten dedigim gibi sakinlesmeye cidden ihtiyacin var, bebege gelip hayatini bölmüs mahfetmis bir sey gibi baktigin sürece bu stres ve öfke hali hic gecmiyor, sana da zarar veriyor. Simdi konusmasi kolay diyebilirsin ama gercekten senin gibiydim bütün gün koltuktaydim popom düzlesecek hatta kuyruk sokumumda kil dönmesi olacak artik diyordum :) , tutumumu degistirince kendim de rahatladim o yüzden sana yaziyorum.
Bebekle disari cikin ve gezin bir 40 dakikaligina bile olsa. Bebek arabasinda uyuya kaliyorlar. Aglasa bile bir süre sonra susuyor. Denemelisin. Senin bir de bir cocugun daha var, eminim daha zordur ama lütfen biraz disari cikmayi dene kendine geleceksindir. Ayrica sen bebegi sev ki, oglun da kardesine isinabilsin. En olmadi doktora git tekrar, bir kontrol etsinler neden sürekli memede diye. Belki seni rahatlatacak cözüm yollari cikar ortaya sen dahi sasirirsin.

Cabuk gecmesini dilerim..

Kizlar 7 eylulde dogum yap5im, 2 gun suni sanci aldm banamisin demedim, tik yoktu,bebek asla asagi inmedi, epidural sezeryan oldum,3720 gr, 51 cm bebegim artk benmle,
Sariligi yükseldi acvkaldi, az mama takviyesi verdi dr, emmiyo ama napcam, sagiyorum, sutum yeni artiyo, malt icecegine basladim, emmeye nasil alistircam yardim edin, siringayla veriorum, dikislerimden rahat alamiom kucagima, sut cok gelmedigi icin sinirleniyo, alistircam azmediorum ama zamanla galiba, siz nasil emziriyosunuz

Kesinlikle katiliyorum ben de D vitaminini unuttugum günlerde gaz problemi olmadigini fark ettim. Ama ihtiyaclari da var sanirim düzenli vermemiz gerekiyor. Uf kizim bazen gaz sancisindan öyle iki büklüm oluyor, öyle agliyor ki icim parcalaniyor, elimden de bir sey gelmiyor. Bazen bütün herseyi denememe ragmen cikmiyor cünkü.

Bir de sizin bebeklerin gazi da sanki bazen yetiskin biri yapmis gibi mi? Tuhaf bir soru oldu ama bazen öyle bir cikariyor ki, kendisi bile korkuyor. :)
aynen canım benimki de bazen öyle bi çıkarıyor ki korkup ağlıyo :KK45: biz de eşimle gülüyoruzz :KK70::KK70: bu arada senin iyi olmana çok sevindimmm :nazar::nazar:

aynen canım benimki de bazen öyle bi çıkarıyor ki korkup ağlıyo :KK45: biz de eşimle gülüyoruzz :KK70::KK70: bu arada senin iyi olmana çok sevindimmm :nazar::nazar:

Cok tesekkür ederim. :KK36::KK36::KK36:
:KK70::KK70::KK70::KK70: evet öyle uyandigi bile oldu korkarak, biz de esimle sen mi yaptin cocugun üstüne atma falan seklinde sakalasiyoruz. :-):-):-):-) Iyi bari normalmis üzerinde düsünmeme gerek kalmadi. :D:D

merhaba aranızda kolık bebegı olan var mı?bu sabah 8 den bu yana sadce 1 saat 20 dakıka uyudu,o da fon makınası ıle,saat 9 a kadar yanı duşunun 1 saatlık bır uyku,su an aspırator ıle uyuyor,delırmek uzereyım,uykular ağlama nobetlerı,esımle ne yapacgımızı sasırdık,kolık bebegı olnalar ne yapıyrsunuz uyuturken ağlamalarını nasıl kesıyorsunuz?acil

Canım Merhaba öncelikle bebeğin kac günlük bilmiyorum ama bende 10 günlükken kontrole gittiğimde dr. Kalbinde üfürme duydum ama yeni doğanlarda kalp kapağı tam kapanmadigindn olabilir o yüzden 4.ayda kontrol ettirin dedi ki ben öyle duydum ama olmayabilir dedi çoğunda duyuluyor dedi..ben o dr.uma çok güveniyorum o yüzden endişe etme. .Bugün dr.a götürdüm başka dinledi ama birşey duymadı..

canım bebeğimin ilk ay kontrolunde çıktı üfürüm,çocuk kardıologna götrduk hemen eko cekıldı çok şükür temiz çıktı :) ben 4 ay bekleyemezdim inan o kdr kaygılandım ki.... umarım senin bebeğinde de sorun çıkmaz. yınede bıranönce götür derim anne yüreğin rahatlar ;)

merhaba aranızda kolık bebegı olan var mı?bu sabah 8 den bu yana sadce 1 saat 20 dakıka uyudu,o da fon makınası ıle,saat 9 a kadar yanı duşunun 1 saatlık bır uyku,su an aspırator ıle uyuyor,delırmek uzereyım,uykular ağlama nobetlerı,esımle ne yapacgımızı sasırdık,kolık bebegı olnalar ne yapıyrsunuz uyuturken ağlamalarını nasıl kesıyorsunuz?acil
canım aynı şeyleri yaşıyoruz bizimki dün gece ağlama krizindeydi,susmak değil nefes alamıyordu,dr fitil vermişti 1 saatten fazla ağlarsa yarım ver demişti, bizde hiç istemesekte verdik...yarım saat iiçinde uyudu,bugün de banyo yaptırdım sıcak tuttum onu yatrdım, bakalım gece nasıl geçecek,bu arada bende kimyon yiyorum yemekten önce bi çay kaşığı ve yemeğime bol bol atıyorum ayrıca humana steel ve rezene içiyorum tane kımyon u sıcak suda bekletıp kızıma verıyorum.. aklımıza gelen bildik ne yöntem varsa uyguluyoruz,bugun fön mak bizde calıştırdık tlf kaydettım yanına bıraktım uyudu.bırde buzıkı orhan ın kolık şarkıları var onu da dınlettık ama bazen iyi geliyor bazen ağlamaya devam.... o yüzden net birşey diyemem, herşeyi denemen gerek... aklıma gelen olursa yazarım yine,umarım sana da bir faydası olur..

arkadaslar sagdiginiz sutleri nerde sakliyorsunuz buzdllbn altndami ustndemi bide nekadar suresi acba yardm lutfenn
sütümü sağıp poşetlerde buzluğa koydum,dondurucuda yani 6 ay kalıyor diye iliyorum normal rafda ise 3 gü ama ben hiç 3 gün bekletmedim yağı ve suyu ayrışıyor bebeğime vermıyorum o şekıldeyken. en fazla 24 saatte bitiyorum dolaptakı sütü.umarım işine yarar benım bildiklerim , yanlışım varsa arkadaşlarında tavsiyesini alalım ;)

Kizlar sutum yok gibi..yani saginca cikmiyor el pompasiyla..elimle sikinca geliyor aslinda..nasil articak bilmiyorum.surekli su komposto humana still..ne varsa iciyorum..tahin helvasi uzum..icim sisti am goguslerim yumusak..bebegim 10 dk emiyor birakiyor..yarin doktora goturucem yanaklarinda isilikler gecmiyor birturlu.hem kilo ve gaz meselesini konusucam..bakalim doyuyormu bu cocuk nrkadar almis gorucez. .goguslerimden fiskirack kadar sutum nezaman olucak bilmiyorum...

ya kızlar allah aşkına bi cevap verin sizin kuzular 24 saatte toplamda kaç saat uyuyorlardır.benimki kolik bebek ve uyuyamıyor.yine acildeydik doktor bu çocuğun 18 20 saat uyuması lazım diyor.bizimki 6 saat enfazla 8 saat uyuyor.benim kafa gidik artık uykusuzluktan....
canım her çocuk farklı.ben de neden çok uyuyor sorun mu var diye birkaç doktora giitim.ağrısı olmayan çocuk bu aylarda uyur ağrısı olan da uyumaz ikisi de gaet normal dedi.ben de kaşınmışım zaten anladım 2 gündür benimki de uyumuyor.zormuş gerçekten

Kizlar sutum yok gibi..yani saginca cikmiyor el pompasiyla..elimle sikinca geliyor aslinda..nasil articak bilmiyorum.surekli su komposto humana still..ne varsa iciyorum..tahin helvasi uzum..icim sisti am goguslerim yumusak..bebegim 10 dk emiyor birakiyor..yarin doktora goturucem yanaklarinda isilikler gecmiyor birturlu.hem kilo ve gaz meselesini konusucam..bakalim doyuyormu bu cocuk nrkadar almis gorucez. .goguslerimden fiskirack kadar sutum nezaman olucak bilmiyorum...
Ayni drumdayim...sabirla beklicez,ben malt icecegine basladim bugun, bi kere icdim az da olsa etkili oldu, zamanla artacak, yavrumuzu veren allah sutumuzu de verir ben inaniyorum,,

kızlar ya sezeryan olalı 1 hafta geçti hala sızlıyor başı ve sonu özellikle yeni kesilmiş gibi ağrıyor bazıları kolay atlatıyor ama bende böyle oldu normal mi???sizde nasıldı??? bide bana yazarmısınız sizde kesik kaç santim yan taraftamı bende ortada büyük bir kesik var benim bebek tersti onun etkisi var mı acaba kesiğin büyük olmasında??? 20 cm var benim dikiş yeri...

mahallenin en mutlu bebeği diye bir kitap var orda doktor kolik bebekleri anlatıyor bi okuyun

canim karni patlayacak gibi oluyo sutumun yetmemesi durumu yok yetito artiyo bile dolaba koyuyorum 1 ayda 1309 gr aldi oda aklima gelmedi deswm yok tani doyuyo bununki hastalik bagimlilik emip emip kusuyo isiyo cildrmak uzereyim gozumun goresi yok artim ya zatwn hic isinamadim hamileliktede boyleydim dogunca kanim kaynar belki dedim yok aadece oglum olaydi keske diyorum bnm bu ikinci kendiliginden oldu ogkum tup bebekti mucize diyodum ama yokresmen bana sinav die gelmis sabir testi mubsrek
emzik verin emme güdüsünü tatmin etmeye çalışıyor bu güdü çok olabilir emzikten çıkarsın acısını...

Canım merhaba benik bebeğim doğduğundan beri en fazla 25dk emdi bi kere 30dk emdi onuda kustu..10dk 5 dk emiyor uyuyor uyandırmak meselre gündüz uykusu azaldı ama genelde bu şekilde emiyor ama kilo alıyor bir ara sertleşme olmadı memede ama o zaman bile kilo almıs..Eğer kilo aldiysa sorun değil dedi doktor. .

Back