- 4 Nisan 2014
- 634
- 80
- 43
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #36.461
kızlar bakın dr.lar sitesinde ne okudum..
Annenin yediği şeyler bebekte gaz yapar YANLIŞ… Hiçbir zaman annenin barsağında oluşan gaz, kana karışıp, kan yoluyla süte taşınıp, sütten de çocuğa geçmez. Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının tamamının bebeğin ağzına girmesi gerekir. Yetişkinler de yemek yerken hava yutarlar, ama hareket ederek gaz çıkışını sağlarlar. Bebekler hareket edemedikleri için gazlarını çıkaramazlar. Gaz bebeğin doğduğu günü takiben yaklaşık 20. günde başlar ve 4. ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zamana kadar devam eder. Eğer bebek doğru şekilde emzirilirse, kucağa sık alınarak hareket ettirilirse ve masaj yapılırsa gaz problemi olmayacaktır.
annenin yediği şeyler bebeğe gaz yapmaz diyor acaba doğru mu ben çok dikkat ediyorum.. gazı olunca acaba ben ne yedim de böle oldu diye kendimi üzüyorum aslında ona gaz yapçak bişey yok.. boşuna mı dikkat ediyorum sizin gözlemleriniz neler?
bir de D vitamini gerçekten çok gaz yapıyor.. ben hastaydım 2 gün unutmuşum eşime de söylemedim.. 2 gün fazla gaz problemi yaşmadık.. dün içirdim yine çok gazlıydı..
Kesinlikle katiliyorum ben de D vitaminini unuttugum günlerde gaz problemi olmadigini fark ettim. Ama ihtiyaclari da var sanirim düzenli vermemiz gerekiyor. Uf kizim bazen gaz sancisindan öyle iki büklüm oluyor, öyle agliyor ki icim parcalaniyor, elimden de bir sey gelmiyor. Bazen bütün herseyi denememe ragmen cikmiyor cünkü.
Bir de sizin bebeklerin gazi da sanki bazen yetiskin biri yapmis gibi mi? Tuhaf bir soru oldu ama bazen öyle bir cikariyor ki, kendisi bile korkuyor. :)