2014-2015 Gelinlerinin Çeyiz Hazırlığı...

Ya evet yuvarlak modeller daha kalıcı gibi geliyor bana da ama hepsi güzel işte ayrım yapamıyorum.
Bende ilk sıradakini beğendim ama herşeyi altın yaldızlı uydurmak zorunda kalıcam diye çekiniyorum :)
Bu işler çok zormuş

Evet bence de daha düz bişey alırsın, aksesuarların şıkır şıkır olur bence, yani bende öyle olur sanırım

Malesef uydurmak zor olur düz modellerden seç ozaman sende. İstediğin şeylerle kombinlersin.

Bunlar da eklemediklerim aslında kare modellerde annemin beğendikleri vardı ama fiyatı uçuyor anne dedim naptın sen ya

sondan ikinciyi beğendim ben canım :) sadelikten yanayım yine şaşmadım :)

bende 2014 geliniyim kısmetse ben çeyizime daha hiç başlamadım ama sözlüm başladı almaya
onun aldıkları = tencere seti, 1 tane 6m halı 1 tane 4 m halı 1 tane yolluk 1 tane daha halı vardıda görümcem küçük anneleri vefat ettiği için bizimle kalcak evlenince o el koymuş o halıma ama kızmadım tabi çamaşır,bulaşık,buzdolabınıda aldı gri renk onlar büyük ve güzeller kaç ekran bilmiyorum fakat büyük bi lcd tv almış .
teyzeside 5 milyarlık bize ne istersek onu alıcak 5000 tl ayırmış bizim için koltuk takımını felan o alıcakmış dayısıda bikaç parça bişey alırım ben demiş de ben dayıya pek inanmıyorum da teyzesi sözünde durur aslında teyzesi koltuk takımlarınıda alcaktıda şimdiden ben nolur nolmaz diye evlendiğimiz zaman alın dedim sağolsun tamam dedi

erkek tarafı bitirdi nerdeyse onlara düşen kısmı. peki ben naptım koca bir HİÇ

ailem sözlümü istemiyo ama evlenmede demiyolar tavırlarını hiçbişey almamakla gösteriyolar

sözlümle bi yemek takımı beğendik çalıştığı yerde bi abi karacanın deposunda çalıştığı için 400 tlye bize yemek takımını verecek o kadar güzel ki aynı takımı mağazada sordum 1500 tl dedi adam şok oldum neyse işte dedemin fındık bahçesi var bu yaz fındık toplucam ona yaklaşık 800 900 tl felan verir onla yemek takımımı alıcam kalan paraylada ıvır zıvırlar.
aileme sadece yatak odasını bırakıcam :26:

napim benim elimden gelen bu ve sözlümle bi karar aldık o borçlarını kapatınca ortak hesap açıp para koyucaz o maaşının bi bölümünü atıcak bende ayda ne kadar biriktirdiysem onlada eksiğimiz varsa onları alıcaz yoksa balayına ayırcaz

ay çok konuştum size bi sorum var perdeleri kız tarafı mı alır erkek tarafı mı :26:

Mutlulukla kullan canım çok güzel hepsi.

Ohh Maşallah canım erkek tarafı kendininkinleri bayaa bayaa bitirmiş.
Hatta bizde Çamaşırla Bulaşık Makinesinide kız tarafı alır :)
Mutlulukla kullanmak nasip olsun inşallah tüm güzel eşyalarınızı.
Ev kurmak zor ama Allah yardım ediyor.
Perde konusuna gelince kız tarafı alıyor bizde...

perim insallah nasip olur oturmak ay cidden kız tarafimi aliyo tum perdeleri ben karadenizliyim samsunluyum sozlum nigdeli oda kiz tarafi alir dedi

Canım benim çok fazla bişeyim yok, konu güncel kalmaz da aldıklarımı ekleyince öyle eblek gibi kalır diye korktuğumdan açmıyorum aslında

ceyiz alınmaya baslayınca devamı geliyor canım

perim insallah nasip olur oturmak ay cidden kız tarafimi aliyo tum perdeleri ben karadenizliyim samsunluyum sozlum nigdeli oda kiz tarafi alir dedi

Sadece yatak odası ve mutfak degilmiydi ya belkide sadece yatak odası
Anlasıldı hepimiz cok cahiliz

Ahh ahh ne cok alınacak var ya hem zevkli hem sıkıntılı perde ne kadar uzun zamandır mutfak haric perde almadıkta ben halı ve perde konusunda cok cahilim :26:

Valla canım bende net bilmiyorum.
Kuzen Tüm evine 1000 TL ye yaptırdı 2009 da.
Ama 2007 de bir tanıdık 3500 TL ye yaptırdı...
Geçen komşunun evlenen kızı 2500 e yaptırmış. Anlayacağın Gene bütçeye göre.
Ben Maksimum 1500-2000 arası açılırım sanıyorum. Ne mükemmel ne de kötü.
Salona çünkü 700-800 TL falan gider gibi.

Deme yaa sadece perde mi bu kadar ahh ahh hesapta olmayan neler var acaba gerci dedigin gibi bütceye göre ama yinede cok fazla bide halılar var

Deme yaa sadece perde mi bu kadar ahh ahh hesapta olmayan neler var acaba gerci dedigin gibi bütceye göre ama yinede cok fazla bide halılar var

Halıların Salon falan erkek almıyor mu
Hepsi bir birine karışıyor.
Valla canım ben kabaca hesap yaptığımda bile;

-Mutfak Ivır Zıvırlar 2500
(Su Takımı Alacağım o 500 zaten + Çaydanlık Cezve 150 + Günlük Yemek Takımı 150 desen geriye kalan ufak ama maliyetli eşyalar için 1700 kalıyor.)
-Beyaz Eşya + Süpürge 3700
-Genel Ev Eşyaları 500
-Salon Aksesuarlar Vs. 300
-Perde 2000
-Halı 1000
-Yatak Odası Takımı(Bazasından Yatağına) 5000
-Yatak Odası Kalan Birkaç Birşey 500
-Kendimize Birkaç Birşey 1000
16,500 Yapıyor Bile Kim bilir neler çıkacak eksik bilmem ne.

Çok çalışmamız gerek çoooook

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…