2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

MutluBulut_ canim hep hamilelik ile ilgili seyler aradtirdim, bebegin gelisimiyle falan ne lazimsa sanki dogurmayacakmisim hic :)
Nasil emzirilir, ilk dogdununda hstanede ne yapilir.. o kadar cahildimki 8 saat hastanr emzirtmedi diye bisi demedim, simdiki aklim olsa ayaga kaldirirdim hastaneyi..
Sut nasil arttirilir, masaj nasil yapilir oyle seyleri hic arastirmadim hep dogumdan sonra arastirdim alel acele yani.
Ama dediin gibi yasamadan bilmiyor insan,ne kadarda arastirsan olmuyor. Birde ben buyuklerden akil almayi hic sevmiyorum, kendim cabalamak istiyorum o yuzden hep kendi dedigimi yaptim. Hala bile akil verenlere gicik oluyorum ama oyle boyle degil. Kotu niyetleri yoktur eminim ama oyle iste kendim yapmak istiyorm herseyi Rabbimin izin verdigi surece :)

PembeLokum kuzucum 12 mi 1 miydi diye dusundum oglen gecen biri benimde 12sinde dedi ya ordan karistirdi kafami

Iyiki dogmussun, iyiki anne olmussun, iyiiki seni tanimisim canimcim nice cok huzurlu seneler3 sevdiklerinle.
Kizinla bu yil artik kutlayarak iyi yapmissin aslinda, uzulmemeye calis tamam kizin hissetmesin
seviliyorsun canimm

duman91 canim kaynattim biraz yumusayunca blenderdan gecirdim, tekrar biraz kaynattim siselere doldurdum.
eriklerim.biraz azdi o yuzd3n Sekerini biraz fazla attim icerken suyla karistiririm.
Yap bence varken, kisin verirsin elife

I ilknurrr22 canim araba alacakmissiniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanin insallah.
Esimde nerdeyse 2 yildir arastiriyor audi ile Vw passat arasinda kaliyor hep, ama su an alma imkanimiz yok tabi daha arastirmaya devam edecek bu gidisle :)

Buarada blenderin camini siparis ettim demin servisini arayip.
Aldigim yerde bisi yapamadilar telefonunu verdiler sadece.
16 tlymis yine iyi daha fazla bekliyordum :)

Mutella iyidir kuzucum senn
Yapsan ya test ama adetine varmis daha bekle biraz daha bence .
Hakkinizda hayirlisi insallah
 
MutluBulut_ bu aradaa emzirme konusunda simdiki aklim olsa emzirmezdim baskalarinin yaninda.
Benimde pek gelenm gidenim olmazdi canim ama dogumdan sonra 2,3 ay yuzlerce kisi geldi.konu komsu,akraba ,arkadas derken cat kapi gelince kv aciyordu kapiyi bende emzirirsem napayim.birakamiyordum bazen.

En azindan annelerin yaninda emzirm3seydm keske, icim bi tuhav oluyor benim oyle nasil anlatayim sevmiyorum iste :) simdi artk emzirmiyorum ya kv deden hala utaniyorum mesela hatirliyodur o halimi diye.
Herkesin ozel hayati sonucta istemiyorum dersen kimsenin birsey demeye hakki yok.
Kp ve babam birkez anlayip dinlemeden girdiler odaya emzirirken, ikiside odadan nasil apar topar cikti ha hu he diyerek
Kv yan koltukta oturuyordu mesela ikidebir basini uzatip bakiyordu Allahim nasil utaniyordmm, ayaza bakiyordu belki ama nebilryim ben nereye bakiyor bi sabret bekle yani.. annemde yapiyodu bazen uzerime dusecekler sanki emen cocuk gormemisler.
Yazin dogurmus olsaydim kesinlikle ayri ofaya giderdim emzirmeye.
Yasayaraj ogeeniyoruz iste Allahim.nasip ederse ikinciye daha tecrubeli olurum
 
Bugun okula tekrar kayit olduk ordaki kadin sinirimi bozdu, yemiyormu cok zayif diyip durdu . Ay sanane be kadin senin gibi dombilimi olsun

Her yemekten sonra kaka yapiyor, 1dk yerinde durmuyor ee napayim cocugu baglayip dizimdemi oturtayim ne sacma insanlar var
 
Erikleri sıcak sıcak koydun değil mi şişelere canım?
Ayy valla bu milleti hiç anlamıyorum.. İlla tontiş bebek olacak, benim kardeşim küçükken acayip zayıftı şimdi 90 kilo ne gerek var.. Öyle böyle büyüyorlar işte yeter ki sağlıklı olsunlar.. Ben hiç takılmıyorum kilo olayına boşver sende takılma heee yedirmiyorum kendim yiyorum de :))
 

Ocaktan alir almaz doldurdum, ters cevirdm canim.
Uzumleride oyle yaptim.
Baska neyin suyunu alsam ya, seftali falan denerim belki sevdi baya seftaliyi cunki

Yani oyle tabi ama gel bunu buyuklere anlat.. sagligi yerinde olsun benim icin en en onemlisi o.

Ay bugun gormen lazim magazalari geziyodum ayaza bisi alacaktim ama onunda nasil uykusu var kucagimda omuzumda uyuya kaldi yaa cok tayliydii :) uyandiriyorum habire dur dayan azcik daha surayada girelim arabana yatiririm diye yavrum uyanip hoop basini yine dusuruyor ahh ne tatli bu uykular :)
 
Onceden kavga ediyoduk bu konuda cok ama bi yere varamiyoruz yani onlar anlayissiz yok desen niye derler yorgunum desem aksama kadar evdesin olur arada bi hastayms gibi konusuyrm napiyim
 
Tamam canım biraz bende yapayım bakayım, elif çok sevdi eriği bayılıyor :))
Oyy oyy yerim ben onu yaa ne de tatlı olmuştur şimdi, kız kucağındayken nasıl gezdin ben 2 dk zor taşıyorum bırak gezmeyi:) Arabasız hiçbir yere gitmiyorum :)
 
Kaldi araba bisey cikms neyse ben anlamiyorum bayramdan sonra bakcaz
 

Hayırlısı canımmmm
 
Bizim insanımız bi degisik kilolu bebek olunca ne anliyolarsa gecen gyn annemle konsyorm annemin yaninda calisan adam her sefernde biz konsurken lafa karisir munasebetsiz anneme dedm ki yumurta yemiyo ben bisey verince kabul etmiyo illa kendi eliyle yicek o zamanda fszla bisey yemiyo napcam ben diye daha benim cocugumu gormedi bile yani bi cocuga bakamiyo mu benim oglan tosun gbi tosun felan dedi bende bagirarak dedm ki duysun diye kilolu olunca ne ise yariyoms yarn obez kendi gibi sisko bisey olursa napcakms dedm kiloyu bisey saniyo allahin cahilleri cok cahilsiniz dedm ay nasl sinirlendim bak smdi
 

Oh yarasin minnaka yesin taze taze :)

Arabasiz bende cikmam cok nadir , yanimdaydi araba ama oturt kaldir oturt kaldir yoruldum kucagimdayken diger magazaya girecektm ki dayanamadi minnakim :)
Ben kolay kolay yoruldum diyemiyorm ya aslinda, kolum agriyor evet ama nedense sikayet edemiyorum halimden memnunum hatta :)
Birde artik yere birakiyorum cok yorulursam, ah bi yurumeye baslasalar hayirlisiyla dun 5,6 saniye durdu ayakta coo heyecanlaniyor ua daha fazlada durur ama :)

Bugun habire avucunun iciyle oynuyor, tavsan nerde oynamis diyince aciyor parmagiyla gosteriyor isircam o parmaklari resmen
 

Oha yani
kucukken iyi caniim goruntu iyi tobmis tombis, ama ilerde dedigin gibi obez olunca ah vah deniyor..

Sirf laf olsun diyemi konusurlar anlamiyorunki..

Araba icin hayirlisi buymus bu arada canim, bosver arastirsn biraz daha

Mutella insallah canimcimm
 
O zaman seker atma canim gerek yok. Bende ardaya ayirmistim ama sonra vermedm kirmizi meyve ya sonucta bi alerjik acisi felan var mi acaba diye
Canım domateste vermeyin alerjik olabilir dediler, ben önce kahvaltıda çok ufak denedim birkaç gün baktım bişey olmadı, geçen salçalık yaptık verdim eline baya yedi:)) erik de güzel yiyor maşallah daha doğrusu dişi kaşınıyor heralde dişlikten daha çok kullanıyor eriği :))
 
Annelik işte şikayet edemiyor insan ama ben bazen gerçekten taşıyamıyorum :))
Ayy yürümeye başlayınca işimiz var cidden.. Dün koltuktan tuta tuta baya gitti sonra bi devrildi içim gitti yaaa... Allahtan fazla ağlamadı, düşe kalka öğrenecekler işte.. kaldırdım hemen tekrar yürüttüm korkmasın diye.. Acayip seviyor bütün odaları gezsek öyle, yürüteçte almadm ne kadar faydalı bilemedim çünkü.. öyle birlikte geziyoruz..
Maşallah ayaz çok akıllı bi çocuk bence.. Sözlerini falan baya baya anlıyor..
 
Kızlar çamaşır deterjanı olarak ne kullanıyorsunuz, zaten sık sık alınan birşey değil. Bir kere alındı mı baya gidiyor hemen hemen de değiştiremiyorum.. canımdan bezdirdi resmen yaa.. Koyu renkliler için perwoll kullanıyorum ama beyazlar ve renkliler için bir türlü bulamadım aradığım deterjanı, şöyle beyazlarım bembeyaz olsun lekelerim çıksın istiyorm artık.. Elif de sürekli kirletiyor onunkiler hiç çıkmıyor ( Hadi güzel gelinler söyleyiverin bakalım..
 

Canım benim şu an renkliler için rinso sıvı deterjan kullanıyorum, toz da var omo sanırım ama sıvı güzel kokuyor diye onu kullanıyorum. Beyazlar için de yine aynısını ama vanishin bi tozu var onu ekliyorum bembeyaz çıkıyorlar.
Yumuşatıcı sıkıntı ama hep aynısını kullanıyorum diğerleri alerji yapıyor siz ne kullanıyorsunuz?
 
Sirf laf olsun diye konuşuyo o adam zaten surekli bi karisir lafa Arabasiz cok zor oluyo canim bi an önce alsak kurtulsak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…