- 3 Nisan 2014
- 2.453
- 1.415
- 36
hos geldin canim, masallah her ay supriz ama mantigi iyiymis.. disarda falan yemek yeseniz, madem eve ayni saatlerde geliniyor..
iyi bari canim..
bizde oyle yapiyoruz zaten, durabildiimizce duruoruz ama belliki yetmiyor..
hatta gecenlerde kalmadim diye benimle konusmadi dogru durust, bir kocana laf geciremedin dedi. sanki aramizi bozmaya niyetliymis gibi.. tam sevinmistim dugunden sonra annem degisti, dgerimi.anladi diye ama hala aayni.
duman91 cnm git ozaman hep destek tam destek
Teşekkür ederim canlarım destekleriniz için..hos geldin canim, masallah her ay supriz ama mantigi iyiymis.. disarda falan yemek yeseniz, madem eve ayni saatlerde geliniyor..
iyi bari canim..
bizde oyle yapiyoruz zaten, durabildiimizce duruoruz ama belliki yetmiyor..
hatta gecenlerde kalmadim diye benimle konusmadi dogru durust, bir kocana laf geciremedin dedi. sanki aramizi bozmaya niyetliymis gibi.. tam sevinmistim dugunden sonra annem degisti, dgerimi.anladi diye ama hala aayni.
duman91 cnm git ozaman hep destek tam destek
Ama çok zor öyleee, keşke baştan alıştırmasaymışsın..
Kız avcunu mu yala dedin Allah senikizlar deminde yazacaktim ama hamisler oldugu icin yemek konusmayayim ddedim ama meltmcim bisi sormam gerek avucunu falan bari yala
canin falan ceker vicdanim rahat etmiyor amaa..
biber dolmasini soracaktim gecenlerde ilk deneyimimdi yaptim esimde cok bgendi tuzsuz olmasi disinda ama sorum suki pirincleri falan azicik kavuruptami dolduruyosunuz yoksa pisirmedenmi..
arkadasim bisa ugrasma herseyi cig koy oyle at firina dedi ama pisermiki oyle.
bugun yine aldim yapacaktm ama sorayim dedim
kizlar deminde yazacaktim ama hamisler oldugu icin yemek konusmayayim ddedim ama meltmcim bisi sormam gerek avucunu falan bari yala
canin falan ceker vicdanim rahat etmiyor amaa..
biber dolmasini soracaktim gecenlerde ilk deneyimimdi yaptim esimde cok bgendi tuzsuz olmasi disinda ama sorum suki pirincleri falan azicik kavuruptami dolduruyosunuz yoksa pisirmedenmi..
arkadasim bisa ugrasma herseyi cig koy oyle at firina dedi ama pisermiki oyle.
bugun yine aldim yapacaktm ama sorayim dedim
Canım aynı tencerede yapıyormuş gibi hazırlıyorsun hatta bazıları hani biz domatesle kapak yapıyoruz ya kimisi kaşar rendeliyor, öyle bir değişiklik yok yani bildiğim kadarıyla ama kavurmazsa pişmez gibime geldi pirinçler:)Yok cancağzım yaa, böyle tarifler fikirler için muhabbet döner illaki , hiç mi yemek konuşmıycaz canım :)) Benden yana kesinlikle için rahat olsun :))
Fırında nasıl yapılıyor ki?
Peki suyunu ne kadar katıyoruz.?Eğer ki fırında daha hızlı pişiyorsa biberler, yani kavurmadan çiğ kalabilir sanki..Canım aynı tencerede yapıyormuş gibi hazırlıyorsun hatta bazıları hani biz domatesle kapak yapıyoruz ya kimisi kaşar rendeliyor, öyle bir değişiklik yok yani bildiğim kadarıyla ama kavurmazsa pişmez gibime geldi pirinçler:)
Mesela ben tencerede yaparken baya koyuyorum su dolmaların boyu kadar neredeyse hatta bazen ekleme bile yapıyorum eşim suyundanda istiyor çünkü, fırında sanki daha az konuluyor hani biberlerin yarısı kadar diyim mesela ay yinede yanlış bilgi vermeyim çok önceden bir kere yapmıştım onu da gördüğünüz gibi pek hatırlamıyorum :)Peki suyunu ne kadar katıyoruz.?Eğer ki fırında daha hızlı pişiyorsa biberler, yani kavurmadan çiğ kalabilir sanki..
Heee yaaa bana da biber dolması yapmak çok zor gelir, üşenirim :)) Şu 4 ayda bir kere yaptım :) Hmm o zaman niyetine girince araştırma yaparız canım :)Mesela ben tencerede yaparken baya koyuyorum su dolmaların boyu kadar neredeyse hatta bazen ekleme bile yapıyorum eşim suyundanda istiyor çünkü, fırında sanki daha az konuluyor hani biberlerin yarısı kadar diyim mesela ay yinede yanlış bilgi vermeyim çok önceden bir kere yapmıştım onu da gördüğünüz gibi pek hatırlamıyorum :)
Zor mu kız neresi zor onun. Fırında yapma tencerede yap, fırında olunca sanki müdahale edemiyormuşsun gibi geliyor bana yemeğe:) Bazen karnıyarık falan bile tencerede yapıyorum ben:)Heee yaaa bana da biber dolması yapmak çok zor gelir, üşenirim :)) Şu 4 ayda bir kere yaptım :) Hmm o zaman niyetine girince araştırma yaparız canım :)
Ay ne bileyiim, fırında zaten ömrü hayatımda yapmadım.. :)) Şuana kadar hiç istediğim gibi tutturamadım o yüzden yapasım gelmiyor heralde..Zor mu kız neresi zor onun. Fırında yapma tencerede yap, fırında olunca sanki müdahale edemiyormuşsun gibi geliyor bana yemeğe:) Bazen karnıyarık falan bile tencerede yapıyorum ben:)
Teşekkür ederim canlarım destekleriniz için..
Hımm annenle sorunlar yaşandı sanırım düğünden önce, canım artık siz eşinle ayrı bir aile oldunuz annen anlayışla karşılamıyorsa bile ona bunu anlatmalısın bence hani kalbini kırmadan, çünkü yoksa sen arada çok kalır, yıpranırsın. Belki de seni özlediğinden yapıyordur olabilir mi?
Kız avcunu mu yala dedin Allah seni
Ben çiğden yapıyorum ama fırına atmıyorum tencerede canım, ama fırında belki pişmeyebilir istersen biraz kavur sen[/QUOTE
ama oyle derler ya hani
Yok cancağzım yaa, böyle tarifler fikirler için muhabbet döner illaki , hiç mi yemek konuşmıycaz canım :)) Benden yana kesinlikle için rahat olsun :))
Fırında nasıl yapılıyor ki?
ay ben onu yaptim birkez tencerede ama biberlerden suyun icinde yuzenmi aramazsin, ayakta zar zor duranmi.. amaan dedim aldim firina degistirdim..
tabii biberlerim dolmalik degildi o yuzden oldu sanirim
Bu kez dolmalik aldim ve hira yaptim tekrar tencerede denerim.nasipse ama cigden yapicam bakalim..
kiymayi kavuruyosundur ama demi
meltemim firina kiyunca yarim su konuyo, firin yemekleri hep daha kolay geliyo bana , hazirla koy firina pistiginde kontrol et artik.. ocakta yaparsam illa telasliyimdir..
oooohh tarifler almış başını gitmişbende 4 kg aldım evlendikden sonra eşimde,tosuncuk olduk ikimizde misafir ççok geldi,hamurişi çok yendi,birde düğün stresi filan geçince ister istemez kilo alıyor insan. bende de elmalı pasta tarifi var kk da. diğer tariflerden daha pratik,tart gibi.tavsiye ederim . bu arada özel sektördeyim, kalite yönetim sorumlusuyum
Günaydın kızlar bende topigin başlarında vardım sonradan giremedimhamiş gelinlerimize bir sorum olucak acaba bebek olması için özel bişey yaptılarmı yoksa kendiliğinden mi geldi melekleriniz yani kür falan
Merhaba canım, sen de yeni katıldın aramıza dimi, sanırsam konuşma firsatımız olmadı :) Hoşgeldin diyeyim, daha önce dediysem de anımsayamadım şuan, aklım bir karış havalarda malummSenin bebiş te büyümüş maşallah..Rabbim sağlık sıhatle kavuşmayı nasip etsin inşallah, cinsiyet de bellidir sizin demi. :) Evet bence de o naz pek hoş :) Eşim daha bu sabah diyor ohhh tadını çıkar, vay halimize bizim şimdiden böyleysen yandık valla diyor
Hmmm saklayabiliyorsanız iyi, ben eminim ki iki ay sonra ailelere söyleyelim , sülalae duyacak :))))
En çok merak ettiğim de şu aşerme olayı zaten, hani acaba aşerdim diyenler naza mı vuruyor biraz yoksa acaip şekilde isteniyor mu bazı şeyler çok merak ediyorum :)))
Oh oh afiyet olsun cicim :))
Valla canım nazada vurabilirsiniz arkadasim anlattı naz yapiyim demiş nazima oynasın biraz demiş gecenin yarısı uyanmış eşine demişki canım elmalı şeker istiyor eşi de ne desin begenirsiniz dolaptan elmayı al şekere batır ye
Asermek bi yana Bir haftadır aşırı mide bulantısı çekiyorum sulu yemek asla yiyemiyorum kahvaltı yapamiyorum herseyden tiksindim ne yersem cikariyorum yediğim tek şey ekmek arası peynir ve zeytin