- Konu Sahibi karauslu34
-
- #8.681
Canim selaam. . tedavinin yarım kalmasına üzüldüm ama hayirlisiKızlar merhaba çoktan beri girmiyorum nasılsınız turkiyedeki basariz denemmeden sonra tekrar denemeye karar verdik başladık ama tedavi yarım kaldı önceden beş tane yumurta denildi ama ikinci randevuda ne olduğu belli değil dedi yarıda kaldı ufffff ve 5 gun sonra tekrar adet oldum neden olabilir ben tedavi esnasında incir kuru denedim acabs onu yapti artik kafayı yicem Allahım hayirlisini eylesin
Amin Canim benim çok sağolCanım maşallaaah testinin iyi çıktığına çok sevindim darısı başıma:18: oyyyyy paşa mı geliyooooyüzde falan verdi mi ne dedi bu haftalarda erkek ve kızın organı çok benzermiş o yüzden yanılmalar olabilirmiş. Çok tecrübeli doktorlar çatıya bakıp büyük oranda anlıyorlar. Erkek 30 derecelik açıyla kız ise omurgaya paralel oluyormuş genital kısım. Yakında doktor olucam ilerleyen haftalarda daha netleşir cinsiyetlerimiz bakalım. Fatoş yaa bakar mısın maşallah kesemiz göründü kalp atışı duyuldu diye sanki yeni konuşuyorduk şimdi cinsiyetleri diyoruz, isim diyoruz duygulandim resmen... Rabbimize binlerce kez şükürler olsun. Allah'ım isteyen herkese yaşatsın
Bu arada Asya ismini çok sevmene ayrıca mutlu oldumbende öyle çok seviyorum ki Allah'ım nasip etsin koymayı
Hüma'nın da Beril'in de ne güzelmiş anlamı kızın olursa adıyla yaşasın. Dediğin gibi erkek olursa da Kuzeyin oğluna kuzey yakışır
merhaba canlarım dünya güzeli annelerimiz buraya pek uğramasamda arada bir özellikle seni ve fatoş u merak ettiğimden ne durumda olduğunuza girip bakıyorum maaşallah size Allah nazarlardan saklasın hayırlı sağlıklı kucağınıza alın yavrularınızı inşallah cinsiyet konusunda benim ilk gebeliğimde 5.aya kadar farklı farklı 2 doktorda hep erkek demişti ama 5. ayda kız olduğunu öğrenmiştik çok şaşırmıştık ama çok garip ben hep başından beri kız hissediyorum demiştim nihayetinde güzeller güzeli bir kızımız geldi dünyaya rabbim cennetine aldı minik meleğimizi...
arkadaşlar kısmetse cumartesi günü transferim olucak bu sefer 2 yumoş yerleştirilecek kısmetse çok heyecanlıyım dualarınızı eksik etmeyin sevgi ile:)ctesi demek trasferin ayy Rabbim inşallah bu sefer sonuna kadar güzel bir hamilelik geçirip saglikla evladini kucaklamayı nasip etsin. Bu sefer birlikte uzun bir ömrünüz olsun sizin yeriniz ayri inanin hep dualarimdasiniz
kızlar kafam karıştı... doktorum, ara ara kanamalarım olduğu için ikili ve üçlü tarama testlerinin yanıltıcı sonuçlar verebilecepini belki sadece üçlü test isteyeceğini belkide sadece ayrıntılı ultrason yapacağını söyledi... bende biraz nette araştırdım çoğul gebelikler tarama testleri çok yanıltıcı olabiliyormuş bebeklerden biri problemli olursa anne karnında gelişimi durdurulabliyormuş yani öldürülüyor gibi şeyler yazıyo Allah esirgen böyle bi durumda birini öldürmek böyle bi şeye izin verememayrıca çevremde bu bebek alınmalı denilen ve sağlıklı doğan bebekler, sağlıklı denipte özürlü doğan bebeklerde var.... siz neler yaptınız doktorlarınız nasıl tavsiyelerde bulundu anlatırmısınız?
Canim benim doktorum ikizlerde güvenli sonuç vermese de en iyi aralarında sonuç veren 2li test dedi. O yüzden 3lü ve 4lü test yaptırmayacak olsakta 2li yaptirdik. İster istemez kafa karıştırıyor eğer doktor yaptirma diyorsa yaptirma hele Allah korusun aldirmayi her halükarda düşünmem diyorsan... Ben 2014 ikiz ananelerine yaziyorum genelde kimse yaptirmadi..kızlar kafam karıştı... doktorum, ara ara kanamalarım olduğu için ikili ve üçlü tarama testlerinin yanıltıcı sonuçlar verebilecepini belki sadece üçlü test isteyeceğini belkide sadece ayrıntılı ultrason yapacağını söyledi... bende biraz nette araştırdım çoğul gebelikler tarama testleri çok yanıltıcı olabiliyormuş bebeklerden biri problemli olursa anne karnında gelişimi durdurulabliyormuş yani öldürülüyor gibi şeyler yazıyo Allah esirgen böyle bi durumda birini öldürmek böyle bi şeye izin verememayrıca çevremde bu bebek alınmalı denilen ve sağlıklı doğan bebekler, sağlıklı denipte özürlü doğan bebeklerde var.... siz neler yaptınız doktorlarınız nasıl tavsiyelerde bulundu anlatırmısınız?
Merhaba bitanecik anneler ve onlarin en kiymetli yavrulari...bende bugun kan sonuclarimi aldim cok sukur rabbime hersey cok güzel dedi.doktor
.bitek kanim dusuk cikmis onun icinde ferro sanol diye bi ilac verdi icinde demir folik asit ve b12 vitamini var.bide bazi anneler kilo aldiklarini soylemisler ben 3 kilo verdim..bel agrilarim cogaldi..iki gündür kusmuyorum diye seviniyordum bugun sabah yine kustum...bos mideyle daha zor oluyor yaa of..günümüze şükür tabiki rabbim herkese hayirlisi ile evlatlarini kucagina almayi nasip etsin insaallah...
merhaba arkadasım,
hıç kafana takma ben de ıkılıyı yaptırırken tup bebek demıştım. tek mı ıkız mı dıye sormuştu. tek dedim.ıkız olsa ıkılı test yanıltıcı olabılıyor demişti. benım kı tek bır sorun çıkmadı ama şimdiki drum titiz 4 lü testi de yapacak. senin de kanamaların oluyormuş benım de devam edıyor 16 hafta bıtecek neredeyse her 15 günde hatta bazen 5-6 gunde bır kanama yasıyorum sonrasında kahverengı lekeler en son yasadıgım gecen haftaydı ve kırmızıydı hastanede yattım.çok korkuyorum. senın kanamaların ne sıklıkta.. drun ne dıyor.. benım kanama alanım kalmadı ama son kanamada plesanta buydukce rahıme baskı yapıyormuş o yuzden hareket etmek yasak. hep yatacakmışım.. kanama sorunu olan arkadaslar ne olur yazın .. tek ben mı yasıyorum bu sorunu..geçmiş olsun arkadasım
canım, benim ekim ayında 3 gün arayla 4 kanamam oldu 8 gün hastane yattım... kasım ayında 10 gün arayla 2 kanamam oldu tam hatırlayamıyorum ama 5. yada 6. haftam içinde başlayan kahverengi lekelenmeler hala devam ediyo bugün kontrole gitmiştim doktorum kanama alanımın küçüldüğünü bebeklerin keseleri büyüdükçe sıkışmadan dolayı biraz daha olabileceğini panik yapmamam gerektiğini söylüyor bende rahat olmaya çalışıyorum geçen sene dayımın eşi ve kuzenim ikiz doğumlar yaptı ikisininde gebeliklerinin yarıdan fazlası hastane geçmiş dayımın eşinin kanamaları yataktan taşıyomuş yani bu sorunu yaşayan çok insan var sana da çok geçmiş olsun ben bu ara kanama olayını geçtim tarama testlerine kafa takıyorum.... oooofff oooff
Canim benim doktorum ikizlerde güvenli sonuç vermese de en iyi aralarında sonuç veren 2li test dedi. O yüzden 3lü ve 4lü test yaptırmayacak olsakta 2li yaptirdik. İster istemez kafa karıştırıyor eğer doktor yaptirma diyorsa yaptirma hele Allah korusun aldirmayi her halükarda düşünmem diyorsan... Ben 2014 ikiz ananelerine yaziyorum genelde kimse yaptirmadi..
Selam Canim maşallah herşeyin yolunda olmasina sevindimbu arada kanın kaç cıktı ? Ayni sorun bende de var da (9.5 larda ( ) ama demirim iyi çıktığı için demir vermiyor şimdilik.
allah razı olsun canım içimi rahatlattın.ınsallhbızde doğururuz cok gergınım sureklı aglıyorum bebegım zaten doğarsa kesın mutsuz bebek olcak ..gebelığim hep yatarak gecıyor...gecen hafta ıkı ay sonra ılk kez dısarı cıktım o da ıgneye gıttım kanamam oldu.. benımde kanama 6.haftada basladı kanama alanı çok buyuktu .progestanlar proluton ıgneye devam. kanama alanı yok oldu gecen hafta gene kanama oldu.uyuyamıyorum artık... gecelerı hep oluyor tuvalete gıtmekten bıktım. sürekli yatıyorum. sen hangı ılaçları kullanıyorsun ıgneyı ben 3 gunde bır yapıyordum ama haftada bıre ındı.1000lık progestan kapsul..tarama testını ıkız bekleyenler hıc yaptırmıyor bıle ıçını rahat tut...ben kanamayla ugrasmaktan sonucu dra göstermeyı unutmustum o hatırlattı..ayrıca ıkılı testte yapılan cınsıyet tahmınıne ınanmayın.bana yuzde doksan kız dedi...gecen 4 boyutlu ultrasonda erkek oldugu netleştı..
çok saol canım. ben de artıık daha güçlü olacagım bebegım ıçın..ınsallah hepımız saglıkla bebegımıze kavusuruz.canım, ben ilaç olarak sadece 200 mg progestan kapsülü sabah akşam ikişer tane vajenden fitil olarak kullanıyorum folik asit kullanıyorum ama bunun kanamayla ilgisi yok transferden bu yanada yatıp duruyorum bana annem bakıyo ama ben çarşıya falan çıkıyorum kendimi fazla yormadan bi hava alıp geliyorum moralini yüksek tut LÜTFEN AĞLAMA... sen üzülürsün bebeğinde üzülür...geçenlerde hastanede bir bayanla sohbetim oldu tam sorunu neydi bilmiyorum ama bu bebeb düşecek her an deüşük yapablirim derken bebeğimi düşürdüm dedi o günden sonra ben ağlamaktan vazgeçtim ne zamanki moralim düzeldi bebişlerimle ilgili çok güzel rüyalar görmeye başladım rüyalarımda onları emzirip duruyorum :) bayramdan sonra 1 hafta hastanede yattım o zaman zarfında bizimle aynı problemleri yaşamış bir bayanın doğum yaptığını gördüm rahat ol geçecek bunlar dedi bende geçeceğine inanıyorum....
Tatlim benimkide 10 küsur çıkmış normalde 13 küsur du.baska biseyin eksikliginden bahsetmedi ama yazdigi ilac hem demir hem b12 hemde folik asit iceriyor.anlamadim sen nasilsin bulantıların filan geçtimi
Insallah gerek kalmaz canim.
İstanbul ve ankarada yapiliyor baska yerde yapikiyor mu bilmiyorum. Ben ankarads yaptirdim
Ve evet biraz pahali.2150 tl idi...
aysunay benimde ikili test riskli cikti, ense kalinligi ve olcumleri cok iyi cikti, dr. Amniyosentrze gerek yok dedi. Ama ben su senin yaptirdigin testi sordum yaptirabilirsin dedi. Onda peki yine ikili test gibi olasilik hesabimi veriyor, hasta veya sagliklimi diye sonuc veriyor.
Elevit yada decavit mi verdi bende onlara başladım. Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım bide o da etkiliyor tabi...
Canim maşallah benim ikiz olmasına rağmen aşırı olmadı bulantı,şimdi de iyice geçti sayılır arada yemek için zorlarsam oluyor sadece. Sen nasılsın? Bu arada cinsiyetle ilgili tahmin var mı sende?
aysunay benimde ikili test riskli cikti, ense kalinligi ve olcumleri cok iyi cikti, dr. Amniyosentrze gerek yok dedi. Ama ben su senin yaptirdigin testi sordum yaptirabilirsin dedi. Onda peki yine ikili test gibi olasilik hesabimi veriyor, hasta veya sagliklimi diye sonuc veriyor.
aminnn Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etin hepinize inşallahhhhslm arkadasım risk ne kadar benimde lcümler normaldi ense kalınlıgı 1.7 idi burun kemiğide olusmustu ama riskimiz var nasıl oluyor bunu anlamıs degilim ya gerci kafam hala karısık...banada en kötü ihtimalle amniyosentez yapılailir dedi..8 aralıkta ayrıntılı ultrosonla bakıcak ona göre bir yol izliycez rabbim içimizi ferahlatıp yüzümüzü güldürsün evlatlarımızın saglıklı haberlerini alalım insallah....
slm arkadasım risk ne kadar benimde lcümler normaldi ense kalınlıgı 1.7 idi burun kemiğide olusmustu ama riskimiz var nasıl oluyor bunu anlamıs degilim ya gerci kafam hala karısık...banada en kötü ihtimalle amniyosentez yapılailir dedi..8 aralıkta ayrıntılı ultrosonla bakıcak ona göre bir yol izliycez rabbim içimizi ferahlatıp yüzümüzü güldürsün evlatlarımızın saglıklı haberlerini alalım insallah....
Canim geçmiş olsun kaç cikti değerlerin? Benim de riskli çıktı biraz ama ikiz olduğu için yanilma payi çok oluyormuş. Bende araştiriyorum prenatesti var, amniyosentez %100 bu testte %99 doğru sonuç veriyormuş kanda DNA analizi yapilarak bakiliyor. Olasilik değil direk normal yada anormal (riskli kromozomun görünüp görünmemesine bağlı) şeklinde rapor veriyorlar. 2300 fiyati benim ikiz olduğu ve ikizleri de teşvik etmek için 1900 dendi, baya pahali yani... Ben henüz doktoruma danışamadim konuşucsm ikizlerde öneriyor mu gerek var mi diye... Sen de araştır istersen... İnşallah sağlıkla gelsin bebişlerimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?