- 5 Ekim 2007
- 14.831
- 16.267
- 823
- 42
- Konu Sahibi karauslu34
-
- #8.701
aysunay benimde ikili test riskli cikti, ense kalinligi ve olcumleri cok iyi cikti, dr. Amniyosentrze gerek yok dedi. Ama ben su senin yaptirdigin testi sordum yaptirabilirsin dedi. Onda peki yine ikili test gibi olasilik hesabimi veriyor, hasta veya sagliklimi diye sonuc veriyor.
canım bence senin bebeğinin herşeyi gayet iyi..riskin yüksek çıkmış evet ama yaştan dolayı benceSelam canım ikili 1/206, yas 1/100 ama burun kemiği oluşmuş, ense 1.1 mm herşey güzel dedi hatta gelişimi 5 gün önde olmasıda güzel dedi, ama kan testi öyle demedei benim yaş 37 onun için heralde böyle çıktı. Ben de 3lü testi bekleyecem, onda da risk yüksek çıkarsa kan testini yaptıracam, yüce rabbim bize güç versin, sağlıklı olsun bebişlerimiz, inşaallah güzel haberler alırız.
canım kız geliyor bence bu kadar bulantıyaBen ne olsun bulanti ve kusma disinda iyiyim.sabah bos mideyle surekli kusuyorum.gece uykum oldugu halde uyumakta zorlaniyorum bulantilar cok zorluyor yaa bogazim tahris oldu artik o kadar yani.ayrica bu sali tarama testimiz var allah izin verirse.cinsiyet tahmininde bulunurmu bilmiyorum allah saglikli sihhatli versinde kiz erkek farketmez.sen kacinci haftadasin
canım senin değerlerin yaştan öyle çıkmıştır kesin, ama endişelenmemek elde değil bende ikizde güvenilir sonuç vermediğini bildiğim halde ister istemez içime kurt düştü... bugün perinatalog ikiz olmasa bahsettiğim prenatesti önerirdim dedi ama ikizlerde o da yanıltıcı olabiliyormuş çok güvenemeyiz dedi, eğer o kadar takıyosan amniyosentez yapalım dedi ama düşünmüyorum yaptırmayı. eğer tek olsaydı hiç düşünmez prenatest yaptırırdım, senin de için rahat etmiyorsa yaptır canım giden paran olsun... buarada dikkat et eğer gebeliğinde ilk baş iki kese göründü sonra tek devam ettiyse o zaman da bu test doğru sonuç vermiyormuş. Rabbim yardımcın olsun, bizleri de durumdan haberdar et olur mu...Selam canım ikili 1/206, yas 1/100 ama burun kemiği oluşmuş, ense 1.1 mm herşey güzel dedi hatta gelişimi 5 gün önde olmasıda güzel dedi, ama kan testi öyle demedei benim yaş 37 onun için heralde böyle çıktı. Ben de 3lü testi bekleyecem, onda da risk yüksek çıkarsa kan testini yaptıracam.
Evet aynı test benim dediğimde 800 E veya 1000$ mış, genetik test ise doğruluk payı yüksektir. 2li, 3lü, gibi biyokimyasal değil. İkizlerde genelde 2 li yapmıyorlar, yaşın ileri değilse boşuna kafanı yorma bu testlerle, bir de tüp bebeklerde down sendromu nadir görülüyormuş. Yüce rabbim bize güç versin, sağlıklı olsun bebişlerimiz, inşaallah güzel haberler alırız.
canım senin değerlerin yaştan öyle çıkmıştır kesin, ama endişelenmemek elde değil bende ikizde güvenilir sonuç vermediğini bildiğim halde ister istemez içime kurt düştü... bugün perinatalog ikiz olmasa bahsettiğim prenatesti önerirdim dedi ama ikizlerde o da yanıltıcı olabiliyormuş çok güvenemeyiz dedi, eğer o kadar takıyosan amniyosentez yapalım dedi ama düşünmüyorum yaptırmayı. eğer tek olsaydı hiç düşünmez prenatest yaptırırdım, senin de için rahat etmiyorsa yaptır canım giden paran olsun... buarada dikkat et eğer gebeliğinde ilk baş iki kese göründü sonra tek devam ettiyse o zaman da bu test doğru sonuç vermiyormuş. Rabbim yardımcın olsun, bizleri de durumdan haberdar et olur mu...
canım bence senin bebeğinin herşeyi gayet iyi..riskin yüksek çıkmış evet ama yaştan dolayı bence
aslında 35 yaş üzerine ikili test yapmayan dr lar var çünkü riski artırıyormuş sirek..bence hiiiç üzülme bebeğin sağlıklı cnm burun keğimi
ense en önemli belirti..
o test 2150 tl yaptırdım ben..
kesin sonuç veriyor.
Gözün aydın canım maşallahSelam kizlaaaar biz geldik pardon daha eve bile gelmedik minubusten paylasiyorum sevincimi sizlerle :) bugun tarama vardi kan sonucum persembe cikacak amaaa ultrasonda minigimi gördüm 56.5 mm olmus sipam :) ense kalinligi 1.5 mm cikti cok mutluyuuuuum yuppiii :)
İyi yapmışın canım için rahatlar. Nerde kaça yaptırdın? Benim bahsettiğim test mi prenatest mi adı. 3 haftaya uzuyorsa sonuç baya geçmiş benim zaten detaylı zamanım gelir, hala yaptırsam mı diyorum. Testimin kötü olmadiğına artık kanaat getirdim ama değer çok iyi olsa bile Allah korusun garanti olmuyor tarama testleri. Gidip merkezle konusayim ikizdeki güvenilirliği hakkında. Sonuç normal çıkarsa tekteki kadar güvenebilir miyim bakayim.teşekkür ederim canım, ben de öyle diyorum ama içim rahat etmedi bugün gittim kan verdim. 2-3 hafta içinde çıkar dediler. bakalım hayırlısı. içimiz en azından rahatlar, 3lü ve 4 lü yaptırmam artık. sadece aylık ultrasonlara giderim inşaalah. benim hep tek kese idi ama bHcg değerlerim hap yüksek olduğu için hoca başta belki ikiz olabilir dedi ama 8. haftada net bir kese göründü. hayırlısı ile bebişlerimizi kucağımıza alalım inşaalah. sonuçları haber veririm.
Gözün aydın canım maşallahinşallah kan sonuçlarınızda iyi çıkar. Doktorun cinsiyet tahmini var miydi?
İyi yapmışın canım için rahatlar. Nerde kaça yaptırdın? Benim bahsettiğim test mi prenatest mi adı. 3 haftaya uzuyorsa sonuç baya geçmiş benim zaten detaylı zamanım gelir, hala yaptırsam mı diyorum. Testimin kötü olmadiğına artık kanaat getirdim ama değer çok iyi olsa bile Allah korusun garanti olmuyor tarama testleri. Gidip merkezle konusayim ikizdeki güvenilirliği hakkında. Sonuç normal çıkarsa tekteki kadar güvenebilir miyim bakayim.
İnşallah senin güzel haberlerini aliriz..
Gözün aydın canım maşallahinşallah kan sonuçlarınızda iyi çıkar. Doktorun cinsiyet tahmini var miydi?
İyi yapmışın canım için rahatlar. Nerde kaça yaptırdın? Benim bahsettiğim test mi prenatest mi adı. 3 haftaya uzuyorsa sonuç baya geçmiş benim zaten detaylı zamanım gelir, hala yaptırsam mı diyorum. Testimin kötü olmadiğına artık kanaat getirdim ama değer çok iyi olsa bile Allah korusun garanti olmuyor tarama testleri. Gidip merkezle konusayim ikizdeki güvenilirliği hakkında. Sonuç normal çıkarsa tekteki kadar güvenebilir miyim bakayim.
İnşallah senin güzel haberlerini aliriz..
selam Aysunay sen de Ankarada yaptırmıştın değilmi, ne kadar sürede geldi sonuçlar. benim labaratuvar Amerikaya gönderiyor. hayırlısı ile gelsin sonuçlar inşaalah. dua edin kızlar bana...
ctesi detayli usg miz vardi kizlar
hwpsi heyecanli ama bu bambaskaydi cok heyecanli herseyini ic dis gorduk kizimin cok iyi geçti sukurler olsun
24 cm 420 gr olmuşuz buyuyoruz sanirim
iki gundur hissediyorumda artik muhteşem bir duyguymuş isteyen herkese nasip etsin Allahim
simdi hamile olduğumu anladim öncesi hep stresmiş
Denge lab. da yaptırdım. 2000 tl peşin. Amerikaya gittiği için zaten uzuyor, harmony test. Hepsi aynı ama markalar farklı sadece trizomi 13, 18,21 ve cinsiyet bakılıyormuş. Bakalım hayırlısı, 10 gün sonrada gelebilir sonuçlar, dedi 3 haftaen kötü ihtimal. Vallaha 2lin riskli çıktıysa 3 lüyü hiç yaptırma derim, ayrıca tüp bebeklerde bu tip anomaliler görünmüyormuş. Bence için rahat olsun. İkili sonucun kaçtı senin, bir de trizomi riski 1/ 10000 den büyük olanlar riskli dedi bugünkü lab.daki doktor.inşaalah güzel haberler alırız.
ayy canım sen tedaviye başlamıştın demek transferin oldu rabbiminşallah güzel haberlerini almayı nasip etsin..bu sefer 2 embriyo transfer edeceklerdi sana inşallah ikiz olurbugün transferimin 4.günü 5 aralık test tarihim.şu tarama testleri ile alakalı sizlere bi tavsiye vermek istiyorum geçmiş tecrübelerime dayanarak ve etrafımda gördüğüm örneklere çıkan sonuçlara hiiiiiç takılmayın sakın bana göre çok gereksiz bi test sadece olasılık söylüyo aynı zamanda ense ölçümünü yapan doktor çoook küçük bi yanlış ölçüm yapsa sonuç inanılmaz değişiyo bence hiiiiç takılmayın Allahın izni ile sağlıklı yavrucaklarınız kendinizi sitrese sokmayın boşuna banada dua edin nolur sevgilerimle Allah'a emanet olun:)
hasta oldum kızlar bogazlarım şiş sesim gitti..gırip oldum sadece ıhlamur içiyorum baska bana tavsiye edebileceginiz bir sey varmı arkdaslar...yatak döşek yatıyorum :)
canım gözün aydın inşallah kan değerlerinde iyi çıkarda için rahatlar..ama hiç bi zaman unutmamak lazım bu test tarama testi tanı testi değil ..tabi biz zor kavuştuğumuz için endişe zirve yapıyo :18:Selam kizlaaaar biz geldik pardon daha eve bile gelmedik minubusten paylasiyorum sevincimi sizlerle :) bugun tarama vardi kan sonucum persembe cikacak amaaa ultrasonda minigimi gördüm 56.5 mm olmus sipam :) ense kalinligi 1.5 mm cikti cok mutluyuuuuum yuppiii :)
ctesi detayli usg miz vardi kizlar
hwpsi heyecanli ama bu bambaskaydi cok heyecanli herseyini ic dis gorduk kizimin cok iyi geçti sukurler olsun
24 cm 420 gr olmuşuz buyuyoruz sanirim
iki gundur hissediyorumda artik muhteşem bir duyguymuş isteyen herkese nasip etsin Allahim
simdi hamile olduğumu anladim öncesi hep stresmiş
ayy canım sen tedaviye başlamıştın demek transferin oldu rabbiminşallah güzel haberlerini almayı nasip etsin..bu sefer 2 embriyo transfer edeceklerdi sana inşallah ikiz olur
evet canım bu sefer iki tane konuldu innnnşallah ikiz olur canım Allah tan hayırlısı tabi inşallah size güzel haberler verebilirim Allah a emanet olun :)
hasta oldum kızlar bogazlarım şiş sesim gitti..gırip oldum sadece ıhlamur içiyorum baska bana tavsiye edebileceginiz bir sey varmı arkdaslar...yatak döşek yatıyorum :)
Canim 3lu 4lu istesem de yapmiyolar, aslinda benim kombine testim iyi 1/1215-1/830 (asagi yukari kagit yaninda değil)
Sadece kan değeri olan ikili test 1/230-1/130 (değerler iki bebek olduğu için iki tane
Aslinda risk az görünüyor ama ben değerin iyi yada kötü olmasindan bağımsız içimi rahat ettirmek için bugün yaptirmaya karar verdim. İkizlerde de bebekleri ayirt edemeseler de normal yada Allah korusun anormal çıkiyormuş, sorun olursa amniyosentez. Detayli ultrasonda en ufak bir sorun çıksa iyice huzursuz olacak tim. Bebekleri hissettikten sonra çok kötü olurdu(( Şimdi biraz rahatlarim inşallah... Ben ankalife da ikiz olduğu. İçin 1800 TL fiyat aldim bonusa sadece 6 taksit. Rabbim güzel haberler vermeyi nasip etsin... Ben ikiz olduğu için bu kadar düşündüm, ikizlerde pek araştırılma yapilmamis tek olsa hiç düşünmezdim sen de iyi yapmisin. Napalim giden paramiz olsun... Birbirimize de dua edelim Canim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?